Gebruik antieke vogelkooien met 11 creatieve upcycle-ideeën

Inhoudsopgave:

Gebruik antieke vogelkooien met 11 creatieve upcycle-ideeën
Gebruik antieke vogelkooien met 11 creatieve upcycle-ideeën
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als het gaat om vondsten op de vlooienmarkt of antiekwinkels, is het behoorlijk moeilijk om een prachtige antieke vogelkooi te verslaan. Deze delicate structuren zijn misschien niet meer bruikbaar voor het vasthouden van vogels, maar ze kunnen voor veel verschillende doeleinden in je interieur dienen. Van het fungeren als middelpunt op uw trouw- of feesttafel tot het toevoegen van flair aan uw tuin: deze oude kooien hebben veel potentieel.

Maak een romantisch antiek vogelkooi-middelpunt

Afbeelding
Afbeelding

Als je geweldige bruiloftsdecoraties wilt die al je gasten zullen verbazen, zoek dan in vintagewinkels naar antieke vogelkooien. Je kunt ze vullen met baby's adem en andere bloemen om superromantische arrangementen voor je tafel te creëren. Deze werken ook als middelpunt voor de feestdagen als je ze vult met bloemen die mensen associëren met de feestdag (zoals kerststerren voor Kerstmis).

Maak een vogelkooilamp

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je kunt van een vogelkooi eenvoudig een verlichtingsarmatuur maken door een LED-vogelvormig licht toe te voegen of er een lamp op aan te sluiten. Je kunt een vogelnachtlampje gebruiken of een lampenset kopen in een thuiswinkel. Het is een prachtige decoratie in boerderijstijl die uw kamer perfect kan maken.

Moet weten

Vermijd het gebruik van lampen die heet worden als je een houten vogelkooi gebruikt. Het hout is droog en je wilt niet dat het brandgevaarlijk wordt. Blijf in plaats daarvan bij de metalen vogelkooien.

Toon zoete lekkernijen in vintagestijl

Afbeelding
Afbeelding

Als je een vintage metalen vogelkooi in goede staat vindt, overweeg dan om er een display voor lekkernijen van te maken. Het kan koekjes, taarten of andere lekkernijen inlijsten en ze meer visuele impact geven - perfect voor een buffet of speciale ma altijd.

Moet weten

Als je een geverfde vogelkooi gebruikt, vermijd dan dat voedsel in contact komt met de verf. Vintage en antieke voorwerpen zijn vaak voorzien van loodverf, wat niet voedselveilig is.

Maak een binnen-feeëntuin van een vogelkooi

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je een decoratieve vogelkooi scoort in een winkel of rommelmarkt, verander hem dan in de ultieme sprookjestuin voor binnen. Het enige wat je hoeft te doen is kerstverlichting, kunstbloemen en een huis voor de feeën toevoegen. Een klein houten huisje of moshuisje is perfect.

Pronk met keramische vogels

Afbeelding
Afbeelding

Vintage keramische vogels voelen zich helemaal thuis in een antieke houten vogelkooi, en je kunt de tentoonstelling tot een centraal punt maken op een dressoir of tafel in je huis. Het voelt speels en vrolijk aan en voegt een vleugje lente toe aan je interieur, ongeacht de tijd van het jaar.

Een vogelkooi upcyclen als gewasbescherming

Afbeelding
Afbeelding

Als je planten hebt waar eekhoorns of vogels misschien net iets te veel van genieten, kun je ze beschermen met een vintage vogelkooi. Het licht en de lucht kunnen nog steeds naar binnen komen, maar de beestjes niet (vogelkooien kunnen dingen net zo goed buiten houden als ze dingen binnen kunnen houden).

Verzamel kaarten in vintage stijl

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je een bruiloft of groot feest hebt, kun je een vogelkooi gebruiken om ze op het evenement te verzamelen. Mensen kunnen de kaarten tussen de tralies van de kooi laten glijden, en het is veel stijlvoller en leuker dan een standaard kaartendoos. Voeg een leuk bord toe om uit te leggen wat ze moeten doen.

Bescherm huisdieren tegen giftige planten

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Katten en sommige honden knabbelen graag aan kamerplanten of boeketten, en het is verbazingwekkend hoeveel planten giftig zijn. Van je boeket lelies tot je favoriete jadeplant, het is belangrijk om deze schoonheden uit de buurt van je harige vrienden te houden. Een vogelkooi kan hier de perfecte oplossing zijn! Plaats de plant gewoon in de kooi waar hij nog steeds zonlicht kan krijgen, maar waar uw huisdier er niet gemakkelijk bij kan.

Maak een antieke vogelkooi-wandplank

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Transformeer een antieke vogelkooi in een wandplank door hem doormidden te snijden en er een achterkant aan te bevestigen. De achterkant zorgt voor stabiliteit en maakt het gemakkelijker om aan de muur te hangen. Je kunt snuisterijen of boeken in de kooi tentoonstellen en zo heb je een mooi middelpunt voor elke kamer.

Kaarsen in stijl weergeven

Afbeelding
Afbeelding

Als je een antieke metalen vogelkooi hebt, kun je deze gebruiken om kaarsen uit te stallen en te voorkomen dat mensen er per ongeluk tegenaan stoten. Kies gewoon een kooi die groter is dan de kaarsen en plaats deze in het midden. Open de deur om ze aan te steken.

Moet weten

Gebruik geen antieke houten vogelkooi voor kaarsen, aangezien oud hout zeer brandbaar is.

Gebruik een antieke vogelkooistandaard als centraal punt

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Veel decoratieve vogelkooien zijn ontworpen om aan standaards te hangen. Meestal gemaakt van metaal, deze hadden een verzwaarde basis en haken of frames om de kooi op te hangen. Als u kaarsen, een favoriet voorwerp of iets anders in de kooi tentoonstelt, kunt u het met een standaard plaatsen waar u maar wilt. Het creëert meteen een centraal punt in uw kamer.

Moet weten

Antieke vogelkooien zijn gemaakt van metaal of geverfd hout en zijn niet altijd veilig voor gebruik met vogels. Als je van plan bent de kooi voor een echte vogel te gebruiken, sla dan de vintage kooi over en koop een nieuw model.

Antieke vogelkooien bieden veel decoratiemogelijkheden

Afbeelding
Afbeelding

Vintage en antieke vogelkooien bieden allerlei mogelijkheden voor hergebruik en decoratie. Je kunt ze vinden op rommelmarkten, antiekwinkels en tweedehandswinkels. Als je een goede scoort, kun je deze op veel creatieve manieren bij je thuis gebruiken.

Aanbevolen: