Texas Margarita met een scheutje zonneschijn

Inhoudsopgave:

Texas Margarita met een scheutje zonneschijn
Texas Margarita met een scheutje zonneschijn
Anonim
Klassiek glas margarita met ijs
Klassiek glas margarita met ijs

Ingrediënten

  • Limoenpartje en zout voor de rand
  • 1½ ounce zilveren tequila
  • 1 ounce vers geperst sinaasappelsap
  • 1 ounce vers geperst limoensap
  • ¾ ounce sinaasappellikeur
  • ½ ounce agave
  • IJs
  • Limoenschijfje voor garnering

Instructies

  1. Om de rand voor te bereiden, wrijf je met het limoenpartje over de rand van het glas.
  2. Doop de helft of de hele rand van het glas met het zout op een schoteltje in het zout zodat het bedekt is.
  3. Voeg ijs, tequila, sinaasappelsap, limoensap, sinaasappellikeur en agave toe in een cocktailshaker.
  4. Schud om te relaxen.
  5. Zeef in voorbereid glas.
  6. Garneren met een schijfje limoen.

Variaties en vervangingen

De Texaanse margarita vertrouwt op sinaasappelsap vanwege zijn kenmerkende smaak, maar je kunt nog steeds een paar aanpassingen maken.

  • Probeer añejo of mezcal in plaats van zilveren tequila. De añejo zorgt voor een zachtere margarita en de mezcal zorgt voor een rokerig gevoel.
  • Voeg een extra half ounce sinaasappelsap toe.
  • Ga je gang en verhoog de hoeveelheid limoensap voor een tarter margarita.
  • Eenvoudige siroop of honing kan worden gebruikt in plaats van agave als je die niet bij de hand hebt.

Garneringen

Het schijfje limoen en de zoutrand zijn vrij standaard margarita-garnituren. U kunt echter een suikerrand of tajin-rand gebruiken om uw Texas-margarita beter aan te passen. Een andere optie is het gebruik van een oranje wiel of lint voor je margarita. Overweeg ook om er een aantal samen te gebruiken, zoals een limoenlint of schijfje met een oranje schijfje.

Over de Texas Margarita

Het sinaasappelsap onderscheidt de Texaanse margarita van de klassieke margarita. In tegenstelling tot de traditionele margarita, waarvoor geen vers geperst sinaasappelsap nodig is, vertrouwt de Margarita uit Texas op sinaasappelsap voor een sappige, citrusachtige toets. Houd er echter rekening mee dat als je meer dan anderhalve ons sinaasappelsap drinkt, je een sinaasappelmargarita krijgt. Met dat in gedachten levert een tequila met sinaasappel geen Texaanse margarita op, dus blijf bij het gebruik van vers geperst sinaasappelsap.

Er is geen eenduidig antwoord over wanneer Texas-margarita's voor het eerst opduiken of wie zelfs de eerste heeft gemaakt. Het kan zijn dat het gemakkelijker is om in grote hoeveelheden sinaasappelsap te maken, of dat je het argument kunt aanvoeren dat het nu in aanmerking komt als brunchdrankje. Wat de reden ook is, het is een verfrissende draai aan de klassieker zonder de margarita-smaak te verliezen.

Een Margarita om met een stokje te schudden

De Texas Margarita is een prachtig uitgebalanceerde tequilazuur die geen verbetering behoeft, maar dat betekent niet dat hij niet kan worden gedraaid en gedraaid om hem perfect te maken voor elke gelegenheid. Of je nu wat extra sinaasappelsap bij de hand hebt of wat extra vitamine C nodig hebt, de Texas Margarita is een geweldige margarita-riff om te proberen.

Aanbevolen: