6 beste veganistische kazen die je moet proeven om te geloven

Inhoudsopgave:

6 beste veganistische kazen die je moet proeven om te geloven
6 beste veganistische kazen die je moet proeven om te geloven
Anonim
Daiya Mozzarella-snippers
Daiya Mozzarella-snippers

Veel mensen worden veganist vanwege hun ethische overtuigingen, niet omdat ze de smaak van dierlijke producten zoals kaas niet lekker vinden. Gelukkig hoef je heerlijke kazen niet op te geven om een plantaardige levensstijl te volgen. Veganistische kazen zijn verkrijgbaar in allerlei smaken en prijsklassen, en iedereen kan genieten van de smaak én de gezondheidsvoordelen van deze zuivel alternatieven.

Daiya

Daiya is een bekroonde, wijdverspreide veganistische kaas en wordt zelfs gebruikt voor veganistische pizza's in restaurants als Mellow Mushroom. Alle Daiya-kazen zijn niet alleen zuivelvrij, maar ook glutenvrij en sojavrij. Beschikbare kaassoorten zijn onder meer stukjes voor taco's en pizza's, plakjes voor sandwiches en wedges voor serveren met crackers.

Veel manieren om te genieten

Zoals Vegansaurus zei: de Daiya Havarti is een geweldige vondst, zelfs voor degenen die niet echt van pittig eten houden, en degenen die wel van pittig eten houden, kunnen het gemakkelijk wat pittiger maken. Jersey City Vegan raadt de Jack-kaas aan met crackers en veganistische pepperoni voor een smakelijk tussendoortje.

Dr. Koeienkaas

Dr. Koe Cream Cashew Kaas
Dr. Koe Cream Cashew Kaas

Dr. Koeienboomnootkazen zijn rauwe veganistische kazen die volledig gemaakt zijn met gecertificeerde biologische ingrediënten. Dezelfde processen die worden gebruikt om traditionele zuivelkazen te maken, worden gebruikt om deze op noten gebaseerde kazen te maken.

Lekkere variëteiten

Dr. Koeienkazen zijn verkrijgbaar in de volgende biologische varianten:

  • Crème Cashew Kaas
  • Oude cashew- en boerenkoolkaas
  • Oude cashewnoten en blauwgroene algen
  • Oude cashewnoten en dulsevlokken
  • Oude cashew- en hennepzaden
  • Oude cashewnoten en paranoten
  • Oude Macadamia-kaas
  • Oude cashewkaas

Deze smaken zijn afzonderlijk verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en veganistische winkels, of je kunt ze allemaal samen verpakt in een proefpakket kopen op de officiële website van het bedrijf. Er zijn ook plannen om een Dr. Cow flagshipstore te openen in Brooklyn, New York.

Rave beoordelingen

Alicia Silverstone raadde Dr. Cow-kaas aan bij The Kind Life, noemde het lekker en presenteerde de verschillende smaakvariëteiten. Vegansaurus noemde de smaken van Dr. Cow-kaas ingewikkelder en sterker dan andere populaire veganistische kazen, maar raadde ze allemaal ten zeerste aan. VegNews ging zelfs zo ver dat hij verkondigde dat Dr. Cow de kunst heeft teruggegeven aan het proces van het maken van kaas.

Veganistische gourmet

Veganistische gastronomische mozzarella-kaas
Veganistische gastronomische mozzarella-kaas

Als je op zoek bent naar een smeerkaas die net zo lekker smaakt op een bagel als de ouderwetse zuivelsoort, dan biedt het merk Vegan Gourmet van Follow Your Heart een verrukkelijke. Het bedrijf maakt ook blokken en stukjes veganistische kaas, zoals mozzarella, cheddar, Monterey Jack en nachokaas.

Het heeft een uitgebreide distributie voor een veganistisch kaasmerk, en je kunt deze kazen vinden in veel Whole Foods-winkels en kleinere natuurvoedingswinkels.

Kritische bijval

VegNews noemde de Fiesta Blend-snippers van Vegan Gourmet een must-have die smaakt als een feestje in je mond, terwijl het tijdschrift de smaakvolle snippers omschreef als zo dicht bij zuivelkaas dat het niet-veganisten voor de gek zou kunnen houden. Mother Earth News raadt Vegan Gourmet-kazen aan voor pizza.

Verrassingsvondsten

Je vindt de heerlijke kazen van Vegan Gourmet van Follow Your Heart in voorverpakte voedingsmiddelen om al het kaasachtige goedheid toe te voegen zonder de zuivelproducten. Bold Organics gebruikt bijvoorbeeld de mozzarella-variant in hun diepvriespizza's voor kaas- en groenteliefhebbers en noemt het de 'best smakende veganistische kaas'. Daarnaast staan er verschillende recepten op de website van het bedrijf, waaronder een populair recept voor macaroni en kaas.

Heidi Ho Organische producten

Heidi Ho Monterey Jack Kaas
Heidi Ho Monterey Jack Kaas

De veganistische kazen van Heidi Ho zijn gemaakt door de beroemde chef-kok Heidi K. Lovig en worden altijd gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Deze kazen bevatten geen bewaarmiddelen of additieven, in tegenstelling tot de meeste bewerkte voedingsmiddelen. Heidi Ho-kazen zijn niet alleen veganistisch, maar ook biologisch en glutenvrij; ze bevatten ook weinig vet en natrium.

Kaasassortiment

Heidi Ho heeft een mooie variëteit aan kaas beschikbaar, en sommige smaken zijn niet verkrijgbaar bij andere merken. Ze omvatten:

  • Gerookte Gouda
  • Monterey Jack
  • Chipotle Cheddar
  • Feta-kruimels

Inzichten in de smaak

Organic Authority prees de verscheidenheid aan kazen die verkrijgbaar zijn bij Heidi Ho. Vegan Crunk noemde de nacho-cheeze-sauzen van het bedrijf heerlijk.

Teese

Teese Mozzarella Veganistische Kaas
Teese Mozzarella Veganistische Kaas

Teese is een veganistische kaas gemaakt van Chicago Soy Dairy. Teese is geweldig voor veganisten en mensen met andere allergieën, omdat het vrij is van gluten, soja, tarwe, palmolie, pinda's en noten. Naast dat Teese te vinden is in natuurvoedingswinkels en speciaalmarkten door het hele land, wordt het ook geserveerd in restaurants zoals drie Think Cafe-locaties in New York City, Masa of Echo Park in Los Angeles en Pizza Pi in Seattle.

Stellar smaken

Smaakvariëteiten omvatten mozzarellakaas, cheddarkaas en nachokaas. De Teese nachokaas kan gebruikt worden voor allerlei heerlijke lekkernijen, zoals sauzen en dips.

How Stuff Works beveelt de mozzarella-smaak aan. De officiële Tumblr van de Chicago Soy Dairy plaatst een verscheidenheid aan recepten voor het gebruik van alle Teese-smaken, waaronder een populair recept voor Teese Cheddar-bierkoekjes.

Zelfgemaakte veganistische kaas

Smaak is een subjectief iets. Als je niet van commerciële veganistische kazen houdt, probeer dan eens je eigen kaas te maken. De veganistische blog van Alicia Silverstone, The Kind Life, biedt recepten voor veganistische geitenkaas en een veganistisch macaroni- en kaasgerecht. Op sites als Food.com vind je ook recepten voor veganistische nachokaas. Experimenteer met veganistische kaasrecepten totdat je de perfecte vindt die bij jouw smaak past.

Controleer uw etiketten

Sommige kazen die zichzelf adverteren als sojakazen, zijn eigenlijk niet veganistisch. Hoewel ze bij de plantaardige voedingsmiddelen worden geplaatst, kunnen sojakazen dierlijke producten zoals stremsel of caseïne bevatten, die zeker niet veganistisch zijn. Zoek naar een etiket waarop de sojakaas wordt geïdentificeerd als specifiek veganistisch, of lees zelf de ingrediënten om dit te controleren.

Of je nu op zoek bent naar combinaties voor een kaas- en wijnfeestje of gewoon wat nacho-kaassaus om je vingers bij af te likken, wees gerust: je hoeft geen enkele smaak op te geven die je lekker vindt leef een ethische levensstijl.

Aanbevolen: