17 lente-veranda-decorideeën om uw buitenruimte op te frissen

Inhoudsopgave:

17 lente-veranda-decorideeën om uw buitenruimte op te frissen
17 lente-veranda-decorideeën om uw buitenruimte op te frissen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Verfraai uw veranda net op tijd voor de lente, zoals een professionele binnenhuisarchitect. Breng leven, kleur en ontwerpexpertise naar uw veranda terwijl u het warme weer verwelkomt. Of uw veranda nu groot, klein of ergens daartussenin is, er is een idee voor een lente-veranda-decor dat precies bij uw huis past.

Begin met een leuk buitenkleed

Afbeelding
Afbeelding

Begin bij het plannen van de inrichting van uw lenteveranda vanaf de onderkant en werk naar boven. Een leuk, kleurrijk buitentapijt helpt de zitplekken op uw veranda aan te duiden en de ruimte op te fleuren. Dit is uw kans om levendige kleuren te gebruiken die u misschien niet graag in uw huis wilt gebruiken. Probeer zachte of heldere lentekleuren die passen bij het kleurenpalet van uw exterieur of bij uw tuinmeubilair.

Gebruik trendy verlichting

Afbeelding
Afbeelding

Geef uw veranda een echte lenteverfrissing met nieuwe verlichtingsarmaturen die de buitenkant van uw huis opfleuren. Probeer moderne industriële verlichting die bij de deur is gemonteerd of voeg Boheemse plafondverlichting toe als je een overdekte veranda hebt.

Potplanten weergeven

Afbeelding
Afbeelding

Als uw veranda klein is, maar u een beetje lenteflair wilt toevoegen, zullen een paar potbloemen leven en kleur aan uw stoep toevoegen. Probeer een even aantal potten op de trap te zetten of plaats twee tot drie potten op de overloop.

Creëer stijlvol contrast

Afbeelding
Afbeelding

Als je de voorkeur geeft aan een tijdloze look tijdens elk seizoen, dan is een stijlvol contrast misschien wel het beste geschikt voor de veranda van je huis dit voorjaar. Speel de contrasterende buitenkleuren van uw huis, zoals zwart en crème of wit en grijs, door de donkerste tint in uw interieur te accentueren. Probeer schommelstoelen, terrasmeubilair, een welkomstmat of plantenpotten in die kleur, zodat alles klassiek samenhangend aanvoelt.

Breng een bistrotafel binnen

Afbeelding
Afbeelding

Maximaliseer dit voorjaar uw kleine verandaruimte met een uitnodigend bistrotafelvignet. Als de warmte en de zon van de lente u naar buiten lokken, creëer dan de perfecte kleine ruimte om te genieten van een ontspannen lunch of om wat werk te verzetten in de frisse lucht. Een bistrotafel in wit of een verende tint van je favoriete kleur zal fris en uitnodigend aanvoelen.

Kies klassieke elegantie

Afbeelding
Afbeelding

Je veranda-decor in de lente hoeft niet overdreven te zijn om een statement te maken. Kies voor eenvoudige, klassieke elegantie voor een tijdloos veranda-display waar u het hele seizoen plezier van zult hebben. Concentreer je waar mogelijk op symmetrie, gebruik verlichting die niet te trendy is en toon een verzameling eenvoudige potplanten.

Ga groen

Afbeelding
Afbeelding

Leun in de overvloed aan groen die de lente te bieden heeft. Omring uw veranda met klimplanten, dikke struiken en voldoende hangplanten. Zorg ervoor dat de planten opvallen door te kiezen voor een groene of neutrale voordeurkleur.

Vind levendige bloemen

Afbeelding
Afbeelding

De lente is de tijd om alle kleuren die de natuur te bieden heeft te omarmen. Vul uw veranda met levendige bloemen voor een natuurlijk heldere en opvallende veranda. Probeer opvallende roze, neon-oranje, rijke rode en heldere gele tinten.

Veel plezier met textiel

Afbeelding
Afbeelding

Decoratief textiel is niet alleen bedoeld om uw interieur te stylen. Maak uw veranda gezellig voor de lente door een paar sierkussens toe te voegen aan uw tuinmeubilair. Probeer klassieke prints in opvallende lentekleuren om op een leuke manier de buitenkant van je huis te verzachten. Vergeet niet om buitenstoffen te zoeken die beschermen tegen weersinvloeden en blootstelling aan de zon.

Creëer een gezellige sfeer met kussens

Afbeelding
Afbeelding

Geef je tuinmeubilair een lentefacelift met nieuwe kussens in een levendige kleur of spannende print. Een felgekleurd kussen tilt uw rieten stoel of houten chaise longue naar een hoger niveau van buitencomfort.

Maak een kleurenpalet met bloemen

Afbeelding
Afbeelding

Als de buitenkant van uw huis overwegend neutraal is en u niet van plan bent een overvloed aan decor aan uw veranda toe te voegen, kunt u een prachtig lentekleurenpalet met bloemen creëren. Kies voor bijpassende of contrasterende bloemen om een duidelijk kleurenverhaal voor de buitenkant van uw huis te definiëren. Gele en oranje bloemen passen mooi bij elkaar voor een warme en complementaire uitstraling. Verschillende tinten roze bloemblaadjes creëren een monochromatisch palet. Rode en paarse bloemen vormen een opvallend contrast dat de aandacht trekt.

Versier de gebieden rondom uw veranda

Afbeelding
Afbeelding

Als uw veranda kleiner is, gebruik dan alle omliggende details van uw exterieur om uw veranda-decor in de lente te maximaliseren. Gebruik bloembedden, looppaden, bloembakken en buitenmuren om het lentedecor buiten te laten zien. In plaats van dat je veranda vol zit, kun je harmonie creëren met de rest van je huis door alles aan elkaar te koppelen.

Unieke meubelstukken toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Je zou het hele jaar door rieten stoelen, metalen tafels of houten rockers op een veranda kunnen verwachten. U kunt uw veranda-decor in de lente naar een hoger niveau tillen door onverwachte en unieke meubelstukken toe te voegen. Een glazen salontafel, een houten bijzettafeltje of een houten kist kunnen uw veranda onderscheiden van de rest van de buurt. Met unieke meubelstukken loop je al een voorsprong op het exterieur lentedecorspel.

Integreer rustieke details

Afbeelding
Afbeelding

Rustieke details op uw veranda voegen details en karakter toe aan uw lentedecor. Metalen en geëmailleerde details voegen een subtiele, rustieke sfeer toe, terwijl houten decor en vintage meubilair je rustieke lentestijl naar een hoger niveau tillen.

Creëer gespreksruimtes

Afbeelding
Afbeelding

Als uw veranda ruim is, profiteer dan van alle extra vierkante meters en creëer een paar gespreksruimtes. Plaats uw tuinmeubilair in een cirkel, richt een eethoek in of zet een verzameling schommelstoelen op een rij om familieleden en gasten aan te moedigen buiten te blijven hangen en samen met u te genieten van de warmte en schoonheid van de lente.

Bijpassende bloemenmanden ophangen

Afbeelding
Afbeelding

Creëer symmetrie en een gestroomlijnd ontwerp voor uw veranda met bijpassende hangpotten. Door de potten en de bloemen op elkaar af te stemmen, ziet uw lenteveranda er opzettelijk ontworpen uit, terwijl de moeiteloze elegantie behouden blijft.

Probeer een organische look

Afbeelding
Afbeelding

Als je van een wilde en natuurlijke uitstraling houdt, neem dat thema dan over naar je lente-veranda-decor. Organisch gestylede planten en bloemen - overlappend en vloeiend over balustrades - zien er speels en spontaan uit op en bij uw veranda. Combineer een assortiment kleuren en soorten voor een leuke en speelse sfeer.

Vier het begin van de lente met een helder en uitnodigend verandadecor

Afbeelding
Afbeelding

Breng alle warmte en schittering van de lente binnen met een uitnodigend veranda-ontwerp. De perfecte planten, zorgvuldig geplaatste meubels en een paar decoratieve details zorgen ervoor dat uw veranda opv alt. Met een prachtige lenteveranda zul je aan het einde van elke dag nog meer zin hebben om naar huis terug te keren.

Aanbevolen: