Veganistische yoghurtsoorten + hoe je je eigen yoghurt kunt maken

Inhoudsopgave:

Veganistische yoghurtsoorten + hoe je je eigen yoghurt kunt maken
Veganistische yoghurtsoorten + hoe je je eigen yoghurt kunt maken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Mensen die zeggen dat er geen goede manier is om yoghurt te maken zonder melk te gebruiken, moeten vast nog nooit veganistische yoghurt hebben geprobeerd. Deze yoghurt kan net zo romig, dik en lekker zijn als de zuivelvariant. Bovendien is het, omdat het langzaamaan populairder wordt, vaak verkrijgbaar bij commerciële supermarkten, zodat mensen niet eens de weg hoeven op te zoeken om het te kopen.

Soorten veganistische yoghurt beschikbaar

Het eerste type veganistische yoghurt dat mensen waarschijnlijk tegenkomen is sojayoghurt van merken als Silk en WholeSoy & Co. Deze yoghurt gebruikt gekweekte sojamelk in plaats van koemelk als hoofdingrediënt. Andere soorten niet-zuivelyoghurt die verkrijgbaar zijn, zijn onder meer:

  • Kokosmelkyoghurt
  • Arrowroot-yoghurt
  • Notenmelkyoghurt

Terwijl kokosmelkyoghurt in de handel verkrijgbaar is onder de merknaam So Delicious en Nogurt arrowroot-yoghurt in veel natuurvoedingswinkels te vinden is, moeten veganisten die notenmelkyoghurt willen proberen, deze misschien zelf maken of bestellen van het menu in een veganistisch restaurant. Liefhebbers van rijstmelk moeten worden gewaarschuwd dat deze drank vanwege de samenstelling en consistentie geen erg dikke yoghurt maakt, dus het is het beste om indien mogelijk een van de andere basissen te gebruiken.

Zuivelvrije yoghurt maken

Aangezien yoghurt niet alleen dikke melk is, maar ook actieve culturen bevat, is de eerste stap om zuivelvrije yoghurt te maken van zoiets als noten het kopen van een veganistische yoghurtstarter. Een populaire is ProGurt, verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en op internet.

Om veganistische yoghurt met cashewmelk te maken, heb je naast het voorgerecht een half kopje cashewnoten nodig zonder zout of andere kruiden, twee kopjes water en een fles agavenectar. Je hebt ook een zeef, een kookpot, een hittebestendige lepel en een yoghurtmaker nodig.

  1. Doe de cashewnoten en het water in de keukenmachine op de hoogste stand totdat de noten voldoende vloeibaar zijn.
  2. Giet het mengsel door de zeef in de kookpot om eventuele stukjes noot eruit te zeven.
  3. Zet de pan op het vuur en laat hem vijf minuten koken, onder voortdurend roeren.
  4. Zet het vuur uit en blijf roeren terwijl het mengsel afkoelt.
  5. Voeg twee theelepels agavenectar toe zodra deze ongeveer 70 graden is bereikt. Roer.
  6. Voeg een achtste theelepel starter toe voor elke liter vloeistof. Roer.
  7. Giet de vloeistof in de yoghurtmaker en laat negen uur koken.

Als de yoghurt er te dun uitkomt, voeg dan indien nodig een halve theelepel maizena toe. Dek de yoghurt af en zet hem in de koelkast als hij klaar is.

De meeste andere noten kunnen in dit recept worden vervangen door de cashewnoten, hoewel de hoeveelheden van elk ingrediënt mogelijk moeten worden aangepast aan de smaak. Het maken van notenyoghurt is een behoorlijk ingewikkelde taak die wel een middag kan duren.

Degenen die willen beginnen met wat eenvoudigere recepten waarvoor geen yoghurtmaker of starter nodig is, en die veel minder tijd nodig hebben, kunnen de soja-yoghurtrecepten op VegWeb bekijken. Sommige duren slechts ongeveer 15 minuten van start tot finish.

Veganistische Frozen Yoghurt

Ja, veganisten kunnen ook yoghurtijs krijgen, hoewel het kopen ervan een stuk eenvoudiger is dan het maken ervan, vooral voor degenen die geen ijsmachine hebben. Een paar bedrijven die veganistische yoghurtijs verkopen zijn Tutti Frutti Frozen Yogurt en Wheeler's. Het merk Wheeler's is lokaal in de omgeving van Boston. Tutti Frutti heeft winkels verspreid over het hele land, dus controleer hun online winkelzoeker om te zien of er een bij jou in de buurt is.

Aanbevolen: