3 manieren om bladeren op muren te schilderen

Inhoudsopgave:

3 manieren om bladeren op muren te schilderen
3 manieren om bladeren op muren te schilderen
Anonim
Kunstenaar schilderij bladeren
Kunstenaar schilderij bladeren

Er zijn drie manieren waarop je bladeren op een muur kunt schilderen. Elke stijl heeft een aparte uitstraling. Een schilderij uit de vrije hand geeft een artistieke flair aan uw kamerontwerp. Een stencil of stempel kan voor uniformiteit zorgen. Alle drie de typen kunnen worden gebruikt met vrijwel elke stijl van decor en kleurenschema.

Uit de vrije hand geschilderde bladeren

Uit de vrije hand geschilderde bladeren
Uit de vrije hand geschilderde bladeren

Als je artistiek bent, maak dan welk patroon van bladeren je maar wilt. Voordat je begint met schilderen, moet je de vormen en kleuren van je bladeren kiezen. Zullen uw bladeren verschillende tinten groen hebben of zullen ze een reeks herfstkleuren zijn? Als je besluit om voor herfstkleuren te gaan, kun je elk type blad verven in de werkelijke kleur die het in de herfst krijgt. Als alternatief kun je de regels van de natuur overboord gooien en bladeren in paarse, blauwe en roze tinten schilderen.

Je kunt uit de vrije hand algemene bladeren maken of echte bladeren nabootsen door te verwijzen naar de bladeren die je in je tuin verzamelt of op foto's ziet. Als je ramen en deuropeningen inlijst, kies dan voor klimop of druivenbladeren.

Benodigdheden

  • 1 kleine platte kunstenaarsborstel voor acryl- of olieverf
  • 1 medium platte kunstenaarspenseel voor acryl- of olieverf
  • Acrylverf in jouw kleurkeuze
  • Potlood
  • Verfpalet
  • Zeep en water voor het reinigen van penselen

Routebeschrijving

Bepaal welk patroon voor jouw muur. Schilder je een herfstbladtafereel met bladeren die vallen en waaien door de wind, of schilder je een licht gevlekt bladerdak van zomerbladeren? Als je een duidelijk idee hebt van het bladpatroon dat je wilt maken, begin dan met het tekenen van je bladeren.

  1. Schets bladeren lichtjes op de muur met een potlood. Zodra je de bladvormen hebt ingetekend, is het tijd om te schilderen.
  2. Selecteer het kleine platte penseel om de bladeren te omlijnen.
  3. Selecteer de verfkleur die je wilt gebruiken en knijp een kleine hoeveelheid op het verfpalet.
  4. Laad het penseel met verf door de borstelharen in de verf te dopen. Omlijn het blad om ervoor te zorgen dat je binnen de vorm blijft.
  5. Selecteer het medium penseel en vul het met verf door de punt van het penseel in de verf te dopen. Beweeg het penseel heen en weer op het palet om de verf gelijkmatig te laden. Mogelijk moet je dit een paar keer herhalen om de verf op de kwast te krijgen.
  6. Begin met het schilderen van de bladeren. Schilder naar het midden van het blad om het in te vullen. Maak het schilderen van het ene blad af voordat je naar het volgende gaat.
  7. Reinig de penselen tussen kleurveranderingen met water en zeep of gebruik een andere borstel. Herhaal dit totdat alle bladeren de gewenste kleur(en) hebben.
  8. Creëer diepte en voeg details toe aan de bladeren. Bepaal de richting van het zonlicht en verf de bladeren op basis van hun relatie tot de lichtbron. Bladeren die het dichtst bij zonlicht staan, zijn het lichtst van kleur. Meng lichtere tinten met de originele verfkleur door een paar penseelstreken toe te voegen op de juiste plaats, meestal de bovenkant van het blad, met de donkerdere tinten eronder. Sommige bladeren hebben lichtere tinten en andere donkerdere tinten, terwijl andere beide hebben.
  9. Als je klaar bent, was je de penselen en het palet met water en zeep.

Gesjabloneerde bladeren

Er zijn verschillende soorten stencils die je voor muren kunt gebruiken. Sommige zijn eenvoudig en kunnen worden gebruikt als randen of bootsen bladeren na die in de wind waaien, terwijl andere zijn ontworpen om eruit te zien als behang. Met het damastbehangsjabloon van stencilplanet kunt u bijvoorbeeld over een gekleurde muur sjabloneren om het effect van behang te creëren.

Benodigdheden

  • Repositionele lijm
  • 2 tot 6 inch schuimroller
  • Stencilverf
  • Stencilborstel of platte borstel

Routebeschrijving

Het schilderen van een stencilmuur is snel en gemakkelijk als je de stappen kent.

  1. Spuit herpositionerende lijm op de achterkant van het sjabloon om het aan de muur te bevestigen. Overbelast het stencil niet met spray.

    Keuken stencil
    Keuken stencil
  2. Plaats het stencil op de muur in de gewenste positie.
  3. Gebruik een schuimroller voor de beste dekking. Afhankelijk van de grootte van het stencil heb je een roller van twee tot zes inch nodig.
  4. Selecteer stencilverf omdat deze zeer snel droogt, waardoor je hetzelfde stencil voor de hele muur kunt gebruiken. Je kunt latex of acryl gebruiken.
  5. De meeste stencils hebben uitlijningslijnen om u te helpen bij het uitlijnen van het stencilpatroon voor een doorlopend uiterlijk. Als dat niet het geval is, overlapt u het ontwerp een beetje en begint u met het sjabloneren van het nieuwe gedeelte, waarbij u erop let dat u niet over het bestaande patroon heen schildert. Werk in verticale stroken, voltooi één strook voordat u doorgaat naar de volgende. Laat de verf na elk stencilgebruik drogen.
  6. Vul de gebieden rond ramen, deuren en hoeken in met een sjabloonborstel of een platte borstel.

Gestempelde bladpatronen

De kunst van het stempelen geldt niet alleen voor plakboeken en karton. U kunt bladstempels van hout, rubber of schuim gebruiken om bladontwerpen op uw muur te stempelen. Misschien wilt u een muur, deuropening of raam inlijsten; stempel een groot middelpunt op je muur; of stempel de hele muur.

Er zijn cling leaf-stempels in alle maten en andere verkrijgbaar die worden geleverd met een index voor het uitlijnen van patronen. Cling-stempels hebben een kleverige achterkant die bij elk stempelgebruik aan doorzichtige blokken blijft plakken en zijn kosteneffectief omdat ze van het blok kunnen worden verwijderd, terwijl een houtblok op zichzelf staat.

Benodigdheden

  • Stempel
  • Acrylverf
  • Schuimkussentjes of ongeinkte stempelkussens
  • Kleine verfroller

Routebeschrijving

  1. Breng verf aan op de stempel of het foampad. Gebruik de punt van de verffles of een plastic lepel om de verf op het kussentje te verspreiden.
  2. Laad de stempel door in het kussen te drukken. Mogelijk moet u dit een paar keer herhalen om de stempel volledig te laden.

    Gestempelde wijnbladeren
    Gestempelde wijnbladeren
  3. Stempel op een stuk papier voordat je het op de muur gebruikt om overtollige verf te verwijderen.
  4. Druk een stempel op het muurgedeelte dat je wilt versieren met bladeren en verwijder het, voorzichtig van de muur tillen om de verf niet uit te smeren.

Beslissen over de methode

Elk van deze drie methoden om een bladpatroon op je muur(en) te schilderen heeft voordelen. Sommige ontwerpen werken het beste met stencils, terwijl andere zich lenen voor postzegels. U kunt meer controle hebben over de eindresultaten als u de methode uit de vrije hand gebruikt. Zorg ervoor dat u weet welke kleur(en) u wilt gebruiken voordat u selecteert welke bladeren u wilt gebruiken.

Aanbevolen: