17 thuiswerkbanen voor senioren waar u uw eigen uren kunt bepalen

Inhoudsopgave:

17 thuiswerkbanen voor senioren waar u uw eigen uren kunt bepalen
17 thuiswerkbanen voor senioren waar u uw eigen uren kunt bepalen
Anonim

Vind thuiswerkbanen voor senioren die bij jouw vaardigheden passen en die extra inkomen opleveren.

senior vrouw die vanuit huis werkt
senior vrouw die vanuit huis werkt

Als je een senior bent en wat extra inkomen wilt blijven verdienen, zijn banen op afstand een geweldige kans. Het beste van alles is dat de pandemie ervoor heeft gezorgd dat thuiswerken in veel sectoren de norm is geworden. Als u op zoek bent naar banen voor senioren aan huis, hebben we een uitgebreide lijst met mogelijke mogelijkheden, en ook hoe u aan de slag kunt gaan zodra u een baan vindt die aantrekkelijk klinkt.

Eenvoudig thuiswerken voor senioren

Thuiswerken is een stuk eenvoudiger dan het klinkt. In veel van deze functies worden dezelfde vaardigheden gebruikt die je in eerdere functies had en zelfs vaardigheden die je hebt verworven terwijl je van je huidige hobby's hield. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de rol die u hoopt te bemachtigen, werkgevers bepaalde computervaardigheden nodig kunnen hebben en dat er mogelijk opstartkosten kunnen zijn.

Er is echter ook de mogelijkheid om voor jezelf te werken! We zetten een aantal van de beste manieren op een rij om wat extra geld binnen te halen zonder dat je het comfort van je huis hoeft te verlaten!

Word een verkoper op eBay, Etsy, Amazon of je eigen e-commercewebsite

Heeft u veel rommel in uw huis? Of ben jij een ervaren klusser? Iedereen houdt van iets, wat betekent dat een eenvoudige manier om extra geld te verdienen is door artikelen online te verkopen. Sites als Mercari, Poshmark, eBay en Facebook kunnen geweldige platforms zijn om te gebruiken als je allerlei prullaria, kledingstukken of zelfs antiek in huis hebt liggen die je wilt verkopen. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en een bezoek brengen aan landgoedverkopen en garageverkopen om te zoeken naar items die je op eBay kunt verkopen en die je een potentiële winst kunnen opleveren.

Omgekeerd, als je je eigen creaties wilt verkopen, zijn sites als Amazon en Etsy fantastische platforms om je producten te presenteren. U kunt ook uw eigen e-commercewebsite bouwen.

Wees een freelance schrijver of blogger

Iedereen is ergens een expert in! Wat was uw functie de afgelopen jaren? Welke hobby’s heb je momenteel? Wat zijn je passie? Als je een gevoel voor schrijven hebt, kun je gemakkelijk freelanceschrijver of blogger worden. Sites als ProBlogger, FlexJobs en Upwork zijn spectaculaire plekken voor beginners om werk te vinden. Je kunt ook parttime werk vanuit huis vinden op sites als Indeed.

Snelle tip

Veel mensen realiseren zich niet dat bedrijven proeflezers inhuren om hun werk te beoordelen. Dit is een andere gemakkelijke positie om thuis aan te nemen. Degenen met een Engelse en juridische achtergrond kunnen veel succes boeken in dit soort functies.

Wees een naaister of quiltmaker

Ben jij een expert met naald en draad? Dan kun je als naaister thuiswerken. Afhankelijk van je ervaringsniveau kun je kledingstukken repareren of veranderen of zelfs aangepaste stukken maken. Als u een getalenteerde quiltmaker bent, kunt u uw quilts ook verkopen voor €100 tot €500 of meer. Dit zijn geweldige cadeaus voor nieuwe ouders, wat betekent dat er een behoorlijke markt is voor dit soort items.

Kinderopvang aanbieden

Kleintjes houden je jong en actief. Als je het geduld en de energie hebt, kan kinderopvang een perfecte thuiswerkbaan zijn voor senioren, waarbij je je eigen uren kunt kiezen en je eigen tarieven kunt bepalen.

Start een fotografenbedrijf of word een freelance fotograaf

Als je goed overweg kunt met een camera en weet hoe je bewerkingsapparatuur moet gebruiken, of als je bereid bent het te leren, kunnen fotografen veel geld verdienen en kun je zelfs een studio in je huis of achtertuin opzetten! Mensen zijn altijd op zoek naar vakantie- en seniorenfoto's, familieportretten en newbornfoto's.

Als je het niet erg vindt om naar andere locaties te rijden, kun je ook kinderverjaardagsfeestjes, bruiloften en andere grote evenementen fotograferen.

Websites onderhouden of grafisch ontwerp doen

Senior vrouw doet computerwerk
Senior vrouw doet computerwerk

Als je een achtergrond in IT hebt of werken met computers, er zijn tal van mogelijkheden die u vanuit huis kunt ondernemen. Het beste van alles is dat u waarschijnlijk al beschikt over de kennis die u nodig heeft om op afstand te werken, zonder dat u training nodig heeft!

Wees een vertaler

Veel websites hebben hulp nodig bij het vertalen van bestaande inhoud naar andere talen. Voor mensen die een groot aantal talen kennen, is vertaler worden een gemakkelijke baan om vanuit huis te werken en die zelfs behoorlijk goed kan betalen!

Werk als bedrijfsadviseur

Was jij een expert in jouw vakgebied? Ben je gepromoveerd naar een sleutelpositie binnen een bedrijf? Dan kun je overwegen om adviseur te worden. Dit is een geweldige kans om uw expertise over te dragen en een bedrijf te helpen verbeteren.

Probeer de klantenservice

Bedrijven als Apple, AMEX en Southwest Airlines bieden klantenservice op afstand om bellers te helpen met online ondersteuning. Als je een vriendelijke stem hebt, kun je goed geld verdienen door de dag aan de telefoon door te brengen! Sommige bedrijven betalen zelfs voor je gereedschap en internet.

Vind bijwerk als belastingaccountant of boekhouder

Als u een gepensioneerde C. P. A. of boekhouder, u kunt uw eigen werk beginnen vanuit uw thuisbedrijf door inkomstenbelastingaangiften of boeken voor kleine bedrijven te doen.

Start een bedrijf als kok, bakker of cateraar

senior man bakken
senior man bakken

Als je van koken houdt, begin dan een bijbedrijf dat verzorgde ma altijden voor feestjes verkoopt of zelfgemaakte individuele ma altijden aan klanten verkoopt. Als je bakt, kun je taarten, cupcakes, koekjes en meer maken voor feestjes of je kunt je producten verkopen aan kleine lokale restaurants of buurtwinkels. Houd uw bedrijf klein of ga groots met uw bakwerk. Zorg ervoor dat u voldoende hulp in de keuken heeft om uw bestellingen uit te voeren.

Word een lokale docent

Of je nu leraar bent geweest in een vorig leven of gewoon een diploma en ervaring hebt in een specifiek onderwerp, ouders zijn altijd op zoek naar docenten om hun kinderen te helpen slagen! Als je voldoende middelbaar onderwijs hebt, kun je ook werken op een community college! Velen bieden virtuele lessen aan waarmee je rechtstreeks vanuit je woonkamer les kunt geven.

Bied je vaardigheden aan als muziekleraar

Of je nu gitaar, piano, saxofoon of ukelele speelt, mensen betalen veel geld voor privélessen! Het beste van alles is dat de enige benodigde uitrusting je instrument en een paar muziekboeken is!

Wees een tuinman

Als je die spreekwoordelijke groene vingers hebt, is tuinieren met winstoogmerk wellicht de baan voor jou! Verkoop artikelen zoals verse en gedroogde kruiden, bloemen, fruit en groenten. Boerenmarkten zijn altijd een prachtige plek om uw producten te verkopen, of u kunt samenwerken met winkels in uw regio die op zoek zijn naar lokaal geteelde koopwaar.

Probeer autoreparatie eens

Of je nu met pensioen bent in de auto-industrie of gewoon dol bent op auto's, het repareren en onderhouden van voertuigen kan de ideale thuiswerkbaan voor je zijn.

Bijwerk doen als dierenoppas of hondenuitlaatservice

Voor echte dierenliefhebbers kan het een uitstekende optie zijn om dierenoppas of hondenuitlater te worden.

Beste plekken om te zoeken naar thuiswerkbanen voor senioren

Probeer de volgende bronnen voor meer informatie over banen voor senioren thuis:

  • Small Business Association - Deze vereniging helpt u bij het plannen, starten, beheren en laten groeien van uw bedrijf.
  • The Work at Home Wife - Deze website bevat ook geweldige banen en carrièrewebsites voor gepensioneerden.
  • Inderdaad - Typ gewoon "remote" in het locatievak en vind werk vanuit huis voor bedrijven in het hele land.
  • ZipRecruiter - Beantwoord een paar vragen over uw vaardigheden, uw werkvoorkeuren en uw ervaring, en begin vervolgens met zoeken naar beschikbare vacatures.
  • AARP Job Board - Deze website heeft niet alleen een vacaturesite voor thuiswerken, maar biedt AARP-leden ook een gratis cursus over het beheersen van werken op afstand.

Vind de perfecte thuiswerkbanen voor senioren

De beste baan voor iedereen, jong of oud, is een baan die je leuk vindt, goed kunt doen en het gewenste inkomen oplevert. Dit betekent dat het vinden van de juiste baan een zeer geïndividualiseerd proces is.

Bepaal wat voor soort baan je wilt

Stel uzelf de volgende vragen voordat u zich in ondernemersactiviteiten stort:

  • Hoeveel uur per week wil ik werken?
  • Waarom wil ik een baan? Voor sociale interacties, zelfontplooiing, extra geld, etc.
  • Hoeveel geld wil of moet ik verdienen?
  • Hoeveel geld wil ik steken in opstartkosten? Heb ik geld om in een bedrijf te stoppen?
  • Wat zijn mijn beste vaardigheden of sterkste interesses?
  • Welke benodigdheden heb ik al?

Die laatste vraag is belangrijk. Het is duidelijk dat het gemakkelijker is om antiek te verkopen als je wat bij de hand hebt. Om aan website-ontwerp te werken, heeft u een computer nodig. Als je wat quilts wilt gaan maken, is een naaimachine een must. Al deze dingen kosten geld, dus bedenk waarin u zich kunt veroorloven om in te investeren en of die initiële kosten de moeite waard zijn.

Beoordeel je vaardigheden

Om welke baan dan ook te krijgen, heb je de juiste achtergrond nodig. De beste manier om uw vaardigheden te beoordelen, is door na te denken over het soort werk dat u buitenshuis heeft uitgeoefend en welke ervaring u heeft opgedaan bij de verschillende activiteiten waaraan u door de jaren heen hebt deelgenomen. Bijvoorbeeld:

  • Als je jarenlang kleuterleidster bent geweest en het geweldig vond, overweeg dan om een kinderdagverblijf voor twee of drie kinderen thuis te starten.
  • Als je een restaurantchef was, zou je zelfgemaakte ma altijden kunnen bereiden en deze kunnen bezorgen bij gezinnen die geen tijd hebben om te koken.
  • Als je een secretaresse was met snelle typevaardigheden, zou je interviews kunnen transcriberen of als ondertitelingsschrijver voor een mediabedrijf kunnen werken.

Denk na over hoe de vaardigheden die je hebt, van toepassing kunnen zijn op andere functies en wees creatief met je zoektocht! Voor degenen die nog nooit buitenshuis hebben gewerkt: maak een lijst van alle vaardigheden die je hebt opgedaan als huisvrouw. Schilderen, antiek verzamelen, scrapbooking, landschapsarchitectuur - al deze vaardigheden kunnen zich vertalen in thuiswerk voor senioren.

Maak een CV

Voor de senioren die van plan zijn te solliciteren naar een functie op afstand, moet je je cv bijwerken. Zorg ervoor dat dit document op maat is gemaakt om de vaardigheden te benadrukken die u bezit en die nodig zijn voor de baan die u wenst. Vergeet niet een referentiepagina toe te voegen, een portfolio van uw werk (als u solliciteert voor schrijf- of bedrijfsconsultatie-optredens) en een paar aanbevelingsbrieven te verzamelen. Zodra deze taken zijn voltooid, kunt u beginnen met solliciteren!

Pas op voor oplichting

Uit eigen zak betalen voor opstartkosten zoals een computer of naaibenodigdheden is één ding. Maar als iemand reclame maakt voor thuiswerk en vooraf geld vraagt, zou dat een waarschuwingssignaal moeten zijn. Echte bedrijven zullen u nooit om geld vragen; zij betalen u. Let goed op oplichting bij thuiswerken tijdens uw zoekopdracht.

Geniet van je nieuwe baan

Sommige senioren moeten misschien vanuit huis werken om extra geld te verdienen, terwijl anderen gewoon een leukere manier willen vinden om de tijd te doden. Wat uw situatie ook is, zorg ervoor dat uw thuiswerk niet stressvol of overweldigend wordt. Zoek iets waar je gepassioneerd over bent en waar je echt van geniet!

Aanbevolen: