Skiplagging: wat u moet weten over de luchtvaarthack

Inhoudsopgave:

Skiplagging: wat u moet weten over de luchtvaarthack
Skiplagging: wat u moet weten over de luchtvaarthack
Anonim

Skiplagging helpt je goedkopere vluchten te krijgen, maar tegen welke prijs? Krijg een snel overzicht van wat het is en waar u rekening mee moet houden.

vrouw op de luchthaven
vrouw op de luchthaven

Tussen annuleringen, waanzinnig hoge prijzen en verloren bagage kan het soms beter aanvoelen om 16 uur te rijden om op je bestemming te komen dan een vlucht van twee uur te boeken. In sommige opzichten voelt het vliegverkeer vandaag de dag niet veel anders dan in 1973, afgezien van minder sigaretten en veel meer veiligheid.

Maar sommige slimme mensen laten de luchtvaartmaatschappijen voor hen werken door skiplagging. Je hebt misschien wel eens gehoord van deze reishack op sociale media, maar wij splitsen het op - en helpen je erachter te komen wat de problemen zijn.

Wat is skiplagging?

Skiplagging is simpelweg het kopen van een ticket met een aansluitende vlucht waarbij de plaats waar de verbinding naartoe vliegt uw bestemming is in plaats van de eindlocatie. Doorgaans zijn aansluitende vluchten goedkoper dan enkele reizen, omdat luchtvaartmaatschappijen kunnen afhaken en nieuwe passagiers kunnen werven – wat extra geld in hun zak steekt.

Voor zover de luchtvaartmaatschappij weet, heeft u zojuist uw aansluitende vlucht gemist. En als je ooit hebt geprobeerd een verbinding van 30 minuten te maken op grote luchthavens zoals ATL of LAX, dan weet je dat de strijd reëel is. Maar in plaats daarvan speel je spijbelen in een vliegtuig waar je überhaupt nooit in wilde stappen.

Waar het allemaal om draait

Het is moeilijk te zeggen wat precies de oorzaak is van het overslaan in de internetwereld, maar het is momenteel een populair onderwerp op sociale media zoals TikTok. Maar, zoals bij veel dingen, gaat blootstelling gepaard met extra toezicht.

Een 17-jarige probeerde een vlucht van American Airlines van Gainesville, Florida naar New York City met een verbinding in Charlotte over te slaan, en dat eindigde in een ramp. Hij mocht drie jaar lang niet met American Airlines vliegen en werd op de luchthaven vastgehouden totdat zijn ouders een rechtstreekse vlucht naar huis konden kopen.

5 Wat u moet weten over skiplagging

Afbeelding
Afbeelding

Voordat u aansluitende vluchten opslaat voor uw toekomstige reizen, zijn er enkele dingen die u eerst moet overwegen:

1. Het is niet illegaal, maar er kunnen gevolgen zijn

Hoewel overslaan een morele kwestie kan zijn, omdat het een opzettelijk dubbelhartige handeling is, is er niets illegaals aan. Je kunt niet gearresteerd worden wegens overslaan. Maar een luchtvaartmaatschappij kan je van toekomstige vluchten verbieden als ze dat willen.

Luchtvaartmaatschappijen zijn bedrijven waarmee u zaken wilt doen, en als u hun beleid niet volgt, zult u met de gevolgen te maken krijgen. In de huidige vorm verbieden luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten skiplagging (ook wel verborgen stadstickets genoemd) expliciet. Dus als je ontdekt wordt, kun je stranden en een ban krijgen.

2. Je kunt niet met bagage reizen

Bij een aansluitende vlucht wordt alle ingecheckte bagage rechtstreeks van de ene locatie naar de andere verplaatst. Het komt nooit terecht in de carrousel waar je het kunt verzamelen. Dus als je wilt overslaan, hoef je hoogstens alleen handbagage mee te nemen.

3. Er is een app voor

Alles moet tegenwoordig in een app staan, en Skiplagged heeft van skiplagging een bedrijf gemaakt. Het is net als de meeste andere reiswebsites, maar het helpt je goedkopere vluchten te vinden met tussenstops waar je op kunt besparen in plaats van je originele, duurdere enkele reis.

Maar de site is meerdere keren aangeklaagd door verschillende luchtvaartmaatschappijen wegens het schenden van hun algemene voorwaarden. Sommige skiplaggers gebruiken Skiplagged dus als een manier om deze goedkopere vluchten te vinden en vervolgens te boeken via andere sites zoals Expedia, Priceline, Kayak enz.

4. Mama is het woord

Als je van plan bent misbruik te maken van de mazen in de luchtvaart, kun je er snel voor zorgen dat je verbannen wordt door erover op te scheppen. Dus als je besluit om over te slaan, wil je er misschien geen TikToks over maken in de badkamer, met de mensen bij de poort praten over je bedoelingen, of een van de vrienden die met je meekomen ook hun grote mond laten openen.

5. Als u het te vaak probeert, wordt u mogelijk gemarkeerd

Hoewel we de gegevensverwerkingsalgoritmen van elke luchtvaartmaatschappij niet kunnen bevestigen, kunnen we wel zeggen dat één te veel aansluitende tickets die achter elkaar zijn gekocht en gemiste aansluitende vluchten waarschijnlijk aan hun kant zullen verschijnen. Als je buiten hun radar wilt blijven, maak dan van het overslaan geen nieuwe hobby.

En als u uw frequent flyer-miles en rewards-account echt wilt beschermen, meld u er dan niet mee aan en koppel de vlucht die u van plan bent te borgen niet aan de account van dat lid.

Overslaan betekent goedkopere vluchten, maar tegen welke prijs?

De afgelopen jaren zijn een tumultueuze tijd geweest, en de rekeningen lijken hoger te worden terwijl de lonen zijn afgevlakt. Natuurlijk wil iedereen bezuinigen en sparen waar ze kunnen.

Dus skiplagging, een oude praktijk, is herontdekt door jongere mensen die voor zo min mogelijk geld de wereld rond willen reizen. Hoewel het niet illegaal is, is het ook niet zonder consequenties. Zorg er dus voor dat u de voor- en nadelen afweegt voordat u uw volgende vlucht overslaat.

Aanbevolen: