De meest waardevolle sporten & ruilkaarten die veel geld opleverden

Inhoudsopgave:

De meest waardevolle sporten & ruilkaarten die veel geld opleverden
De meest waardevolle sporten & ruilkaarten die veel geld opleverden
Anonim

Je zult niet geloven voor welke lotto-formaat betaaldagen sommige van deze ruilkaarten zijn verkocht. Je zult zin krijgen om je verzameling te bekijken om te zien wat je hebt.

verzameling voetbalruilkaarten
verzameling voetbalruilkaarten

Je verjaardag komt misschien maar één keer per jaar, maar cadeautjes uitpakken hoeft niet. Het voorzichtig openscheuren van een nieuw foliepakket met ruilkaarten activeert hetzelfde deel van je hersenen dat oplicht als je cadeaus bedekt met inpakpapier openscheurt. Nu verbleekt die vreugde vergeleken met het gevoel dat je krijgt als je ontdekt dat je een van de meest waardevolle ruilkaarten in je verzameling hebt. Hoewel het winnen van de loterij een kans van één op een miljoen kan zijn, hoeft het ontvangen van een uitbetaling ter grootte van een loterij dat niet te zijn.

Meest waardevolle sportruilkaarten die veel scoorden

Meest waardevolle sportruilkaarten Recordverkoopprijs
2009-10 Stephen Curry Rookie-kaart $ 5,9 miljoen
2017 Patrick Mahomes Rookie-kaart $ 4,3 miljoen
1909-11 Honus Wagner-kaarten $3,12 miljoen

Sport draait helemaal om competitie, en als je er niet in zit om te winnen, dan is de kans groot dat je niet naar de top zult stijgen. Hetzelfde geldt voor het verzamelen van sportruilkaarten. Enkele van de meest waardevolle kaarten die ooit zijn verkocht, komen uit dure collecties, dus af en toe kan een investering in ruilkaarten de moeite waard zijn. Maar dat sluit niet uit dat je op zolder of in een willekeurige kringloopwinkel een oude, superzeldzame kaart tegenkomt die een ton waard is.

Honkbal, basketbal en voetbal zijn Amerika's grote drie op het gebied van sport. Ze domineren sportentertainment en bevatten de duurste ruilkaarten die ooit zijn verkocht:

  • In 2021 werd de rookie-kaart van Stephen Curry uit het seizoen 2009-2010 verkocht voor een recordbrekende $ 5,9 miljoen.
  • In 2021 werd de rookie card van de Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes verkocht voor maar liefst $ 4,3 miljoen in een privéverkoop.
  • In 2016 werd een van de 50 bekende Honus Wagner-kaarten uit het honkbalseizoen 1909-1911 verkocht voor $3,12 miljoen.
Gesigneerd 2009-10 Stephen Curry Logoman
Gesigneerd 2009-10 Stephen Curry Logoman

Dure en waardevolle ruilkaartspelkaarten

Meest waardevolle ruilkaartspelkaarten Recordverkoopprijs
Black Lotus Magic the Gathering-kaart $511, 100
1998 Backless Blastoise Pokemon-kaart $360.000
Blauwe ogen witte draak Yu-Gi-Oh! Kaart $85, 100

Sportruilkaarten waren iets van de generatie van onze ouders, maar voor ons waren ruilkaartspellen een rage. Beginnend met Magic the Gathering in het begin van de jaren negentig, werden op duels gebaseerde ruilkaartspellen populair. Tot de zwaarste spelers behoren Pokemon en Yu-Gi-Oh!, maar er waren zoveel nichespellen zoals Digimon dat je gemakkelijk een paar duizend dollar kunt vinden in een assortiment competitieve kaarten. Houd je ogen open voor deze topverkopers:

  • Kaarten uit de eerste editie trekken altijd een grote aantrekkingskracht op veilingen, zoals deze eerste editie Blue-Eyes White Dragon Yu-Gi-Oh uit 2002! kaart die werd verkocht voor $ 85.100.
  • In sommige gevallen kunnen ontwerpfouten tot grote uitbetalingen leiden, zoals bij deze superzeldzame Blastoise Pokemon-kaart uit 1998 die geen ontwerp op de achterkant heeft. Het werd in 2021 verkocht voor $ 360.000.
  • Sommige legendarische kaarten zijn zelfs verbannen uit hun spellen, maar het is hen niet verboden veel geld te verdienen. Dat is het geval voor de legendarische Black Lotus Magic the Gathering-kaart die vaak voor ongeveer $ 100.000 wordt verkocht, en in één geval voor $ 511.100.
De Gathering Unlimited Edition Zwarte Lotus
De Gathering Unlimited Edition Zwarte Lotus

Waardevolle popcultuur-ruilkaarten die fantasie tot leven brengen

Meest waardevolle ruilkaarten voor popcultuur Recente verkoopprijs
2013 Fleer Retro Blauw 5 Spiderman-kaart $168.000
1977 Topps Luke Skywalker-kaart $ 55, 255
Adam bom vuilnisemmer kinderkaart $25, 100

De meest onverwachte ruilkaartcombinatie combineert entertainment en popcultuur met het ruilkaartformaat. Van stripboekbedrijven tot filmfranchises en alles daartussenin: deze kaarten brengen misschien niet dezelfde bedragen op op een veiling, maar ze zijn de moeite waard om in je collectie te bekijken.

  • Kaarten van prestigieuze fabrikanten zijn meestal laag in aantal, maar van hoge kwaliteit, wat leidt tot concurrerende waarden op de wederverkoopmarkt. De Fleer Retro Marvel ruilkaartenserie doet het bijvoorbeeld altijd goed op veilingen. Een van hun nieuwe Spiderman-kaarten uit 2013 werd verkocht voor $ 168.000.
  • In een sterrenstelsel ver, ver weg werden ruilkaarten met ieders favoriete Jedi verkocht voor een paar duizend dollar. Hoewel de Star Wars-ruilkaarten uit de jaren zeventig normaal gesproken niet meer dan een paar honderd dollar opleveren, had een verkoper geluk met een Luke Skywalker-kaart die voor $ 55.255 werd verkocht.
  • Adam Bomb was de baby die de Garbage Pail Kids-beweging oprichtte. Een slimme woordspeling die verwees naar het onderwerp van de controversiële kaart: een originele Adam Bomb-stickerkaart met de zeldzame checklist op de achterkant, verkocht voor $ 25.100.
1985 Vuilnis Paul Adam Bomb
1985 Vuilnis Paul Adam Bomb

Beknopte handleiding voor waardevolle dingen waar u op moet letten in ruilkaarten

Er zijn misschien heel veel ruilkaarten waar je doorheen kunt bladeren, maar er is één ding dat ze allemaal gemeen hebben: hoe ze hun waarde verkrijgen. Veilingwaarden worden niet zomaar uit de lucht geplukt; Er zijn verschillende kenmerken en dingen waar je op kunt letten, waaruit meestal blijkt dat een kaart geld waard is.

  • Conditie- Conditie is het allerbelangrijkste voor het ruilen van kaartwaarden. Hoe zuiverder en onaangeroerd een kaart kan zijn, hoe meer geld hij waard is. Hoewel er professionele bedrijven zoals PSA zijn die kaarten beoordelen op conditie, kun je je ogen gebruiken om amateuristische beoordelingen te maken over hoe goed een kaart eruit ziet.
  • Zeldzaamheid - Soms uitgedrukt door een specifiek symbool of zin, en andere keren weergegeven door een aantal aantallen, wordt de zeldzaamheid meestal aangegeven in de benedenhoek van een ruilkaart. In het geval van oudere kaarten zou je wat onderzoek willen doen of contact opnemen met een expert om de volledige omvang te weten van hoe zeldzaam ze kunnen zijn.
  • Handtekeningen - Afhankelijk van het type kaart kan er een handtekening van een artiest, speler, acteur of maker op staan. Op zichzelf zijn handtekeningen geld waard, dus ze dragen alleen maar bij aan de uiteindelijke prijs van een ruilkaart.
  • Mistakes/Misprints - Niet elke fout is zes cijfers waard, maar als je kaarten kunt vinden met merkbare fouten erop, zijn ze misschien wel iets waard.
  • Populaire personages/mensen - Hoe populairder of beroemder iemand is, hoe waardevoller zijn of haar kaart zal zijn, afhankelijk van hoeveel meer mensen hem willen hebben.
Jongens verzamelen honkbalkaarten
Jongens verzamelen honkbalkaarten

Een goed bestede jeugd

Als je je zakgeld hebt besteed aan het kopen van ruilkaartpakketten van één en vijf dollar bij de plaatselijke supermarkt, dan heb je misschien een goed bestede jeugd gehad. Natuurlijk gaan we ervan uit dat je je kaarten op een veilige plaats hebt bewaard, in de hoop dat sommige ervan ooit iets waard kunnen zijn. Hoe het ook zij, het handelen en handelen in ruilkaarten is al tientallen jaren aan de gang en zal nog vele jaren doorgaan. Het is dus de moeite waard om op de trend te springen als je zin hebt om te verzamelen en geïnteresseerd bent in vrijwel elk onderwerp.

Aanbevolen: