8 Groepsactiviteiten voor woedebeheersing voor volwassenen

Inhoudsopgave:

8 Groepsactiviteiten voor woedebeheersing voor volwassenen
8 Groepsactiviteiten voor woedebeheersing voor volwassenen
Anonim
Gelukkige vrouw die een groepstherapie bijwoont
Gelukkige vrouw die een groepstherapie bijwoont

Woedebeheersingsactiviteiten voor groepen helpen mensen begrijpen wat hen boos maakt, hoe ze met hun gevoelens kunnen omgaan en positieve manieren vinden om ze los te laten. Ze kunnen mensen ook leren hoe ze met hun frustratie, irritatie en woede moeten omgaan voordat ze stress opbouwen, conflicten in relaties creëren of in moeilijke situaties terechtkomen.

Volgens onderzoeken worstelt bijna 8% van de Amerikaanse bevolking met emotionele regulering als het gaat om gevoelens van woede, waarbij de emotie vaak intens wordt gevoeld en ook op ongepaste wijze wordt geuit. Veel mensen hebben moeite met het beheersen van hun woede, en het zoeken naar coping-strategieën via woedebeheersingsgroepen is een geweldige manier om mensen te helpen positievere uitlaatkleppen te vinden en hun emoties beter te begrijpen. Er zijn een aantal activiteiten voor woedebeheersing voor volwassenen die een positieve invloed kunnen hebben op de emotieregulatie.

Activiteiten voor groepen

Mensen worstelen vaak met hun gevoelens van woede. Er zijn verschillende groepsactiviteiten voor woedebeheersing om mensen te helpen hun emoties te reguleren en ermee om te gaan. Om de beste activiteit voor u en uw groep te vinden, bekijkt u welke bronnen u ter beschikking heeft en onderzoekt u de verschillende interesses en persoonlijkheden van mensen in de groep.

Rollenspel

Man en vrouw praten
Man en vrouw praten

Door verschillende situaties na te spelen, leren leden waardevolle vaardigheden op het gebied van woedebeheersing, zoals hoe ze kunnen oefenen met communiceren met anderen en het begrijpen van het perspectief van iemand anders. Waarnemers zullen zien hoe ze met een woedeopwekkende situatie moeten omgaan, terwijl rollenspelers zullen leren hoe ze hun emoties kunnen beheersen. Het idee is om technieken voor woedebeheersing te leren aan de hand van een gesimuleerd voorbeeld.

Stappen:

  1. Verdeel de groep in waarnemers en acteurs. Normaal gesproken zijn er slechts twee acteurs nodig, maar als je een grotere groep hebt of een complexere situatie wilt naspelen, of een potentieel levensechte situatie die iemand wil verkennen, gebruik dan meer dan twee mensen.
  2. De acteurs voeren een sketch op, die gebaseerd kan zijn op het naspelen van een situatie uit het echte leven die een van de groepsleden boos maakte toen deze zich voordeed.
  3. Acteurs moeten worden geïnformeerd over de sketch en hun tekst. De regels hoeven niet uit het hoofd te worden geleerd; het belangrijkste is dat je een idee hebt van wat je moet zeggen of hoe je moet reageren.
  4. Eén acteur zou de vervolger moeten spelen. Zijn of haar rol is om dingen te zeggen of te doen die woede bij de andere acteur kunnen veroorzaken.
  5. De andere acteur moet het slachtoffer spelen. Zijn of haar rol is om op de ander te reageren, en tegelijkertijd op te merken hoe hij/zij zich voelt als hij/zij zich aangevallen, beschuldigd, vernederd of verkeerd begrepen voelt door de ander.
  6. Waarnemers moeten aantekeningen maken terwijl ze naar de sketch kijken.

Nadat de sketch voorbij is, kunnen de waarnemers hun aantekeningen met de groep delen, terwijl de acteurs hun gevoelens kunnen delen over wat ze hebben meegemaakt. De groep moet dan tot een conclusie komen over hoe de situatie beter had kunnen worden aangepakt en enkele generalisaties maken over hoe soortgelijke situaties in de toekomst kunnen worden aangepakt.

Brainstormen over oplossingen met een groep

Brainstormen is een conceptueel hulpmiddel dat therapeutisch wordt gebruikt om mensen te helpen een probleem als groep op te lossen, de empathie te vergroten en mensen te helpen begrijpen hoe iedereen anders reageert. Wanneer het in een groep wordt gebruikt voor woedebeheersing, biedt het mensen een nieuw perspectief op situaties, percepties en mogelijke reacties. Iedereen in de brainstormgroep zal nieuwe inzichten verwerven door te horen hoe andere mensen zouden reageren, nadenken over en voelen ten opzichte van een bepaalde situatie.

Stappen:

  1. Een groepslid moet de groep een vraag stellen over woedebeheersing. Deze vraag moet een reëel probleem aangeven dat ze hebben met woedebeheersing, en ruimte bieden voor anderen om een mogelijke oplossing te presenteren.
  2. De groep moet beslissen hoe ze met een oplossing komen door te proberen de vraag beter te begrijpen, evenals de ervaring van het groepslid dat de vraag heeft gesteld. Wat is het doel dat de vraag hoopt te bereiken?
  3. Elk lid moet ten minste tien mogelijke antwoorden vermelden binnen een geselecteerd tijdsbestek, bijvoorbeeld 10 tot 15 minuten. Dit is beter dan dat iedereen simpelweg een antwoord roept als het in hen opkomt, en het zal meer mensen in staat stellen met originele ideeën te komen.
  4. Na de tijdslimiet moet iedereen zijn antwoorden hardop voorlezen.
  5. De groep kan nu de antwoorden selecteren die volgens hen de beste zijn en over de waarde ervan debatteren.
  6. Er moet een beslissing worden genomen over het beste antwoord of de beste verzameling antwoorden die kan worden toegepast om het probleem op te lossen.

Een excursie maken

Excursies geven mensen de kans plaatsen te bezoeken waar ze de dingen kunnen ervaren die ze hebben bestudeerd en kunnen toepassen wat ze hebben geleerd. Door een excursie te maken, zou een groep voor woedebeheersing sociale vaardigheden kunnen oefenen, waardoor ze hun emoties beter kunnen beheersen en kunnen werken aan de communicatie met anderen. Door in de echte wereld te zijn, kunnen groepsleden ook potentiële conflicten tegenkomen die gevoelens van woede kunnen oproepen, en krijgen ze de kans om hun copingvaardigheden als groep te oefenen en een gevoel van gemeenschappelijke steun te creëren.

Dit hoeft geen uitgebreid uitje te zijn. Het kan een eenvoudig uitstapje zijn om een ijsje te halen, een bezoek aan de bioscoop, een wandeling in het park of zelfs gewoon een uitstapje naar de supermarkt. Er zijn overal om ons heen potentiële conflicten die mensen in de groep de kans geven om hun vaardigheden in het echte leven te oefenen en de steun te krijgen van andere groepsleden en de leider daar.

Stappen:

  1. Bepaal het doel van een excursie. Hoe zal het een leerzame ervaring voor de groep opleveren? Wat zullen ze leren over woedebeheersing?
  2. Selecteer een plaats waar excursies worden geaccepteerd. Zoek ook data en transportgegevens op.
  3. Maak een beschrijving van de excursie en vraag hoeveel leden geïnteresseerd zijn om te gaan. Als er niet genoeg belangstelling is, bepaal dan de reden. Het kan de plaats zijn, de kosten of de gekozen tijden. Als deze bezwaren niet op de juiste manier kunnen worden aangepakt, moet een nieuwe excursie worden voorgesteld. (Herhaal stap één tot en met drie opnieuw.)
  4. Als voldoende leden van de groep geïnteresseerd zijn in een bepaalde excursie, neem dan contact op met de verantwoordelijken van de faciliteit of organisatie die u wilt bezoeken om de details te regelen.
  5. Vraag leden om zich formeel aan te melden voor de reis. Het is belangrijk dat je voldoende inzet hebt om de reis te laten slagen.

Nodig een spreker uit voor de groep

Het inschakelen van sprekers van buitenaf om therapeutische onderwerpen te bespreken, zoals erkende professionals, auteurs of mensen die moeilijkheden hebben overwonnen op het gebied van woedebeheersing en daarbuiten, kan nuttig zijn. Gastsprekers kunnen nieuwe ideeën introduceren en fungeren als rolmodel voor verandering. Houd er rekening mee dat sommige gastsprekers kosten in rekening brengen voor hun diensten, dus u kunt dit in het budget van uw groep plannen als het horen van een spreker iets is waarin de groep geïnteresseerd is.

Stappen:

  1. Bespreek met de groep wie ze graag zouden willen uitnodigen. Bespreek ook waarom zij denken dat de gekozen spreker hen ten goede zou komen.
  2. Maak een lange lijst met voorgestelde sprekers.
  3. Neem contact op met de mensen op je lijst totdat je iemand vindt die geïnteresseerd is om met je groep te praten.
  4. Regel een tijd en plaats die voor iedereen geschikt is en vraag vrijwilligers om het evenement op te zetten.
  5. Bereid een formele introductie voor de spreker voor, en een manier om hem/haar te bedanken voor zijn of haar toespraak nadat deze voorbij is.
  6. Moedig de groepsdeelnemers aan om vragen te stellen aan het einde van de presentatie van de spreker.
  7. Bespreek de lessen die je hebt geleerd van de groepsspreker in de volgende groepssessie.

Woedebeheersingsspellen

Hoewel woedebeheersingsactiviteiten voor volwassenen misschien meer tijd kosten om te plannen, zijn er ook verschillende spellen die kunnen worden gebruikt in woedebeheersingsgroepen om vaardigheden te oefenen en te begrijpen, en om de band tussen de leden van de groep te bevorderen.

Groepssporten

Vrouwelijke voetballers die de overwinning vieren
Vrouwelijke voetballers die de overwinning vieren

Onderzoek toont aan dat lichaamsbeweging een geweldige manier is om emotionele regulatie te bevorderen, en om sterke banden tussen individuen te bevorderen. Dit betekent dat leden van een woedebeheersingsgroep door deel te nemen aan groepssporten plezier kunnen hebben, hun sociale vaardigheden kunnen oefenen en tegelijkertijd kunnen leren omgaan met hun emoties. De sporten die uw groep kan beoefenen, kunnen afhankelijk zijn van het aantal mensen in uw groep en van de vraag of u toegang heeft tot speelruimtes binnen of buiten. Enkele groepssporten die u kunt proberen zijn:

  • Volleybal
  • Basketbal
  • Darts
  • Ballonvolleybal
  • Softbal
  • Dodgeball
  • Zwembad

'I-verklaringen' Showdown

Het gebruik van 'ik-uitspraken', zoals 'Ik begrijp dat jij je zo voelt' is een effectieve strategie gebleken bij het voeren van een discussie over conflicten. Deze strategie kan worden omgezet in een leuk spel voor volwassenen door iedereen op de bijeenkomst aan te moedigen alleen te spreken met behulp van I-uitspraken, en gaandeweg leden te elimineren die deze niet gebruiken tijdens het spreken totdat er één winnaar is.

Stappen

  1. Kondig aan het begin van de bijeenkomst aan dat iedereen een spel gaat spelen om te oefenen met het spreken in I-zinnen waarbij iedereen alleen kan spreken als hij of zij zijn zin begint met 'ik'.
  2. Zorg ervoor dat je de aankondiging doet met een I-verklaring om er zeker van te zijn dat je je aan je eigen regels houdt, zoals "Ik wilde vandaag een spel spelen waarbij iedereen alleen in I-verklaringen kan spreken."
  3. Laat de groep weten dat er aan het eind van de dag een prijs zal zijn voor degenen die gedurende de sessie I-uitspraken kunnen gebruiken en dat degenen die vergeten un=zing I-uitspraken uit te spreken, uit de lijst zullen worden geëlimineerd wedstrijd, maar kunnen nog steeds deelnemen aan de hele sessie.
  4. Houd de sessie normaal en noteer de mensen die hebben gesproken zonder een ik-verklaring te gebruiken. Beloon de winnaars aan het einde van de sessie.

Charades

Charades is een woordraadspel waarbij mensen een groep/partner een bepaald woord moeten laten raden door het alleen maar uit te beelden. Voor een woedebeheersingsgroep kan het spel woorden bevatten over hun therapiepraktijken en -technieken om het bewustzijn over woedekwesties te vergroten en ook een speelse omgeving te creëren. Bovendien kan het, door leden van de groep woedebeheersingsstrategieën of woordenschatwoorden te laten uitbeelden, ook een groter gevoel van begrip bevorderen, aangezien alle leden van de groep in staat zijn hun begrip van een concept te controleren door het te kunnen identificeren.

Stappen:

  1. Knip stroken papier en schrijf op elk stuk een ander woord. Gebruik alleen woorden die verband houden met woedebeheersing of therapie.
  2. Plaats de stukken in een afgedekte papieren zak.
  3. Vraag de eerste speler om een papieren strook te kiezen zonder in de zak te kijken.
  4. De speler moet gebaren maken om aanwijzingen over het woord te geven.
  5. Het publiek begint te raden.
  6. Laat het publiek via mime weten of het warmer of kouder wordt. Laat ze ten slotte weten wanneer ze de naam goed hebben.

Quizavond

Het af en toe aanwijzen van groepssessies als een 'quizavond' is een goede manier om leuke woedebeheersingsactiviteiten voor volwassenen te ontwerpen. Het plannen en uitvoeren van quizavonden kan ook helpen een sterkere band in uw groep te creëren.

Stappen:

  1. De groep moet worden verdeeld in degenen die vragen stellen, de score bijhouden en op andere wijze het evenement leiden, en degenen die als deelnemers zullen deelnemen.
  2. Bepaal hoeveel vragen er nodig zijn, en laat de leden die de vragen schrijven, ze gerelateerd houden aan onderwerpen over woedebeheersing, zoals manieren om woedegerelateerde problemen op te lossen.
  3. Breek de deelnemers op in twee teams die dan met elkaar gaan strijden. Als er een groot aantal deelnemers is, kun je zelfs eliminatierondes maken om het beste team te selecteren om in een laatste ronde te strijden.
  4. Geef een prijs uit aan de winnende groep.

Leuke en boeiende groepsactiviteiten voor woedebeheersing creëren

Er zijn verschillende leuke en boeiende groepsactiviteiten voor woedebeheersing waar volwassenen bij betrokken kunnen worden en deze in hun specifieke groepen kunnen betrekken. Het kan langer duren om bepaalde activiteiten te plannen, zoals het vinden van een spreker die komt presenteren, maar er zijn ook verschillende tijd-efficiënte en kosteneffectieve manieren om uw woedebeheersingsgroep wakker te schudden. Elke sociale gebeurtenis, excursie, interactie met een andere persoon geeft iemand die worstelt met het beheersen van zijn emoties de kans om zijn coping-strategieën te oefenen en stelt hem in staat om wat hij heeft geleerd toe te passen in een echte wereld. Het combineren van activiteiten met games kan helpen bij het creëren van zowel grote als kleine evenementen voor groepsleden om nieuwe vaardigheden te leren en de vaardigheden die ze al hebben geleerd te verbeteren.

Aanbevolen: