6 tips voor oudere volwassenen die nadenken over een diploma of universiteitslessen

Inhoudsopgave:

6 tips voor oudere volwassenen die nadenken over een diploma of universiteitslessen
6 tips voor oudere volwassenen die nadenken over een diploma of universiteitslessen
Anonim

Laat de wereld zien dat het nooit te laat is om te beginnen met leren door terug naar school te gaan.

oudere man leert op zijn laptop en maakt aantekeningen
oudere man leert op zijn laptop en maakt aantekeningen

College wordt op de markt gebracht als het middenpunt tussen kindertijd en volwassenheid, dat je door je begin twintig loodst en je aan de andere kant uitspuugt met een stuk papier en wat knowhow die je een stabiele toekomst zullen bezorgen. Toch stoppen we nooit met leren, en er is geen echte leeftijdsbarrière voor het bestuderen van nieuwe vaardigheden en onderwerpen. Als je volwassen bent geworden en op zoek bent naar cursussen voor oudere volwassenen om je huidige leven uit te breiden, zullen deze tips je helpen het perfecte pad te kiezen voor je derde act.

Tips voor oudere volwassenen die een universitaire cursus willen volgen

Ondanks de culturele reputatie is studeren niet alleen een activiteit van jongeren. Natuurlijk hebben we de neiging wijzer te worden naarmate we ouder worden, en dus zijn we voorbereid op een manier om alle kennis die de wereld te bieden heeft te absorberen die onze zich nog ontwikkelende hersenen van in de twintig niet zijn.

Voordat je meteen in het eerste programma springt dat je accepteert, overweeg dan deze tips.

Bepaal waarom je terug naar school wilt

oudere man leert in de klas
oudere man leert in de klas

Er zijn talloze redenen waarom iemand van middelbare leeftijd of ouder erover zou kunnen nadenken om voor de eerste keer naar de universiteit te gaan of weer naar school te gaan. Hier zijn slechts een paar voorbeelden:

  • Je kon tot nu toe geen studie betalen.
  • Je had een gezin en had geen tijd om aanwezig te zijn.
  • Je hebt een nieuwe vaardigheid of een nieuw onderwerp ontdekt waar je meer over wilt weten.
  • Je wilt een nieuwe uitdaging.
  • Je wilt meer vertrouwd raken met digitaal werken.
  • Je wilt een andere baan of carrière proberen.
  • Je wilt je vaardigheden uitbreiden of je huidige carrière vooruit helpen.
  • Je wilt je eigen bedrijf starten.
  • Je wilt je hersenen betrokken en actief houden.
  • Misschien wil je het gevoel van voldoening dat gepaard gaat met een universiteitscursus of een diploma.

Er zijn er nog veel meer; de reden waarom je wilt gaan doet er niet zoveel toe als wel het feit dat je erachter komt wat het is. Als u eenmaal weet waarom, kunt u op zoek gaan naar de juiste programma's die bij uw behoeften passen.

Als je bijvoorbeeld wat meer wilt leren over digitale marketing om een nieuw vakgebied te betreden, wil je waarschijnlijk slechts een paar cursussen volgen om de aangrijpende informatie te leren, in plaats van een hele opleiding te volgen.

Denk na over de beste diploma's voor oudere volwassenen die op jou van toepassing zijn

Als je aan een diploma denkt, begin dan met het bekijken van de redenen, zodat je de beslissing kunt nemen die bij je leven past. Volgens US News en World Reports zijn enkele van de meest gevraagde vakgebieden voor senioren onder meer onderwijs, administratieve ondersteuning, verpleging, onroerend goed, verkoop, financiële diensten, management en advies. Hoewel dit enkele mogelijkheden zijn, is uiteindelijk het beste diploma voor elke oudere volwassene een diploma dat echt aansluit bij waar je in het leven staat en wat je doelen zijn.

Goede opties zijn onder meer tweejarige opleidingen of versnelde programma's in een nieuw vakgebied, een bachelor- of gevorderdendiploma in je bestaande vakgebied, of simpelweg het behalen van een diploma in een specifiek gebied waarin je geïnteresseerd bent. Als je je carrière vooruit wilt helpen of het gevoel van voldoening wilt hebben dat gepaard gaat met het behalen van een diploma, is er geen goed of fout, ongeacht je leeftijd.

Controleer het beleid van uw staat voor gratis cursussen of cursussen met korting

Elke staat in de Verenigde Staten heeft een of andere vorm van stimulans om oudere studenten naar hun universiteitscampussen te halen. De details variëren van staat tot staat, maar plaatsen als AARP hebben het beleid van alle 50 staten op één plek verzameld.

Afhankelijk van waar je woont, kun je mogelijk gratis lessen, lagere kosten of zelfs gratis collegegeld krijgen. Inwoners van North Carolina die 65+ zijn, kunnen bijvoorbeeld lessen op elke openbare school van de UNC controleren om te voorkomen dat ze registratie- of collegegeld moeten betalen. Op dezelfde manier kunnen inwoners van Californië, ouder dan 60 jaar, gratis lessen volgen aan een van de staatsuniversiteiten. Als je erover denkt om weer fulltime naar school te gaan of slechts een paar lessen te volgen, zorg er dan voor dat je de voordelen die jouw staat biedt, opfrissen.

Doe niet te veel met jezelf

Een nieuw avontuur aangaan kan spannend zijn, maar het is belangrijk dat je jezelf in het begin niet te veel inzet. Als u nog steeds op de arbeidsmarkt werkt, overweeg dan om met slechts één cursus te beginnen en te kijken hoe u het doet. School kan uitputtend zijn, vooral als je de andere verantwoordelijkheden die het leven met zich meebrengt daarbij optelt. Overdrijf niet iets dat leuk zou moeten zijn door te veel tegelijk aan te pakken.

Denk niet dat studeren de enige manier is om te leren

oudere vrouw zittend op de bank op haar laptop
oudere vrouw zittend op de bank op haar laptop

In tegenstelling tot 15-20 jaar geleden is de universiteit niet de enige plek waar je naartoe kunt gaan om meer te leren. Dankzij internet zijn er veel meer plaatsen waar je je kunt aanmelden voor zelfgestuurde lessen over specifieke onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent. Sommige zijn gratis, terwijl aan andere kosten verbonden zijn, maar ze zijn net zo geldig als via een traditioneel programma.

Dus, als je geïnteresseerd bent in iets specifieks, kijk dan eens naar deze andere digitale leeropties die de gegenereerde ruis wegfilteren en je meteen aan de slag helpen met de leuke dingen.

  • Masterclass- Masterclass heeft een enorme catalogus met cursussen gemaakt door experts in hun vakgebied over zoveel onderwerpen.
  • Skillshare - Met een betaald abonnement kun je door Skillshare bladeren voor allerlei verschillende videocursussen over verschillende onderwerpen.
  • Babbel - Babbel is een op abonnementen gebaseerd online platform voor het leren van talen waarmee gebruikers van elk vaardigheidsniveau een nieuwe taal kunnen leren.
  • Coursera - Coursera werkt samen met universiteiten en professionele organisaties om online cursussen over allerlei onderwerpen aan te bieden. Ze hebben certificaten, gratis lessen en nog veel meer.

Geniet van de kans om door te gaan met leren

Uiteindelijk is het belangrijkste om te onthouden dat je ervan moet genieten. Als het hele proces om daar te komen je leven vreselijk stress bezorgt, kijk je misschien naar de verkeerde programma's. Leren kan leuk of bevredigend zijn, en dat mag niet minder zijn.

School is weer begonnen

Misschien heb je het gevoel dat er een stigma rust op het naar school gaan van ouderen. Of het nu gaat om het idee omringd te zijn door jongere mensen, niet te weten hoe je met de nieuwste technologie moet werken, of het gevoel te hebben dat je op de een of andere manier 'gefaald' hebt bij de eerste doorstart, je angsten hoeven je beslissingen niet te beheersen. Kies ervoor om je interesses na te streven en je toekomst gevuld te maken met leren door terug naar school te gaan op de manier die voor jou het beste werkt.

Aanbevolen: