29 verschillende soorten wanddecoraties die bij uw esthetiek passen

Inhoudsopgave:

29 verschillende soorten wanddecoraties die bij uw esthetiek passen
29 verschillende soorten wanddecoraties die bij uw esthetiek passen
Anonim
schaduwboxplanken
schaduwboxplanken

Wat je aan je muren hangt, kan het uiterlijk en de sfeer van een kamer veranderen. Decoratieve afwerkingen voegen textuur en dimensie toe aan het oppervlak van muren. Driedimensionale wanddecoratie ha alt muren uit de achtergrond en voegt diepte en vorm toe. Wanneer extra opslagruimte nodig is, bieden wanden een verticale oplossing die helpt extra vloerruimte vrij te maken. Voeg naast de traditionele ingelijste kunst en foto's ook enkele van de volgende ideeën voor wanddecoratie toe om de verticale oppervlakken in uw huis op te fleuren.

Muurafwerkingsopties

Bij het verbouwen of opnieuw inrichten van een kamer beginnen binnenhuisarchitecten met de grootste oppervlakken: vloeren en muren.

Basisverf

Verander de muurkleur om de gewenste sfeer te creëren.

  • Warme kleuren - rood, oranje en geel:Deze kleuren hebben een hoge energie en zijn zeer stimulerend. Warme kleuren werken goed in drukke werkruimtes zoals keukens en thuiskantoren of in entertainmentruimtes zoals eetkamers, woonkamers, familiekamers en speelkamers.
  • Koele kleuren - blauw, groen, paars: Deze kleuren hebben de neiging ontspannend en vredig te zijn. In slaapkamers en badkamers worden vaak koele kleuren gebruikt.
  • Neutrale kleuren - wit, zwart, grijs, bruin: Neutrale kleuren creëren een gevoel van comfort en kunnen overal in huis worden gebruikt.

Decoratieve schildertechnieken en faux-afwerkingen

kleur wassen
kleur wassen

Decoratieve schildertechnieken en faux-afwerkingen voegen diepte en textuur toe aan muren.

  • Color wash-Ook bekend als glaceren, een color wash houdt in dat donkere of lichtere kleuren over één enkele basiskleur worden gelaagd. De glazuurkleuren worden verdund door verf te mengen met een glazuurmedium, waardoor de verf ook minder snel droogt, zodat je er langer mee kunt werken. De glazuurkleur wordt in cirkelvormige bewegingen met een doek aangebracht en vervolgens wordt een schone doek gebruikt om een deel van de kleur te verwijderen.
  • Sponzen- Deze techniek omvat ook het aanbrengen van laagjes glazuurkleuren over een basiskleur, maar in plaats van een doek te gebruiken om de glazuurkleuren aan te brengen, wordt een zeespons gebruikt. Het gestructureerde resultaat is intenser dan de kleurwasmethode, maar beide kunnen het uiterlijk van verouderd gips of steen nabootsen.
  • Textuurverf- Structuurverf heeft additieven in de vorm van kleine korrels die licht absorberen en reflecteren, waardoor de muur een aards uiterlijk krijgt van zandsteen of graniet. Zodra de gestructureerde basis droog is, wordt er een tweede basiskleur op gerold en vervolgens voegt een glazuurkleur een laatste dieptelaag toe.
witte bakstenen muurpanelen
witte bakstenen muurpanelen

Wandpanelen

Met geavanceerde bouwmaterialen kunnen doe-het-zelvers het uiterlijk van stenen en bakstenen muren creëren zonder dat ze een metselaar of aannemer hoeven in te huren. Lichtgewicht, dunne, in elkaar grijpende polyurethaanpanelen zien eruit als echte veldsteen, riviersteen of baksteen. Deze faux panelen kunnen je ook het uiterlijk geven van bamboe of rustiek schuurhout.

  • Gebruik wandpanelen om een gestructureerde accentmuur te creëren in een foyer, woonkamer of eetkamer.
  • Creëer een natuurstenen muur in een badkamer voor een spa-achtig gevoel.
  • Installeer kunststenen panelen op de muur van een slaapkamer voor een stedelijke look.

Wallpaper

Gebruik behang om een kamer nieuw leven in te blazen. Probeer het op onverwachte plaatsen, zoals een gang of trap, waar het niet hoeft te concurreren met andere patronen op stoffering of accessoires. Hier zijn nog een paar tips voor het gebruik van behang:

  • Gebruik metallic behang in kasten om het licht te reflecteren en de ruimte op te fleuren.
  • Bekleed één muur met een grote print om de muren groter te laten lijken in een kleine kamer.

    behang
    behang
  • Bespaar geld door een grote spiegel aan de muur tegenover een muur met behang te hangen in plaats van deze op twee muren te gebruiken.
  • Gebruik een opvallend behangpatroon op de muur achter het hoofdeinde van je bed. Het zal de aandacht vestigen op het middelpunt van de kamer zonder af te leiden wanneer u in rust bent, omdat de muur zich achter u bevindt.

Driedimensionale muur Eco

Maak muren interessanter met een decor dat echt opv alt - letterlijk.

Planken

Wandplanken voegen dimensie toe aan muren doordat je objecten op verschillende dieptes en hoogtes kunt weergeven. Gebruik zwevende planken, die recht uit de muur lijken te komen, voor een strakke, eigentijdse uitstraling.

Maak het interessanter door planken met verschillende lengtes in verspringende arrangementen aan de muur te gebruiken. Schaduwdozen of plankenplanken zijn verkrijgbaar in vierkante of rechthoekige vormen met de mogelijkheid om het decor in het frame, erbovenop of beide te plaatsen.

verticale zwevende planken
verticale zwevende planken
  • Hang rechthoekige schaduwdozen zowel horizontaal als verticaal op.
  • Gebruik verticale planken op smalle muren. Voeg interesse toe door elke andere plank te compenseren.
  • Plaats bij het groeperen van planken langere planken over kortere planken voor een gevarieerde uitstraling.

Metalen muurkunst

Metalen sculpturen die aan de muur worden gehangen, creëren instant gespreksonderwerpen. Rustieke accenten gemaakt van smeedijzer, zoals muurroosters, kandelaars, scrollende platen en schansen, voegen een ouderwetse uitstraling toe. Koperen muurkunst voegt warmte en glans toe aan muren.

Van scrollende bloemmotieven met bladeren, bloemen en bomen tot abstracte en geometrische motieven: metalen wandsculpturen passen bij vrijwel elke interieurstijl. Gebruik er een in een groep wandplanken of om lege muurruimte op te delen.

verticale tuin
verticale tuin

Muurplantenbakken

Verticale tuinen zijn een prachtig ruimtebesparend idee om overal in uw huis groen toe te voegen. Verander lege muurruimte in uw keuken in een kruidentuin. Creëer een levende, organische accentmuur in je woonkamer. Bedek de hele muur of slechts een deel.

Zodra je de plantenbakken aan de muur hebt geïnstalleerd, geven ze zichzelf water door een reservoir met water te vullen. Door bossige, bladrijke planten te planten, wordt de muurbak verborgen door een muur van weelderig groen. Wooly Pocket classificeert verschillende plantensoorten als Spillers, Thrillers en Fillers:

  • Spillers-Planten die over de rand van de plantenbak vallen, zoals Pothos, Heartleaf Philodendron en kruipende vijgen
  • Thrillers- Planten met esthetische kwaliteiten zoals Bromilia's, Orchideeën en Dracaena.
  • Fillers- Planten die lege ruimtes opvullen, zoals varens, philodendron Xanadu en domme stok.

Zorg ervoor dat je een muur kiest met voldoende natuurlijk licht, zoals een muur tegenover een groot raam. Plaats een paar muurplantenbakken in een badkamer met een raam; de planten zullen van de luchtvochtigheid houden.

Muurfonteinen

Een muurfontein is een ander soort organische wanddecoratie die de natuurlijke wereld bij je thuis brengt met het rustgevende geluid van stromend water. Stel je een prachtige muurfontein voor, omringd door het weelderige groen van een verticale tuin - een beetje zen in je woonkamer, thuiskantoor of een indrukwekkend display in je foyer.

Centreer een muurfontein tussen twee smeedijzeren kandelaars aan de muur of tussen twee identieke metalen wandsculpturen.

Vind ideeën voor binnenmuurfonteinen bij Kinetic Fountains.

Spiegels

slaapkamer gespiegelde accentmuur
slaapkamer gespiegelde accentmuur

Hang spiegels aan de muur om de kamer op te fleuren en een gevoel van ruimtelijkheid te geven. De sleutel tot een goede plaatsing van de spiegel is aandacht besteden aan wat de spiegel reflecteert.

  • Hang een grote spiegel tegenover een raam om het licht terug de kamer in te reflecteren en een dubbel raameffect te creëren.
  • Hang een spiegel in de eetkamer om het licht van de kroonluchter te reflecteren.
  • Plaats een spiegel achter een tafel in de foyer met een groot bloemstuk om de achterkant te laten zien.
  • Hang een groep spiegels op met een verbindend element, zoals dezelfde vorm, soortgelijke lijsten of een verzameling antieke of vintage spiegels.

Tapijten, vloerkleden en stoffen

tapijtwerk
tapijtwerk

Textiel is een interessant wanddecor vol kleur, patroon en textuur. Vrijwel elk type stof kan worden verwerkt tot wanddecoratie, inclusief vloerkleden, dekens, quilts, omslagdoeken en natuurlijk wandtapijten die speciaal zijn ontworpen als wandversiering.

Je kunt een van de volgende methoden gebruiken om textiel aan de muur te hangen:

  • Maak een omhulsel-Naai een strook dikke stof horizontaal langs de bovenkant van de achterkant van het textiel, laat een steek langs de bovenkant van de stoffen strook lopen en een tweede steek langs de onderkant van de strook laten lopen, zodat deze een lange zak vormt. Steek een houten plug of staaf in de behuizing en bevestig een koord aan elk uiteinde om deze op te hangen.
  • Klittenband- Naai een strook klittenband langs de bovenkant van de achterkant van het textiel. Niet of spijker de andere kant van de tape op een kleine houten strook en monteer deze aan de muur.
  • Frame it- Koop een frame dat ongeveer even groot is als het textiel. Afhankelijk van hoe kwetsbaar of waardevol het stuk is, kun je het over een foamboard spannen, aan de achterkant vastnieten en in een houten of metalen glazen frame plaatsen. Als het materiaal erg delicaat en kwetsbaar is, speld het dan voorzichtig op het bord.
  • Nail it- Zeer stevig of duurzaam materiaal, zoals een vloerkleed, kan in muurstijlen worden gespijkerd.

Grote wandtapijten of vloerkleden die aan de muur zijn bevestigd, helpen ook geluid te absorberen.

Denk buiten de gebaande paden

Soms zijn de beste decoratie-ideeën de onverwachte. Bedenk andere ongewone manieren om je muren te verfraaien. Hergebruik iets uit uw kelder of zolder als wanddecoratie die nergens anders te vinden is.

Aanbevolen: