Halogeenkastverlichting: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Halogeenkastverlichting: alles wat u moet weten
Halogeenkastverlichting: alles wat u moet weten
Anonim
halogeen keuken
halogeen keuken

Halogeenlampen zijn een uitstekende keuze voor keukenkastverlichting. De lampen produceren een hogere lichtopbrengst (zichtbaar licht) en hebben een blauwer spectrum dan gloeilampen.

Driehoekverlichting onder kast

driehoekige spotverlichting
driehoekige spotverlichting

Voorzie onder de toonbankverlichting van decoratieve driehoekige halogeenspots. Deze kunnen onder de kast worden geplaatst om een uitstekende verlichting van de aanrechtruimte te bieden. Deze vormen een uitstekende keuze voor taakverlichting en geven een dramatische lichtinval aan elke keuken.

Winkeloptie

Walmart verkoopt een roestvrijstalen, driehoekige puck-halogeenlamp die op het oppervlak wordt gemonteerd. Het wordt verkocht voor ongeveer $ 16 plus verzendkosten.

Installatietips

Als je de uitdaging aangaat, kun je de driehoekige halogeenlampen onder je kasten installeren. De meeste sets worden geleverd met een halogeenlamp (aangesloten op het snoer), een driehoekige beugel en een bevestigingsschroef.

De meeste verlichting onder de kast kan het beste aan de voorkant van de kast worden geïnstalleerd, en niet aan de achterkant, voor optimale taakverlichting. Basisstappen voor het installeren zijn onder meer:

  1. Markeer het gebied met een potlood waar je het licht wilt plaatsen.
  2. Plaats de meegeleverde schroef. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de schroef en het hout overblijft, zodat de beugel past.
  3. Er moet een klein gaatje worden geboord boven het beugelgebied.
  4. Steek het netsnoer van de halogeenlamp door het geboorde gat.
  5. Bevestig de halogeenlamp in de beugel.
  6. Gebruik een stuurprogramma met voldoende slots voor het aantal driehoekige lampjes dat u installeert.
  7. Steek de voedingskabel(s) in de driver.
  8. Sluit de driver aan op een stopcontact dat wordt bediend door een wandlichtschakelaar.

Ronde puck-, pot- en knopverlichting

Je kunt verzonken puck- of potverlichting gebruiken onder de kast en binnenkasten. Plaats deze onder kasten voor taakverlichting en om de ruimte tussen toonbanken en bovenkasten te verlichten. Deze stijl van halogeenverlichting kan ook meer aandacht en diepte toevoegen aan kasten met vitrinedeuren wanneer deze in de kasten wordt gebruikt.

ronde draaibare inbouwlamp
ronde draaibare inbouwlamp

Haal het beste uit deze stijl door de lampen op de volgende manieren te plaatsen, afhankelijk van uw verlichtingsdoelen.

  • Voor continu licht, ruimteverlichting zodat de lichtstromen elkaar overlappen.
  • Voor een sfeervol of dramatisch lichteffect kun je de ruimte verlichten zodat ze elkaar niet overlappen.
  • Binnenkastverlichting moet aan de voorkant of in het midden (tussen de voor- en achterkant) van de kast worden geplaatst.

Inbouw verstelbare/draaibare spot

Een puck- of potlamp (inbouw) die verstelbaar is, kan onder een kast worden geïnstalleerd voor sfeer- en taakverlichting. Kies voor mini-ronde lampen die krachtig licht geven voor taakverlichting. Deze stijl van inbouwverlichting biedt de mogelijkheid om het licht waar nodig te richten.

Winkelopties

Koop een paar leuke opties bij deze retailers:

  • Lighting Direct: Koop een verstelbare 7,5 cm halogeen inbouwlamp met een koperbronzen afwerking. Het licht kan worden aangepast tot een hoek van 30°. Prijzen liggen rond de $ 18.
  • Parts Town: Deze 12V/20W, uit één stuk bestaande, inbouwhalogeenlamp is gemaakt door Vollrath. Het kost ongeveer $ 20.

Installatietips

Een inbouwlamp is eenvoudig te installeren. Je kunt dit type lamp gebruiken als opbouwmontage of installeren met de bijbehorende ring. Bij de meeste producten wordt een installatiehandleiding geleverd.

Eenvoudige tips zijn:

  • Boor een installatiegat.
  • Druk het armatuur op zijn plaats (geen schroeven nodig).
  • Om de halogeenlamp te vervangen, draait u eenvoudigweg de lenskap eraf.

Opbouwmontage ronde knopverlichting

Opbouw ronde lampen
Opbouw ronde lampen

Ronde knoplampjes kunnen ook onder de kast worden gemonteerd. Dit is het gemakkelijkste type installatie. Gebruik bekabelde of plug-in-stijl.

  1. Boor een gat direct boven de plaatsing van het licht.
  2. Steek het netsnoer door het gat.
  3. Breng schroeven aan op het lichtframe.
  4. Plaats de lamp in de framebehuizing.

Lichtbalken

Een andere manier om verlichting onder kasten toe te voegen is door een lichtbalk te gebruiken.

Insteekbare en bedrade lichtbalk

Afhankelijk van het product kunt u eenvoudig de lamp aansluiten en een aan- en uitschakelaar gebruiken of een elektricien bellen om verbinding te maken met uw bestaande elektrische systeem.

Lichtbalken zijn er in verschillende lengtes. De meest voorkomende lengte varieert van 18" tot 26". De meeste hebben drie of vier individuele lampen in de bar. Dit zou voldoende taakverlichting moeten opleveren.

Uplighting voor kasten

Lichtbalken kunnen ook bovenop kasten worden gebruikt, waarbij het licht naar het plafond schijnt. Deze techniek kan hoeken opfleuren en omgevingslicht aan uw keuken toevoegen.

Fasica Board-uplighting

Uplighting is een andere manier om keukenkastjes te accentueren en tegelijkertijd licht te geven aan gebieden die normaal gesproken donker zijn, vooral hoeken. Het plaatsen van lampen langs het boeibord is een techniek die sfeerlicht aan uw keuken toevoegt. Als je kasten niet gelijk liggen met het plafond en je hebt besloten om boven de keukenkastjes te decoreren, zul je uplighting een geweldige manier vinden om met die decoraties te pronken.

Het dashboard wordt aan de bovenkant van kasten toegevoegd als onderbreking tussen de kroonlijst en de kast. Direct achter het boeibord kunnen zowel een lichtbalk als mini-potverlichting worden geplaatst, zodat de decoraties naar boven worden verlicht. Deze plaatsing zorgt er ook voor dat de barlamp uit het zicht is en niet direct in je ogen schijnt als je naar de kasten kijkt. Het doel is om de decoraties te benadrukken en het licht via het plafond weer te laten weerkaatsen op de kasten.

Winkelopties

Home Depot biedt de Juno Pro-Series 22-inch brede zwarte halogeenlamp voor onder de kast aan, voorzien van een hoog/laag/uit-tuimelschakelaar en dimbaar. Je vindt het voor ongeveer $ 85.

Installatietips

Net als bij inbouwlampen moet een lichtbalk aan de onderkant van de kast aan de voorkant van de kast worden gemonteerd in plaats van aan de achterkant. Een lichtbalk kan als harde draad of als plug-in worden geleverd. Dit type lichtontwerp kan worden gebruikt voor het achteraf inpassen van bestaande kasten.

Als je een doe-het-zelver bent, kan deze YouTube-video je helpen met het aansluiten van je lichtbalk. Hoewel de video de installatie van een LED-lichtbalk demonstreert, zou u deze moeten kunnen gebruiken voor de installatie van een halogeenlichtbalk. Controleer altijd nogmaals bij de fabrikant als u het niet zeker weet. Als u twijfelt over een elektrische installatie, raadpleeg/huur dan een professional.

Tips voor het kiezen van de juiste stijl

Er zijn zeker onderscheidende ontwerpen en stijlkeuzes als het gaat om verlichtingsopties voor keukenkasten.

  • Verbergen - Houd er rekening mee dat de meeste lampen onder de kast verborgen zullen zijn door de kast, maar beter zichtbaar zijn wanneer eronder gewerkt wordt. Een dunne lichtbalk of inbouwlamp zijn gemakkelijker te verbergen.
  • Decoratief passend bij de inrichting van uw huis - Misschien wilt u uw onderbouwlamp accentueren door een decoratieve of unieke stijl te kopen, zoals driehoekige lampen. Hedendaagse en moderne huizen lenen zich voor deze stijl, maar zouden niet op hun plaats zijn in een landelijke of ouderwetse inrichting.
  • Afwerking armatuur - Houd ook rekening met de afwerking van uw verlichtingskeuze, zoals chroom, geborsteld nikkel, gepolijst brons en andere afwerkingen voor verlichtingsarmaturen. U wilt bijvoorbeeld geen wit afgewerkte kastverlichting als uw kasten zijn afgewerkt in espresso of kersenhout.

Voor- en nadelen van halogeenverlichting

Halogeenlampen zijn gloeilampen en zijn moeilijk te vinden, omdat de meeste gloeilampen/lampen geleidelijk worden uitgefaseerd. Er zijn een aantal duidelijke voor- en nadelen als het gaat om dit soort verlichting, vooral voor een keuken.

Voordelen

De grootste voordelen van halogeenlampen zijn de hogere lichtopbrengst die ze geven voor een verlichtingsoplossing. Dit is zeer wenselijk voor taakverlichting. Bovendien zijn de halogeenlampen/lampen klein, waardoor een compacter armatuur mogelijk is. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn voor kastverlichting.

Nadelen

Net als alle gloeilampen produceren halogeenlampen warmte. Dit kan zeer ongewenst worden als u in een keuken werkt die van nature een warme of soms zelfs hete omgeving zal zijn.

Halogeenverlichtingsopties voor keukenkasten

Er zijn veel opties als het gaat om halogeenlampen voor keukenkasten. Door aandacht te besteden aan de stijl en afwerking van de verlichting, krijg je lampen die goed passen bij je algehele keukeninrichting.

Aanbevolen: