Beroemde moderne fotografen

Inhoudsopgave:

Beroemde moderne fotografen
Beroemde moderne fotografen
Anonim
Annie Leibovitz
Annie Leibovitz

Beroemde moderne fotografen werken in een grote verscheidenheid aan stijlen, waardoor elk beeld zijn eigen unieke draai en persoonlijkheid krijgt. Ze blinken allemaal uit in het maken van foto's en het omzetten ervan in een kunstvorm. Met onderwerpen variërend van baby's tot sporthelden tot de natuur, vind je moderne fotografen die de wereld om hen heen op nieuwe en verschillende manieren vastleggen en documenteren.

Bekende mannelijke moderne fotografen

De volgende mannelijke moderne fotografen hebben enkele van de meest herkenbare foto's gemaakt die ooit zijn gepubliceerd.

John Shaw

John Shaw is een icoon op het gebied van professionele natuurfotografie. Hij heeft op elk continent gefotografeerd, van de Noordpool tot Antarctica, van de Provence tot Patagonië. Toen hij begin jaren zeventig zijn carrière begon, gebruikte Shaw een verscheidenheid aan filmcamera's, voornamelijk 35 mm en 6x17 cm. Eind jaren negentig ging hij over op hightech, en nu fotografeert hij uitsluitend met digitale spiegelreflexcamera's. Het geweldige werk van Shaw is gepubliceerd in boeken en populaire natuurtijdschriften, waaronder:

  • National Geographic
  • Het beste van de natuur
  • Nationaal wild
  • Audubon
  • Buitenfotograaf

In 1997 ontving Shaw de allereerste Outstanding Photographer Award, uitgereikt door NANPA (North American Nature Photography Association). Bovendien noemde Nikon hem in 2002 de Legende achter de Lens, terwijl Microsoft hem in 2006 tot Icoon van Imaging noemde.

Dave Black

In de wereld van de sportfotografie is de naam van Dave Black legendarisch. Zijn bekroonde beelden van de grootste atleten ter wereld, waaronder Michael Phelps, Mary Lou Retton, Apolo Anton Ohno en Michelle Kwan, sierden de covers van populaire tijdschriften zoals:

  • Sport geïllustreerd
  • Tijd
  • Nieuwsweek

Black staat erom bekend specifieke momenten uit de sportgeschiedenis vast te leggen en deze om te zetten in iconische beelden, vooral foto's die hij heeft gemaakt op de Olympische Spelen. Het vermogen van Zwart om de aandacht van de kijker te trekken en vast te houden door gebruik te maken van unieke belichting, schaduwen, achtergrond en kleur is buitengewoon indrukwekkend.

Joe McNally

Joe McNally wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke fotografen van de 21e eeuw. De internationaal geprezen Amerikaanse fotograaf staat wereldwijd bekend om zijn vermogen om technisch en logistiek complexe opdrachten te realiseren met deskundig gebruik van kleur en licht.

Enkele van McNally's meest herkenbare werk omvat:

Faces of Ground Zero: Portraits of the Heroes of September 11th - McNally's verzameling van 246 gigantische polaroidportretten die in een periode van drie weken kort na 11 september in de buurt van Ground Zero zijn gemaakt, wordt door veel museumconservatoren beschouwd als de meest belangrijke artistieke inspanning om te evolueren tot op heden vanaf de tragedie van 11 september

The Future of Flying: McNally's covershot uit 2003 en 32 pagina's verspreid in National Geographic, waarin de toekomst van de luchtvaart wordt beschreven, was de eerste volledig digitale shoot voor het tijdschrift. De fotocollectie herdacht de honderdste verjaardag van de vlucht van de gebroeders Wright en was het best verkochte nummer van het tijdschrift ooit

Olympic Nude Series: McNally's bekroonde serie zwart-wit- en kleurenfoto's waarop het Olympische team van de Verenigde Staten van 1996 wordt afgebeeld als een serie naaktfiguurstudies, werd gepubliceerd in het tijdschrift LIFE. Het was de enige keer in de geschiedenis van LIFE dat de publicatie in één maand vier afzonderlijke covers had

Jack Dykinga

De Pulitzerprijswinnende fotograaf Jack Dykinga is een meester in het combineren van beeldende kunstfotografie met een documentaire fotojournalistieke stijl. Hij draagt regelmatig zijn verbazingwekkende wildernisfoto's bij aan grote tijdschriften en heeft zijn foto's samengevoegd om boeken te maken.

  • National Geographic: Veel van Dykinga's landschapsfoto's sieren de pagina's van deze grote publicatie.
  • Arizona Highways: Dykinga levert regelmatig bijdragen aan dit tijdschrift dat zich richt op het buitenleven in de prachtige staat Arizona.
  • John Dykinga's Arizona: Het 144 pagina's tellende boek is een verzameling foto's die Dykinga heeft gemaakt in de prachtige omgeving. Het bevat grote, kleurenkopieën van enkele van zijn meest verbazingwekkende foto's.

Beroemde vrouwelijke moderne fotografen

ZUMA-pers
ZUMA-pers

De moderne fotografie is ook gevormd door verschillende toonaangevende vrouwelijke shutterbugs, waaronder de volgende:

Annie Leibovitz

Annie Leibovitz heeft enkele van de meest duurzame beelden van de moderne tijd vastgelegd. De Amerikaanse portretfotograaf staat bekend als een van 's werelds toonaangevende entertainmentfotografen. In 1973 schreef Leibovitz geschiedenis door de eerste vrouwelijke hoofdfotograaf van Rolling Stone te worden. Haar bekroonde werk is ook opgenomen in andere publicaties, waaronder Vanity Fair en Time.

Een van Leibovitz' belangrijkste bijdragen aan de fotografie kwam tijdens een fotoshoot met de legendarische zanger John Lennon, waarin ze de Beatle ervan overtuigde zijn kleren uit te trekken en zich om zijn vrouw Yoko Ono te wikkelen. Leibovitz zou de laatste persoon zijn die Lennon professioneel fotografeerde, die vijf uur later werd neergeschoten en vermoord. Bovendien brachten haar iconische zwart-witportretten van Keith Richards en Mick Jagger, shirtloos en korrelig, haar naar de top van haar vak.

Leibovitz' eerste museumtentoonstelling vond plaats in 1991 in de National Portrait Gallery in Washington, D. C. en toerde zes jaar lang internationaal. Destijds was ze pas de tweede levende portrettist, en de enige vrouw, die te zien was in een tentoonstelling van de instelling.

Anne Geddes

Anne Geddes is een Australische fotograaf die vooral bekend staat om haar unieke werk met baby's. Haar fenomenaal populaire foto's van pasgeborenen in verschillende omgevingen, zoals tuinen, bloempotten en kool, zijn verschenen op een verscheidenheid aan briefpapier en andere decoratieve producten.

Geddes' gave om foto's om te zetten in winst heeft haar tot een van de meest succesvolle commerciële fotografen in de geschiedenis van het vak gemaakt.

Impact van moderne fotografie

Elke fotograaf heeft een iets andere manier om de wereld te zien en heeft een andere focus, maar ze hebben allemaal iets belangrijks te delen. Er zijn veel moderne fotografen die je helpen de moderne wereld op een nieuwe en andere manier te zien. Ze zijn in staat een moment in de tijd of een vluchtige emotie vast te leggen. Hoewel sommige fotografen goed bekend zijn bij het grote publiek, zijn sommige van de meest gerespecteerde fotografen geen bekende namen. Ook al herken je sommige van hun namen misschien niet, je hebt hoogstwaarschijnlijk hun werk gezien.

Aanbevolen: