5 meest waardevolle Lego-minifiguren & hun verbazingwekkende prijzen

Inhoudsopgave:

5 meest waardevolle Lego-minifiguren & hun verbazingwekkende prijzen
5 meest waardevolle Lego-minifiguren & hun verbazingwekkende prijzen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je net als de meesten van ons bent, heb je een Lego-bak in je kelder of zolder, en de kans is groot dat je daar wat minifiguren in hebt. Hoewel de meeste van deze kleine jongens (en meisjes) doorgaans maar een paar dollar waard zijn, kunnen sommige van de meest waardevolle Lego-minifiguren voor honderden of zelfs duizenden worden verkocht. Dit zijn er een paar waar je op moet letten als je naar stenen graaft.

14K goud C-3PO

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Star Wars-fans zullen misschien niet verbaasd zijn dat Lego in 2007 een massief gouden C-3PO maakte. Ze hebben er zelfs vijf gemaakt, waardoor dit het zeldzaamste Lego-minifiguur ooit is. Ze waren eigenlijk niet iets dat je kon kopen toen ze voor het eerst werden geproduceerd; in plaats daarvan maakten ze deel uit van een weggeefactie. Degenen die het geluk hebben om ze te winnen, hebben een schat in handen. Eén verkocht voor $ 300.000 in 2008.

Hoewel je deze misschien niet in je stenen bak hebt, moet je opletten voor Star Wars-minifiguren in sterling zilver, goud en andere kostbare metalen.

Lego Mr. Gold

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De Lego Mr. Gold met hoge hoed is een echte goudmijn. Er zijn er maar 5.000, en als je toevallig een vroege versie van dit minifiguur in beperkte oplage hebt, zou je iets super waardevols kunnen hebben. Eén werd op eBay verkocht voor ongeveer $ 4.500. Zelfs latere versies van deze kerel worden voor honderden verkocht.

Lego Zwart Pak Superman Minifiguur

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Het zwarte Superman-pak, dat in 2013 als prijs werd uitgereikt tijdens Comic-Con, is een zeldzame Lego-minifiguur die duizenden waard is. Er zijn er slechts 200 gemaakt, en als je er een in de originele verpakking hebt, kun je een schat hebben. Een zwart Superman-pak in een versleten blisterverpakking werd verkocht voor ongeveer $ 4.000.

Snelle tip

Over het algemeen zijn Lego-minifiguren gebaseerd op stripboeken of populaire films doorgaans meer waard, vooral als het een beperkte oplage betreft. Zoek naar Marvel-personages, Star Wars en andere belangrijke iconen.

Originele Romeinse commandant-minifiguur

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De Romeinse commandant is een klassiek Lego-minifiguur die al vele malen is uitgegeven, maar de eerste hiervan kan waardevol zijn. Eén origineel exemplaar werd op eBay verkocht voor bijna $ 1.000. Als je weet dat je een oud exemplaar hebt, is het de moeite waard om de waarde ervan te onderzoeken. Nieuwere voorbeelden zijn niet zo waardevol. De staat is natuurlijk een grote factor, dus degenen die in perfecte staat zijn, zijn vaak meer waard.

Rare Stranger Things-minifiguren

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Stranger Things heeft een aantal geweldige minifiguren geïnspireerd, en sommige zijn geld waard. Een minifiguur van het personage Barb werd bijvoorbeeld verkocht voor $ 600. Het was in nieuwstaat, zat nog in de verpakking. De sleutel hier is het vinden van cijfers die niet zo gebruikelijk zijn, dus als je enkele kleine karakters hebt, kunnen deze waardevol zijn.

Waardevolle Lego-minifiguren vinden

Afbeelding
Afbeelding

De meeste waardevolle Lego-minifiguren die je tegenkomt, maken deel uit van grote populaire Lego-collecties, maar zijn in zeer beperkte hoeveelheden gemaakt. Zoek naar minifiguren die nog in de originele verpakking zitten of naar minifiguren gemaakt van edele metalen. Als u weet dat iets een promotiefiguur was of zeldzaam is, laat het dan controleren door een speelgoedtaxateur. Het is altijd goed om meer informatie te krijgen als je vermoedt dat je iets geweldigs hebt.

Aanbevolen: