5 redenen waarom u geen toiletbrilhoezen zou moeten gebruiken

Inhoudsopgave:

5 redenen waarom u geen toiletbrilhoezen zou moeten gebruiken
5 redenen waarom u geen toiletbrilhoezen zou moeten gebruiken
Anonim
Vuile badkamer
Vuile badkamer

Tenzij je heel goed bent in het onder controle houden van je blaas, is de kans groot dat je tijdens je leven wel eens een of twee openbare toiletten bent tegengekomen en de alomtegenwoordige vaste waarde van elk toilethokje: de toiletbrilvoering. Mocht u echter de indruk hebben dat deze voeringen een vast onderdeel zijn van het urineren buiten uw huis, dan willen wij u graag versteld doen staan met het feit dat toiletbrilhoezen absoluut nutteloos zijn. Geloof je ons niet? We hebben wat gegraven en hebben dit probleem tot op de bodem uitgezocht (woordspeling bedoeld).

1. Ze zijn contra-intuïtief

Misschien pak je een hoes, in de hoop dat die je beschermt tegen eventuele achtergebleven bacteriën, maar hier is een leuk weetje voor je. Porseleinen tronen zelf zijn eigenlijk gemaakt om bacteriën af te weren. Dat betekent dat hun gladde oppervlak in eerste instantie niet ideaal is voor bacteriën om op te blijven zitten, en zelfs als dat wel het geval zou zijn, kunnen de soorten bacteriën die SOA's veroorzaken, of zelfs het AID-virus, de koude temperaturen van een verlaten toiletbril niet overleven.

Als je een papieren voering gebruikt, creëer je feitelijk een meer bewoonbare plek waar bacteriën kunnen rondhangen, omdat deze hoezen water- of urinedruppels van de stoel absorberen. Ze zijn bovendien superdun gemaakt, zodat ze bij het doorspoelen de leidingen niet verstoppen. Dus, denk er eens over na. Hoe kan dit poreuze, dunne, wasachtige papier je beschermen tegen bacteriën die op de wc-bril op de loer liggen? Hoogstens is een hoes goed voor het opvegen van eventuele urinespatten op de stoel, maar op een vochtige stoel wil je toch niet zitten?

Hand met witte vlag die uit de toiletpot komt
Hand met witte vlag die uit de toiletpot komt

2. Ze zijn schadelijk voor het milieu

Wist je dat ze ook niet-poreuze plastic toiletbrilhoezen maken? Deze zijn gemaakt om je te "beschermen" wanneer de wasachtige-poreuze dat niet kunnen. Maar het slechte nieuws is dat deze wegwerphoezen schadelijk zijn voor het milieu, omdat het plastic van de doorgespoelde hoes in de grond sijpelt en de grond en het water eromheen vervuilt.

3. Je hebt dezelfde bacteriën als de meeste mensen

We leven in een wereld van microben. Ze zijn overal. Op voorwerpen, op kleding, op ons lichaam en onze huid. Als je een goed onderhouden badkamer bezoekt met een betrouwbare waterbron en je hebt geen snijwonden aan je billen (bijvoorbeeld door scheren of anderszins), dan heb je GEEN reden om te denken dat je een toiletbrilhoes nodig hebt.

4. Je huid beschermt je

Het is onwaarschijnlijk dat je iets van een wc-bril oppikt. Het Center for Disease Control and Prevention stelt dat als een persoon met een methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) positieve open wond op een toilet zit, de volgende persoon besmet kan raken als die persoon ook een open wond heeft.. Denk nu even na. Hoeveel mensen met open en bloedende wonden bezoeken openbare toiletten? Heel weinig. En degenen met MRSA-positieve ziekten, nog minder. De huid van onze billen biedt een goede bescherming tegen eventuele bacteriën die op de loer liggen.

5. Toiletbrillen zijn schoner dan je keuken

Ja. Dat lees je goed. Je hebt het waarschijnlijk ook al eerder gehoord. Er zijn verschillende dingen die vuiler zijn dan toiletbrillen, zoals je bureau, je keuken en zelfs je telefoon! De spons in uw keuken bevat bijvoorbeeld 200.000 keer meer bacteriën dan een wc-bril! Dat maakt de toiletbril veiliger om van te eten. Niet dat je van een wc-bril moet eten, maar dit bewijst alleen maar hoe zinloos toiletbrilhoezen zijn.

Deuren van toilethokjes
Deuren van toilethokjes

Bescherm jezelf zonder voering

Badkamers zijn gevuld met bacteriën. De lucht, de vloeren, de deuren en handgrepen: alles bevat bacteriën, want elke keer dat je doorspoelt, kunnen bacteriën op oppervlakken binnen een straal van 1,80 meter terechtkomen! Vrouwen hangen vaak als preventiemaatregel boven de wc-bril, maar vaker wel dan niet missen ze het toilet en laten ze een puinhoop achter voor de volgende persoon. Dus als u zich zorgen maakt over een bezoek aan een openbaar toilet, kunt u in plaats van een toiletbrilhoes te gebruiken deze tips als verdedigingslinie gebruiken:

  • Gebruik het eerste hokje dat je ziet. Velen gaan naar achteren voor privacy, dus degenen vooraan zijn het schoonst.
  • Was je handen met zeep.
  • Droog je handen met papier, niet met de handendroger. De handendroger zuigt de met bacteriën gevulde lucht uit de badkamer en laat deze terugstromen in je pas gereinigde handen. Dat is gewoon walgelijk.
  • Doorspoelen met het deksel naar beneden. Anderhalve meter, weet je nog?
  • Gebruik een handdesinfecterend middel nadat je de deuren van openbare badkamers hebt geopend. Het is waarschijnlijk dat de laatste persoon ongewassen handen had of een handendroger gebruikte.
  • Neem regelmatig een probioticum; ze helpen je beter te reageren op ziekteverwekkers.

Aanbevolen: