Kleding om mee te nemen op een cruise

Inhoudsopgave:

Kleding om mee te nemen op een cruise
Kleding om mee te nemen op een cruise
Anonim
Cruisend koppel
Cruisend koppel

Weten welke kleding u mee moet nemen op een cruise kan het verschil maken tussen een comfortabel en stijlvol gevoel tijdens uw cruisevakantie of u gewoon niet op uw plaats voelen.

Een woord over bagage

Het eerste waar passagiers op moeten letten bij het inpakken van kleding voor een cruise zijn bagagebeperkingen. Hoewel de meeste cruisemaatschappijen geen beperking stellen aan de hoeveelheid bagage die passagiers aan boord mogen meenemen, is het verstandig om te onthouden dat de hutten van cruiseschepen niet over zeer royale kasten beschikken. Bovendien zullen passagiers die naar de cruisehaven moeten vliegen, te maken krijgen met beperkingen die luchtvaartmaatschappijen opleggen.

Ongeacht hoeveel bagage passagiers ook meenemen, het is belangrijk om essentiële kleding in handbagage te verpakken voor het geval grotere tassen verkeerd worden geadresseerd of vertraagd. Verpak badkleding, extra sokken en intieme kledingstukken, en losse kleding in handbagage om voorbereid te zijn op deze ongelukkige gebeurtenis.

Pakket voor uw reisplan

Bij het beslissen welke kleding je meeneemt op een cruise, moet de belangrijkste overweging de cruiseroute zijn. Tropische aanloophavens vereisen andere kleding dan een uitje in Alaska, en het reisseizoen kan ook van invloed zijn op welke kleding het meest geschikt is. Slimme passagiers zullen de aanbevolen kleding voor hun bestemming onderzoeken en dienovereenkomstig moeten inpakken. Neem bij twijfel contact op met de cruisemaatschappij of een cruisereisbureau voor aanbevelingen.

Welke kleding moet je meenemen op een cruise

Eén outfit per dag is simpelweg niet voldoende voor een stijlvolle en modieuze cruisevakantie. Van trainingen in de vroege ochtend tot dansen in de late avond: passagiers die met verschillende soorten kleding zijn voorbereid, kunnen profiteren van alle verschillende voorzieningen die hun cruiseschip te bieden heeft.

Dagkleding

Casual kleding is de sleutel op de meeste dagen tijdens een cruisevakantie. In te pakken items zijn onder meer:

  • broeken, jeans of shorts, afhankelijk van de bestemming
  • Comfortabele schoenen of sandalen om aan boord van het schip te dragen
  • Gepaste badkleding, inclusief extra badkleding om te dragen terwijl één pak droogt
  • Zwemcovers indien gewenst
  • T-shirts, tanktops of andere comfortabele, losse kleding
  • Sokken, lingerie en andere noodzakelijke kledingstukken
  • Zonnebrillen, hoeden en andere casual accessoires

Tropische kleding voor een tropisch uitje.

Voor excursies aan wal

Bij het verkennen van verschillende aanloophavens kan geschikte kleding variëren, afhankelijk van het type activiteit. Overweeg de volgende kleding in te pakken voor uw cruise:

  • Shorts of broeken met diepe zakken om een portemonnee veilig te houden
  • Comfortabele wandelschoenen die geschikt zijn voor uw activiteitenniveau
  • Passende kleding om aanbevolen locaties te bezoeken, zoals bescheidener cruisekleding voor het bezoeken van tempels of kerken
  • Functionele zwemkleding voor snorkelen, duiken of andere excursies aan wal op het water

Avondkleding

De meeste eetkamers van cruiseschepen hebben basiskledingvoorschriften waaraan passagiers zich moeten houden tijdens de avondma altijden. Korte broeken, zwemkleding en tanktops zijn doorgaans niet toegestaan, maar verder staan de meeste schepen 'resort casual' kleding toe, zoals:

  • Golfshirts of overhemden met korte mouwen en pantalons voor heren
  • Kleed pantalons en blouses, rokken of cocktailjurken voor dames

Formeele avonden op cruiseschepen hebben een chiquere aanbevolen dresscode, inclusief stropdassen voor mannen (jassen zijn meestal optioneel) en uitgebreidere rokken of jurken voor vrouwen. Sommige passagiers kiezen voor een echt formele garderobe, inclusief smokings en baljurken, hoewel formele of semi-formele kleding meestal niet vereist is als een passagier niet wil deelnemen aan de meer formele dresscode.

Later op de avond willen passagiers misschien de talrijke nachtclubs en dansfaciliteiten van een schip bezoeken, en kan trendy, modieuzere kleding gewenst zijn die zowel flexibel als comfortabel kan zijn, hoewel veel passagiers gewoon hun kleding blijven dragen dinerkleding gedurende de avond.

Andere kleding om in te pakken

Afhankelijk van de tijd van het jaar, het reisschema en de beschikbare faciliteiten tijdens uw cruisevakantie, kunnen extra kledingstukken die u nuttig vindt het volgende zijn:

  • Regenkleding
  • Lichte jassen of truien
  • Formele sjaals
  • Sportkleding
  • Wetpak

Extra kledingtips

Waar uw cruise ook vaart of wat u van plan bent te dragen, deze tips kunnen u helpen het beste uit uw garderobekeuze te halen:

  • Kies verwisselbare kledingstukken die bij meerdere outfits kunnen worden gebruikt en tegelijkertijd ruimte in de bagage besparen.
  • Verfris een outfit met opvallende accessoires zoals sieraden, stropdassen, sjaals, riemen, schoenen of andere kleine items.
  • Gebruik waar mogelijk een stomerij of zelfbedieningswasserette om kleding te hergebruiken en bagageruimte te besparen.
  • Neem een aantal zeer comfortabele, losse outfits mee voor het geval je aankomt tijdens een decadent cruisediner.
  • Zorg ervoor dat alle schoenen comfortabel en ingereden zijn, maar nog steeds stevig genoeg zijn om voldoende grip te bieden op natte dekken of onstabiele oppervlakken.
  • Koop souvenirkleding in cadeauwinkels aan boord om je garderobe uit te breiden als je thuiskomt.

Bij twijfel over de aanbevolen of vereiste kleding moeten passagiers de cruisemaatschappij raadplegen voor richtlijnen. Luxelijnen kunnen strengere eisen stellen, terwijl sommige avontuurlijke cruises passagiers aanmoedigen om helemaal geen formele kleding meer te dragen.

Er is veel kleding die je mee moet nemen op een cruise, maar als je begrijpt hoe cruiseactiviteiten, excursies aan wal en kledingvoorschriften de garderobe van passagiers kunnen beïnvloeden, kun je verstandige en modieuze keuzes maken, zodat je in stijl kunt vertrekken.

Aanbevolen: