Gratis onderwijsbronnen voor senioren

Inhoudsopgave:

Gratis onderwijsbronnen voor senioren
Gratis onderwijsbronnen voor senioren
Anonim
Groep senioren kijken naar digitale tablet in de klas
Groep senioren kijken naar digitale tablet in de klas

Als je geïnteresseerd bent in het verwerven van een nieuwe vaardigheid, zul je misschien aangenaam verrast zijn als je ontdekt dat er veel gratis educatieve opties voor senioren zijn. Veel gemeenschapsorganisaties, bibliotheken en instellingen voor hoger onderwijs bieden gratis onderwijs aan ouderen.

Gratis onderwijsmogelijkheden voor senioren

Gratis onderwijsmogelijkheden voor senioren worden aangeboden in de vorm van lagere kosten, belastingvoordelen, beurzen en, in sommige gevallen, gratis lessen of training. De beschikbaarheid kan echter per gebied verschillen. Sommige beurzen of beurzen kunnen aan individuele senioren worden aangeboden op basis van specifiek inkomen, vaardigheden of andere criteria. In andere gevallen kunnen de organisaties die diensten aanbieden subsidies ontvangen om trainingsprogramma's te betalen die zij gratis ter beschikking stellen van de algemene seniorenbevolking. Er zijn echter veel plaatsen waar u kunt zoeken als u gratis seniorenonderwijs wilt volgen.

Senioren op een klassenseminarie
Senioren op een klassenseminarie

Gebiedsagentschap voor vergrijzing

Area Agency on Aging Organizations (AAA) zijn verspreid over de Verenigde Staten. De AAA's, opgericht nadat de Older Americans Act in 1973 werd aangenomen, hebben de missie om diensten en opties beschikbaar te maken voor senioren, zodat zij zoveel mogelijk jaren actieve leden van hun gemeenschap kunnen blijven. AAA's bieden een breed scala aan programma's, waaronder:

  • Trainings- en opleidingsmogelijkheden
  • Transportmogelijkheden
  • Vrijwilligersmogelijkheden

In veel gemeenschappen exploiteert de AAA seniorencentra die lessen aanbieden in handvaardigheid, computertraining en andere soorten educatieve programma's.

Lokale programma's variëren op basis van de specifieke behoeften van een gemeenschap. U kunt uw lokale AAA vinden op de website van de National Association of Area Agencies on Aging.

Lokale gemeenschapshogescholen en universiteiten

Elke staat heeft een postsecundair onderwijssysteem dat bestaat uit een netwerk van community colleges en universiteiten. Sommige bieden senioren korting of gratis onderwijsmogelijkheden. De staat Alabama sponsort bijvoorbeeld een beurzenprogramma voor senioren. Dit programma biedt gratis collegegeld aan tweejarige hogescholen aan personen van 60 jaar en ouder die in aanmerking komen voor toelating.

Vereisten en beschikbaarheid van fondsen variëren sterk van staat tot staat. Als u wilt weten welke mogelijkheden er bij u in de buurt beschikbaar zijn, neem dan contact op met het bureau voor financiële hulp of het toelatingsbureau van de staatsscholen bij u in de buurt. Zelfs als de school waar u naartoe wilt gaan geen specifieke financieringsmogelijkheden voor senioren biedt, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een Pell-beurs of een ander op behoeften gebaseerd financieel hulpprogramma.

Senior vrouw schrijven op schoolbord
Senior vrouw schrijven op schoolbord

Osher Instituut voor Levenslang Leren

De Bernard Osher Foundation is een non-profitorganisatie die in 1977 is opgericht om personen van 50 jaar of ouder te voorzien van gemakkelijk toegankelijke leermogelijkheden. De stichting verstrekt postsecundaire beurzen aan 120 hogescholen en universiteitscampussen in de Verenigde Staten. Het Osher Lifelong Learning Institute biedt een aantal lessen over een breed scala aan onderwerpen, waaronder filosofie, geschiedenis, kunst, muziek, politieke wetenschappen, enz. Dit zijn lessen zonder studiepunten, zonder examens of cijfers. De beschikbaarheid van cursussen is afhankelijk van de staat en de campuslocatie. Een volledige lijst met deelnemende instellingen is online te vinden.

AARP SCSEP-training

De AARP biedt gratis beroepstraining aan mensen met een laag inkomen van 55 jaar en ouder via het Senior Community Service Employment Program (SCSEP). Dit gratis onderwijsprogramma voor senioren, gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Arbeid, is bedoeld om volwassen mensen te helpen werkgerelateerde vaardigheden te verwerven die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden of opnieuw te betreden.

Het SCSEP-programma van de AARP Foundation is actief in 21 staten en in Puerto Rico. U kunt programma's per staat zoeken op de website van de AARP Foundation. Als uw staat niet op de lijst staat, kunt u contact opnemen met het Department of Labor (1-877-US2-JOBS) om erachter te komen of er in uw regio een SCSEP-centrum is dat niet is geassocieerd met AARP, of u kunt de Website van het Ministerie van Arbeid voor meer informatie.

Lokale bibliotheken

Uw plaatselijke bibliotheek biedt mogelijk een aantal gratis persoonlijke en professionele cursussen aan. De New York Public Library biedt bijvoorbeeld meer dan 80 gratis technologielessen aan in hun faciliteiten verspreid over de stad. Het Older Adult Technology Services (OATS)-programma bedient ruim 20.000 mensen per jaar in 24 technologielaboratoria verspreid over de stad. Hun eerste faciliteit, het Senior Planet Exploration Center, biedt digitale technologiecursussen van 5 en 10 weken, samen met workshops, lezingen, sociale en culturele evenementen. De cursussen en evenementen worden allemaal gratis aangeboden. Neem contact op met uw plaatselijke bibliotheek of bezoek de evenementenkalender op hun website voor meer informatie over hun lesaanbod. Vaak is het enige wat je nodig hebt om aan hun lessen deel te nemen een bibliotheekpas.

Groep senioren die aan computers in de bibliotheek werken
Groep senioren die aan computers in de bibliotheek werken

Online mogelijkheden voor hoger onderwijs

Het aantal online leermogelijkheden is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Voor senioren biedt dit de mogelijkheid om vanuit huis lessen te volgen. Dit is vooral handig als mobiliteit of transport een probleem kan zijn. Vaak zijn er geen kosten verbonden of een gereduceerd tarief om online een les te volgen. AARP raadt senioren aan om MIT's OpenCourseWare te bekijken, die gratis toegang biedt tot online cursussen en lezingen in:

  • Energie
  • Ondernemerschap
  • Milieu
  • Inleidend programmeren
  • Levenwetenschappen
  • Transport
Senior vrouw online leren met koptelefoon en laptop thuis
Senior vrouw online leren met koptelefoon en laptop thuis

Vrijwilligersorganisaties

Een andere geweldige manier voor senioren om nieuwe vaardigheden te leren, is door vrijwilligerswerk te doen om non-profitorganisaties te helpen. De meeste non-profitorganisaties zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligershulp en bieden trainingsmogelijkheden aan om vrijwilligers te helpen de vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om de soorten diensten uit te voeren die ze nodig hebben. Neem contact op met een United Way-bureau bij u in de buurt om mogelijkheden te identificeren om nieuwe vaardigheden te verwerven en deze in te zetten als vrijwilliger in de gemeenschap.

Educatieve programma's voor senioren bieden een leven lang leren

Ouder worden mag je persoonlijke of professionele groei niet vertragen. Veel organisaties bieden gratis of tegen lagere kosten educatieve programma's aan voor volwassen bewoners, zodat senioren kunnen blijven groeien en verbeteren tijdens het laatste deel van hun leven.

Aanbevolen: