6 stappen voor het plannen van een liefdadigheidsinzamelingsactie voor hondenwandelingen

Inhoudsopgave:

6 stappen voor het plannen van een liefdadigheidsinzamelingsactie voor hondenwandelingen
6 stappen voor het plannen van een liefdadigheidsinzamelingsactie voor hondenwandelingen
Anonim
Hondenuitlaters die honden uitlaten
Hondenuitlaters die honden uitlaten

Het organiseren van een hondenuitlaatactie is een geweldige manier om geld te verdienen voor je groep, plezier te hebben en tegelijkertijd mensen een waardevolle dienst te verlenen. Van de planning tot het daadwerkelijke wandelen, er zijn genoeg manieren om elk lid van uw organisatie en gemeenschap erbij te betrekken.

Het plannen van uw hondenwandeling-inzamelingsactie

Een inzamelingsactie voor hondenuitlaatservices lijkt eenvoudig omdat hier ook honden tegen betaling worden uitgelaten. Er komt echter veel planning en organisatie bij kijken om een evenement of dienst als deze soepel en winstgevend te maken.

Stap 1: Stel doelen

Eerst en vooral moet u beslissen wat uw doel en doel zal zijn. Of je de inzamelingsactie nu zelf plant of met een commissie, stel vragen als:

  • Is dit een eenmalig evenement met een vast tijdstip waarop mensen gedurende een paar dagen of weken gebruik kunnen maken van betaalbare hondenuitlaatservices?
  • Is dit een doorlopende inzamelingsactie waarbij klanten het hele jaar door op bepaalde tijden van de dag toegang hebben tot diensten?
  • Hoeveel geld probeer je in te zamelen?
  • Waar ga je het geld specifiek voor gebruiken?
  • Accepteert u algemene donaties van mensen die geen hondenuitlaat nodig hebben?
  • Welke diensten gaat u aanbieden en wat brengt u in rekening?

Stap 2: Bepaal de basisregels

Aangezien u tijdens de wandeling voor de honden van anderen zorgt, kunt u overwegen een paar bepalingen voor klanten toe te voegen, zoals:

  • Bewijs van bijgewerkte vaccinaties
  • Bewijs van eigendom
  • Bepaald temperamentniveau
  • Specifieke rassen of hondenmaten

Stap 3: Vrijwilligers werven

Nu je je evenement en het doel ervan hebt gedefinieerd, moet je kijken of je genoeg vrijwilligers hebt om het te realiseren. Maak een aanmeldingsformulier of deel tijd- en talentformulieren uit die zijn afgestemd op deze inzamelingsactie onder huidige medewerkers, vrijwilligers en klanten.

Zodra je een lijst met vrijwilligers hebt, evalueer dan:

  • Hoeveel honden kan elke persoon tegelijk lopen
  • Welke maat/type honden elke persoon comfortabel vindt om te lopen
  • Beschikbaarheid van vrijwilligers

Stap 4: Maak een route

Je wilt een vooraf geplande wandelroute uitstippelen om de tijd die nodig is om met elke hond te wandelen te stroomlijnen en om te bepalen of er geschikte plekken zijn om drankjes te halen of een pauze te nemen in de badkamer voor de honden. Maak een gedrukte kaart en loopinstructies om aan elke vrijwilliger uit te delen. Dit helpt ook bij het plannen van klanten, omdat je weet hoe lang elke wandeling moet duren.

Stap 5: Maak een wandelschema

Je moet een schema maken met behulp van tijdmanagementgrafieken of wekelijkse organisatoren die elke vrijwilliger en hond tonen voor alle beschikbare tijdvakken. Houd rekening met de tijd die nodig is om je route te lopen en voeg vijf tot tien minuten toe tussen elk tijdslot om pauzes van vrijwilligers of onvoorziene problemen mogelijk te maken.

Stap 6: Breng uw service op de markt

Ga je binnen je directe organisatie klanten werven, of breng je dit naar de algemene gemeenschap als geheel? Advertenties op uw website en sociale mediapagina's werken goed, net als krantenartikelen en radioaankondigingen.

Tips voor optimaal succes

Haal het meeste uit uw inzamelingsactie voor hondenuitlaatjes door wat extra onderzoek te doen en uzelf te onderscheiden van anderen.

Beoordeel de concurrentie

Om het meeste geld voor uw groep in te zamelen, kunt u de concurrentie bekijken door naar andere hondenuitlaters in de buurt te kijken. Je kunt dit doen door:

  • Lokaal zoeken naar flyers en telefoonboekvermeldingen
  • Kurfadvertenties bekijken, zoals die gevonden in uw Craigslist-postregio
  • Vrienden, buren, dierenartsen en dierenwinkels om informatie vragen

Maak uw service uniek

Wees creatief met uw diensten om ze aantrekkelijker te maken. Dit kan een glijdende prijsschaal omvatten waarbij iemand iets meer kan betalen voor aanvullende diensten zoals een wasbeurt, een extra lange wandeling of een speelsessie. Je kunt ook een paar "puppyspeelafspraken" organiseren waar honden met elkaar kunnen communiceren en rondrennen om aan lichaamsbeweging te doen. Dit kan bestaan uit een inschrijfstand voor uw wandeldiensten en een standplaats in een plaatselijk hondenpark met lekkernijen voor de honden en een goedkope lunch voor de eigenaren.

Wat te vermijden

Vermijd het gebruik van uw eigen riemen en halsbanden wanneer u met de dieren van anderen wandelt. Uit aansprakelijkheidsoverwegingen kun je je het beste houden aan wat ze bieden, mocht er tijdens je wandeling iets gebeuren. Als u met twee verschillende honden tegelijk wandelt, zorg er dan voor dat u weet wat hun gedragsgeschiedenis is. Misschien wil je ook wat fundamenteel rasonderzoek doen om er zeker van te zijn dat er geen problemen optreden. Zorg er ten slotte voor dat u altijd bij elke klant een vrijwaringsformulier bij de hand heeft. Je wilt niet verantwoordelijk zijn voor onvoorziene omstandigheden of problemen waardoor je inzamelingsactie mislukt.

Stappen zetten voor succes

Het organiseren van een inzamelingsactie voor hondenuitlaatservices is logisch voor organisaties en groepen die zich inzetten voor het verlenen van diensten aan dieren, vooral honden. Maak uw inzamelingsactie tot een succes door het proces op te delen in kleine, beheersbare stappen.

Aanbevolen: