Zeldzame occulte boeken: gids voor magische literatuur

Inhoudsopgave:

Zeldzame occulte boeken: gids voor magische literatuur
Zeldzame occulte boeken: gids voor magische literatuur
Anonim
Bloedige kaars met rustieke sleutel op heksenboek in kaarslicht
Bloedige kaars met rustieke sleutel op heksenboek in kaarslicht

Als u op zoek bent naar een occult boek dat zeldzaam of moeilijk te vinden is, heeft een online boekwinkel die gespecialiseerd is in occulte werken wellicht precies de titel die u zoekt. Zeldzame occulte boeken worden gewaardeerd door verzamelaars die geïnteresseerd zijn in het bovennatuurlijke, en ze hebben een extra beetje mysterie vanwege hun onderwerp. Je kunt ze vinden bij gespecialiseerde boekhandels en websites, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn; herdrukken en reproducties zijn er in overvloed.

Wat is een zeldzaam occult boek?

Net als elke andere wenselijke tekst is een zeldzaam occult boek een boek dat moeilijk te vinden is. Vaak zijn deze boeken zeldzaam, omdat ze oud zijn of simpelweg omdat ze niet meer gedrukt worden. Natuurlijk maakt zeldzaamheid een boek niet automatisch waardevol, maar het blijkt dat veel zeldzame occulte boeken eigenlijk behoorlijk waardevol zijn voor geïnteresseerde verzamelaars.

'Manuel Maconnique, ou Tuileur des Divers Rites de Maconnerie Pratiquee en France', door Maxime Vuillaume, gepubliceerd in 1820
'Manuel Maconnique, ou Tuileur des Divers Rites de Maconnerie Pratiquee en France', door Maxime Vuillaume, gepubliceerd in 1820

Het moeilijkere deel van het definiëren van deze boeken is bepalen wat een boek precies tot een 'occult' boek maakt. Het is gebruikelijk dat mensen automatisch aan heksen en heidenen denken als ze aan het occulte denken, maar deze onderwerpen zijn niet het einde van het verhaal; occulte boeken worden soms ook 'esoterisch' genoemd. Ze kunnen onderwerpen hebben die te maken hebben met magie, oude religies of geheime genootschappen die door externe partijen niet goed worden begrepen.

Een online boekwinkel die occulte boeken verkoopt, PoTO Books en Herb Company, heeft bijvoorbeeld categorieën boeken die het volgende omvatten:

  • Magie
  • Tarot
  • Astrologie
  • Occulte filosofie
  • Geschiedenis
  • Vrijmetselarij

Misschien vind je ook boeken over voodoo, geesten, mediums, mensen met onverklaarbare krachten en zelfs UFO's die onder het 'occulte' vallen.

Zeldzame boeken over het occulte

Hoewel er een schat aan antieke en vintage boeken bestaat waarin aspecten van het occulte worden onderzocht, is het bijna onmogelijk om ze allemaal tegelijk te verzamelen. Als u dus een pas ontdekte verzamelaar bent, wilt u zich waarschijnlijk concentreren op boeken die als bijzonder uniek of populair worden beschouwd. Hier volgen bijvoorbeeld verschillende occulte boeken die als zeer zeldzaam worden beschouwd:

Een complete geschiedenis van magie, tovenarij en handwerk
Een complete geschiedenis van magie, tovenarij en handwerk
  • Een van de vroegst gepubliceerde occulte boeken, De Lamiis et Pythonicis Mulieribus van Ulrich Molitor, wordt beschouwd als een van de zeldzaamste, zo niet het zeldzaamste, occulte boek. Het werd gepubliceerd in 1489 en was ook het eerste occulte boek met illustraties.
  • Een ander uiterst zeldzaam occult boek gepubliceerd in 1744 is Les Œuvres Magiques de Henri-Corneille Agrippa van Pierre d'Aban. Het boek bevat veel occulte geheimen, waaronder het oproepen van geesten en ceremoniële magie.
  • Het originele manuscript van Aleister Crowley's The Book of Thoth is een zeer belangrijk werk over tarotpraktijken.
  • Aleister Crowley's The Collected Works (1905-1907) is een set van drie boeken over de kennis van de auteur op het gebied van magie, mythologie en religie. De eerste editie, enige druk, is zeer zeldzaam.
  • A Complete History of Magick, Sorcery, and Witchcraft (1715) door Richard Boulton bevat verschillende verslagen en verklaringen van de relaties tussen magie, hekserij en tovenarij. Het boek bevat ook een verslag van de eerste opkomst van heksen en tovenaars, verslagen van schaarse heksenprocessen en een verzameling argumenten tegen hekserij door John Locke.

Waar vind je zeldzame occulte boeken

Het is relatief eenvoudig om zeldzame occulte boeken online te vinden, omdat veel websites zijn opgezet om occulte boeken te verkopen of deze boeken als onderdeel van hun inventaris hebben. Hier zijn een paar goede plaatsen om uw zoektocht te beginnen:

  • Caduceus Books - Caduceus Books is een Britse boekwinkel gespecialiseerd in tweedehands en occulte boeken. De kleine winkel, gelegen in Leicester, is niet toegankelijk voor het grote publiek, en de winkel biedt momenteel geen enkele manier om occulte boeken op hun website te kopen; U kunt de eigenaar echter een e-mail sturen om u aan te melden en toekomstige correspondentie te ontvangen met een overzicht van wat er beschikbaar is.
  • Harrington Books - Een andere Britse boekwinkel, Harrington Books, is gespecialiseerd in allerlei zeldzame boeken, van modern tot antiek. Hoewel hun catalogus niet uitsluitend uit occulte boeken bestaat, is er altijd een kans dat je er een paar kunt vinden in hun nieuwste lijsten.
  • Weiser Antiquarian Books - Met meer dan 10.000 teksten op zijn naam is de Weiser Antiquarian Books-winkel een van de belangrijkste plaatsen waar u naartoe moet gaan als u op zoek bent naar boeken over occult, mystiek of religieus. Van alchemie tot Aleister Crowley en alles daartussenin, Weiser heeft het allemaal.
  • Anathema Books - Van boeken over astrale projectie tot teksten over de vrijmetselarij, Anathema Books heeft een heleboel occulte boeken te bieden. Toegegeven, als je door hun website bladert, word je misschien teruggestuurd op een Y2K-excursie, maar terwijl je daar bent, zul je zeker een paar boeken vinden om mee naar huis te nemen.
  • BerkelouW Books - BerkelouW Books is actief sinds 1812 en biedt zeldzame boeken over bijna elk onderwerp dat u maar kunt bedenken. Hun occulte boeken variëren gemiddeld in prijs tussen de $ 150 en $ 1.000.

Natuurlijk zijn de algemeen gebruikte boekwinkels zoals Powell's, Alibris en AbeBooks allemaal goede keuzes voor het zoeken naar zeldzame occulte boeken. Deze websites hebben allemaal "kamers" voor zeldzame boeken met zowel oudere boeken als eerste edities en in leer gebonden delen.

Als al het andere niet lukt, is eBay de laatste plek online waar je misschien naar wilt kijken. Je weet nooit wat je gaat vinden op de gigantische veilingsite, en misschien vind je wel het perfecte zeldzame boek waar je naar op zoek was.

Plaatsen waar u persoonlijk naar occulte boeken kunt zoeken

Zoek in de offline wereld in je lokale zeldzame boekwinkel of tweedehands boekwinkel, als je die hebt, naar de occulte teksten van je dromen. Het is ook een goed idee om vrienden te worden met de eigenaar of koper en hen te laten weten wat u zoekt. Als ze geen boeken hebben die bij jouw smaak passen, is de kans groot dat ze er een paar gaan kopen als ze ze zien en ze zelfs voor je kunnen vasthouden zodra ze ze aanschaffen.

Auteur Nevill Drury en zijn boek over het occulte
Auteur Nevill Drury en zijn boek over het occulte

Andere plaatsen waar je naar een zeldzaam occult boek kunt zoeken zijn onder meer antiekwinkels, landgoedverkopen en garageverkopen. Het is minder waarschijnlijk dat je op een van deze plaatsen precies vindt wat je zoekt, maar als je ooit te horen krijgt dat er een veiling of boedelverkoop is met veel oude boeken, is het misschien de moeite waard om een bezoek te brengen, voor het geval er iets is dat je kunt vinden. Ik kan niet zonder.

Huidige marktwaarden van occulte boeken

Het kan moeilijk zijn om de werkelijke marktwaarde van zeldzame occulte boeken te bepalen, omdat het zo'n nichemarkt voor verzamelaars is, maar als je een expert kunt vinden die bereid is naar je collectie te kijken, zou je een goed beeld moeten kunnen krijgen schatting van wat uw boeken waard zijn.

Als je probeert te beslissen of een boek dat je wilt kopen het geld waard is, probeer dan andere exemplaren van het boek te vinden, als die beschikbaar zijn, om de prijzen te vergelijken. Natuurlijk kan de staat van verschillende zeldzame boeken, vooral oude, sterk variëren, dus ga niet voor het voordelige boek, tenzij je het boek alleen koopt voor de informatie die erin staat en het je niet uitmaakt of de rug kapot is. of de pagina's vallen eruit.

Boek voor het vieren van satanische missen, ca 1850
Boek voor het vieren van satanische missen, ca 1850

Dat gezegd hebbende, is de markt voortdurend in beweging, met edities die ergens tussen de €100 en €100.000 kosten, afhankelijk van verschillende factoren. Occulte boeken over bekende onderwerpen als de Tempeliers of de Vrijmetselaars zullen waarschijnlijk snel, zo niet voor veel geld, verkocht worden. Op dezelfde manier zijn teksten uit de 15e en 16e eeuw behoorlijk moeilijk te vinden, en daarom worden ze meestal voor veel hogere prijzen verkocht dan recentere boeken. Dit zijn bijvoorbeeld een paar zeldzame occulte boeken die onlangs op de markt zijn gekomen:

  • 1893 editie van Azoth door Arthur Edward Waite - Vermeld voor $ 500
  • 1886 editie van History of Freemasonry door Robert Gould - Verkocht voor $ 580
  • 1677 editie van Displaying of Witchcraft door John Webster - Verkocht voor $ 1.257,99
  • 1487 1e editie van Malleus Maleficarum door Heinrich Institoris - Vermeld voor $ 199, 042.54

Als je zeldzame occulte boeken gaat verkopen die je hebt verzameld, is het opnieuw een goed idee om naar online veilingwebsites of naar je plaatselijke tweedehandsboekwinkel te gaan. Vergelijk de prijzen van uw specifieke titel als u die kunt vinden, of van andere occulte boeken uit hetzelfde tijdperk. Schakel de hoogste en laagste prijzen uit en neem een gemiddelde van de rest. Zo krijg je een goed idee van een eerlijke prijs voor je boek.

Een woord van waarschuwing

Als je erover denkt een boek over het occulte te kopen dat over het algemeen als zeldzaam wordt beschouwd en de prijs ongewoon laag lijkt, controleer dan of het boek geen reproductie, digitale reproductie of een e-boek is dat wordt verkocht. Veel zeldzame en moeilijk te vinden occulte boeken worden op deze sluwe manieren gereproduceerd en verkocht. The Book Of Occult Power (1801) van Sephariel is bijvoorbeeld zeer gewild. Het boek wordt ook wel de Manual of Occultism genoemd en wordt ook als e-boek op verschillende websites verkocht. Als je alleen geïnteresseerd bent in de informatie die het boek bevat, dan zijn deze reproducties uiteraard een goede aankoop, maar als je op zoek bent naar een authentiek werk om aan een verzameling toe te voegen, moet je er zeker van zijn dat je de juiste aankoop krijgt. echt.

Open de verborgen mysteries van het universum

Van het mystieke tot het magische: het occulte heeft de hele wereld gefascineerd voordat wetenschap zelfs maar een aanzienlijke bezigheid was. Toch kunnen overblijfselen van deze feitenonderzoekende voorloper van onze moderne intellectuele raamwerken verborgen worden gevonden in de pagina's van antieke en vintage boeken. Deze zeldzame occulte boeken zijn niet zo moeilijk te verkrijgen als het onderwerp ze doet lijken, maar gezien hun zeldzaamheid kan het in werkelijkheid lastiger zijn om ze te verkrijgen voordat iemand anders dat doet dan je zou denken.

Aanbevolen: