Decoratieve objecten rangschikken

Inhoudsopgave:

Decoratieve objecten rangschikken
Decoratieve objecten rangschikken
Anonim
symmetrische voorbeelden
symmetrische voorbeelden

Het ontwerpen van uw huis zit in de details. Door decoratieve objecten toe te voegen, kun je er echt jouw ruimte van maken. De juiste kunstobjecten en andere decoratiestukken kunnen alle elementen van uw interieur met elkaar verbinden. Een van de beste manieren om een kamer van accessoires te voorzien is door objecten op verschillende manieren te groeperen.

Beslissen over objecten voor een kamer

decoratieve urn
decoratieve urn

Kies alleen objecten waar je van houdt! Als u een dierbaar voorwerp cadeau krijgt voor een verjaardag of jubileum, dan kan het stuk een middelpunt van uw ontwerp worden. De maatstaf voor hoe succesvol u bent met het integreren van decoratieve objecten in uw kamerontwerp is het algehele visuele effect.

  • Heeft uw kamerinrichting een natuurlijke uitstraling?
  • Verplaatst uw aandacht zich door de kamer van het ene object naar het andere?
  • Voel je je de kamer binnengetrokken?
  • Creëren de kleuren, ontwerpen, stijlen en texturen van het object de gewenste sfeer?

Zodra je hebt besloten welke stukken je in je ontwerp wilt opnemen, maak dan een plan om ze in de kamer te gebruiken, zodat ze een natuurlijk onderdeel van je ontwerp worden. Als je vermijdt om te veel van welk element dan ook te gebruiken, dan zul je eindigen met een echt goed ontworpen kamer gevuld met de perfecte balans aan decoratieve objecten.

Objecten groeperen

De regel van drie wordt in het interieurontwerp gebruikt om interesse, ritme en diepte te creëren. Het helpt om het te zien als een compositie van elementen die zijn gemaakt om je aandacht door de kamer te trekken. Door dezelfde kleuren, ontwerppatronen en vormen in een kamer te zien, ontstaat er een samenhangend ontwerp.

Je wilt een soort symmetrie en een centraal punt toevoegen aan je kamerontwerp. Het gebruik van de regel van drie kan u helpen dit doel te bereiken bij het plaatsen van voorwerpen in uw huis.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van je ontwerp:

  • Houd het vreemd:Gebruik meer dan drie objecten, zoals vijf of zeven, maar houd het vreemd voor een betere symmetrie. Als je groepen samen gebruikt, houd het dan ook vreemd, zoals drie groepen of vijf groepen.
  • Vereisten voor ruimte: Maak geen te grote groepering voor de ruimte (ruimtelijke compositie). Bedenk hoeveel ruimte je hebt om ermee te werken en ontwerp het als een vignet.
  • Gebruik progressiecompositie: Verander de lengte van lang naar kort en de maten van groot naar klein om interesse en evenwicht in groepen te creëren.
  • Maak geen rommel: Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen bij het toevoegen van objecten aan je interieur.
  • Wees niet bang om te experimenteren: Je kunt altijd objecten weghalen of toevoegen totdat je het juiste gevoel voor een groepering krijgt.

De techniek van het presenteren kan in een kamer werken als een centrale groep, of kan in de hele kamer worden herhaald met verschillende afmetingen en thema's. Je kunt objecten groeperen die geen verband met elkaar hebben door een dienblad of kom te gebruiken om de groepering te laten zien en aan elkaar te binden.

dienblad met kaarsen
dienblad met kaarsen

Dienbladen

Verschillende decoratieve dienbladen kunnen onderdeel worden van een display en dienen als functioneel doel om objecten te bevatten die u wilt tentoonstellen. Een van de meest voorkomende ladegroepen zijn kaarsen.

Gebruik een spiegelblad om het flikkerende licht van verschillende kaarshoogtes te versterken en zo sfeer aan uw groep toe te voegen. De kaarsen kunnen dezelfde kleur, verschillende kleuren of decoratieve ontwerpen hebben. Door ze op een dienblad te plaatsen, maak je het designstatement dat ze bij elkaar passen. Andere dienbladen zoals hout, bamboe, zilver, messing, koper, handgeschilderd en vele andere kunnen worden gebruikt. Presenteer andere objecten zoals parfumflesjes, bloemstukken, keramische beeldjes, kristallen vazen, zilveren serviesgoed, keramiek en diverse kunstobjecten met een groepbepalend dienblad.

Kommen en manden

Net als een dienblad kunnen kommen en manden meer worden dan alleen een object; ze kunnen een middel worden om andere objecten tentoon te stellen. Kommen of manden van hout, kristal, metaal, stof, geweven of keramiek kunnen soortgelijke of contrasterende elementen bieden als de voorwerpen die u erin plaatst. Gebruik de kom als snoepscha altje op een salontafel of als middelpunt op de schoorsteenmantel. Een kom op een eettafel kan een bloemstuk bevatten.

Andere manieren om objecten weer te geven

Je kunt de vakantiecollectie schelpen van afgelopen zomer onder de aandacht brengen met potten en vazen. Andere decoratieve objecten kunnen zo eenvoudig zijn als glaskralen. Als je zeldzame voorwerpen hebt die extra bescherming nodig hebben, probeer dan een glazen koepel. Groepeer de potten, koepels of vazen samen op een dienblad voor een extra dimensie aan uw groepering.

Vitrinekasten en curiosa zijn een meer formele manier om objecten tentoon te stellen. Je kunt een verlichte vitrinekast of curiosa gebruiken om schatten onder de aandacht te brengen. Als je waardevolle collecties hebt, wil je misschien in dit soort meubels investeren.

Andere objecten die kunnen worden gegroepeerd zijn:

  • Frames:Een groep foto's in frames kan worden verenigd op basis van onderwerp, framestijl, framekleur of materiaal, zoals een groep zilveren lijsten.
  • Schilderijen en muurkunst: Voeg schilderijen, foto's en muurkunst toe aan uw interieur, gegroepeerd op onderwerp, kleur of lijst.
  • Boekenkast of groep wandplanken: Voeg objecten toe om grote ruimtes met boeken en planken op te delen.

De kunst van evenwicht

symmetrisch middelpunt
symmetrisch middelpunt

Het balanceren van de elementen en objecten in een ontwerp is absoluut noodzakelijk voor een succesvol interieur. Wanneer u nieuwe objecten toevoegt, moet met alle elementen rekening worden gehouden. Er zijn drie soorten symmetrie die u kunt creëren:

Symmetrisch

Symmetrische ontwerpen zijn aantrekkelijk en worden vaak gebruikt in interieurs, vooral in formele decors. Een symmetrisch ontwerp plaatst identieke objecten aan weerszijden van een brandpunt, zoals een open haard, raam of meubelstuk. Als je het ontwerpelement in twee gelijke helften zou verdelen, zal elke zijde een spiegelbeeld zijn van de andere.

Asymmetrisch

Asymmetrische ontwerpen zijn niet identiek, maar hebben wel vergelijkbare eigenschappen, zoals kleur, hoogte of ontwerpstijl. Bij dit type plaatsing wordt geen gelijke verdeling gebruikt. In feite werken oneven getallen het beste voor extra interesse. Een groep van drie vazen met verschillende hoogtes, vormen en maten, maar allemaal hetzelfde kleurenpalet en dezelfde ontwerpstijl, vormt een goede asymmetrische groepering. Asymmetrische ontwerpen zijn geweldig voor casual en informele decors.

Radiaal

Radiale symmetrie (cirkel of spiraal) is moeilijker om mee te werken, maar kan een geweldige methode bieden om objecten weer te geven. Bij het concept van het tentoonstellen van een lepelcollectie zou bijvoorbeeld een verzamelbord als middelpunt kunnen worden gebruikt, waarbij de lepels als zonnestralen uit het bord uitwaaieren.

Andere overwegingen bij het groeperen van objecten zijn:

  • Ritme:De verschillen in objecten zoals hoogte, vorm, kleur, grootte en ontwerp creëren een ritme.
  • Ontwerpcompositie: De consistentie van kleuren en stijl zorgt ervoor dat de objecten zich tot elkaar en de rest van uw interieur verhouden.
  • Voeg alternatieve volgorde en herhaling toe: U kunt hetzelfde ontwerp herhalen voor ontwerpinteresse. Een fleur-de-lis-motief kan bijvoorbeeld in uw hele kamer worden gebruikt, in verschillende maten en hoogtes.
  • Motiefkleuren: Je kunt niet alleen grote en kleine motieven gebruiken, maar je kunt ook verschillende kleuren gebruiken.
  • Creëer contrast: Gebruik verschillende kleuren, objectvormen, verschillende patronen, ontwerpen en motieven voor contrast.
  • Kleurselecties: Objecten moeten de bestaande kleuren in uw kamer aanvullen of matchen.
  • Kleurherhaling: Als u een nieuwe kleur introduceert, herhaal dan de kleur in het decor. (Dit kan gedaan worden met kussens, kaarsen, bloemstukken, stoffering, gordijnen en verf.)
  • Balans textuur: Te veel textuur is net zo slecht als te veel rechte lijnen in meubelstukken of te veel kleuren in je palet.

Het is persoonlijk

Welke voorwerpen u in uw huis gebruikt, hangt af van uw persoonlijke smaak, budget en stijl. Dit moeten stukken zijn die belangrijk voor je zijn en een sentimentele waarde hebben, of gewoon objecten zijn waar je van houdt; het kan een erfstuk zijn van een grootmoeder of een schat die uit een garage sale is geplukt. Maak het de jouwe en het zal zijn plaats in je huis vinden als decoratief object dat een gespreksonderwerp kan worden.

Aanbevolen: