Middeleeuws interieurontwerp

Inhoudsopgave:

Middeleeuws interieurontwerp
Middeleeuws interieurontwerp
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De aanwezigheid van ridderlijkheid en romantiek geeft het middeleeuwse interieur een sfeer van zowel fantasie als mysterie. Ga een stap terug in de tijd met een middeleeuws wanddecor en een ontwerp van een binnenplaats dat teruggaat naar een eenvoudiger tijd.

Basisprincipes van het middeleeuwse interieur

Ook wel de Middeleeuwen genoemd, de periode van de Europese geschiedenis die de Middeleeuwen wordt genoemd, bestrijkt het belangrijke tijdperk van rond 500 tot 1400 na Christus. Deze pre-renaissanceperiode wordt sterk beïnvloed door religieuze thema's en kathedraalarchitectuur. Het gotische interieurontwerp is een prachtig voorbeeld van klassieke middeleeuwse stijl. De statige kastelen en landhuizen uit die tijd typeren ook de koninklijke invloeden van het middeleeuwse decor. De kenmerkende Tudor-huizen rondden de laatste jaren van de middeleeuwse architectuur af.

Middeleeuws interieurontwerp begint met muren en vloeren versierd met dramatische steen- of rijke houtaccenten. Zelfs slechts één accentmuur bedekt met decoratief steenbehang of realistische cultuursteen kan de juiste toon zetten. Een prominente stenen open haard en haard kunnen een grote bijdrage leveren aan het creëren van die kasteelsfeer in een kamer in middeleeuwse stijl. Houten lambrisering met uitgesneden details en zichtbare houten balken aan het plafond zullen ook een gevoel uit de Middeleeuwen creëren. Pluche en diepgekleurde tapijten worden vaak gebruikt om stenen of houten vloeren in dit soort antieke stijl zachter te maken.

Het gebruik van zware meubelstukken is ook een bepalend kenmerk van het middeleeuwse interieurontwerp. Zoek naar bewerkte houten stoelen, banken en tafels voor een authentieke gotische uitstraling. Een grote eettafel met ingewikkelde houten inlegontwerpen en houtsnijwerk kan voldoende zijn om een middeleeuws thema te creëren. De bekleding van stoelen, banken en gordijnen moet weelderige stoffen weerspiegelen, zoals fluweel, chenille, damast en brokaat. Diepe kleuren zoals rood, goud of blauw zie je vaak in stoffen en accenten.

Accessoires voor de middeleeuwse kamer

Afbeelding
Afbeelding

Een van de essentiële items voor decoratie uit de Middeleeuwen is wandtapijt. Deze elegante geweven kunstwerken aan de muur worden meestal aan decoratieve metalen staven gehangen en versierd met kwastjes voor een complete look. Medieval Wall Tapestry heeft een verbazingwekkend assortiment middeleeuwse wandtapijten met reproducties van klassieke thema's zoals ridders, maagden en dieren. Touch of Class biedt ook een mooie collectie wandtapijten met charme uit de Oude Wereld.

Het gebruik van glas-in-lood raambekleding in middeleeuwse interieurontwerpen is rechtstreeks ontleend aan de opmerkelijke kathedralen en kerken van Europa. Levendige en kleurrijke glas-in-loodontwerpen introduceren gedurfde tinten en interessante patronen in een themakamer uit de Middeleeuwen. Het traditionele wapenschild zie je vaak terug in glas-in-loodontwerpen, maar deze familiewapens zijn ook terug te vinden op wandtapijten of beschilderde houten panelen. Mantels en tafels in gotische kamers moeten ook een vleugje smeedijzer hebben en grote stompkaarsen bevatten. Deze elementen kunnen meestal worden gecombineerd door een ijzeren kandelaar of wandkandelaars tentoon te stellen.

Probeer voor extra visuele interesse enkele accessoires met een middeleeuws thema van een bedrijf als Design Toscano. Hun online catalogus toont prachtige iconische items zoals draken, waterspuwers, harnassen, zwaarden, schilden en beeldhouwwerken. Wezens als draken en waterspuwers zien er vaak gruwelijk uit, maar vertegenwoordigen triomf over en bescherming tegen duistere krachten. Een drakenbehangrand is een leuke manier om dit motief bijvoorbeeld in een kinderkamer neer te zetten. De hoofse wereld van ridders en schildknapen wordt doorgaans vertegenwoordigd door metalen accessoires zoals glanzende kogelvrije vesten of elegante wapens.

Aanbevolen: