10 eenvoudige manieren om thuis elke dag water te besparen

Inhoudsopgave:

10 eenvoudige manieren om thuis elke dag water te besparen
10 eenvoudige manieren om thuis elke dag water te besparen
Anonim

Was afval weg en word waterbewuster met deze eenvoudige ideeën die iedereen kan doen.

Vrouw met regenton
Vrouw met regenton

Terwijl er tijdens de lente- en zomermaanden nieuw leven bloeit, verschijnen er ook weer regelmatige bewateringsschema's. Helaas ervaart ongeveer de helft van de Verenigde Staten een vorm van droogte. Dit brengt waterbeperkingen met zich mee en het belang van waterbehoud voor iedereen.

Als je je afvraagt hoe je thuis water kunt besparen, belichten we enkele van de beste manieren om deze natuurlijke hulpbron te reserveren, die gemakkelijk genoeg zijn om je kinderen te leren. Bovendien bespaart u ook geld op uw waterrekening!

Eenvoudige tips om water te besparen dat het hele gezin kan doen

Iedereen kan water besparen met enkele eenvoudige strategieën, en je kunt het hele gezin erbij betrekken. Je kinderen goede waterpraktijken leren is niet alleen gunstig voor jou, het is ook uitstekend voor het milieu.

Het beste is dat waterbehoud voor kleuters, kinderen en zelfs tieners hetzelfde is als waterbehoud voor volwassenen. Het is de gewoonte om bewust te zijn van het watergebruik en gaandeweg slechte gewoonten te doorbreken! Iedereen kan rentmeester van ons milieu worden. Hier zijn enkele kleine veranderingen die jij en je gezin kunnen aanbrengen en die een grote impact zullen hebben:

Korter douchen

Neem korte douches in plaats van een bad, of probeer korter te douchen als je al de gewoonte hebt om te douchen. Als kinderen oud genoeg zijn, laat ze dan ook kort douchen. Maak het makkelijker door een timer in te stellen (geef kinderen een kleine beloning als ze de douche verslaan) of door een liedje te spelen, met als doel dat ze klaar zijn met douchen voordat het liedje is afgelopen.

Denk na voordat het water door de gootsteen loopt

We verspillen zoveel water bij het wassen van onze handen! Oefen in plaats daarvan met het afsluiten van het water. Leer uw kinderen om hun handen nat te maken, de waterkraan dicht te draaien, hun zeep te pakken, 20 seconden te schrobben en dan de gootsteen weer aan te zetten om te spoelen! Hetzelfde geldt voor het tandenpoetsen: laat het water niet lopen terwijl je poetst.

Tandenpoetsen met water eraf
Tandenpoetsen met water eraf

Als het geel is, laat het zacht worden

Het toilet doorspoelen is een andere grote waterverspilling. Hoewel niet iedereen mee zal doen, moet u er wel op wijzen dat als uw kinderen alleen maar gaan plassen, ze niet altijd hoeven door te spoelen. Dit geldt vooral voor jongens die geen toiletpapier gebruiken voor dit potjesbezoek. Stop ook met het gebruik van het toilet als afvalbak! Herinner uw kinderen eraan om zakdoekjes in de prullenbak te gooien, niet in het toilet.

Werk slimmer, niet harder bij het afwassen

Vaak schrobben mensen de vaat terwijl het water loopt. Week de vaat in plaats daarvan in een sopje. Dit neemt het werk uit handen en vermindert de hoeveelheid water die nodig is om de vaat af te spoelen.

Als de vaat met de hand moet worden gewassen, schakel dan de waterkraan uit tijdens het schoonmaken van de voorwerpen. Zet het water alleen aan als het tijd is om te spoelen. Dit zijn geweldige oefeningen om oudere kinderen te leren terwijl ze leren helpen met dit huishoudelijke karwei.

Afwassen zonder water
Afwassen zonder water

Denk ook aan je dagelijkse gerechten. Zorg ervoor dat je niet voor elk hapje een nieuw bakje krijgt, of voor elk drankje een nieuw kopje. Hergebruik de spullen de hele dag door en laat de vaatwasser alleen draaien als deze vol is.

Wees strategisch met buitenbewatering

Als je water geeft tijdens de piekuren van de dag, verdampt een groot deel van de vloeistof. Daarom zijn de vroege ochtend- en late avonduren de beste tijd om deze klus te klaren. Als kinderen de leiding hebben over buitentaken, zorg er dan voor dat ze weten dat de tijd dat ze water geven belangrijk is.

Handige hack

Fruit of groenten wassen? Plaats een stop in de gootsteen en hergebruik het water voor binnen- en buitenplanten als je klaar bent.

Verander hoe u de was doet

Als je niet de volledige was doet, verspil je water. Herinner uw kinderen eraan dat als ze iets gedaan willen hebben, ze proactief moeten zijn en van tevoren om spullen moeten vragen. Als ze bijvoorbeeld hun trui van tevoren willen laten reinigen, moeten ze dit vóór de dag van de wedstrijd vragen. Draag bovendien, net als bij de afwas, kledingstukken die niet vuil zijn opnieuw en gebruik handdoeken meerdere keren voordat u ze in de mand doet.

Pas je zomerplezier aan

We houden allemaal van een goed watergevecht, maar deze spellen kunnen veel verspilling met zich meebrengen. Een gemakkelijke manier om waterbehoud voor kinderen te implementeren, is door hun zomeractiviteiten te veranderen. Daag ze uit om deze zomer de waterpistolen en waterballonnen op te geven. En als ze in een kinderbadje spelen, laat ze dan, zodra het plezier voorbij is, de planten in de tuin water geven met wat er nog in het zwembad zit!

Gebruik de Xeriscaping-principes dit voorjaar

Wat is xeriscaping? Het is in wezen slimmer tuinieren! Hoewel de meeste mensen denken dat deze praktijk betekent dat er stenen aan hun tuin moeten worden toegevoegd, is de echte bedoeling van dit landschapsontwerp om uw tuinen conservatief te maken wat betreft hun waterbehoeften. Het meest opvallende is dat al deze veranderingen taken zijn die uw kinderen kunnen helpen voltooien.

  • Leg mulch in uw tuinen en aan de voet van uw bomen.
  • Voordat u naar de kwekerij gaat om uw planten voor de lente uit te zoeken, doet u onderzoek naar inheemse planten in uw regio. Deze hebben normaal gesproken minder water nodig en kunnen het typische klimaat in uw regio aan.
  • Zodra je je plantenselectie hebt gemaakt, plaats je planten met vergelijkbare waterbehoeften bij elkaar
  • Controleer de sprinklerkoppen op lekken en vervang beschadigde onderdelen - dit is een geweldige kans om uw kinderen in de sprinklers te laten spelen!

Zet als gezin een regenton op

Dit kan een geweldig weekendproject zijn voor het hele gezin en het bespaart u geld op uw waterrekening! Het proces is eenvoudig. Zet je regenton op en als deze vol raakt, laat je kinderen je helpen je binnen- en buitenplanten water te geven met behulp van deze gerecyclede hulpbron.

Houd een handenwasuitdaging

Wist je dat je elke keer dat je je handen wast, ongeveer vier liter water gebruikt? Dat zijn 64 glazen water van acht ons die rechtstreeks door de afvoer lopen! Daag uw kinderen uit om iets te veranderen door ze te leren hoe weinig water ze eigenlijk nodig hebben om deze normale taak uit te voeren. Dit kan worden bereikt door het gebruik van de kraan een dag te verbieden.

Pak in plaats daarvan twee liter kannen water in de winkel en laat uw kinderen hun handen wassen met deze beperkte waterbron. Als je erover nadenkt, hoef je alleen maar je handen nat te maken en af te spoelen. De benodigde hoeveelheid water is minimaal. Dit is een geweldig beeld om hen te helpen hun afval te begrijpen.

Snelle tip

Als je de middelen hebt, overweeg dan ook om betekenisvolle updates aan je huis uit te voeren. WaterSense-gecertificeerde producten zoals toiletten, douchekoppen en wastafelkranen zijn waterefficiënter en kunnen uw verbruik op de lange termijn verminderen.

Maak uw kinderen enthousiast over het besparen van water

Nu je enkele geweldige manieren kent om water te besparen, hoe kun je je kinderen enthousiast maken om ze ook daadwerkelijk te doen?

Speel BINGO

Ouders kunnen hun kinderen motiveren om thuis water te besparen door hun eigen waterbesparings-BINGO te maken! Gebruik onze gratis blanco printbare kaarten om de verschillende waterbesparingstaken op te sommen. Hoe meer BINGO's ze krijgen, hoe groter hun prijs kan zijn!

Lees uw kinderen over waterbehoud

Een andere geweldige manier om uw kinderen te helpen begrijpen hoe belangrijk het is om water te besparen, is door erover te lezen! Boeken als Why Should I Save Water?, One Well: The Story of Water on Earth en We Need Water praten allemaal over het belang van deze waardevolle hulpbron en de impact die het redden ervan op de wereld kan hebben. Dit kan uw kinderen helpen het doel achter het besparen van water in huis beter te begrijpen.

Maak drinkwater spannender

Zou uw kind chocolademelk of Coca-Cola door de afvoer gieten? Dat dachten wij niet! Als u water aantrekkelijker maakt om te drinken, zullen uw kinderen minder geneigd zijn het te verspillen. Dit lijkt misschien een onmogelijke taak, maar het is eigenlijk heel eenvoudig! Ouders kunnen hun water voorzien van fruit, groenten en kruiden, hun drinkervaring naar een hoger niveau tillen met leuke drinkwaren en accessoires, en ze kunnen ijslolly's op waterbasis maken voor een leuke en smakelijke traktatie!

Waterbehoud voor kinderen begint door het goede voorbeeld te geven

Als je wilt dat je kinderen water besparen, moet je praktiseren wat je predikt. Geef het goede voorbeeld en breng kleine veranderingen aan in uw dagelijkse gewoonten. Bedenk dat, net als bij goede voornemens voor het nieuwe jaar, te veel verandering in één keer ertoe leidt dat bepaalde doelen buiten de boot vallen. Ga in plaats daarvan met uw kinderen om de tafel zitten en plan een of twee wijzigingen per maand. Dit kan u op het goede spoor houden en u helpen bij het prioriteren van veranderingen op de lange termijn voor de toekomst.

Aanbevolen: