Danstips en bewegingen voor een schooldans

Inhoudsopgave:

Danstips en bewegingen voor een schooldans
Danstips en bewegingen voor een schooldans
Anonim
schooldans
schooldans

Het schooldansje staat voor de deur en je hebt geen idee welke bewegingen je gaat schudden, laat staan hoe je die bewegingen moet doen. Dansen voor andere mensen kan intimiderend zijn, vooral als je je al zelfbewust voelt. Er zijn echter een paar dansen die je kunt leren en die je zullen helpen genoeg trucjes in je repertoire te hebben waarvan iedereen zich zal afvragen of je al jaren danst.

Freestyle dansen

Freestyle dansen betekent dat je de bewegingen gaandeweg verzint. Als je nog nooit eerder hebt gedanst, voel je je misschien ongemakkelijk en weet je niet wat je moet doen op de dansvloer. Gelukkig kan een beetje oefening je helpen om je meer op je gemak te voelen. Probeer te oefenen voor een passpiegel als je die hebt, zodat je kunt zien welke bewegingen er goed uitzien en welke nog wat werk vereisen.

Bewegen

Er zijn enkele basisdansbewegingen die je kunt leren en waarmee je op bijna elk nummer kunt dansen.

Step-zij-stap

Deze dansbeweging is eenvoudig en zelfs de meest beginnende danser kan hem er goed uit laten zien:

  1. Stap naar rechts met je rechtervoet.
  2. Trek je linkervoet naar je rechtervoet zodat ze naast elkaar staan.
  3. Ga naar links met je linkervoet.
  4. Trek je rechtervoet naar je linkervoet zodat ze naast elkaar staan.

Dat is alles. Je kunt deze beweging geavanceerder maken door je rechterheup op te tillen terwijl je met je rechtervoet naar rechts stapt en vervolgens je linkerheup op te tillen terwijl je met je linkervoet naar links stapt.

Stuiter op de beat

Heb je twee linkervoeten?

  • Ga met je voeten iets uit elkaar staan.
  • Buig je knieën een beetje.
  • Stuiter op en neer.

Als je eenmaal comfortabel op en neer kunt stuiteren, kun je je romp iets naar links en dan naar rechts bewegen terwijl je stuitert.

Grapevine

De Grapevine is een eenvoudige dansbeweging die in veel line-dansen voorkomt. De onderstaande aanwijzingen beschrijven een rechter wijnstok. Nadat je een rechter wijnstok hebt voltooid, herhaal je de bewegingen naar links. Om de wijnstok uit te voeren:

  • Begin met je voeten bij elkaar.
  • Neem je rechtervoet en stap naar rechts.
  • Schuif de linkervoet achter de rechtervoet en plaats deze naar rechts en net iets achter de rechtervoet.
  • Stap naar rechts met de rechtervoet.
  • Breng de linkervoet terug naar de startpositie met de voeten bij elkaar, maar zet de voet niet helemaal neer. In plaats daarvan tik je met de linkervoet op zijn plaats. Hierdoor blijft ook het gewicht op je rechtervoet, zodat je recht in je linker wijnstok gaat.

Stapbalwissel

Een step-ball-verandering is een andere eenvoudige dansbeweging waardoor je eruit ziet alsof je op de dansvloer bent geboren.

  • Begin met de voeten bij elkaar.
  • Stap voorwaarts met rechtervoet.
  • Breng de voet terug naar de startpositie, maar tik op de bal van je voet.
  • Stamp met je linkervoet.
  • Ga nu met je linkervoet naar voren en herhaal het hele proces.

Je kunt deze dansbeweging naar boven mixen door met de voet te schoppen in plaats van naar voren te stappen, of door zijwaarts te stappen in plaats van naar voren.

Wat te doen met je armen

Een van de grootste fouten die beginnende dansers maken, is hun armen aan hun zij gelijmd houden. De eerste regel voor goed dansen is om je armen weg te houden van je lichaam. Probeer:

  • Beide armen boven je hoofd heffen
  • Eén arm gebogen en de andere recht houden en ze dan verwisselen
  • Met je vingers knippen
  • Breng één arm naar je borst en de andere recht naar de zijkant en schakel dan om
  • Een arm recht boven je hoofd heffen en de andere arm recht naar beneden voor je houden en dan wisselen.

Op de maat blijven

Het is belangrijk om naar het ritme van de muziek te luisteren. Je wilt niet langzamer of sneller dansen dan de beat. De beat is te horen in de drums. Bij de meeste liedjes die op schooldansen worden gespeeld, is de beat gemakkelijk te horen. Als je het niet zeker weet, kijk dan een minuutje naar de andere dansers terwijl je lichtjes heen en weer zwaait en glimlach naar de mensen om je heen. Zodra je de beat hebt opgepikt, kun je meedoen met de dans.

Specifieke dansen

Specifieke dansen die bij een populair liedje passen, verschijnen vaak op vrijwel elk dansevenement. Gelukkig voor de onervaren danser zijn ze gemakkelijk op te pikken. Zodra je de basisstappen kent, herha alt de dans zich eenvoudig.

Cupido Shuffle

De Cupid Shuffle wordt vaak gespeeld tijdens schooldansen. Het nummer zelf geeft je de instructies die je moet volgen, en vertelt je wanneer je moet schoppen, naar rechts en naar links moet stappen. Hoewel de dans eenvoudig is, geeft de onderstaande video je ideeën over hoe je de dans een beetje kunt opfleuren en kun je zien hoe andere mensen deze dans uitvoeren. Je zult deze willen oefenen, want deze zal zeker opduiken.

Macarena

De Macarena is een dans die al bestaat sinds het nummer met dezelfde titel in 1994 werd uitgebracht op het album A mi me gusta van de groep Los del Rio. De handbewegingen in dit nummer staan centraal en het is een typische line-dance, waarbij je een reeks bewegingen doet, opzij draait, de bewegingen herha alt en keer op keer draait totdat het nummer voorbij is.

Elektrische glijbaan

De Electric Slide is een dans die helemaal teruggaat tot de jaren zeventig. Je zult de bewegingen echter nog steeds zien in de huidige line-dansen, of je kunt er zelf een aantal gebruiken. Hieronder vindt u een video die helpt bij het opsplitsen van alle bewegingen. Zodra je de basis onder de knie hebt, kun je meer video's van de elektrische glijbaan bekijken en variaties leren.

Gangnam-stijl

Deze leuke, energieke dans herha alt dezelfde bewegingen, dus als je leert hoe je op en neer moet springen en waar je armen moeten worden geplaatst, zul je je voorbereiden op het bijhouden van alle anderen op de dansvloer.

Langzaam dansen

Het zal zeker gebeuren, net wanneer je lekker in je ritme komt met de Cha Cha Slide, zet de DJ een langzaam nummer op en nodigt de paren uit om te dansen. Als je nog nooit eerder langzaam hebt gedanst, kan het moeilijk zijn om te weten wat je moet doen. Maar maak je geen zorgen. Langzaam dansen is voor de meeste tieners waarschijnlijk het gemakkelijkste dansen van de avond. Niemand verwacht van je dat je presteert als een stijldanser, dus je hoeft geen mooie bewegingen te kennen.

Jongens leggen hun handen doorgaans op de taille van het meisje en meisjes leggen hun armen op de schouders van de man. Het is de bedoeling dat jongens leiden, maar als een man niet leidt, is het oké dat het meisje haar gang gaat en een beetje heen en weer zwaait, en misschien snapt hij het idee.

Je zult ook je danspartner in de ogen willen kijken en proberen een gesprek te voeren. Het zal het dansen gemakkelijker maken en je zult minder zenuwachtig zijn om met iemand anders te dansen als je het hebt over hoeveel jullie allebei dol zijn op de nieuwste actiefilm die vorige week uitkwam.

Vertrouwen is de sleutel

Het is normaal dat je een beetje bang bent om voor je leeftijdsgenoten te dansen. Op een bepaald moment tijdens de nacht vergeet je misschien een dansbeweging, weet je niet wat je met je handen moet doen, of ben je ongebruikelijk. Als je kunt glimlachen en gewoon in beweging kunt blijven, zullen anderen het minder snel merken.

Een natuurlijke neiging als je nerveus bent, is naar de grond kijken en op je lip bijten. Dit laat iedereen om je heen zien dat je niet weet wat je doet en dat je bang bent.

Zelfs als het moeilijk is, til je hoofd op, strek je schouders en tover een glimlach op je gezicht. Bij dans draait het allemaal om lichaamstaal, dus zorg ervoor dat de jouwe zegt dat je zelfverzekerd bent en dat je plezier hebt.

Je schooldans gaat over plezier maken met je vrienden en wat stoom afblazen. Dans op de liedjes die je leuk vindt. Neem een pauze als je die nodig hebt. Veel plezier vooral. Je bouwt herinneringen op die een leven lang meegaan.

Aanbevolen: