22 dingen waarvan je niet wist dat je ze in de vaatwasser kunt reinigen

Inhoudsopgave:

22 dingen waarvan je niet wist dat je ze in de vaatwasser kunt reinigen
22 dingen waarvan je niet wist dat je ze in de vaatwasser kunt reinigen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het mag dan een vaatwasser worden genoemd, maar je kunt er veel meer in reinigen dan alleen de vaat! Met één druk op de knop kunt u allerlei zaken veilig laten reinigen en ontsmetten. Gebruik uw gebruikelijke cyclus voor deze artikelen, tenzij anders aangegeven.

Rubberen slippers, crocs en regenlaarzen

Afbeelding
Afbeelding

Of je ze nu naar het strand hebt gedragen of gewoon door het hele huis hebt gedragen, slippers kunnen nogal vervelend worden. Rubberen schoenen zoals slippers, Crocs en zelfs regenlaarzen kunnen de was overslaan en in plaats daarvan veilig in de vaatwasser gaan om zich op te frissen. Verwijder eerst eventuele toegevoegde versieringen of bling.

Snelle tip

Plaats je slippers op het bovenste rek en rubberen laarzen aan de onderkant naar beneden gericht voor maximale schoonmaakefficiëntie.

Haarborstels, kammen en accessoires

Afbeelding
Afbeelding

Plastic haarborstels, kammen en accessoires kunnen in de vaatwasser om alle smurrie en opgedroogde haarlak te verwijderen. Zorg er wel voor dat je eerst losse haren verwijdert. Zet het programma op een laag vuur, want bij een hoge temperatuur kunnen kleine voorwerpen (die in een netje moeten zitten) en de lijm die wordt gebruikt om de handvatten aan de borstels te bevestigen, smelten.

Alle soorten speelgoed

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu speelgoed voor huisdieren is dat veel kwijlt, of speelgoed dat uw kinderen door het vuil en stof hebben gesleept, elk soort plastic speelgoed dat niet op batterijen werkt, moet veilig in de vaatwasser kunnen worden geplaatst om te worden ontsmet. Zorg ervoor dat ze niet te klein zijn. Speelgoedauto's kunnen in de gereedschaphouders, maar Lego moet in een nylon tas of iets dergelijks.

Zorg ervoor dat je je speelgoed daarna grondig droogt; overgebleven water kan metalen onderdelen doen roesten.

Toilettassen of -koffers

Afbeelding
Afbeelding

Als je je schoonheidsbenodigdheden in een toilettas of -etui bewaart, heb je waarschijnlijk wel eens te maken gehad met een tube tandpasta of een make-upfles die erin explodeerde. Niet te vrezen! Verwijder alle items en plaats uw nylon of plastic toilettas op de bovenste plank van de vaatwasser. Het zal er binnen de kortste keren als nieuw uitzien. (Opmerking: met de hand wassen als je hoesje van leer is of pailletten of glitters bevat.)

Snelle tip

Draai de tas binnenstebuiten voordat je hem wast, als de vlekken bijzonder erg zijn.

Keukensponzen

Afbeelding
Afbeelding

Vergeet niet de items waarmee je schoonmaakt schoon te maken! Hoewel er verschillende manieren zijn om een keukenspons te steriliseren, geven we er de voorkeur aan om een vuile spons naast de glazen in het bovenste rek van onze vaatwasser te plaatsen, vlak voordat we gaan laden.

Persoonlijke hygiëneartikelen

Afbeelding
Afbeelding

Snel: wanneer heb je voor het laatst je tandenborstel, scheermes of pincet schoongemaakt? Als je het niet meer weet en je gebruikt geen wegwerpsets, was deze dan in de bestekhouder in je vaatwasser, stat! Zorg ervoor dat je het metalen pincet droog dept om roesten te voorkomen.

Loofahs en badpoefjes

Afbeelding
Afbeelding

Loofahs zijn vreemde objecten. Je gebruikt ze dagelijks om je lichaam schoon te maken, maar in tegenstelling tot een washandje is er geen voor de hand liggende manier om ze schoon te krijgen. Gelukkig is een vaatwasser de perfecte oplossing! Was je luffa regelmatig in het bovenste rek, dan wordt hij beter schoon dan wanneer je hem bij je wasgoed doet.

Koelkastlades

Afbeelding
Afbeelding

Heb je een hekel aan vuile koelkastladen met hun vreemde geuren en aangekoekte kruimels? Wij ook. Als uw lades in het onderste rek van uw vaatwasser passen, kunt u ze erin plaatsen voor een veel snellere grondige reiniging dan wanneer u dit zelf met de hand zou doen.

Badkamerzeepbakjes

Afbeelding
Afbeelding

Taai zeepresten zijn geen probleem voor uw vaatwasser. Om te voorkomen dat er schuim ontstaat, schraapt u eerst de overtollige zeep weg.

Toetsen

Afbeelding
Afbeelding

Als je net als wij bent, heb je ongetwijfeld je sleutels meer dan een paar keer op de grond laten vallen. Laat deze slechteriken ontsmetten door extra ruimte in uw bestekhouder te gebruiken de volgende keer dat u de volgende keer de vaat doet. (Hoewel je waarschijnlijk beter geen sleutels kunt schoonmaken die zijn afgebroken.)

Aardappelen

Afbeelding
Afbeelding

Misschien niet het meest praktische gebruik van uw vaatwasser, maar als u aardappelpuree of aardappelsalade maakt voor een menigte en de wasstap wilt overslaan, kunt u deze in het bovenste rek van de vaatwasser gooien en laten draaien door een normale cyclus (zonder wasmiddel). Helaas zul je ze nog steeds met de hand moeten schillen, omdat je vaatwasser dat niet voor je doet.

kussens gooien

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt een sierkussen niet alleen in de vaatwasser wassen, maar het zal ook niet zo verdraaid raken als wanneer je het met je wasgoed zou wassen. Zorg ervoor dat het kussen in het bovenste rek past, verwijder eventuele hoezen of kussenslopen en gebruik Borax in plaats van afwasmiddel of wasmiddel in de dispenser. En voilà! Zo goed als nieuw.

Kleine afval-, recycle- en compostbakken

Afbeelding
Afbeelding

Een kleine vuilnisbak eindigt vaak met koffiedik en ander gemorst materiaal op de bodem, en de vaatwasser is de perfecte manier om hem er weer als nieuw uit te laten zien. Gooi het met de voorkant naar beneden op het onderste rek om het goed en schoon te krijgen.

Telefoonhoesjes

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien de meesten van ons onze telefoons vele uren per dag in onze handen hebben, moet uw telefoonhoesje regelmatig worden schoongemaakt. Gelukkig kun je de meeste standaard telefoonhoesjes van siliconen, rubber of plastic in de bovenste lade van het vaatwasrek plaatsen en het apparaat het zware werk laten doen.

Stofzuigerhulpstukken

Afbeelding
Afbeelding

Reserveer een bepaalde tijd om al uw schoonmaakhulpmiddelen in de vaatwasser te wassen. Dat betekent al die kleine stofzuigerhulpstukken (die zo vies worden), maar ook stofpannen, dweil- en bezemkoppen en kleine stofborstels. Doe 1 kopje azijn in een kom op het bovenste rek en laat dat je schoonmaakproduct zijn, in plaats van afwasmiddel.

Nepplanten en bloemen

Afbeelding
Afbeelding

Als je nepplanten hebt die stof liggen te verzamelen, grijp dan niet naar de plumeau. Zolang ze van 100% plastic zijn gemaakt, kun je ze in de vaatwasser wassen (let wel op voor papieren steeltjes of opzetstukken). Maak alle verwijderbare onderdelen los, was ze in een netzak en plaats ze terug nadat ze schoon zijn.

Golfballen

Afbeelding
Afbeelding

Je wilt waarschijnlijk geen 30 oude golfballen met de hand wassen - en gelukkig hoeft dat ook niet. Laat ze een cyclus doorlopen in uw vaatwasser. Tip: Dit werkt ook voor tennisballen, maar waarschijnlijk niet voor ballen waarmee je wilt gaan tennissen.

Lunchdozen en tassen

Afbeelding
Afbeelding

De vaatwasser zal zoveel zachter zijn voor je lunchtassen of kleine koelers dan een wasmachine. Zet ze op de bovenste plank met koud water en een mild afwasmiddel.

Bloempotten

Afbeelding
Afbeelding

Ja, je kunt je bloempotten ook in de vaatwasser wassen! Ik zou dit niet aanbevelen voor potten met verf waarvan je niet het risico wilt lopen dat ze afbrokkelen, maar voor gewone keramische potten of plastic potten kan het een echte tijdbesparing opleveren en ze er als nieuw uit laten zien. Spoel ze eerst uit om overtollig vuil te verwijderen.

De rubberen vloermatten van uw auto

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft de rubberen matten van je auto niet meer met de hand te schrobben! Dat is het werk voor een vaatwasser. Spoel ze eerst af of veeg ze af, zodat je vaatwasser niet overbelast raakt met vuil en puin. Leg ze vervolgens met de voorkant naar beneden op het bovenste rek en was ze koud.

Lade-organizers

Afbeelding
Afbeelding

Lade-organizers zijn erg handig, maar verzamelen na verloop van tijd ook kruimels en vuil. Als u ze in de vaatwasser wast, wordt uw leven zo. veel. gemakkelijker. Was houten keukengerei niet in de vaatwasser, maar plastic is prima (op de bovenste plank).

Glazen verlichtingsarmaturen

Afbeelding
Afbeelding

Nog een geniaal gebruik van een vaatwasser. In plaats van de glazen lichtafdekkingen met de hand af te wassen, verwijdert u ze en wast u ze in de vaatwasser zoals u dat met elke glazen schaal zou doen. Vermijd deze techniek echter voor fragiele, gedetailleerde of antieke glazen verlichtingsarmaturen.

Tips voor het reinigen van onconventionele voorwerpen in de vaatwasser

Afbeelding
Afbeelding

Je vaatwasser is een krachtig apparaat, maar er zijn een paar tips waar je rekening mee moet houden voordat je hem vollaadt met alles in je huis dat schoongemaakt moet worden:

  • Plaats geen hout, papier of elektronische voorwerpen in de vaatwasser
  • Was kleine voorwerpen in keukengereihouders of netzakken op het bovenste rek
  • Schraap klontjes vuil of vuil van elk item voordat je het wast om te voorkomen dat de vaatwasser verstopt raakt
  • Vermijd dingen met pailletten, glitter of onverzegelde afwerkingen
  • Plaats vuilere voorwerpen met de voorkant naar beneden in het onderste rek, zodat ze een mooie krachtige wasbeurt krijgen, rechtstreeks uit de jets
  • Vergeet niet om uw vaatwasser regelmatig schoon te maken, zodat deze soepel blijft werken

Een geheel nieuwe afwaswereld

Afbeelding
Afbeelding

Je gaat zoveel tijd besparen nu je weet wat je vaatwasser kan bereiken. Ga heen en laat uw vaatwasser bloeien!

Aanbevolen: