Lantaarnvliegen doden & Waarom je dat zou moeten doen

Inhoudsopgave:

Lantaarnvliegen doden & Waarom je dat zou moeten doen
Lantaarnvliegen doden & Waarom je dat zou moeten doen
Anonim

Deze invasieve vliegen kunnen grote schade aanrichten aan bomen en andere flora, en jij speelt een grote rol bij de bestrijding ervan.

Lantaarnvlieg op esdoorn
Lantaarnvlieg op esdoorn

Alsof er nog niet genoeg aan de hand is in de wereld, zijn de lantaarnvliegen terug van weggeweest. Als je in het noordoosten woont, ben je je goed bewust van de voortdurende strijd die wordt gevoerd tegen deze invasieve soort. Maar het is niet te zeggen of en wanneer ze zich verder zullen verspreiden, dus het is belangrijk om te weten hoe je lantaarnvliegen kunt spotten en doden.

Wat zijn lantaarnvliegen en waarom zijn ze een probleem?

Lantaarnvliegen, en in het bijzonder gevlekte lantaarnvliegen, zijn inheemse Chinese insecten die zich gemakkelijk verspreiden en fruit- en sierboompopulaties verwoesten. Ze zijn al in 2014 gedocumenteerd in de Verenigde Staten en worden momenteel aangetroffen in 14 noordoostelijke en zuidoostelijke staten.

Een gevlekte lantaarnvlieg spotten

Er zijn vier fasen in de levenscyclus van de gevlekte lantaarnvlieg:

Gevlekte Lantaarnvliegnimf
Gevlekte Lantaarnvliegnimf
  • Eiermassa:Lantaarnvliegeieren worden in grote verzamelingen gelegd en zien eruit als een witte (frisse) of bruine (oude) verhoogde substantie.
  • Nimf in het vroege stadium: Deze kleine insecten hebben zes poten, een spitse kop en een zwart lichaam met witte vlekken.
  • Nimf in een laat stadium: Naarmate ze volwassener worden, worden lantaarnvliegnimfen ¼ inch groot en hebben ze een opvallend rood lichaam met zwarte onderschildering en witte vlekken.
  • Adult: Volwassen lantaarnvliegen zijn degenen die je waarschijnlijk zult opmerken, en ze zijn in totaal ongeveer 2,5 cm lang. Het grootste kenmerk van volwassen gevlekte lantaarnvliegen zijn hun zwartgevlekte, doorschijnende vleugels die hun lichaam bedekken. Als hun vleugels uitgestrekt zijn, zie je extra rode vleugels met zwarte vlekken en zwart-witte vleugels.

Als je buiten op avontuur gaat, verwachten we niet dat je je in één oogopslag precies kunt herinneren hoe ze eruit zien. De USDA heeft dus een handige portemonnee-afdruk die laat zien waar je op moet letten.

Moet ik ze echt vermoorden?

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw noemt de gevlekte lantaarnvlieg momenteel als een invasieve soort en raadt aan dat u alle lantaarnvliegen die u ziet, meldt bij uw plaatselijke hotlines. Maar de enige manier om een invasieve soort te verwijderen is door hem te doden, en jij bent de eerste verdedigingslinie.

We raden nooit aan om nog een wezen te doden, tenzij het absoluut noodzakelijk is, en de Amerikaanse regering is van mening dat de bedreiging die zij vormen voor onze inheemse flora zeer groot is.

Hoe gevlekte lantaarnvliegen te doden

Lantaarnvliegen zijn, net als veel andere insecten, niet zo moeilijk te doden. Niet alleen zijn mensen behoorlijk grote wezens met een zeer sterke zwaai, maar lantaarnvliegen hebben ook geen verdedigingsmechanismen die ons kunnen schaden. Ze kunnen niet bijten als spinnen of blind zijn als cobra's. Maar ze zijn relatief snel en hebben een luchtvoordeel.

Als je een lantaarnvlieg tegenkomt, zijn er een paar mengsels die je kunt maken om ze te doden.

Spuit ze met azijn

Azijn doet het echt allemaal. Plaats gewoon een spuitkop in een fles azijn en begin met spuiten. Het zou ze bij contact moeten doden. Wees echter voorzichtig met het spuiten in de buurt van planten, omdat deze hierdoor verbranden. Als je per ongeluk azijn op je planten krijgt, was het gebied dan onmiddellijk met water.

Spuit ze af met afwasmiddel en water

Net als azijn zal afwasmiddel gemengd met water lantaarnvliegen verstikken bij contact. Meng een paar theelepels afwasmiddel in twee kopjes water en begin met spuiten.

Gebruik insectendodende zeep

Een alternatief dat je in de winkel kunt kopen is insectendodende zeep. Besproei je struiken, planten en bomen met het mengsel nadat je aanwijzingen hebt gevonden dat lantaarnvliegen aan het kauwen zijn.

Een ouderwetse squish is voldoende

Hoewel het ons de moeite geeft om na te denken over het verpletteren van lantaarnvliegen onder onze wandelschoenen, is het een optie als je er een in het wild ziet en niets bij de hand hebt.

Een lantaarnvliegval maken

We nemen het je niet kwalijk als je jezelf niet kunt dwingen om gevlekte lantaarnvliegen te doden. Gelukkig zijn er een aantal insluitingsopties.

Boomschild en tule

Eén TikToker gebruikte een boomschild – een kleverige insectenbarrière die doorgaat als een rol tape (je kunt een rol op Amazon kopen voor $ 32,99) – en wat tule om hun eigen lanterfly-boomvallen te maken.

@livanysquisher fyp spottedlanternfly lanternfly trap gluetrap stopthespread invasivespecies fypシ Lente - Natuurmuziek: natuurgeluiden

Wikkel het boomschild eenvoudig een of twee keer om de boom en bedek het gebied met de afgeknipte tule. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rond het boomschild overblijft, zodat deze niet aan de tule blijft plakken. Gebruik vervolgens markeertape of nietjes om de tule op zijn plaats te bevestigen.

Cirkelvallen

Cirkelvallen brengen niet dezelfde risico's voor nuttige dieren in het wild met zich mee als vangplaten, en ze zijn net zo effectief in het verwijderen van gevlekte lantaarnvliegen. Het bouwen hiervan vergt echter meer tijd en materiaal, dus houd daar rekening mee.

De standaardhandleiding voor thuisgebruik voor het bouwen van deze vallen die u moet volgen, vindt u op PennState Extension. Ze gaan gedetailleerd in op de materialen die je nodig hebt en de stappen om er een te bouwen, en ze hebben handige afbeeldingen waar je naar kunt verwijzen om er zeker van te zijn dat je elke stap correct volgt.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Moorestown Shoofly (@moorestownshoofly)

Waarnemingen in uw land melden

Momenteel biedt de USDA alleen informatie voor de 14 erkende staten waarvan bekend is dat lantaarnvliegen voorkomen. In een reeks bureaucratische gebeurtenissen waar niemand verbaasd over is, rapporteert elke staat anders. Bekijk deze handige gids om te zien hoe u waarnemingen in uw land moet melden.

Staat Rapportagesysteem
Connecticut Stuur foto's of dode exemplaren naar het Connecticut Agricultural Experiment Station
Delaware Meld waarnemingen aan het ministerie van Landbouw van Delaware
Indiana Meld waarnemingen aan het Indiana Department of Natural Resources
Maryland Meld waarnemingen aan het Ministerie van Landbouw van Maryland
Massachusetts Meld waarnemingen aan het Massachusetts Department of Agricultural Resources
Michigan Meld waarnemingen met foto's aan het Michigan Department of Agriculture and Rural Development
New Jersey Meld waarnemingen aan het ministerie van Landbouw van New Jersey
New York Meld waarnemingen aan het New Yorkse ministerie van Landbouw en Markten
Noord-Carolina Meld waarnemingen aan het ministerie van Landbouw en Consumentendiensten van North Carolina
Ohio Meld waarnemingen aan het ministerie van Landbouw van Ohio
Pennsylvania Meld waarnemingen aan het Ministerie van Landbouw van Pennsylvania
Rhode Island Meld waarnemingen met foto's aan het Department of Environmental Management van Rhode Island
Virginia Meld waarnemingen aan het Virginia Department of Agriculture and Consumer Services
West Virginia Meld waarnemingen met exemplaren of foto's aan het ministerie van Landbouw van West Virginia

Doe jouw deel om de bomen te beschermen

We channelen onze innerlijke Lorax en spreken namens de bomen. Zij, en andere Amerikaanse flora, hebben jouw hulp nodig. Houd je ogen open voor de gevlekte lantaarnvlieg en zorg ervoor dat je de verspreiding stopt door ze te vangen of te doden.

Aanbevolen: