8 Zeldzaamste & Duurste Star Wars-speelgoed & Actiefiguren

Inhoudsopgave:

8 Zeldzaamste & Duurste Star Wars-speelgoed & Actiefiguren
8 Zeldzaamste & Duurste Star Wars-speelgoed & Actiefiguren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Slechts één filmfranchise kan zes decennia bestrijken en populairder zijn dan ooit. We zijn nu drie generaties Star Wars-fans, en met elk nieuw kind dat verliefd wordt op de tweelingzonnen van Tatooine, komt de speelgoedrekening die ze gaan opbrengen. Maar al te vaak veranderen deze Star Wars-kinderen in Star Wars-verzamelaars, die altijd op zoek zijn naar het duurste Star Wars-speelgoed voor een koopje. Mocht je een van dit duurste Star Wars-speelgoed tegenkomen dat voor minder dan $ 100 wordt verkocht, veeg dan meteen naar je creditcard.

Bib Fortuna actiefiguur prototype

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Momenteel is een van het duurste verkochte Star Wars-speelgoed het prototype van een actiefiguur van Bib Fortuna uit Star Wars: Return of the Jedi uit 1983. Volgens Heritage Auctions, waar het werd verkocht, hebben professionals slechts twee van deze prototypes beoordeeld, waardoor ze ongelooflijk zeldzaam zijn. Vanwege hoe zeldzaam deze beeldjes met rode kap zijn, kunt u verkoopprijzen in de tienduizenden verwachten. Het exemplaar dat onlangs werd verkocht, ging voor $ 31.200 naar één gelukkige verzamelaar.

Luke Skywalker telescopische lichtzwaard-actiefiguur

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een berucht vintage Star Wars-speelgoed is het Jedi Knights-actiefiguur uit 1977 met het telescopische lichtzwaard. Kortom, dit rekspeelgoed werd geleverd met een lichtzwaardaccessoire met een bovenste stuk dat in het onderste stuk gleed (zoals een Push Pop). Deze worden een paar keer per jaar geveild en verkopen erg goed. Vooral de telescopische lichtzwaardbeeldjes van Luke Skywalker zijn het meest waard. Onlangs werd er één verkocht voor $ 28.800 en een andere verkocht voor $ 15.600 in afzonderlijke verkopen op de Heritage Auction.

Ben (Obi Wan Kenobi) Eerste schot actiefiguurprototype

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een ander speeltje uit de eerste Kenner-speelgoeduitgave uit 1977 was het Kenobi 'First Shot'-actiefiguur. Er zijn maar heel weinig van deze preproductie-prototypes bekend, waardoor het een zeer gewild speelgoed is. Ongemerkt en onverpakt is dit speelgoed voor ongeveer 20.000 dollar verkocht. Eén in zeer goede staat, met zijn iconische telescopische lichtzwaard, verkocht voor $ 20.400 via Heritage Auctions.

Boba Fett actiefiguur-prototype

Afbeelding
Afbeelding

Premiejager en Mandalorian Boba Fett is een favoriet bij fans, ondanks dat hij pas werd geïntroduceerd in de tweede film wat betreft release (Star Wars: The Empire Strikes Back). Zijn personage kreeg precies dezelfde behandeling als de meeste andere personages bij Kenner Products: hij werd een actiefiguur. De eerste prototypes voor zijn rekspeelgoed zijn bekende zeldzame verzamelobjecten in het ventilatorcircuit. Als ze op een veiling komen, hebben ze de neiging om ophef te veroorzaken. Afhankelijk van de kopers die er zijn, kun je tienduizenden binnenhalen, zoals degene die in 2022 voor $ 10.625 werd verkocht.

Lego Star Wars: Cloud City-set

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Toen je opgroeide in de jaren 80 of 90, heb je er waarschijnlijk nooit aan gedacht dat Lego iets waard was. Toch zijn de waarden van het iconische speelgoed de afgelopen twintig jaar exponentieel gegroeid. Dit is te danken aan hun enorme verzamelbare Lego-sets. Meestal waren dit merchandise die verband hield met beroemde franchises zoals Harry Potter, Halo en Lord of the Rings. Hiervan is Star Wars een van de meest lucratieve.

Er zijn te veel Star Wars Lego-sets om te tellen, maar dozen die nog nooit zijn geopend, zijn gemiddeld zo'n $ 5.000 - $ 10.000 waard. Een Star Wars: Cloud City (10123)-set werd bijvoorbeeld op eBay verkocht voor $ 10.199.

Capcom's Star Wars Gameboy-game

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Gameboy heeft de afgelopen jaren een heropleving gekend, grotendeels doordat Pokemon een culturele reset kreeg. Helaas voor kinderen uit de jaren 90 die hun oude Gameboys nog hebben, zijn deze spellen tegenwoordig moeilijk te vinden en duur. Als je verzegelde exemplaren van een niche Gameboy-spel kunt vinden, zou je naar dollartekens kunnen kijken. Capcoms Star Wars-game uit 1992 komt bijvoorbeeld niet in de hoofden van mensen op. Toch werd een bijna perfect verzegeld exemplaar op Heritage Auctions verkocht voor $ 7.200.

KAWS x Lucasfilm Darth Vader Sculptuur

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Niet elk waardevol Star Wars-speelgoed hoeft uit de originele serie te komen. Er zijn in de tussentijd zelfs een aantal populaire capsulecollecties verschenen. Eén daarvan is de samenwerking tussen kunstenaar KAWS en de franchise. Ze brachten hun specifieke, uitgerekte oogstijl naar enkele van de meest populaire personages.

Er zijn slechts 500 van deze vinylsculpturen van Darth Vader gemaakt, waardoor ze behoorlijk waardevol zijn. Eén is onlangs op LiveAuctioneers verkocht voor $ 1.800.

Star Wars Tie-Fighter-speelgoed

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Naast alle actiefiguren die samen met de eerste drie films uitkwamen, werden er ook een aantal Star Wars-speelsets en accessoires verkocht. Kenner produceerde een aantal herkenbare sets uit de films, zoals de iconische Imperial Tie Fighters. In hun beste, ongeopende staat kunnen deze Tie-Fighters meer dan $ 1.000 waard zijn. Maar je moet je neus niet snuffelen aan exemplaren zonder doos, want die zijn ook de moeite waard om te verzamelen. Eén is zojuist op eBay verkocht voor $ 500.

Laat de Force je speelgoedverzameling leiden

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Gegeven hoe ingebed Star Wars is in de Amerikaanse popcultuur, zal de populariteit ervan niet snel afnemen. De speelgoedwaarden van Star Wars zullen dus blijven stijgen. Het is het beste dat je op een van dit waardevolle vintage speelgoed springt nu je nog de kans hebt.

Wil je meer Star Wars-verzamelobjecten? Bekijk de meest waardevolle Star Wars-ruilkaarten.

Aanbevolen: