Toscaanse keukenkleuren en verftechnieken

Inhoudsopgave:

Toscaanse keukenkleuren en verftechnieken
Toscaanse keukenkleuren en verftechnieken
Anonim
Toscaanse keuken
Toscaanse keuken

Keukenkleuren in Toscaanse stijl zijn gebaseerd op de kleuren die voorkomen in de natuurlijke landschappen en zeegezichten van Italië. Deze ontwerpstijl is rijk aan bordeauxrode en paarse tinten die doen denken aan druiven en hun wijnen, weelderige groentinten van verse olijven, de sprankelende blauwe meren en vijf omringende zeeën. Deze prachtige kleurenpaletten kunnen ouderwetse charme in uw keuken brengen.

Warme en rijke, koele kleuren

Het warme kleurenpalet is een favoriete keuze van ontwerpers, vooral de aardetinten die in Toscaanse decors worden gebruikt. Koele kleuren zoals blauw, paars en groen worden vaak gebruikt als accenttinten om het algehele kleureffect van een Toscaans landschap te creëren.

bruine Toscaanse keuken
bruine Toscaanse keuken

Terracotta

Een al lang bestaande kleur die geassocieerd wordt met Toscaans design is de rijke kleikleur van terracottategels. Verf uw keukenmuren in deze traditionele kleur om er een warme en opwindende werkruimte van te maken.

Zonsondergang goud of oker

Het scala aan tinten voor de gele familie begint met diep, krachtig goud tot gedempt oker. Veel ontwerpers kiezen voor een intensere gele tint, zoals die van een zonnebloem, als accentkleur om de kamer een vleugje uitstraling te geven. Je hebt veel keuze uit deze warme kleur en je zult er zeker een vinden die past in jouw keukenontwerp.

Klaproosrood en Bourgondische wijn

Verschillende rode tinten kunnen diepte en warmte toevoegen aan uw keukenontwerp. Misschien ben je artistiek en wil je een latwerk van druivenranken schilderen als een rand met trossen groene, rode en paarse druiven. Sommige keukenontwerpen gebruiken een accentmuur die in rood is geverfd. Zorg er wel voor dat uw keuze goed past bij de andere kleuren die u selecteert.

Warmgroene keuken
Warmgroene keuken

Salie of olijfgroen

De tint die algemeen bekend staat als salie is een rustgevende en kalmerende kleur. Een andere groene tint die populair is in het Toscaanse ontwerp is een donkerdere tint, bekend als olijfgroen. Groenen worden vaak gebruikt als accentkleuren in een Toscaans decor met terracotta als hoofdachtergrond. Je kunt zeker groen kiezen voor je muurkleur en er wat terracottakleuren overheen strooien voor accenten. Al deze keuzes zorgen voor een zeer aantrekkelijk keukenontwerp.

Mediterrane blues

Vergeet de lichtblauwe lucht of de kleuren van de Middellandse Zee niet, die variëren van aqua tot diepwaterblauw. Toscaanse blauwtinten kunnen een vleugje kleur toevoegen, hetzij als hoofdmuurkleur of als accentmuur. Ga je voor een warmer kleurenpalet, kies dan voor een gouden of terracotta tint voor de muren en strooi blauwe accentkleuren door de keuken.

Zacht Adobe of Beige

Dit is een subtiele kleur voor een uitstekende muurkleur of als combinatie tussen twee sterkere kleurkeuzes, zoals rood en blauw of geel en groen. Wat de verkoopwaarde betreft, zijn muren geschilderd in een Toscaans bruine kleur aantrekkelijk voor de meeste potentiële kopers.

Kleuren van de natuur

Adobekleurige keuken
Adobekleurige keuken

Een Toscaans kleurenpalet heeft een blijvende kracht omdat het de variërende kleuren van de natuur weerspiegelt.

  • De kleur van een schitterende zonnige dag of een vrolijke zonnebloem is te vinden in geel en goud.
  • Een levendig landschap van papaver- en lavendelvelden of laaghangende druiventrossen wordt herhaald in Toscaanse rode en paarse tinten.
  • Diep kob altblauw en koel turkoois of blauwgroen brengen de zee en de lucht in je huis.
  • De aardse bruintinten van rijke bodems en het onrustige groen van olijfboomgaarden en eindeloze rijen wijnstokken brengen een gevoel van nostalgie met zich mee.

De volgende tabel geeft uitstekende voorbeelden van verschillende Toscaanse kleuren die u in uw keukenontwerp kunt gebruiken.

Toscaanse primaire kleursuggesties

Verfmerk Geel Rood Blauw Terra Cotta Groen
Benjamin Moore Dorset goud Sienna Clay Tropische schemering Terracotta tegel Toscane Groen
Sherwin Williams Gouden embleem Rode Tomaat Côte d'Azur Rookwood Terracotta Relentless Olive
Behr (prachtige Middellandse Zee) Ananas Frisdrank Kersenschoenmaker Vliegende vis Geaard Oude wijnstok

Schildertechnieken voor uw Toscaanse keuken

Misschien associeer je stucwerkmuren met Toscaans design. Gipsmuren zijn een veelvoorkomend kenmerk, maar u hoeft niet ten koste te gaan van het stucwerk of het pleisteren van uw muren. U kunt een eenvoudige techniek voor het aanbrengen van verf gebruiken om het nep-uiterlijk van stucwerk te geven.

Waseffect met laptechniek

Een van de meest populaire technieken voor een Toscaanse keuken is het wassen door verf te verwijderen met een doek. Als u een wash gebruikt, kunt u slechts één kleur gebruiken en de verf verdunnen, zodat deze ongelijkmatig droogt. Anders breng je normaal gesproken een basislaag aan en breng je vervolgens een donkerdere kleur aan voor het waseffect.

Sponsverftechniek

De meest gebruikte techniek voor een oude Toscaanse muur is sponsschilderen. Er zijn een aantal manieren waarop u dit verfproject kunt benaderen. U kunt voor het hele project één tint van de kleur gebruiken die u hebt geselecteerd. Door de sponstechniek creëer je contrast. Hierdoor wordt de verf verwijderd en wordt de verf ook in bepaalde gebieden geconcentreerd. Dit geeft de muur een natuurlijke schaduw.

Een andere techniek die je kunt gebruiken als je moedig bent, is door twee tinten te selecteren, een lichte en een donkere. Verf de muur met de lichte tint. Neem vervolgens een spons of doek om de donkerdere tint aan te brengen. Maak je geen zorgen over het maken van een puinhoop. Het is maar verf en je kunt eventuele fouten corrigeren terwijl de muur nog nat is. Een project aannemen en zelf schilderen moet leuk zijn en je de mogelijkheid geven om je keuken een persoonlijk tintje te geven.

Droge penseeltechniek

Je kunt een penseel gebruiken als je een soortgelijk effect wilt creëren als de vod of sponsmuur. De droge penseeltechniek is zoals de naam al aangeeft. Gebruik de kwast op dezelfde manier als de doek- of sponstechniek om verf uit de was te verwijderen.

Welke techniek je ook kiest om je keukenverf in Toscaanse stijl aan te brengen, je krijgt het gevoel van een Italiaanse villa aan zee of een eeuwenoud huis gelegen op de heuvel tussen een wijngaard of olijfboomgaard.

Toscaanse kleurinspiratie vinden

Als u het moeilijk vindt om te beslissen welke pallet u in uw keuken wilt gebruiken, neem dan een pauze en verken schilderijen van het Italiaanse platteland en de kust. U krijgt snel een idee van de tinten die u het meest aanspreken. Wees gedurfd en kies kleuren waar u lang plezier van zult hebben en verander uw keuken in een ontmoetingsplaats.

Aanbevolen: