Een liefdadigheidsinzamelingsactie voor duellerende piano's plannen

Inhoudsopgave:

Een liefdadigheidsinzamelingsactie voor duellerende piano's plannen
Een liefdadigheidsinzamelingsactie voor duellerende piano's plannen
Anonim
duellerende piano's
duellerende piano's

Het organiseren van een inzamelingsactie met duellerende piano's is een creatieve manier om geld te verdienen voor uw organisatie. Of je nu kiest voor talent uit de eigen stad of een paar professionele muzikanten, je kunt er zeker van zijn dat dit liefdadigheidsevenement anders is dan alle andere.

Een inzamelingsactie voor duellerende piano's maken

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een inzamelingsactie voor duellerende piano's uit twee pianisten die hun verstand kunnen evenaren terwijl ze het ivoor kietelen. Het evenement omvat doorgaans een diner aan tafel, zodat het voelt alsof u een show bijwoont.

Kies een locatie

Omdat je twee grote piano's in de kamer nodig hebt, zoek je naar een locatie met een groot podium of een open ruimte en deuren die open kunnen om er ruimte voor te bieden. Als je toegang hebt tot een muziekzaal of theater waar al twee piano's staan, kan dit je tijd en energie besparen.

Plaatsen die goed werken zijn onder meer:

  • Kerkzaal
  • Gemeenschapscentrum
  • School of universiteit
  • Centrum voor de kunsten

Vind lokaal talent

Controleer of iemand binnen uw organisatie een aantal getalenteerde pianisten kent die zich vrijwillig willen inzetten. U kunt ook contact opnemen met plaatselijke hogescholen, muziekscholen, muziekwinkels en concertzalen om lokaal talent te vinden. Zorg ervoor dat beide spelers hetzelfde vaardigheidsniveau hebben, zodat je een onvergetelijke confrontatie hebt. Organiseer een auditie met jouw opties om ervoor te zorgen dat ze goed samen spelen en complementaire, boeiende persoonlijkheden hebben.

Gebruik professionele pianisten indien nodig

Als je geen lokale pianisten kunt vinden, zijn er professionele groepen die je kunnen helpen. Helaas werken deze meestal niet gratis. Bij bedrijven als Dueling Pianos International kun je talent inhuren via hun website, en naast pianooptredens zullen ze ook een meezing- en comedy-act organiseren.

Selecteer een vaardigheid om te laten zien

Plaats de pianisten tegen elkaar in een nachtelijke wedstrijd wie de langste, luidste, meest herkenbare of moeilijkste nummers kan spelen. Kies één vaardigheid waarop u zich tijdens het hele evenement wilt concentreren, of wijs er één per uur aan.

Plan het menu

Dit type evenement werkt het beste met een diner en een showformat, zodat het zelfs aantrekkelijk is voor mensen die niet van livemuziek houden. Plan een diner aan tafel, zodat de gasten niet veel hoeven te bewegen en de aandacht van de pianisten afleiden. Als u vrijwilligers heeft die de ma altijden kunnen verzorgen, bespaart u geld, maar het inhuren van een cateringbedrijf kan het evenement een formeler gevoel geven.

Verstuur uitnodigingen en verkoop tickets

Een avond met duelleren op piano's omvat vaak niet alleen geweldige muziek, maar ook spelletjes, eten, gezelligheid en veel interactie met het publiek. Maak duidelijk op uitnodigingen en marketingmateriaal dat dit een vermakelijk evenement is voor alle leeftijden. Voeg kaartjes toe aan de uitnodiging, zodat ontvangers deze gemakkelijk voor u kunnen kopen of proberen te verkopen. Met kaartverkoop kun je geld verdienen aan het evenement, dus prijs ze goed.

Voeg fooiwedstrijden toe

Verdien wat extra geld tijdens het evenement met gestructureerde wedstrijden waarbij gasten geldelijke fooien in de fooienpot van elke piano laten vallen.

  • Stop de Song Challenge- Een gast stopt een fooi in de pot voor één piano en vraagt of een nummer door die muzikant kan worden gespeeld. Een andere gast kan op elk moment een fooi in dezelfde pot doen om het afspelen van het vorige nummer te stoppen en een nieuw nummer aan te vragen.
  • Rivals Challenge - Kies twee rivaliserende teams, films of beroemde artiesten zoals The Beatles versus The Monkeys of Rent verses Chicago en wijs voor elk een fooienpot aan. Vraag gasten om te stemmen op het nummer waarvan ze graag een liedje willen horen door tips in de daarvoor bestemde pot te laten vallen.
  • Snel of langzaam - Kies snel of langzaam voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld dertig minuten. Gedurende die tijd vereist elke fooi die in de pot wordt geplaatst dat de pianisten hun tempo versnellen of vertragen. Verander de snelheid elke vijftien tot dertig minuten om gasten betrokken te houden.

Tips en details voor succes

Het succes van deze inzamelingsactie hangt grotendeels af van de kaartverkoop en de persoonlijkheid van de pianist. Maak van deze planningsstappen een prioriteit door extra aandacht te besteden aan de details ervan.

  • Kies verstandig een datum door feestdagen of andere grote evenementen in de omgeving te vermijden om uw omzet te verhogen.
  • Maximaliseer de gastervaring door alle tafels zo te rangschikken dat elke gast naar de piano's kijkt. Probeer vierkante of rechthoekige tafels te gebruiken, waarbij de gasten slechts aan één kant en aan elk uiteinde zitten.
  • Werk samen met pianisten om alle muziek voor de avond van tevoren te selecteren.
  • Geef pianisten een licentie om de rol van emcee te vervullen en tijdens het evenement aankondigingen te doen om betrokken te blijven bij het publiek.

Doe mee aan entertainment

Terwijl je plannen maakt, houd er rekening mee dat het evenement een leuke inzamelingsactie is, en niet alleen maar een pianoconcert. Hoe meer mogelijkheden gasten hebben om op een vloeiende manier met de pianisten te communiceren, hoe spannender het evenement zal zijn.

Aanbevolen: