Beste Margarita-recept met Triple Sec

Inhoudsopgave:

Beste Margarita-recept met Triple Sec
Beste Margarita-recept met Triple Sec
Anonim
Margarita in een glas met een schijfje limoen en een gezouten rand
Margarita in een glas met een schijfje limoen en een gezouten rand

Ingrediënten

  • Limoenpartje en zout voor de rand
  • 2 ons tequila
  • 1 ounce vers geperst limoensap
  • ¾ ounce triple sec
  • ½ ounce agave
  • IJs
  • Limoenpartje voor garnering

Instructies

  1. Om de rand voor te bereiden, wrijf je met het limoenpartje over de rand van het glas.
  2. Doop de helft of de hele rand van het glas met het zout op een schoteltje in het zout zodat het bedekt is.
  3. Voeg ijs, tequila, limoensap, triple sec en agave toe in een cocktailshaker.
  4. Schud om te relaxen.
  5. Zeef in voorbereid glas.
  6. Garneren met limoenpartje.

Variaties en vervangingen

Een margarita is net zo uniek als de persoon die hem maakt of drinkt.

  • Ben jij een pittig persoon? Meng een of twee jalapeñomunten om de jouwe een kleine kick te geven.
  • Heeft u soms een zuur gezicht? Voeg het limoensap een beetje toe voor een scherpe margarita, of voeg een kwart tot een halve ounce citroensap toe om de zure citrussmaken af te ronden.
  • Ben jij het type persoon dat van een goed kampvuur houdt? Tijd om de zilveren tequila weg te leggen en de mezcal te openen voor een rokerige triple sec margarita.
  • Omschrijven anderen je vaak als lief? Voeg een beetje extra agave toe om dat aan je drankje toe te voegen, en als je geen agave meer hebt, werken honing of eenvoudige siroop ook prima!

Garneringen

De meesten beschouwen een margarita als volledig aangekleed met een zoutrandje en een partje limoen. Als je dingen wilt veranderen, kun je suiker in plaats van zout voor je rand gebruiken, of de rand helemaal overslaan als dat niet de margarita-reis voor jou is. Gebruik een limoenwiel of moderniseer je triple sec margarita met een gedehydrateerd citruswiel om hem wat meer op te fleuren. Als je de oranje smaken van triple sec wilt benadrukken, voeg dan een oranje wiel toe of gebruik een oranje lint of draai voor een prachtige kleuraccent.

Over de Triple Sec Margarita

Triple sec, een vaak over het hoofd gezien ingrediënt waar velen alleen naar kijken dan het gebruik ervan in margarita's of andere mixdrankjes, is een likeur met sinaasappelsmaak die bijna tweehonderd jaar geleden voor het eerst in Frankrijk werd geïntroduceerd. Verrast? Het is een geweldig nieuw feit om met je vrienden te delen onder het genot van een margarita. Het zijn de Nederlanders die verantwoordelijk zijn voor de tegenhanger van triple sec, curaçao.

Sommigen beweren dat triple sec in 1834 voor het eerst ontstond, waarbij de bescheiden oorsprong ervan begon in een keuken. Geïnspireerd door de Nederlanders wilden Jean-Baptiste en Josephine Combier een scherper sinaasappelproduct afleveren, waarbij ze de toegevoegde kruiden en specerijen achterwege lieten en zich in plaats daarvan concentreerden op de sinaasappelen, waarbij ze de sinaasappelschillen lieten weken om de kenmerkende oranje triple sec-smaak te creëren. Cointreau zou pas ruim veertig jaar later op het wereldtoneel verschijnen.

Wacht even

Sinaasappellikeuren staan niet bepaald bovenaan ieders trivia-lijstje, maar de margarita met triple sec zou dat wel moeten zijn. Dus laat je triple sec margarita zien aan je vrienden en verbaas ze met je nieuwe kennis.

Aanbevolen: