Gids voor groei en verzorging van tulpenpopulieren

Inhoudsopgave:

Gids voor groei en verzorging van tulpenpopulieren
Gids voor groei en verzorging van tulpenpopulieren
Anonim
Tulp populier bloem
Tulp populier bloem

Tulpenbomen komen oorspronkelijk uit het oosten van de Verenigde Staten, en het zijn absoluut prachtige, grote landschapsbomen. Als je de tulpvormige bloemen ziet, kun je gemakkelijk zien waar ze hun naam vandaan hebben. Als je in het oostelijke deel van Noord-Amerika woont (of ergens anders waar het niet te warm of te droog is), kun je overwegen deze boom aan je landschap toe te voegen.

Tulpenbomen

Tulpenbomen (Liridendron spp.) worden ook wel tulpenpopulieren genoemd en zijn zeer grote schaduwbomen. Ze kunnen wel 40 meter hoog en 20 meter breed worden, en jonge tulpenpopulieren kunnen wel 60 meter hoog per jaar worden.

Een deel van wat de tulpenboom zo'n mooie toevoeging aan het landschap maakt, is het sterke, bijna symmetrische vertakkingspatroon. Zelfs in de winter, als de bladeren en bloemen verdwenen zijn, zorgt de structuur van de boom (evenals de diep gegroefde bast) voor veel belangstelling en structuur. De bladeren van de tulpenpopulier hebben een mooie, middengroene kleur en zijn diep gelobd, met vier punten, waarvan de bovenste twee bijna op kattenoren lijken. In de herfst worden de bladeren helder, goudgeel.

En dan zijn er de bloemen, die halverwege tot laat in de lente verschijnen. Ze zien eruit als groengele tulpen met fel oranje aan de basis van elk bloemblad. De bloemen hebben een diameter van ongeveer vijf centimeter.

Tulpenboomblad
Tulpenboomblad

Tulpenbomen planten

Tulpenbomen zijn winterhard in de zones 5 tot en met 9, wat betekent dat ze overal in de continentale VS zullen groeien, met uitzondering van de koudste, meest noordelijke of hooggelegen plaatsen, zoals North Dakota of rond de Rockies, en subtropische plaatsen zoals Miami of Los Angeles.

Ze zijn waterliefhebbers, en hoewel ze in het Westen niet zo vaak worden gekweekt, doen ze het prima als ze voldoende irrigatie hebben. Het wordt echter over het algemeen niet aanbevolen om ze in woestijngebieden te planten.

Plaatsing in het landschap

Herfstbladeren Tulpenboom
Herfstbladeren Tulpenboom

Plant tulpenbomen in de lente of herfst, zodat ze de schok van het verplanten kunnen doorstaan terwijl de temperaturen koel zijn. Plant ze op minimaal 6 meter afstand van elke fundering of verhard oppervlak, omdat de krachtige wortelsystemen bekend staan om het veroorzaken van schade.

Tulpenbomen houden van rijke, vochtige grond en moeten na het planten een aantal jaren regelmatig worden bewaterd en gemulleerd. Het zijn geweldige schaduwbomen in de achtertuin en zijn het beste op grotere percelen waar ze niet buiten proportie zijn met de grootte van het landschap.

Tulpenboomongedierte en problemen

Bladluizen worden sterk aangetrokken door tulpenbomen. Ze zijn niet levensbedreigend voor de boom, maar scheiden een kleverige substantie af die vervolgens wordt gekoloniseerd door een roetzwarte schimmel en druppelt op alles wat zich onder de boom bevindt. Om deze reden wordt aanbevolen om ze te planten waar hun takken niet groeien en boven parkeerterreinen en verharde oppervlakken hangen.

Tulpenbomen zijn ook erg gevoelig voor droogte. Tijdens warme, droge periodes kunnen de bladeren geel worden en voortijdig afvallen; als dit herhaaldelijk gebeurt, zal de boom langzaam verzwakken, waardoor de levensduur ervan wordt verkort. In droge jaren is een diepe maandelijkse inweken nodig om tulpenbomen gezond te houden.

Een prachtige inheemse boom

Tulpenpopulieren zijn zeker geen boom voor elk perceel, maar ze zijn wel een van de meest verfijnde schaduwbomen die beschikbaar zijn voor tuinders met de ruimte om ze te laten groeien. En als u het leuk vindt om wilde dieren een leefgebied te bieden, zullen uw plaatselijke vlinders en bestuivers u dankbaar zijn voor het planten van een tulpenboom; Tulpenpopulieren zijn waardplanten voor oosterse tijgerzwaluwstaartvlinders, en kolibries en bijen worden ook aangetrokken door de bloemen. Als je de ruimte hebt, zijn tulpenbomen zeker het overwegen waard.

Aanbevolen: