Betaalbare nieuwe huizen voor senioren vinden

Inhoudsopgave:

Betaalbare nieuwe huizen voor senioren vinden
Betaalbare nieuwe huizen voor senioren vinden
Anonim
Rij herenhuizen in een seniorenwoongemeenschap
Rij herenhuizen in een seniorenwoongemeenschap

Geconfronteerd met lege slaapkamers nadat de kinderen zijn opgegroeid en verhuisd, zoeken veel oudere volwassenen naar betaalbare nieuwe woningen voor senioren die geen concessies doen aan ruimte, kwaliteit of gemak, maar tegelijkertijd geschikter zijn voor een ontspannen, volwassen levensstijl.

Hulpbronnen voor nieuwe seniorenwoningen

Hoewel senioren zeker gebruik kunnen maken van de diensten van een standaard makelaar, is het in veel situaties nuttig om met mensen om te gaan die meer bekend zijn met de behoeften van oudere volwassenen. Veel makelaarskantoren hebben nu mensen in dienst die Senior Real Estate Specialists (SRES) zijn en experts zijn in het vinden van huisvestingsopties voor mensen van 50 jaar en ouder.

Andere bronnen voor senioren om verschillende nieuwe huisvestingsopties te zoeken zijn onder meer:

  • SeniorHousing.net
  • RetirementHomes.com
  • Thuis in plaats van seniorenzorg
  • Nieuwe hulpmiddelen voor begeleid wonen
  • Nationale administratie voor vergrijzing van de huisvesting Pagina
  • Nieuwe woninginformatie van AARP

Betaalbaar definiëren

Wat voor de één betaalbaar is, kan voor de ander heel weelderig of heel eenvoudig zijn. Het is belangrijk dat iedereen die geïnteresseerd is in een nieuwe, betaalbare woning de balans opmaakt van zijn financiële situatie voordat hij een nieuwe woonplaats kiest. Vooral senioren moeten zich bewust zijn van de verschillende woonkosten en overwegingen bij het kiezen van een nieuwe woning. Onkostenposten waarmee u rekening moet houden, zijn onder meer:

  • Verhuiskosten
  • Afsluitkosten en andere kosten die gepaard gaan met de aankoop van een nieuw huis
  • Vergoedingen vereniging van huiseigenaren
  • Eventuele noodzakelijke renovatiekosten
  • Hypotheekrente indien van toepassing
  • Onroerendezaakbelasting

Deze kosten moeten worden vergeleken met realistische inkomensprognoses om te bepalen of het nieuwe huis echt betaalbaar is. Veel senioren hebben mogelijk een lager of vast inkomen en zijn mogelijk niet in staat om de onverwachte kosten die verband houden met een nieuw huis op te vangen. Het onderzoeken van deze uitgaven kan ervoor zorgen dat het kopen van een nieuwe woning de beste financiële optie is. Andere uitgaven zoals gezondheidszorg, reizen en hobby's moeten ook in overweging worden genomen, zodat het verhuizen naar een nieuw huis niet betekent dat een actieve, wenselijke levensstijl wordt beperkt.

Soorten betaalbare nieuwe woningen voor senioren

Er zijn verschillende soorten betaalbare woningen die perfect zijn voor senioren, waaronder:

  • Condominiums: Een appartement vereist minder onderhoud en onderhoud dan een vrijstaand huis, en veel appartementen zijn luxueus en handig, waardoor ze perfect zijn voor actieve oudere volwassenen.
  • Stadswoningen: Een stadswoning is over het algemeen groter en onafhankelijker dan een appartement, maar heeft nog steeds minder onderhoud dan een standaardwoning en biedt meer ruimte voor maatwerk om aan ieders voorkeuren te voldoen.
  • Gemeenschapswoningen voor senioren: Er worden steeds meer woningbouwprojecten gericht op senioren. Deze eengezinswoningen zijn ruim en elegant, maar gebouwd met senioren in gedachten, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor oudere volwassenen die geïnteresseerd zijn in een comfortabele woning die past bij hun levensstijl.

Huisoverwegingen voor senioren

Ongeacht het type huisontwerp moeten senioren huizen kiezen met geschikte voorzieningen, locaties en andere overwegingen voor hun favoriete levensstijl. Het kopen van betaalbare nieuwe woningen voor senioren staat niet gelijk aan een geïsoleerde, krappe woning.

Senior koppel in hun nieuwe huis en gemeenschap
Senior koppel in hun nieuwe huis en gemeenschap

Voorzieningen

De huis- en gemeenschapsvoorzieningen zijn enkele van de belangrijkste overwegingen bij nieuwe woningen voor senioren. Items om te evalueren zijn onder meer:

  • Wonen op hoofdniveau voor betere toegankelijkheid
  • Ruime plattegronden voor familiebezoek, hobby's en andere activiteiten
  • Kleinere batchgroottes voor eenvoudiger onderhoud
  • Energie-efficiëntie voor lagere energierekeningen
  • Seniorvriendelijke functies die zijn ontworpen met het oog op ouder worden, zoals gemakkelijk te openen deurgrepen in plaats van knoppen, ondiepere treden en tuimelschakelaars

Naast interieurkenmerken zijn veel senioren echter ook geïnteresseerd in gemeenschappelijke voorzieningen. Populaire opties om naar te zoeken zijn onder meer:

  • Fitnessfaciliteiten, waaronder zwembaden, tennisbanen en whirlpools
  • Gemeenschappelijke landschapsarchitectuur en wandelpaden
  • Vergaderruimtes voor grotere bijeenkomsten
  • Elegante architectuur en gebouwontwerp

Locaties

Zelfs de best ontworpen gemeenschap of woning kan echter een financiële blunder zijn als deze niet op een geschikte locatie staat. Veel senioren leiden een volwaardig, actief leven en een nieuw huis moet gemakkelijk toegang hebben tot de belangrijkste transportroutes. Openbare voorzieningen zoals bibliotheken, musea, kunstgalerijen, resorts, winkelcentra en andere gemeenschapsvoorzieningen moeten ook dichtbij zijn. Senioren met gezondheidsproblemen willen wellicht ook rekening houden met de nabijheid van gezondheidszorg en noodvoorzieningen in hun nieuwe huis.

Onderhoud

Het onderhoud van een woning kan intensief zijn, maar betaalbare nieuwe woningen voor senioren zijn vaak ontworpen om deze zorgen te minimaliseren of weg te nemen. Veel verenigingen van huiseigenaren houden zich bijvoorbeeld bezig met tuinaanleg, sneeuwruimen en ander basisonderhoud, waardoor de huiseigenaar van zijn nieuwe huis kan genieten in plaats van er al zijn tijd aan te besteden. Woningen die zijn ontworpen met het oog op senioren behoeven minder vaak uitgebreide renovaties om tegemoet te komen aan de verminderde mobiliteit die mogelijk gepaard gaat met het ouder worden, en kleinere kavelgroottes kunnen gemakkelijker te onderhouden zijn.

Hoe u betaalbare huizen kunt vinden

Het vinden van betaalbare nieuwe woningen kan een uitdaging zijn op een zeer variabele woningmarkt. De beste manier om een geschikt huis te vinden is door lokale bronnen te onderzoeken, zoals kranten, woningmagazines en ervaren makelaars. Hulpbronnen voor senioren, zoals gezondheidszorg- en recreatiefaciliteiten, tijdschriften en websites, kunnen mogelijk ook aanbevelingen doen voor nieuwe woongemeenschappen voor senioren, en online zoekopdrachten kunnen snel nieuwe ontwikkelingen opleveren die gericht zijn op volwassen huizenkopers.

Het vinden van betaalbare nieuwe woningen voor senioren kan leiden tot een actieve, betrokken levensstijl zonder de zorgen van een ongepast huis. IT kan ook een prachtige zet zijn die het plezier en de vreugde van het zelfstandig wonen op elke leeftijd vergroot.

Aanbevolen: