Culturele verschillen tussen tieners

Inhoudsopgave:

Culturele verschillen tussen tieners
Culturele verschillen tussen tieners
Anonim
Culturele verschillen tussen tieners
Culturele verschillen tussen tieners

Als je de culturele verschillen tussen tieners kent, kun je vrienden met een andere etniciteit beter begrijpen. Met dit inzicht loop je niet het risico respectloos te zijn. Je zult ook weten of je het gedrag van je vriend verkeerd begrijpt.

De uitdrukking van culturele verschillen bij tieners

Naar een cultureel diverse school gaan, betekent dat je moet communiceren met tieners met verschillende etnische achtergronden. Je zult culturele verschillen opmerken in lichaamstaal en mondelinge communicatie, aangezien dit de twee manieren zijn waarop mensen hun overtuigingen en waarden uiten. Opgevoed worden door ouders die niet in Amerika zijn opgegroeid, kan moeilijk blijken te zijn als de gewoonten en denkwijzen niet dezelfde zijn als die van hun Amerikaanse tegenhanger. Als u de culturele verschillen van uw vrienden begrijpt, kunt u ervoor zorgen dat u elkaar niet verkeerd begrijpt.

Spaanse culturele verschillen

De Spaanse cultuur kan de manier beïnvloeden waarop je met vrienden en hun familie omgaat. Het kan ook uw gezinsrelaties en het schoolleven beïnvloeden. Ontdek de verschillende culturele variaties die tieners kunnen ervaren.

Familie

Familie komt op de eerste plaats in de Spaanse cultuur. Tieners blijven dicht bij huis en hebben een sterkere betrokkenheid bij hun ouders. Terwijl Latijns-Amerikaanse gezinnen erg afhankelijk van elkaar zijn, moedigen Amerikaanse gezinnen hun kinderen en tieners aan om onafhankelijk te zijn.

Daten

Omdat sommige Spaanse tieners zo'n sterke band met hun familie hebben, kunnen ze een soortgelijke toewijding aan hun vriend/vriendin tonen. Als de familie de relatie echter niet goedkeurt, is de Spaanse tiener wellicht eerder geneigd deze te verbreken uit respect voor zijn/haar familie.

Communicatie

Spaanse mensen voelen zich op hun gemak met minder persoonlijke ruimte. Ze zullen ook langer vasthouden aan een knuffel of handdruk. Houdingen zoals het vasthouden van je handen op je heupen kunnen worden gezien als een vijandig gebaar.

Culturele verschillen in het Midden-Oosten

Unieke religies, kleding en familie kunnen een grote rol spelen in het leven van een tiener uit het Midden-Oosten. Leer culturele verschillen te waarderen.

Gezinnen met meerdere generaties

Familie speelt een grote rol in het leven van tieners uit het Midden-Oosten. Families zijn doorgaans ook groot en er wonen meerdere generaties samen. Dit kan verder gaan dan grootouders, maar ook ooms, tantes, neven, nichten, neven, etc. Daarom bestaat hun vriendenkring doorgaans uit familieleden.

Religie

Hoewel er in het Midden-Oosten verschillende religies voorkomen, is de islam een grote. Tieners die de islamitische traditie aanhangen, kunnen een andere kledingstijl hebben, zoals het dragen van een hijab. Mogelijk moeten ze ook aan andere religieuze vereisten voldoen, zoals vijf keer per dag bidden.

Non-verbale communicatie

Degenen uit het Midden-Oosten hebben misschien een duidelijke lichaamstaal die anders is dan die van Amerikanen. Als gevolg van specifieke gewoonten kunnen tieners bijvoorbeeld hun ogen neerslaan als ze met het andere geslacht of oudere generaties praten. Ze zullen over het algemeen ook een standaard hoeveelheid persoonlijke ruimte geven en nodig hebben. Aanhankelijk aanraken buitenshuis is zeldzaam.

Aziatische culturele verschillen

Aziatische en Amerikaanse culturen kunnen op verschillende manieren variëren. Ontdek enkele culturele verschillen die voorkomen bij Aziatische tieners.

Vriendschappen

vrienden die samen op de computer werken
vrienden die samen op de computer werken

Sommige tieners hebben misschien minder tijd om te socialiseren. Aziatische culturen en ouders kunnen grote nadruk leggen op academisch succes. Dit betekent dat Aziatische tieners zes of meer uur per week kunnen studeren dan Amerikaanse tieners. Als je dit verschil begrijpt en openstaat voor de verwachtingen van je vriend(in) en diens familie, kun je je vriendschap verder brengen.

Confrontatie

Je merkt misschien dat sommige Aziatische tieners niet confronterend zijn en controversiële onderwerpen vermijden. Aziatische culturen vinden directe confrontatie onvolwassen, aldus Harvard Business Review. Veel Amerikaanse tieners zijn echter meer bereid om anderen te confronteren en controversiële onderwerpen te bespreken, ook al zou dit voor onrust onder hun leeftijdsgenoten kunnen zorgen.

Romantische relaties

Gezien de moeilijkheid van academici en de nadruk die wordt gelegd op academisch succes, wordt daten op de middelbare school binnen Aziatische culturen afgekeurd. Als de cijfers echter behouden blijven, kan dit wel worden toegestaan. Bovendien kijken veel mensen van Aziatische afkomst naar de verre toekomst in plaats van naar de nabije toekomst, zoals veel Amerikanen normaal doen. Daarom zijn veel Aziatische tieners vaak serieuzer over relaties en zullen ze zich er voor de lange termijn aan wijden.

Lichaamstaal

Een Aziatisch persoon in de ogen kijken kan als onbeleefd worden gezien. Hoewel de Amerikaanse cultuur oogcontact waardeert omdat dit betekent dat de persoon oplet, is dit niet hetzelfde voor je vrienden die zijn opgegroeid in de Aziatische cultuur.

Zuid-Afrikaanse culturele verschillen

Heb je een vriend uit Zuid-Afrika? Leer op welke manieren hun gezinsleven, relaties en lichaamstaal kunnen verschillen van die van u. Dit zal je helpen elkaar beter te begrijpen en je relatie te verdiepen.

Familie en vrienden

Familie is belangrijk voor de Zuid-Afrikaanse cultuur, en hun neven en nichten kunnen een groot deel van hun sociale groepen en vriendschappen uitmaken. Dit komt doordat ze doordeweeks een groot deel van hun tijd doorbrengen met familie, maar ze de weekenden wel gebruiken om contact te maken met vrienden van school.

Directe spraak

Tieners die uit een Zuid-Afrikaans huis komen, spreken misschien niet alleen luider dan Amerikaanse tieners, maar ze kunnen ook een directe spreekstijl gebruiken die verkeerd kan worden geïnterpreteerd. In tegenstelling tot Amerikaanse tieners die er misschien omheen draaien of ontwijkende tactieken gebruiken, komen directe stijlen meteen ter zake en vinden ze het niet erg om aan te geven als je ongelijk hebt.

Close Quarters

Zuid-Afrikaanse vrienden staan misschien dichter bij je als ze aan het praten zijn. Dit komt omdat minder persoonlijke ruimte en aanraking deel uitmaken van de cultuur.

Duitse culturele verschillen

Europese culturen hebben verschillende gewoonten op het gebied van school en vrije tijd. De gezinsdynamiek is vergelijkbaar met die in Amerikaanse culturen, maar er zijn duidelijke verschillen.

Gezinsleven

Duitse ouders waarderen de onafhankelijkheid van hun kinderen. Volgens Teen Life in Europe zijn tieners erg onafhankelijk en krijgen ze meer verantwoordelijkheid.

Relaties

De Duitse cultuur biedt tieners meer vrijheid bij het daten. De cultuur is opener over seksuele relaties en het gebruik van anticonceptie. Teen Life in Europe wijst er echter op dat, hoewel sociale en datingervaringen belangrijk zijn in de jeugd, gezinseenheid en romantische consistentie belangrijker zijn.

Communiceren

Duitse tieners hebben mogelijk een directe spreekstijl. Dit is niet onbeleefd, maar een functioneel onderdeel van hun cultuur. Eerlijkheid is erg belangrijk in deze cultuur; daarom maken ze zich misschien minder zorgen over je gevoelens en meer over eerlijk zijn.

Vragen over cultuur

Het is geen misdaad om nieuwsgierig te zijn naar je vrienden en hun cultuur. Wees niet bang om het hen te vragen. De meeste tieners zullen blij zijn dat je hun cultuur wilt leren kennen om ze beter te begrijpen. Als je een verschil merkt, flap er dan niet zomaar uit: 'Waarom doe je dat?' Vraag hen in plaats daarvan hoe hun cultuur verschilt van de standaard Amerikaanse cultuur. Bijvoorbeeld:

  • Wat zijn enkele dingen die je echt leuk vindt aan je cultuur?
  • Wat zijn enkele dingen die jouw cultuur speciaal maken?
  • Wat is iets dat ik heel belangrijk moet begrijpen om een betere vriend te zijn?
  • Wat is iets heel belangrijks voor je religie of familie?

Tijdens het gesprek kun je beleefd enkele verschillen ter sprake brengen die je hebt opgemerkt. Op deze manier heb je een open gesprek waarin je je meningsverschillen onderling kunt bespreken.

Pas op voor generaliseren

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je bij het leren over culturele verschillen tussen tieners de informatie niet moet generaliseren. Ieder mens is anders, en niemand past in een culturele koekjesvormer. De sleutel tot het begrijpen van culturele verschillen met je vrienden is door hen om begeleiding te vragen. Alle culturen waarderen vriendelijkheid en respect.

Aanbevolen: