Herfstbemesting van de tuin

Inhoudsopgave:

Herfstbemesting van de tuin
Herfstbemesting van de tuin
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je in het voorjaar een mooie, gezonde tuin wilt, overweeg dan herfstbemesting van tuinplanten. De herfst is echt de ideale tijd om uw tuin te voeden. Als je het goed doet, is het zeker de moeite waard om het toe te voegen aan je herfsttuintaken.

Bemestingsfeiten

Er zijn een paar basisprincipes die u moet weten over kunstmest. Wanneer u een zak kunstmest gaat kopen, ziet u meestal drie cijfers die N-P-K vertegenwoordigen. Wat betekenen deze cijfers en letters?

" N" is het eerste getal en vertegenwoordigt de hoeveelheid stikstof in het kunstmestmengsel. Stikstof is belangrijk omdat het de groei van het gebladerte bevordert of, zoals in het geval van uw gazon, van de grassprietjes.

Het tweede getal staat voor fosfor, dat wordt weergegeven door "P". Fosfor stimuleert de wortelgroei in planten.

Ten derde heb je de "K" die staat voor kalium. Kalium is belangrijk voor een goede celfunctie en de algehele gezondheid van planten.

Koele herfsttemperaturen kunnen ervoor zorgen dat veel planten dood of slapend lijken, maar in werkelijkheid gebeurt er veel onder de grond. Dit is het moment waarop de wortels groeien. Meststof met een hoog fosforgeh alte is precies wat je nodig hebt voor sterke, gezonde wortels, nu en voor mooie planten in het voorjaar.

Wanneer de temperatuur tot 40 graden da alt, worden planten gestimuleerd om hogere concentraties aminozuren, suikers en andere dingen te produceren die de plant helpen bestand te zijn tegen bevriezing. Bemesten in de herfst zal ervoor zorgen dat planten winterharder zijn als de temperatuur da alt.

Herfstbemesting van tuinplanten

Verschillende planten hebben verschillende behoeften, dus welke meststof moet je in de herfst voor je planten kiezen? Bekijk er een paar die in de herfst speciale zorg zullen bieden.

Vaste planten

Vaste planten waarderen het hebben van een fosfaatrijke meststof met een laag stikstofgeh alte. Toegepast in het najaar bent u verzekerd van sterkere planten in het voorjaar die meer bloemen produceren dan u ooit had gedacht. Herfstbemesting van vaste planten in de tuin zal tijdens de bloeiperiode echt de moeite waard zijn.

Lentebollen

September en oktober is de tijd om bollen te planten voor een voorjaarsshow die de laatste winterse kou zal verdrijven. Ze hebben ook fosfor nodig dat op het niveau van de wortels wordt aangebracht, zodat ze zich kunnen vestigen voordat de winter aanbreekt. Herfstbemesting terwijl u de bollen plant, is de meest effectieve manier om te gaan. Meng rijke compost met de grond om uw voorjaarsbollen voldoende voedsel te geven om ze tot het voorjaar te dragen. Zorg ervoor dat u uw bollen plant in een gat dat ongeveer vier keer dieper is dan de hoogte van de bol. Vergeet ook niet dat bloembollen met de punt omhoog moeten worden geplant.

Rozen

In de vroege herfst wilt ustoppenmet het bemesten van uw rozen. Als je ze blijft bemesten, stimuleer je nieuwe groei van de rozenstruik. De herfst is niet de beste tijd voor nieuwe groei. Het zal alleen bevriezen en sterven als de vorst komt.

Gazons

De herfst is ideaal voor het bemesten van uw gazon, maar ook voor het doorzaaien van een dun gazon. De volgende lente wordt u beloond met een dik, weelderig land waar uw buren jaloers op zullen zijn.

Meststoffen aanbrengen

Volg altijd de aanwijzingen op de meststof die u heeft gekocht om er zeker van te zijn dat deze op de juiste manier wordt toegepast. Over het algemeen wordt een korrelvormige meststof aangebracht door de grond lichtjes te harken en vervolgens de korrels eroverheen te strooien.

Het helpt om de bemeste grond te mulchen en vervolgens goed water te geven, zodat deze in de grond kan doordringen waar het zijn werk doet. Sommige deskundigen raden aan om meststoffen te gebruiken met een gecontroleerde tijdafgifte voor de beste resultaten. Vloeibare kunstmest wordt meestal niet aanbevolen, omdat het kalium snel kan weglekken tijdens de herfstregens, waardoor er minder bloemen op uw bloemen verschijnen.

Een andere manier om te bemesten

Herfstbemesting van tuinplanten is een grote tijdsinvestering die zich in de lente terugbeta alt. De herfst is echter ook de tijd om je groentebed te bemesten, maar niet zoals je denkt.

Covergewassen, ook wel "groenbemesters" genoemd, die in de herfst worden geplant, zullen de grond in uw moestuinbed verrijken met essentiële voedingsstoffen. Meestal wordt groenbemesting in de grond verwerkt terwijl deze nog groen is. Hij is winterhard en kan in de lente worden bewerkt als je de grond klaarmaakt voor planten.

Peulvruchten zoals velderwten, alfalfa, klaver en sojabonen zijn perfecte bodembedekkers. Je kunt ook grassen planten zoals haver, rogge en boekweit. Het planten van bodembedekkingsgewassen is een geweldige manier om in de herfst organisch te bemesten voor overvloedige gewassen het volgende jaar.

Welke methode van herfstbemesting u ook kiest, u zult tevreden zijn met de resultaten.

Aanbevolen: