Voeg Victoriaanse charme toe aan uw tuin met 13 Cottage Garden-ideeën

Inhoudsopgave:

Voeg Victoriaanse charme toe aan uw tuin met 13 Cottage Garden-ideeën
Voeg Victoriaanse charme toe aan uw tuin met 13 Cottage Garden-ideeën
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De zorgvuldig verzorgde graszoden op tuinen in de buitenwijken kunnen niet tippen aan de heldere en gedurfde cottage-tuinen van weleer. Deze idyllische tuinen, een Victoriaanse traditie die zich richtte op de betrokkenheid van de buitengemeenschap, kunnen charme toevoegen aan de uitstraling van uw huis. Hoewel er toewijding voor nodig is om ze te behouden, zijn ze de moeite zeker waard. In feite zijn cottage-tuinen de plek waar de natuur het sublieme ontmoet.

Vul je tuin met veel kleur

Afbeelding
Afbeelding

Kleur en cottagetuinen gaan hand in hand. In plaats van het zorgvuldig verzorgde groen van moderne gazons, zijn cottage-tuinen ontworpen om helder en krachtig te zijn. Door gebruik te maken van het beste dat de inheemse omgeving te bieden had, vertaalden de Victorianen hun liefde voor gek en vreemd naar hun tuinen. Richt je op planten die grote, heldere bloemen produceren. En houd u niet aan slechts één kleurenschema. Je moet de hele regenboog vertegenwoordigd hebben.

Plant bloemen die nuttige insecten aantrekken

Afbeelding
Afbeelding

Cottagetuinen zien er onverzorgd uit, maar wat ze verbergen is een opzettelijk samengestelde rommeligheid. Dit betekent dat u niet lukraak planten in uw bedden en plantenbakken mag plaatsen. Wees in plaats daarvan specifiek over de keuzes die u kiest. Als je nuttige insecten zoals bijen, vlinders en lieveheersbeestjes wilt aanmoedigen om naar je tuin te komen, overweeg dan om planten zoals deze aan je displays toe te voegen:

  • Kruipende tijm
  • Echinacea
  • Guldenroede
  • Kamperfoelie
  • Kantbloem
  • Duizendblad
  • Zinnia

Bekleed de voorkant van je huis met prachtige struiken

Afbeelding
Afbeelding

De meeste mensen concentreren zich op hun achtertuin wanneer ze aan een landschapsproject beginnen. Maar cottage-tuinontwerpen zijn niet beperkt tot alleen de achtertuin. Breid uw bloemenfantasie uit naar de voorkant door de rand van uw tuin te bekleden met rijkelijk bloeiende struiken. Rozenstruiken zijn favoriet vanwege hun vele variëteiten en felle kleuren, maar je kunt ook andere kiezen die je aanspreken.

Begeleid uw tuin door paden te plannen

Afbeelding
Afbeelding

Bij elke enorme tuin wil je jezelf en anderen rondleiden door de verschillende bloembedden. U kunt paden van grind, baksteen of houtsnippers aanleggen. Je kunt zelfs stapstenen plaatsen als je niet te veel van het groen wilt bedekken.

Je wilt dit pad eerst plannen, omdat het je een blauwdruk geeft van waar je je bloemen moet planten. Wat heeft het tenslotte voor zin om een overvloed aan bloemen te hebben als je er niet doorheen kunt komen? Deze paden helpen je ook bij het water geven en snoeien.

Voeg wat drama toe met een smeedijzeren hek

Afbeelding
Afbeelding

Een belangrijk element van cottage-tuinen is de manier waarop ze zijn afgesloten en ingesloten. Ze zijn misschien opzettelijk overwoekerd, maar het is niet de bedoeling dat ze lukraak groeien. Om uw inspanningen vol te houden, plaatst u een smeedijzeren hek rond uw tuin. Een cottage-tuin moet aanvoelen als een andere wereld, en er is geen betere manier om dat gevoel te krijgen dan fysiek door een deuropening te stappen.

Versier de heklijn met prachtige bloemen

Afbeelding
Afbeelding

Laat geen hekken rond uw tuin bloot liggen. Dat is een eersteklas onroerend goed daar, en een belangrijk principe van cottage-tuinen is dat meer meer is. Plant enkele van je favoriete klimplanten of torenhoge planten aan de basis van het hek, en terwijl ze groeien, weef je ze door de palen. Zorg ervoor dat u vaste planten door uw batch mengt, zodat ze elk jaar terug blijven komen en u niet zo vaak hoeft te herplanten.

Zet een tuinhuisje in als Victoriaanse callback

Afbeelding
Afbeelding

Tuinhuisjes zijn de perfecte aanvulling op elke cottage-tuin. Ze zijn fantasievol en archaïsch en brengen onmiddellijk een grillige energie in de atmosfeer. Victoriaans geïnspireerde witte tuinhuisjes met hun ingewikkelde traliewerk passen het beste bij de overvloedige bloemstukken die bij cottage-stijl tuinen horen. Het enige nadeel van tuinhuisjes is dat ze veel ruimte in beslag nemen, dus mensen met een kleine tuin zullen de ruimte waarschijnlijk niet willen opofferen.

Installeer een pergola voor extra ruimte

Afbeelding
Afbeelding

Als je een kleinere tuin hebt, maar het gevoel wilt hebben dat je helemaal omringd bent door bloemen, overweeg dan om een pergola aan je achtertuin toe te voegen. Pergola's zijn er in allerlei soorten en maten, maar hoe sierlijker, hoe beter als u op zoek bent naar een cottage-tuin-esthetiek. Overweldig de palen en bogen van de pergola met kruipende wijnstokken en vallende bloemen. Denk aan klimrozen, klimhortensia's, blauweregen en clematis.

Zet houten schommels op om van uw tuin te genieten

Afbeelding
Afbeelding

Een deel van het plezier van het samenstellen van een cottage-tuin is dat je ervan kunt genieten. Er is geen betere manier om in het onkruid van je idyllische creatie te komen dan door een houten schommel te plaatsen. Of, als je meer een hangmattype bent, zal dat ook werken. Zet je voeten omhoog en bewonder al je harde werk als het in bloei staat.

Hoewel de plaatsing geheel aan jou is, moet je er rekening mee houden dat je waarschijnlijk niet op elk moment van de dag door het zonlicht wilt worden bestraald. Overweeg dus om een locatie te kiezen die wat schaduw krijgt.

Plaats een vogelbad in je tuin

Afbeelding
Afbeelding

Breng een vleugje natuur naar uw cottage-tuin door vogels uit te nodigen om van uw bloemenpracht te genieten. Zet een stenen vogelbad op zodat ze kunnen afkoelen tijdens de hete zomermaanden. Plant vogelvriendelijke bloemen in de buurt van het bad, zodat ze goed gevoed blijven. Kamperfoelie, zonnehoed, wilde wingerd en kroontjeskruid zijn slechts enkele van de planten waar je op moet letten.

Toevoegen aan het verticale vlak met tuinlatwerk

Afbeelding
Afbeelding

Een andere manier om de horizontale lijnen van je tuin te doorbreken is met een paar tuinlatwerkjes. Deze ruitvormige wanden zijn super eenvoudig te installeren en laten je spelen met het verticale designelement zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Kies, net als bij pergola's of hekken, zowel wijnplanten als planten die hoog worden om naast het hekwerk te leven.

Camouflage je schuur met potplanten

Afbeelding
Afbeelding

Als het om cottage-tuinen gaat, zijn planten niet beperkt tot het horizontale vlak. Bedek je lelijke of moderne tuinhuisje met een klein doe-het-zelf-project. Schroef plantenbakken rond de muren en plant er een paar mooie potplanten in. Kleine bloeiende planten zoals petunia's en viooltjes doen het uitstekend in deze kleine ruimtes, en hun toppen zijn krachtig genoeg om van veraf gezien te worden.

Denk er niet te veel over na en omarm de overmatige groei

Afbeelding
Afbeelding

Overweeg er vooral niet te veel over. Cottagetuinen horen er rommelig en onverzorgd uit te zien. Omarm de begroeiing en laat je planten een beetje wild worden. Houd ze natuurlijk voldoende getemd zodat ze uw huis niet binnendringen. Maar laat ze een dominante plek in je tuin zijn.

Cottage Gardens brengen schoonheid in uw tuin

Afbeelding
Afbeelding

In plaats van je tuin tot op de noppen te strippen, geef je hem de kracht terug die hij verdient. Laat het ruimte en aanwezigheid behouden door een scala aan bloemen en buitenattracties te planten die iedereen in de buurt zullen verleiden om even te stoppen en een kijkje te nemen. Laat voor één keer uw tuin het woord doen.

Aanbevolen: