17 zeldzame sportwagens uit de hele wereld

Inhoudsopgave:

17 zeldzame sportwagens uit de hele wereld
17 zeldzame sportwagens uit de hele wereld
Anonim
Aston Martin DBR1
Aston Martin DBR1

Niets spreekt zo tot de verbeelding als zeldzame sportwagens. De zeldzaamste sportwagens, gemaakt in beperkte oplage en eigendom van de elite ter wereld, zijn kunstwerken die maar weinig mensen ooit op de weg zullen zien. Als u echter vertrouwd raakt met enkele van de zeldzaamste auto's ter wereld, zult u bereid zijn er een te herkennen als u hem op een autoshow ziet.

Panoz AIV Roadster - 176 gemaakt

De Panoz AIV Roadster, gemaakt in Georgia in 1999 en 2000, heeft een uniek uiterlijk en indrukwekkende prestaties. Een uitgekleed lichtgewicht voertuig opgebouwd uit aluminium (AIV staat voor aluminium intensief voertuig), de Panoz AIV Roadster heeft een topsnelheid van 230 kilometer per uur en kan in 4,3 seconden van stilstand naar 100 kilometer per uur gaan. Er zijn er slechts 176 gemaakt en de laatste 10 maken deel uit van een speciale editie.

Panoz Roadster
Panoz Roadster

Aston Martin Valkyrie - 150 Gemaakt

De Aston Martin Valkyrie uit 2020 kan vanuit stilstand in 2,6 seconden 100 kilometer per uur bereiken en bereikt een topsnelheid van 400 kilometer per uur. Er zijn er slechts 150 gemaakt, waardoor dit een van de zeldzaamste sportwagens van de moderne tijd is.

Aston Martin Valkyrie
Aston Martin Valkyrie

Maserati MC12 Stradale - 50 gemaakt

De Maserati MC12 Stradale is een superlichte straatversie van een racewagen. Deze verbazingwekkende, zeldzame sportwagen is gemaakt van koolstofvezel en aluminium en kan snelheden bereiken van meer dan 330 kilometer per uur. Vanuit stilstand kan hij in 10 seconden een snelheid van 200 kilometer per uur halen, en het is de snelste straatauto die Maserati ooit heeft gebouwd. Het Italiaanse sportwagenbedrijf produceerde tussen 2004 en 2005 slechts 50 MC12 Stradales.

Maserati Granturismo MC Stradale
Maserati Granturismo MC Stradale

Wiesman Roadster MF5 - 43 Gemaakt

De Wiesman Roadster MF5 is een andere zeer zeldzame sportauto. In 2009 werden er slechts 43 geproduceerd. Met een topsnelheid van 310 kilometer per uur en de mogelijkheid om in slechts 3,9 seconden 100 kilometer per uur te bereiken, is dit een van de snelste en zeldzaamste voertuigen ter wereld.

Wiesmann MF5 Roadster
Wiesmann MF5 Roadster

Vector W8 - 22 Gemaakt

De Vector W8 werd gemaakt tussen 1990 en 1993. Hij werd geplaagd door mechanische problemen en het bedrijf maakte er slechts 22 van deze superauto. Hoewel de mechanica gebrekkig was, kon hij in slechts 4,2 seconden 350 kilometer per uur halen en 100 kilometer per uur bereiken.

VectorW8
VectorW8

Lamborghini Reventon - 20 gemaakt

Het ontwerp voor deze tweezitsauto uit 2007 is geïnspireerd op een race tussen een gevechtsvliegtuig en een Lamborghini. De Lamborghini Reventon heeft een van de meest indrukwekkende motoren ter wereld met een topsnelheid van maar liefst 330 kilometer per uur. Vanuit stilstand kan hij in slechts 3,4 seconden 100 kilometer per uur bereiken. Er bestaan slechts 20 Lamborghini Reventons, waardoor dit een van de zeldzaamste sportwagens ter wereld is.

Lamborghini nieuwste Reventon Roadster
Lamborghini nieuwste Reventon Roadster

Lamborghini Sesto Elemento - 20 gemaakt

De Lamborghini Sesto Elemento gaat in slechts 2,5 seconden van nul naar 60 en is een van de snelste en zeldzaamste auto's ter wereld. Hij is gemaakt van koolstofvezel en heeft een topsnelheid van 350 kilometer per uur. Er zijn slechts 20 exemplaren van dit voertuig gemaakt in 2011 en 2012.

Lamborghini Sesto Elemento
Lamborghini Sesto Elemento

Hennessey Venom GT - 10 gemaakt

De Hennessey Venom GT is weer een superlichte en supersnelle zeldzame sportwagen. Tot nu toe zijn er 10 geproduceerd in Texas en Engeland, en het bedrijf werkt nog steeds aan het voltooien van de oplage, die beperkt zal zijn tot 24. De Hennessey Venom GT heeft een topsnelheid van meer dan 500 kilometer per uur en kan van nul tot 60 km per uur gaan. mijl per uur in 3,05 seconden.

Witte Hennessey Venom GT
Witte Hennessey Venom GT

Apollo Intensa Emozione - Negen gemaakt

De Apollo Intensa Emozione, gemaakt in 2017, is een ander zeldzaam exemplaar. Er bestaan slechts negen van deze superauto. Hij heeft een carrosserie van koolstofvezel en kan in slechts 2,7 seconden 100 kilometer per uur bereiken. De topsnelheid is 330 kilometer per uur.

Bugatti Type 41 Royale Kellner Coupé - Zeven gemaakt, zes overgebleven

Sommige van de zeldzaamste sportwagens zijn ook antieke auto's. Hoewel deze luxe sportwagen, gemaakt tussen 1927 en 1933, niet de topsnelheidsspecificaties heeft van zijn moderne tegenhangers, is de Bugatti Type 41 Royale Kellner Coupé nog steeds een van de zeldzaamste en duurste voertuigen ter wereld. Bugatti was aanvankelijk van plan om 25 van deze voertuigen in beperkte oplage te maken, maar de Grote Depressie maakte dat onmogelijk. Van de zeven die er zijn gemaakt, zijn er nog maar zes over. Ettore Bugatti heeft naar verluidt de zevende vernield.

Bugatti Type 41 Royale Kellner Coupé
Bugatti Type 41 Royale Kellner Coupé

Koenigsegg CC8S - Zes gemaakt

Gemaakt tussen 2002 en 2003 door het Zweedse autobedrijf Koenigsegg, kan deze supersnelle en uiterst zeldzame auto in slechts 3,5 seconden 100 kilometer per uur bereiken. De Koenigsegg CC8S heeft een topsnelheid van 400 kilometer per uur en is het resultaat van ruim acht jaar ontwikkeling. Er zijn er slechts zes gemaakt, en twee van de zes hadden het stuur rechts.

Koenigsegg CC8S
Koenigsegg CC8S

Aston Martin DBR1 - Vijf gemaakt

De Aston Martin DBR1, gemaakt tussen 1956 en 1959, kan misschien niet concurreren met moderne sportwagens van koolstofvezel, maar hij was voor die tijd indrukwekkend. Het is ook indrukwekkend waardevol. Een Aston Martin DBR1 werd in 2017 bij Sotheby's verkocht voor meer dan $ 22 miljoen. Er zijn slechts vijf van deze superauto uit de jaren 50 gemaakt.

Aston Martin DBR1
Aston Martin DBR1

Mazzanti Evantra - Vijf gemaakt

Deze Italiaanse superauto, geproduceerd in 2013, heeft een topsnelheid van 400 kilometer per uur. De Mazzanti Evantra is een tweezitter met een carrosserie opgebouwd uit puur koolstofvezel. In 2,7 seconden bereikt hij 100 kilometer per uur. Er zijn er slechts vijf gemaakt.

Mazanti Evantra
Mazanti Evantra

Pagani Zonda Revolucion - Vijf gemaakt

De Pagani Zonda Revolucion is een ander voertuig in extreem beperkte oplage. Er zijn er tussen 2013 en 2014 slechts vijf gemaakt, wat het een zeer zeldzame auto maakt. De Revolucion heeft een topsnelheid van 350 kilometer per uur en kan in slechts 2,7 seconden van nul naar 100 kilometer per uur gaan.

Pagani Zonda Revolutie
Pagani Zonda Revolutie

SSC Ultimate Aero XT - Vijf gemaakt

Toen de productie in 2013 eindigde, had SSC er slechts vijf van de SSC Ultimate Aero XT gemaakt. Deze ultrasnelle auto had een topsnelheid van 400 kilometer per uur en kon in 2,7 seconden van nul naar 60 gaan. Een tijdlang was dit de snelste straatauto ter wereld.

SSC Ultimate Aero XT
SSC Ultimate Aero XT

Devon GTX - Twee gemaakt

Met slechts twee voertuigen die in 2010 werden gemaakt voordat de productie werd stopgezet, is de Devon GTX een van de zeldzaamste sportwagens ooit. De Devon GTX kan sneller dan 320 kilometer per uur rijden en in minder dan vier seconden 100 kilometer per uur bereiken. Het bedrijf, dat nu gesloten is, was van plan minder dan 30 auto's per jaar te produceren volgens de specificaties van individuele klanten, maar maakte er slechts twee van de Devon GTX.

Devon GTX
Devon GTX

Rolls-Royce 15 PK - zes gemaakt, nog maar één over

De Rolls-Royce 15 HP is een van de zeldzaamste sportwagens ter wereld, gemaakt toen de auto-industrie nog maar net begon. Ter referentie: deze auto ontstond op het moment dat de eerste in massa geproduceerde auto's de fabrieken uitrolden. Met een snelheid van 65 kilometer per uur was hij in 1904, toen hij debuteerde, onmogelijk snel. De auto werd geleverd zonder interieur, waardoor het aan de eigenaar werd overgelaten om samen met een specialist de auto aan zijn wensen aan te passen. Vanwege productieproblemen met de motor maakte Rolls-Royce slechts zes van deze auto's. Er is er nog maar één over.

Rolls-Royce 15pk auto
Rolls-Royce 15pk auto

Antieke en oldtimers binnen handbereik

Hoewel de meeste van deze voertuigen veel te zeldzaam zijn voor de gemiddelde persoon om te kopen, kun je nog steeds een antieke of vintage auto vinden om te kopen. Er zijn veel geweldige vintage sportwagens, en als je een beetje onderzoek doet naar de waarden van verzamelaarsauto's, zul je merken dat sommige ervan binnen handbereik zijn. Zelfs als ze niet tot de zeldzaamste sportwagens behoren, zul je nog steeds de aandacht trekken als je door de straat rijdt.

Aanbevolen: