14 geweldige entertainmentideeën voor senioren

Inhoudsopgave:

14 geweldige entertainmentideeën voor senioren
14 geweldige entertainmentideeën voor senioren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het leven met een pensioen kan behoorlijk saai worden. Nooit bang zijn! Ouderenvermaak kan verschillende vormen aannemen, zoals stijldansen, gemeenschapstheater of zelfs wandelen. Zittende senioren vinden bordspellen of boekenclubs wellicht leuk. Onderzoek verschillende vormen van entertainment voor ouderen om de beste voor u te vinden.

Ideeën voor actief entertainment voor ouderen

Stijldansen

Door een balzaal zweven kan leuk zijn en een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Als je nog nooit stijldansen hebt geprobeerd, ga dan naar een plaatselijke dansstudio of buurtcentrum voor open danslessen. Veel mensen raken verslaafd aan dit soort activiteiten vanwege de socialisatie en de gemakkelijke oefening. Sommige enthousiastelingen doen zelfs mee aan stijldanswedstrijden! In veel grotere steden vind je balzalen die deze evenementen wekelijks sponsoren.

Gemeenschapstheater

Hoewel het kijken naar producties in het theater vermakelijk is, heb je er ooit aan gedacht om zelf op het podium te staan? Karakteracteren is niet alleen voor jongeren; er zijn genoeg rollen die regisseurs moeilijk kunnen vervullen omdat ze niemand hebben om de oudere rollen te spelen. Kijk in uw plaatselijke krant voor de auditietijden of bel uw plaatselijke gemeenschapstheater voor meer informatie over hun aankomende producties. Doe mee aan kunst en heb plezier!

Red Hat Society

Ben je ooit in een restaurant geweest toen een groep dames in rood en paars binnenkwam? De populaire club The Red Hat Society heeft zich over de hele wereld verspreid, tot grote vreugde van vrouwen overal ter wereld. Deze groep gelooft dat je nooit te oud bent om plezier te hebben en theekransjes te houden! Hoewel elke vrouw welkom is, kunnen alleen vrouwen van 50 jaar en ouder de rode hoed en de paarse outfit dragen. Sluit je aan bij deze groep en ontdek wat je hebt gemist.

Nordic Ski Walking

Een activiteit die sightseeing, vogels kijken en fotografie combineert, is langlaufen. Het enige dat u nodig heeft om mee te doen, is een paar langlaufloipstokken aanschaffen, die u online of in een sportwinkel kunt kopen. De prijs voor deze stokken varieert over het algemeen tussen €50 en €200, afhankelijk van het model dat u kiest. Door deze stokken te gebruiken bij het lopen, zult u merken dat u in vrijwel elke omgeving langer en verder kunt lopen. Ze kunnen mensen ook helpen hun evenwicht beter te bewaren op terrein dat niet perfect vlak is.

Buiten schatzoeken

Een nieuwe manier om tijd door te brengen met vrienden, kleinkinderen en andere familieleden is GPS-schatzoeken of geocaching. Deze leuke nieuwe trend vereist dat je een handheld GPS-apparaat gebruikt om bepaalde coördinaten te vinden waar schatten of andere geocacheboxen verborgen zijn. Als je van het buitenleven houdt en wat plezier aan je wandel- of wandelavonturen wilt toevoegen, is dit een geweldig idee voor entertainment voor ouderen. Als je denkt dat je dit alleen kunt doen door op bergen te wandelen, denk dan nog eens goed na. Veel geocachegebieden bevinden zich in steden en andere toegankelijke gebieden. Bezoek de officiële Global GPS Cache Hunt-site om lid te worden van deze populaire nieuwe sport!

Sedentaire entertainmentideeën

Maak je geen zorgen als je mobiliteitsproblemen hebt, er zijn genoeg andere activiteiten waar je van kunt genieten. Overweeg de volgende opties:

  • Woon literaire evenementen bij, zoals signeersessies in uw bibliotheek of koffiebar
  • Bekijk nieuwe tentoonstellingen in het museum of science center
  • Bezoek een kunstmuseum en geniet van een ontspannen lunch
  • Bekijk de wekelijkse kunst- en entertainmentsectie van de krant voor aankomende interessante evenementen
  • Word lid van een boekenclub of richt er zelf een op om interessante literaire vondsten met vrienden te bespreken
  • Bekijk een nieuwe film of woon een toneelstuk bij in een plaatselijk theater
  • Ga naar een musical op de middelbare school of speel voor een goedkoop cultureel evenement
  • Als je van een bepaald bord- of kaartspel houdt, plan dan een vaste speeltijd met vrienden in de bibliotheek of het seniorencentrum
  • Regel speciale reis- of educatieve lezingen in uw seniorencentrum

Roep de hulp in van een vriend of familielid, zodat u buitenshuis van dingen kunt genieten. Je kunt ook een metgezel inhuren die je kan helpen bij wekelijkse uitstapjes.

Entertainment is gemakkelijk te vinden

Nu heb je een flink aantal ideeën om jezelf bezig te houden, maar hier is er nog één. Probeer een aantal leuke en gemakkelijke trivia-vragen voor senioren.

Aanbevolen: