Passievruchtmartini om je smaakpapillen te verleiden

Inhoudsopgave:

Passievruchtmartini om je smaakpapillen te verleiden
Passievruchtmartini om je smaakpapillen te verleiden
Anonim
Glas verfrissende passievrucht Martini-cocktail
Glas verfrissende passievrucht Martini-cocktail

Ingrediënten

  • 2 ons wodka
  • 1 ounce passievruchtensap
  • ¾ ounce vers geperst limoensap
  • ½ ounce ananaslikeur
  • IJs
  • Passievruchtwig voor garnering

Instructies

  1. Koel een martiniglas of coupé.
  2. Voeg ijs, wodka, passievruchtensap, limoensap en ananaslikeur toe in een cocktailshaker.
  3. Schud om te relaxen.
  4. Zeef in gekoeld glas.
  5. Garneer met een partje passievrucht.

Variaties en vervangingen

Passievrucht is een tropische smaak die goed bij veel smaken past, dus je kunt groots dromen als je dat wilt, of je kunt een laagje passievrucht gebruiken.

  • Voeg in plaats van passievruchtensap passievruchtenpuree toe voor een dikkere martini.
  • Je kunt het limoensap overslaan en vervangen door citroensap. Je kunt zelfs overwegen om vers geperst sinaasappelsap te gebruiken.
  • Sla de ananaslikeur over en gebruik ananassap voor die zoetzure smaak. Of ruil er passievruchtenlikeur in.
  • Vanille combineert uitzonderlijk goed met passievrucht, dus probeer vanillewodka eens.

Garneringen

De passievruchtmartini vertrouwt op een passievruchtwig om zich te onderscheiden, maar het kan een uitdaging zijn om verse passievrucht op te sporen. In plaats daarvan kunt u een citroen- of sinaasappelwiel als finishing touch gebruiken. Je kunt zelfs wat fruit op elkaar stapelen met een cocktailspies, zoals een ananaswig met een sinaasappelschijfje en een citroenlint. De passievruchtenmartini is een luxe cocktail; kleed het als zodanig aan.

Over de Passievrucht Martini

Passievrucht is een luxueuze tropische vrucht die een product is van de passievruchtbloem, een wijnplant die bij warm weer groeit. Het wordt het vaakst aangetroffen in sapmixen, maar verdient zeker de kans om te schitteren in een martiniglas. Als je eenmaal voorbij de schil bent, herbergt de binnenkant van de passievrucht de vlezige, sappige zaden die het geheim bevatten van passievruchtensap en -puree. De zaden hebben een hartige smaak, met een delicate en natuurlijke balans tussen zoet en pittig. De smaken zijn een combinatie van mango en ananas met een vleugje zure limoen.

Als je de smakelijke complexiteit van passievrucht kent, kan de smaak van je martini zo complex of eenvoudig zijn als je wilt. Deze complementaire smaken geven zelfs een beetje vrijheid om de sappige smaken van passievrucht verder te benadrukken door een passievruchtrum te gebruiken. En als je wilt dat je passievruchtenmartini alcoholvrij is, gebruik dan drie ons passievruchtensap, een ons limoensap, met een half ons ananassap en kokosroom.

Aanbidding voor de passievrucht

De fruitmartini-revolutie heeft snel licht geworpen op de weinig bekende en minder toegankelijke smaken van de fruitwereld, en de passievruchtmartini is daarop geen uitzondering. Of je nu het geluk hebt verse passievrucht te scoren of passievruchtenpuree hebt gevonden, laat het schitteren in een martini.

Aanbevolen: