Tientallen creatieve cadeau-ideeën voor ouderen

Inhoudsopgave:

Tientallen creatieve cadeau-ideeën voor ouderen
Tientallen creatieve cadeau-ideeën voor ouderen
Anonim

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Man die vrouw een geschenk geeft
Man die vrouw een geschenk geeft

Het vinden van het perfecte cadeau voor oudere familie of vrienden kan lastig zijn. Een leven lang items kopen betekent dat ze vrijwel alles kunnen hebben wat je maar kunt bedenken, en opslagruimte kan een probleem zijn. Vaak kunnen herinneringen, comfort, bruikbaarheid en verbetering van de kwaliteit van leven zwaarder wegen dan nieuwigheid bij het kiezen van een nuttig cadeau voor ouderen.

Herinneringscadeaus voor senioren

Naarmate mensen ouder worden, voelen ze zich misschien meer gedwongen om hun nalatenschap met hun kinderen en kleinkinderen te delen. Ouderen hebben fascinerende verhalen te vertellen, maar velen weten niet waar ze moeten beginnen. Aandenkenscadeaus zijn voor hen een geweldige manier om hun levenservaringen met toekomstige generaties te delen.

Geheugendagboek

Het LifeBio Memory Journal is een hardcoverboek van 6 x 9 met omslag. Het bevat meer dan 200 vragen die zijn ontworpen om iemand te helpen zijn levensverhaal te schrijven. Onderwerpen zijn onder meer familiegeschiedenis, jeugdherinneringen, historische gebeurtenissen, levenslessen en religieuze overtuigingen. Zodra het boek compleet is, kunnen er meerdere exemplaren worden gemaakt via de website van LifeBio. Elk boek kost ongeveer $ 20 en kan worden gepersonaliseerd.

Grootouderpraatspel

Grootouders gesprek
Grootouders gesprek

Grandparent Talk is een spel dat grootouders met hun kleinkinderen kunnen spelen. Het spel bestaat uit een set van 100 kaarten die aan een ring zijn bevestigd. Op elke kaart staat een levensvraag die grootouders moeten beantwoorden. Het helpt de band tussen generaties te verbinden en te versterken. Het helpt senioren ook herinneringen op te halen waar ze misschien al tientallen jaren niet meer aan hebben gedacht. Het spel kost minder dan $ 10.

Memoir-schrijfpakket

Deze kit van Empire Publishing bevat alles wat een senior nodig heeft om zijn nalatenschap vast te leggen. Het leidt hen stap voor stap door het proces en biedt een aantal verschillende formaten waaruit ze kunnen kiezen. Na voltooiing is de memoires te koop op Amazon. Het hele proces gebeurt op de computer, dus dit cadeau is geschikt voor mensen met goede computer- en tekstverwerkingsvaardigheden. De kosten bedragen ongeveer $ 250.

Cadeau-ideeën voor het welzijn van senioren

Volgens de American Heart Association kan stress leiden tot ongezond gedrag dat het risico op hartaanvallen en beroertes vergroot. Deze geschenken kunnen de ontvanger helpen stress te beheersen en de algehele gezondheid te ondersteunen.

Kleurboeken voor volwassenen

Kleurboek met grote letters
Kleurboek met grote letters

Volgens een rapport van USA Today bleek uit een onderzoek uit 2006 dat mensen ouder dan 65 jaar die zich bezighielden met creatieve activiteiten een betere algehele gezondheid hadden dan degenen die geen artistieke dingen deden. Veel kleurboeken hebben echter ingewikkelde ontwerpen die voor ouderen moeilijk te zien en te kleuren zijn. Kies boeken met grote afbeeldingen en basisontwerpen, zoals dit kleurboek met grote letters voor senioren. Het beschikt over 36 grote, vereenvoudigde ontwerpen en kost ongeveer $ 10. Kleurboeken voor kinderen zijn ook een goede optie. Vergeet niet een set kleurpotloden of krijtjes bij je cadeau te voegen.

Vitamine D-lamp

Veel senioren komen niet zo vaak in de zon als vroeger, vooral degenen met mobiliteitsproblemen. De zon is echter een geweldige bron van vitamine D, die het lichaam helpt calcium te absorberen en de gezondheid van het hart, een gezond gezichtsvermogen en een gezond immuunsysteem ondersteunt. Een tekort aan vitamine D kan bepaalde stemmingsstoornissen veroorzaken, zoals seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD). Geef het hele jaar door zonneschijn cadeau met de enige door de FDA goedgekeurde vitamine D-lamp. In tegenstelling tot goedkopere zonnelampen is deze lamp de enige waarvan is aangetoond dat deze de unieke UVB-stralen levert die uw lichaam nodig heeft om vitamine D te produceren. De kosten bedragen ongeveer $ 425.

Geluidsmachine

Als een goede nachtrust een worsteling is voor de senioren in uw leven, overweeg dan om hen de HoMedics SoundSpa cadeau te doen. Het heeft zes ontspanningsgeluiden, waaronder:

  • Witte ruis
  • Regen
  • Donder
  • Oceaan
  • Zomernacht
  • Brook

De geluidsmachine werkt op batterijen, zodat deze gemakkelijk mee te nemen is. De automatische uitschakeltimer kan worden ingesteld op 15, 30 of 60 minuten en kost ongeveer $ 20.

Luchtbevochtiger

Luchtbevochtigers helpen de vochtigheid in de lucht te herstellen. Volgens de Cleveland Clinic kan een luchtbevochtiger veel voorkomende ademhalingsproblemen helpen verlichten, zoals verstopte sinussen, astma, allergieën en chronische loopneus, allemaal aandoeningen waar geen enkele oudere volwassene mee te maken zou moeten krijgen. Deze coole mist luchtbevochtiger is een leuke optie. Hij heeft tot 16 uur continu gebruik, een automatische uitschakelbeveiliging en een nachtlampje. De luchtbevochtiger kost ongeveer $ 50.

Praktische cadeau-ideeën voor senioren

Deze cadeaus zijn misschien niet nostalgisch, maar ze zullen alle ouderen in je leven helpen hun dag effectief te beheren.

Herinnering Rosie

Zelfs de meest actieve senior heeft zogenaamde seniormomenten. Reminder Rosie is een stemgestuurd herinneringssysteem dat is ontwikkeld om senioren te helpen afspraken, medicatietijden en dagelijkse activiteiten te onthouden. Het ziet eruit als een digitale wekker met een groot gezicht. Het geeft de tijd weer, maar biedt iedereen ook de mogelijkheid om maximaal 25 dagelijkse of wekelijkse herinneringen of een herinnering voor elke datum op te nemen. Het apparaat werkt bij stroomuitval en kan in elke taal worden geprogrammeerd. Herinnering Rosie kost ongeveer $ 120.

Draadloos headsetsysteem

TV Ears is een draadloze headset die televisiestemmen en dialogen helpt verduidelijken. Het biedt individuele bediening, zodat mensen met gehoorproblemen het volume hoger kunnen zetten terwijl anderen luisteren op een niveau dat voor hen comfortabel is. De headsets helpen ook achtergrondgeluiden te verminderen en audiopieken te verminderen die vaak optreden tijdens reclamespots. De originele analoge versie kost ongeveer $130; de digitale versie kost ongeveer $ 230.

Sleutelvinder

Dit kleine gadget is goedkoop en lost toch een veelvoorkomend probleem op: verloren sleutels. Het apparaat helpt u ontbrekende sleutels te lokaliseren, waar deze zich ook binnen een straal van 14 meter bevinden. Het wordt geleverd met een basis en twee gemarkeerde sleutelhangers. Wanneer de sleutels verloren zijn gegaan, druk je op de knop op de basis die overeenkomt met de verloren set sleutels. Er klinkt een luid alarm op de sleutelhanger. De sleutelzoeker kost ongeveer $ 30 voor een set van twee.

31 dagen pillenorganizer

Pil organisator
Pil organisator

Veel ouderen slikken gedurende de dag meerdere pillen. Misbruik van voorgeschreven medicijnen onder ouderen is een groot probleem en kan leiden tot bijwerkingen zoals desoriëntatie, stemmingswisselingen en zelfs overlijden door een ongeval. Het kan voor sommige senioren moeilijk zijn om gedurende de dag meerdere pillen bij te houden. Met deze pillenorganizer kunnen ze tot 31 dagen medicijnen van tevoren klaarmaken. Elke dag bevat een pillencontainer met opties voor ochtend, middag, avond en nacht. Het beschikt ook over een pratende wekker die gebruikers waarschuwt als het tijd is om een pil in te nemen. De kosten bedragen ongeveer $ 60.

Geschenken van betere beweging

Veel senioren kampen met mobiliteits- en behendigheidsproblemen als gevolg van artritis en andere aandoeningen. Deze geschenken kunnen hen helpen gemakkelijker rond te komen.

ActiveMate Reacher

Als iemand die je kent moeite heeft om items op hoge planken of in lage kasten te bereiken, is een ActiveMate Reacher een geweldig cadeau. Het is een verlengpaal met een grijper waarmee gebruikers kunnen bereiken wat ze willen zonder op wiebelige krukjes te staan of voorover te buigen. Koop voor minder dan $ 10.

Boeksteun

Boek Rust
Boek Rust

Een boekensteun biedt verlichting voor senioren die moeite hebben om zware boeken of tablets vast te houden. Deze boekenlegger is piramidevormig en heeft vier zijden. Het beschikt over twee zakken en een bijgevoegde bladwijzer. Het is verkrijgbaar in bordeauxrood, salie en taupe en kost ongeveer $ 20.

Blikopener op batterijen

De simpele handeling van het openen van een blikje kan een marteling zijn voor iemand met artritis in zijn handen. Help dat probleem op te lossen met een blikopener op batterijen die het werk voor hen doet. Ze bevestigen de blikopener aan het blik, drukken op een knop en de blikopener beweegt zichzelf rond het blik. Het heeft zelfs een magneet die het deksel op zijn plaats houdt, zodat het gemakkelijk te openen is. Het apparaat heeft twee AA-batterijen nodig en kost ongeveer $ 20.

Behendigheidsset

Iedereen met een beperkte behendigheid zal dit geschenk waarderen. De behendigheidskit bevat latexvrije hulpmiddelen om het dagelijks leven gemakkelijker te maken voor mensen met artritis of andere aandoeningen die de behendigheid beïnvloeden. Inbegrepen hulpmiddelen zijn:

  • Sleuteldraaiers
  • Rits- en knopentrekker
  • Pen- en potloodkussens
  • Lepel- en vorkhouders
  • Lampschakelaardraaiers

Het pakket kost ongeveer $ 20.

Geschenken van beter zicht

Senioren met een verminderd gezichtsvermogen zullen het leuk vinden om deze geschenken te ontvangen die hen helpen beter te zien.

Extra grote rekenmachine

Deze sprekende wetenschappelijke rekenmachine heeft een groot LCD-scherm, zodat u deze gemakkelijk kunt bekijken. Het is precies wat u nodig heeft voor iedereen die moeite heeft om de cijfers te zien of een rekenmachine van traditioneel formaat vast te houden. De kosten bedragen ongeveer $ 330.

Gebalanceerde spectrumvloerlamp

Iedereen met een visuele beperking kan moeite hebben om binnen goed te zien als er slechte verlichting in de kamer is, als het nacht is of als het een bewolkte dag is. Een breedspectrumlamp zorgt voor het licht van een zonnige dag binnenshuis, hoe bewolkt of donker het buiten ook is. Deze vloerlamp is ongeveer 150 cm hoog en heeft een metalen lampmast met een flexibel zwanenhalsontwerp. Hij is perfect voor hobbyisten en helpt vermoeide ogen en verblinding te verminderen. De vloerlamp kost ongeveer $ 60.

Verlicht vergrootglas

Een verlicht handvergrootglas maakt het gemakkelijker om woorden in een boek, op een menu of zelfs in een speelprogramma te zien. De lens bevat een helder LED-licht. Het vergrootglas gebruikt twee AA-batterijen en kost ongeveer $ 25.

Telefoon met grote knoppen

Vaste telefoon met handset (GE3104WH), ingebouwde luidspreker van Golden Eagle
Vaste telefoon met handset (GE3104WH), ingebouwde luidspreker van Golden Eagle

Veel ouderen zijn nog niet op de mobiele telefoon gesprongen en geven nog steeds de voorkeur aan traditionele telefoons met knoppen. Maar naarmate ze ouder worden, kunnen de knoppen moeilijk te zien zijn. Probleem opgelost met deze telefoon met grote knoppen. Het heeft grote, gemakkelijk zichtbare knoppen en luidspreker- en nummerherhalingsfuncties. Het kan ook worden geprogrammeerd met maximaal drie belangrijke snelkiesnummers. De telefoon kan aan de muur worden gemonteerd of kan op een tafelblad worden geplaatst en kost ongeveer $ 30.

Gezellige cadeaus voor thuisgebonden senioren

Ouderen hebben vaak moeite om warm te blijven. Deze warme en gezellige cadeaus zijn geruststellend en zorgen ervoor dat ze het hele jaar door lekker warm blijven.

Kruidenlaarzen

Kruiden comfort laarsjes
Kruiden comfort laarsjes

Deze comfortabele slofjes zijn gemaakt van micropluche stof en bevatten een rustgevende aromatherapiemix van vlas en 12 kruiden. De slofjes kunnen in de magnetron of vriezer worden geplaatst voor warme of koude verlichting. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren houtskool, pure chocolade, lavendel, mauve, olijf of leisteenblauw. Elke set laarsjes kost ongeveer $35.

Verwarmde worp

Een luxe verwarmde plaid is een behaaglijke manier waarop iemand zich voor de televisie of in bed kan oprollen. Deze plaid beschikt over een automatische uitschakeling voor de veiligheid en een digitale controller met drie warmte-instellingen. De elektrische worp is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost ongeveer $ 60.

Bedjas

Als het tijd is om naar bed te gaan en een badjas te zwaar is, maar de pyjama niet warm genoeg is, dan is dit bedjack de perfecte keuze. Gemaakt van fluweelzacht velours, kost het ongeveer $ 85.

Warmwaterkruik met deksel

Een warmwaterkruik is een goede manier om pijntjes te verzachten of gewoon om je warm te houden in bed of onderweg. Deze lekvrije warmwaterkruik heeft een inhoud van twee liter water en wordt geleverd met een gebreide kabelmantel. De set kost ongeveer $ 20.

Geschenken van entertainment voor senioren die alles hebben

Tegenwoordig zijn ouderen actiever dan anderen. En uit onderzoek blijkt dat recreatieve activiteiten van cruciaal belang zijn voor het welzijn en de verbeterde levenskwaliteit van senioren. Het geven van entertainment kan iedereen jong van geest houden.

Tickets voor optredens

Voor ouderen met een vast inkomen zijn kaartjes voor films, live theater en concerten vaak buiten hun bereik. Een geschenk in de vorm van kaartjes, vooral om een favoriete acteur, toneelstuk of artiest te zien, is vaak een bijzonder geschenk. Cadeaubonnen in meerdere coupures voor films kunnen worden gekocht bij Fandango? en rechtstreeks van vele filmketens. Kaarten voor het actuele theater- en concertaanbod kunt u kopen bij Ticketmaster. Prijzen variëren per show.

Speelkaarten en accessoires

gigantische speelkaarten
gigantische speelkaarten

Extra grote speelkaarten zijn een grote hulp voor kaartspelers met een slecht gezichtsvermogen. Een automatische kaartenschudmachine voor ongeveer $ 12 of een kaarthouder voor ongeveer $ 9 kan de stress op artritische vingers en handen verlichten.

Legpuzzels

Simple Pastimes biedt een verscheidenheid aan legpuzzels met grote stukken en thema's voor volwassenen vanaf ongeveer $ 12. Deze puzzels maken het gemakkelijker voor artritische handen en voor mensen met beperkt gezichtsvermogen. Decoupeerzagen kunnen alleen worden gebruikt, maar kunnen socialisatie in groepsverband bevorderen. Mensen hebben de neiging om samen te komen om ze bij elkaar te brengen.

Audioboeken

Een abonnement op een verhuurservice voor audioboeken zoals Audible.com is vooral welkom voor iemand met zichtproblemen. Een abonnement, dat begint bij ongeveer $ 15 per maand (de eerste maand is gratis), kan gepaard gaan met een goedkope cd-speler. Audioboeken kunnen ook bij de meeste boekwinkels worden gekocht.

Tijdschriften

Reader's Digest en Guideposts, beide inspirerende tijdschriften, bieden abonnementen op grote letters die nuttig zijn voor iemand die moeite heeft met het lezen van tijdschriftafdrukken van normaal formaat. Een cadeau-abonnement op een favoriet tijdschrift in normaal formaat is ook een leuk cadeau voor een senior met voldoende zicht. Een jaarabonnement op de grootletterversie van Reader's Digest kost ongeveer $ 18. Een jaar Guideposts in grote letters kost ongeveer $ 17.

Spelboeken

Collecties potloodspellen zijn vaak een welkom geschenk en kunnen ouderen helpen cognitieve functies te behouden. Velen zijn verkrijgbaar in versies met grote letters. Deze kunnen het volgende omvatten:

  • Kruiswoordraadsels
  • Woord zoeken
  • Sudoku
  • Gemengde puzzelboeken

Je kunt puzzelboeken in elke winkel met een boekensectie vinden voor ongeveer $ 5. Barnes and Noble verkoopt ook een grote verscheidenheid, waaronder dit kruiswoordraadsel in grote letters voor ongeveer $ 16.

MP3-speler

MP3-spelers bieden veel muziek op een heel klein apparaat. Spelers met een groot scherm, zoals de Riptunes MP3-speler, kosten ongeveer $ 70. Een speler cadeau geven met de favoriete muziek van de oudere persoon erop, vooral als er regelmatige updates worden beloofd, kan de dag van een oudere persoon opvrolijken en de speler gemakkelijker in het gebruik maken.

Geschenken van dienstbaarheid en gezelschap

Iedereen heeft het tegenwoordig zo druk dat je gemakkelijk vergeet hoe waardevol je tijd kan zijn voor een ouder familielid of vriend. Het geven van jezelf kan resulteren in plezier voor de ontvanger en vervulling voor jou. Enkele ideeën voor geschenken van uw tijd zijn:

  • Persoonlijk winkelen voor nieuwe kleding
  • Huisschoonmaak en organisatie
  • Uit eten gaan of een zelfgemaakte ma altijd meenemen
  • Koelkast leegmaken en schoonmaken (dit is vooral handig voor iemand die moeite heeft met het lezen van de houdbaarheidsdatum op voedselverpakkingen.)
  • Een favoriet boek of een nieuw boek hardop lezen
  • Boodschappen doen en boodschappen opbergen
  • Een oudere helpen tijdens een dagje shoppen
  • Verzorgen van vervoer naar een sociaal evenement, een doktersafspraak of een uitgaansgelegenheid

Cadeau-ideeën voor senioren

Cadeaus hoeven niet duur of ingewikkeld te zijn. Het is echt de gedachte die telt. Hoeveel u ook uitgeeft, de meeste ouderen zullen het waarderen dat u aan hen heeft gedacht. Veel ouderen voelen zich geïsoleerd en eenzaam vanwege hun onvermogen om auto te rijden of vanwege de beperkte fysieke mobiliteit. Een van de beste geschenken die u kunt geven, is uw tijd en aandacht. Even langskomen voor een praatje en een symbolisch geschenk meenemen, zoals een favoriet tijdschrift of wat zelfgebakken koekjes, is vaak waardevoller dan een tastbaar geschenk.

Aanbevolen: