12 eenvoudige terrasmuurideeën om uw buitenruimte op te fleuren

Inhoudsopgave:

12 eenvoudige terrasmuurideeën om uw buitenruimte op te fleuren
12 eenvoudige terrasmuurideeën om uw buitenruimte op te fleuren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Geef uw buitenruimte een geheel nieuwe sfeer door de muren van uw terras of terras te versieren. Van hangende plantenbakken tot geüpcyclede houten lambrisering: er zijn talloze ideeën voor terrasmuren die u kunt uitproberen. Of je nu groene vingers hebt of handig bent met een hamer, er is hier iets voor jou.

Willekeurig verdeelde hangende plantenbakken

Afbeelding
Afbeelding

Maak je geen zorgen als je niet weet waar je moet beginnen met je gewone terrasmuren. Verf ze gewoon wit als een leeg canvas en hang willekeurig geplaatste plantenbakken in een favoriete kleur. Vul ze met onderhoudsvriendelijke bloemen zoals geraniums, zodat jij je kunt concentreren op het plezier in je buitenruimte.

Levende muur van bamboe of gras

Afbeelding
Afbeelding

Als je groene vingers hebt, laat dat dan zien met een levende muur op je terras. Plant hoog gras of bamboe in plantenbakken langs de onderkant van de muur en laat het groeien. Iedereen zal genieten van je weelderige zithoek en prachtige inrichting.

Snelle tip

Kies een soort bamboe of gras die past bij uw klimaat en vooral bij uw vermogen om het water te geven. Planten hebben de neiging snel uit te drogen in containers, dus het kan ook helpen om wat irrigatie op een timer in te stellen.

Verweerd hout en rotan

Afbeelding
Afbeelding

Verweerde houten terrasmuren krijgen een geheel nieuwe look als je meer verweerde natuurlijke materialen aanbrengt. Hang rustieke mandenbakken met groen op en plaats houten zitjes voor de muur. Dit is een super ingetogen look waarmee je van de natuur kunt genieten zonder dat je veel energie in het onderhoud hoeft te steken.

Wit en eigenzinnigheid in terrasmuurdecoratie

Afbeelding
Afbeelding

Wie zegt dat ideeën voor terrasmuren serieus moeten zijn? Maak het een beetje speels door een oude fiets als decoratie op te hangen. Kies er een die niet veel meer waard is als transportmiddel, maar die nog steeds schattig is. Dit is een geweldige manier om een speelse, artistieke sfeer te creëren, en het kan ook dienst doen als gespreksonderwerp tijdens entertainment.

Vrijstaande terrasmuurideeën voor huurders

Afbeelding
Afbeelding

Als je je woning huurt en geen gaten kunt maken of gek kunt worden met de verf, kun je nog steeds een statement maken met je terrasmuren. Kies een vrijstaande verticale plantenbak of maak er een door een oude ladder of bedframe te upcyclen. Bevestig hangende emmers of manden en vul ze met bloemen of groen.

Rooster voor de overwinning

Afbeelding
Afbeelding

Ben je handig met een boormachine? Koop een aantal roosterpanelen bij uw plaatselijke ijzerhandel en knip ze op maat van uw terrasmuren. Bevestig ze aan de muren en verf alles in dezelfde kleur. De textuur zal echt opvallen en uw terras een verfijnde uitstraling geven.

Snelle tip

Je kunt verschillende formaten en vormen van roosters op elkaar leggen om nog meer textuur aan je terrasmuren te geven.

Horizontale en verticale panelen

Afbeelding
Afbeelding

Als je je terras een huiselijker gevoel wilt geven en je over wat handige persoonlijke vaardigheden beschikt, combineer dan horizontale en verticale lambrisering. Houd de houtkleur hetzelfde, zodat de textuur is wat de kijker ziet. Dit is een prachtige manier om te pronken met uw vaardigheden en uw terras een meer privé gevoel te geven.

Hoeken toegevoegd voor een klein terras

Afbeelding
Afbeelding

Het is gemakkelijk om je in een compactere ruimte opgesloten te voelen, maar een geweldig idee voor een kleine terrasmuur is om een diagonale hoek toe te voegen. Als je handig bent, kun je een gedeelte voor de muur inlijsten en er een bredere plank bovenop leggen. Je kunt ook plantenbakken toevoegen om alles een weelderig en open gevoel te geven.

Gedurfde en mooie terrasmuren

Afbeelding
Afbeelding

Redelijk goed (of eigenlijk gewoon oké) met een penseel? Voeg direct stijl toe door uw terrasmuren een opvallende, heldere kleur te geven. Denk aan oranje, rood, turkoois, roze of iets anders dat echt opv alt. Je zult het geweldig vinden hoe het nog leuker wordt om in je ruimte te entertainen.

DIY Hangende plantenbakken

Afbeelding
Afbeelding

Een ander idee voor een terrasmuur om je een artistieke en leuke uitstraling te geven, is door drijfhout of takken aan de terrasmuren te hangen en die stukken hout te gebruiken om kleurrijke plantenbakken op te hangen. Het leuke hiervan is dat je het display eenvoudig kunt aanpassen, meer plantenbakken kunt toevoegen of het formaat kunt wijzigen.

Omheiningspanelen en klimplanten

Afbeelding
Afbeelding

Als je goed bent in tuinieren, kun je met een paar schuttingpanelen een adembenemende terrasmuurdecoratie creëren. Installeer de panelen voor uw terrasmuren en schilder ze in elke gewenste kleur. Train vervolgens klimplanten zoals klimop of rozen om op de panelen te groeien voor een prachtig landelijk gevoel.

Geüpcyclede houten terrasmuren

Afbeelding
Afbeelding

Als het om ideeën voor terrasmuurdecoratie gaat, is het moeilijk om gerecycled hout te verslaan. Het is al verweerd en voegt direct een boerderijstijl en textuur toe aan uw buitenruimte. Het kan zelfs kleur toevoegen als u geverfde lambrisering in verschillende tinten gebruikt. Dit werkt het beste als je handig bent met gereedschap en een frame voor de panelen kunt bouwen.

Denk aan de ruimte voor terrasmuren

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn zoveel geweldige ideeën voor terrasmuren om uit te kiezen, en je kunt zelfs ideeën combineren (denk aan het ophangen van plantenbakken aan een muur van teruggewonnen hout). Vergeet ook de ruimte voor de muur niet. Een goed geplaatste houten bank neemt de ruimte ook van alleen verticaal naar horizontaal. Het is een geweldige manier om mensen op je terras te verwelkomen en zelf van de ruimte te genieten.

Aanbevolen: