Helder & Lichte mango Margarita

Inhoudsopgave:

Helder & Lichte mango Margarita
Helder & Lichte mango Margarita
Anonim
Limoen Mango Margarita's
Limoen Mango Margarita's

Ingrediënten

  • Limoenwig en tajin aan de rand van het glas (optioneel)
  • 2 ons mangotequila
  • 1 ounce vers geperst limoensap
  • ¾ ounce sinaasappellikeur
  • ½ ounce agave
  • IJs
  • Limoenpartje voor garnering

Instructies

  1. Als je een pittige kick wilt aan je mango-margarita, kun je het glas omranden met tajin. Om dit te doen, laat u het limoenpartje langs de rand van het glas lopen en doopt u het in de tajin. Als je je mango-margarita liever wat koeler (of iets minder caliente) hebt, kun je deze stap overslaan.
  2. Voeg ijs, mangotequila, limoensap, sinaasappellikeur en agave toe in een cocktailshaker.
  3. Schud om te relaxen.
  4. Zeef het in een rotsglas over vers ijs.
  5. Garneren met limoenpartje.

Variaties en vervangingen

Mango tequila kan soms moeilijk te vinden zijn; hier zijn een paar manieren om toch die felbegeerde mango-margarita te krijgen.

  • Mommel een kopje in blokjes gesneden verse mango met een scheutje tequila tot de mango goed sap en pulpachtig is.
  • Sla de gearomatiseerde tequila en het modderen over ten gunste van mangolikeur, mik op ongeveer een ounce.
  • Verhoog de hoeveelheid agave voor een zoetere mango-margarita. Je kunt ook gewone siroop of honing gebruiken.
  • Mrommel een of twee jalapeñomunten voor een pittige kick in je mango-margarita.
  • Maak een rokerige margarita met mezcal in plaats van zilveren tequila. Aan de andere kant kun je de jouwe nog tropischer maken door kokostequila te gebruiken.
  • Gebruik tequila met kaneel voor een pittige kick.

Garneringen

Je hoeft je niet in het nauw gedreven te voelen door een traditioneel limoenpartje als garnering in een margarita. Om je mango-margarita een boost te geven, kun je verse mango in je garnering verwerken. Dit kun je doen met mangoschijfjes, geschild of ongeschild, of met een cocktailprikker meerdere stukjes mango prikken. Een rand kan je margarita een traditionele uitstraling geven, en je kunt dit doen met suiker, zout of tajin, afhankelijk van je voorkeur.

Over de Mango Margarita

De mango-margarita is gemakkelijk een van de meest tropische margarita's. Maar als je op zoek bent naar manieren om een hoger niveau te bereiken: mango's passen ook goed bij veel ander fruit en kruiden. Deze smaken kun je toevoegen door verse ingrediënten te vermengen of likeuren toe te voegen. Een paar smaken om uit te kiezen zijn onder meer bosbessen, kokosnoot, honing, papaja, ananas, frambozen of aardbeien. Voor een nog uniekere mango-margarita kun je overwegen om vanille of cayennepeper toe te voegen.

Als je ingrediënten aan het verwarren bent, doe dat dan met een scheutje tequila voordat je de andere ingrediënten toevoegt en schudt met ijs. Als je likeuren of siropen toevoegt, begin dan met driekwart ounce.

Mango voor het Gusto

Als je mango in een cocktail gebruikt, denk je misschien eerder aan tropische rumdrankjes dan aan tequila en margarita's, maar dat is geen reden om het niet eens te proberen. Ga voor het enthousiasme! Verdwaal van je gebruikelijke klassieke of aardbeienmargarita-pad en kies voor die tropische smaak.

Aanbevolen: