Voor- en nadelen van kinderoptochten: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Voor- en nadelen van kinderoptochten: wat u moet weten
Voor- en nadelen van kinderoptochten: wat u moet weten
Anonim
Moeder kleedt baby in huisslaapkamer
Moeder kleedt baby in huisslaapkamer

Schoonheidswedstrijden voor baby's zijn ongetwijfeld controversieel. Sommige mensen zien ze als onschuldig plezier, terwijl anderen geschokt zijn door het concept zelf. Als u overweegt uw baby aan een van deze evenementen mee te laten doen, is het nuttig om beide standpunten te begrijpen. Zorg ervoor dat u een geïnformeerde en weloverwogen beslissing neemt over de vraag of deelname aan babyoptochten een goed idee is voor uw kind.

De voordelen van kinderoptochten

Veel ouders voeren solide argumenten aan om hun baby's mee te laten doen aan optochten. Voor deze gezinnen creëert de spektakelwereld kansen, plezier en connectiviteit die al het toewijdings- en voorbereidingswerk absoluut de moeite waard maakt.

Baby-optochten zijn een leuke hechtingservaring

Ervan uitgaande dat zowel jij als je baby van nature extravert zijn, kan deelname aan een optocht met je kind een goede manier zijn om samen tijd door te brengen en tegelijkertijd andere gezinnen met dezelfde interesses te ontmoeten. Optochten zitten vol met gezinnen die ook graag optreden, glamour krijgen en hun talenten aanscherpen. Babyoptochten kunnen de kans bieden om deel uit te maken van een gelijkgestemde gemeenschap.

Moeder met dochter grappig glimlachen
Moeder met dochter grappig glimlachen

Optochten leren evenwicht en zelfvertrouwen

Hoewel dit moeilijk te kwantificeren is, zeggen veel ouders van kinderen die aan optochten hebben deelgenomen dat de ervaring ervoor heeft gezorgd dat hun kinderen zich meer op hun gemak voelen in allerlei sociale situaties. Natuurlijk zul je deze voordelen waarschijnlijk niet meteen zien, vooral omdat baby's niet bekend staan om hun evenwichtigheid of om het uiterlijk tonen van hun zelfvertrouwen, maar als je doorgaat met de activiteit, kun je na verloop van tijd deze eigenschappen naar voren zien komen.

Blootstelling die kan leiden tot een modellen- of acteercarrière

Niet alle deelnemers aan de verkiezing eindigen met een carrière in de showbusiness, maar het is bekend dat talentscouts op deze evenementen op zoek zijn naar baby's om in tijdschriftadvertenties en tv-commercials te verschijnen. Als je zeker weet dat je kind het gezicht en de persoonlijkheid van een ster heeft, dan zijn kinderoptochten wellicht iets voor jou. Als u besluit deze route te volgen, zorg er dan voor dat u uw huiswerk doet en alleen zaken doet met gerenommeerde bureaus en bedrijven.

Er is geld beschikbaar voor de opleiding van uw kind

Winnaars van de verkiezing ontvangen vaak geldprijzen en studiebeurzen. Als uw baby meerdere grote optochten wint, kan dit een geweldige manier zijn om bij te dragen aan haar toekomstige onderwijskosten. Houd er rekening mee dat al het prijzengeld dat jij en je peuter als winnaar mee naar huis nemen, zal worden gecompenseerd door de kosten die deelnemers aan de optocht gewoonlijk maken.

Tegens tegen baby-optochten

Er zijn ook een aantal argumenten tegen deelname van uw baby aan een optocht. Hoewel het voor velen aantrekkelijk is om deel uit te maken van de schoonheidswedstrijd en de cultuur, zijn er voor anderen veel meer nadelen dan voordelen te overwegen. Zelfs als u ervoor kiest om mee te doen aan een babywedstrijd of schoonheidswedstrijd voor kinderen, moet u zich goed bewust zijn van de nadelen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen voor uw kind en gezin.

Babyoptochten moedigen een ongezonde focus op fysieke verschijning aan

Optochten voor oudere kinderen en tieners houden talentenjachten, maar voor een baby is dit uiteraard niet mogelijk. Babyoptochten worden uitsluitend op uiterlijk beoordeeld. Denk na over uw opvoedingspraktijken en uw gezinswaarden, en beslis of u het goed vindt dat uw kind opgroeit in een cultuur waarin de fysieke verschijning sterk wordt benadrukt.

Manicure voor meisjes
Manicure voor meisjes

Optochten zijn tijdrovend

Deelnemen aan optochten is een grote verplichting, vooral als je naar nationale competities reist of van plan bent je kind mee te laten doen aan wedstrijden zodra ze ouder is. Als je nog meer kinderen hebt, zijn ze misschien jaloers op de tijd die ze aan deze hobby besteden. Als je besluit dat het spektakelleven iets voor jou is, zorg er dan voor dat je dit in evenwicht brengt met andere belangrijke gezinsactiviteiten. Laat de focus van het gezinsleven nooit op één kind en zijn persoonlijke activiteiten liggen.

Ze cultiveren een overwinning of niets-mentaliteit

In het begin zal je baby het concept van winnen niet begrijpen. Ze zullen geen idee hebben of ze de eerste of de laatste plaats hebben behaald in een optocht. Na verloop van tijd kunnen ze echter leren een 'winnen of niets'-mentaliteit aan te nemen met betrekking tot optochten. De druk om de eerste prijs mee naar huis te nemen kan wegen op kinderen in de verkiezingswereld, en nadelige effecten zoals angst, depressie en andere psychische stoornissen zijn niet ongewoon bij degenen die zich bezighouden met kinderoptochten.

Kinderoptochten zijn duur

Er zijn manieren om de kosten van optochten laag te houden, zoals het kopen van een gebruikte jurk voor je dochter en alleen meedoen aan kleine, lokale optochten. Dat gezegd hebbende, kunnen optochten, ondanks toegangsprijzen, foto's, eventuele reiskosten en haar, make-up en kleding, gemakkelijk een zeer dure hobby worden die geld afleidt van andere activiteiten.

Uitgaven in verband met deelname aan schoonheidswedstrijden voor baby's

Op internet kun je mogelijkheden voor kinderoptochten bij jou in de buurt vinden. Er zijn veel lokale, regionale en nationale optochten beschikbaar voor baby's.

Baby met blote voeten staande op hoge hakken op witte tegelvloer.
Baby met blote voeten staande op hoge hakken op witte tegelvloer.

Toegangsprijs voor de verkiezing: $ 50 tot $ 500

De meeste vereisen pre-registratie en betaling van een toegangsprijs, die kan variëren van $ 50 tot enkele honderden dollars.

Pageantkleding: $ 50 tot honderden dollars

Wat kleding betreft, zijn optochtjurken beslist veel formeler dan de outfits die je baby dagelijks draagt. Gloednieuwe verkiezingsjurken kunnen erg duur zijn, maar houd er rekening mee dat het volkomen acceptabel is om een gebruikte jurk van een andere verkiezingsdeelnemer of een kortingsjurk te kopen. Omdat baby's zo snel groeien, worden kinderoptochtjurken meestal maar één of twee keer gedragen. Als je een getalenteerde naaister bent of iemand kent die dat is, is het naaien van een op maat gemaakte jurk ook een geldbesparende optie om te overwegen. Elke outfit kost ongeveer $ 50 tot enkele honderden dollars, en je baby heeft misschien meer dan één verkiezingsoutfit nodig.

Portfoliofoto's: $ 0 tot honderden dollars

Voor veel kinderoptochten heb je een portfolio met foto's nodig. Als je serieus bezig bent met verkiezingswedstrijden, wil je waarschijnlijk professionele foto's. Dit is echter niet nodig in de allereerste beginfase. Oefen met het maken van foto's van uw baby met uw digitale camera, of huur een getalenteerde fotografiestudent of een plaatselijke fotograaf in die werkt aan het opbouwen van hun merk om enkele portretten voor u te maken. De kosten van optochtfoto's kunnen variëren van alleen de kosten van uw camera tot honderden dollars.

Baby in fotostudiosessie
Baby in fotostudiosessie

Extra uitgaven: $ 0 tot honderden dollars

Naast de standaarduitgaven geven optochtouders vaak geld uit aan andere items en diensten, zoals bruinen, make-up, haarstyling, reizen en meer. Dit geldt zelfs in de wereld van de babyshows, die behoorlijk competitief en daarom behoorlijk duur kan zijn.

Begrijp de voor- en nadelen van de spectakelwereld

Kinderoptochten zijn niet voor iedereen weggelegd, maar voor sommige ouders en hun baby's bieden ze unieke kansen en ervaringen die nergens anders worden aangeboden. Maak een weloverwogen beslissing op basis van de voor- en nadelen van kinderoptochten, zodat u de beste keuze voor uw gezin kunt maken. Onthoud: wat u ook kiest, het is niet in steen gebeiteld. Terwijl uw kind groeit, blijft u uw plaats in de spektakelwereld beoordelen. Het is altijd prima om uit deze cultuur te stappen, mocht deze u en uw kind niet langer goed dienen.

Aanbevolen: