7 ovenreinigingshacks die je leven zullen veranderen

Inhoudsopgave:

7 ovenreinigingshacks die je leven zullen veranderen
7 ovenreinigingshacks die je leven zullen veranderen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Ovens kunnen lastig schoon te maken zijn, maar er zijn een paar eenvoudige manieren om de taak eenvoudig te maken. Dit is vooral handig voor mensen die een hekel hebben aan schoonmaken. Hoewel het niet het meest walgelijke deel van het huis is om schoon te maken, kan het toch een beetje ondraaglijk worden. Bekijk onze handige tips om het schoonmaken van uw oven eenvoudiger en milieuvriendelijker te maken.

De oven stofzuigen

Afbeelding
Afbeelding

De eerste stap bij het schoonmaken van een oven is het stofzuigen ervan. Gebruik een zachte borstel om de bodem van de oven voorzichtig schoon te maken, waar voedsel vaak uitdroogt en aankoekt. Voor moeilijk bereikbare plekken achterin kun je ook een stofzuiger met kierenzuigmond gebruiken.

We weten het, het klinkt raar om je oven te stofzuigen voordat je een schoonmaakhack gebruikt. Maar het zal je veel tijd en frustratie besparen.

Pak de baking soda

Afbeelding
Afbeelding

Zuiveringszout is een geweldig, milieuvriendelijk schoonmaakproduct dat je kunt gebruiken om bijna alles schoon te maken. Om zuiveringszout te gebruiken om de oven schoon te maken, mengt u een kopje zuiveringszout met een half kopje water, zodat er een dikke pasta ontstaat. Verdeel de pasta door de hele oven en voeg een beetje extra toe op plekken waar de oven bijzonder vuil is.

Laat het mengsel een nacht staan. Pak een vochtige doek om het vuil en het vastzittende voedsel dat door de baking soda is opgepikt, weg te vegen. Het zal je misschien opvallen dat dit ooit witte mengsel nu een bruine of zwarte kleur heeft. Maak je geen zorgen, dat is normaal.

Voordelen Nadelen
  • Goedkoop
  • Veilig
  • Milieuvriendelijk

Vereist mogelijk meerdere schoonmaakbeurten

Handige hack

Voeg voor extra reinigingskracht een ½ kopje witte azijn toe aan het mengsel.

Gebruik vaatwasmiddeltabletten

Afbeelding
Afbeelding

De volgende keer dat u uw oven moet schoonmaken, grijp dan niet naar de agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik in plaats daarvan een eenvoudige en effectieve oplossing door een spuitfles te vullen met water en vaatwastabletten. Schud om de tabletten op te lossen. De zeep verwijdert vet en vuil, terwijl het water helpt vastzittend voedsel los te maken.

  1. Verwijder alle roosters uit de oven en veeg de binnenkant af met een vochtige doek.
  2. Vul een spuitfles met water en voeg een vaatwastablet toe.
  3. Goed schudden.
  4. Spuit de binnenkant van uw oven totdat deze helemaal nat is.
  5. Laat deze oplossing 15 minuten inwerken voordat u het afveegt met een vochtige doek of spons.
  6. Spoel eventuele resterende resten weg met warm water voordat je alles weer op zijn plaats plaatst.
Voordelen Nadelen
  • Bevat meerdere reinigingsingrediënten
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Goedkoop
  • Kan uiteenvallen waardoor er een puinhoop ontstaat
  • Vaatwastabletten kunnen de huid irriteren
  • Low-end producten zijn misschien niet zo efficiënt

Snelle tip

Je kunt ook vaatwastabletten gebruiken om je kookplaat schoon te maken. Spuit gewoon wat op een vochtige spons of doek en schrob eventuele voedselvlekken of gemorst voedsel weg.

Gebruik citroen en water

Afbeelding
Afbeelding

Citroen is een van de meest veelzijdige vruchten. Het wordt niet alleen gebruikt om smaak aan voedsel toe te voegen, maar het kan ook worden gebruikt als natuurlijk schoonmaakmiddel om vet, vlekken en andere soorten vuil te verwijderen.

Het zuur in citroenen maakt ze zo effectief bij het reinigen. Het zuur lost vet op en breekt eventuele resten af die op het oppervlak van uw oven blijven plakken. Citroenen hebben ook antibacteriële eigenschappen, wat betekent dat ze bacteriën helpen doden die mogelijk achterblijven.

Snijd een citroen doormidden en strooi zuiveringszout op de gesneden kant. Wrijf dit mengsel met een spons of doek op het oppervlak van uw oven. Spoel eventuele resten weg met warm water.

Voordelen Nadelen
  • Natuurlijke reiniger
  • Geen agressieve chemicaliën
  • Verwijdert bacteriën

Vereist mogelijk meerdere schoonmaakbeurten

Meng afwasmiddel en water

Afbeelding
Afbeelding

Een eenvoudige oplossing van water en vloeibaar afwasmiddel is een effectieve manier om uw oven schoon te maken. Deze methode is vooral handig voor het verwijderen van aangekoekt voedsel en vet.

Volg deze stappen om deze optie te proberen:

  1. Meng gelijke delen water en vloeibaar afwasmiddel in een spuitfles of emmer.
  2. Spuit de oplossing op de binnenkant van de oven en veeg het vervolgens af met een doek of spons.
Voordelen Nadelen
  • Eenvoudig en effectief
  • De meeste mensen hebben al afwasmiddel in huis
  • Vecht door vet en vuil

Het kost tijd om het mengsel volledig te verwijderen

Handige hack

Dawn afwasmiddel wordt aanbevolen boven andere vanwege de enorme reinigende kracht.

Gebruik staalwol om de ovenrekken schoon te maken

Afbeelding
Afbeelding

Als uw ovenroosters er wat slechter uitzien door slijtage, kunt u ze schoonmaken met staalwol. Dit is vooral handig als je een elektrische oven hebt die niet heet genoeg wordt om vet en voedselresten te verbranden.

Als de rekken erg vuil zijn, gebruik dan eerst een zachte schrobpad of spons met warm water en afwasmiddel om vastzittende voedselresten los te maken. Gebruik vervolgens de staalwol om de rekken af te wrijven. Staalwol gaat roesten als het in de lucht blijft hangen, dus zorg ervoor dat je het na gebruik afspoelt en bewaart in een bak gevuld met water totdat je het weer nodig hebt.

Voordelen Nadelen
  • Schuuroppervlak verwijdert vastzittend voedsel
  • Kan ervoor zorgen dat ovenrekken er sprankelend schoon uitzien
  • Meest handig voor elektrische ovens

Staalwol kan roesten als het niet goed wordt onderhouden

Snelle tip

Voor extra reinigingskracht brengt u een ruime hoeveelheid minerale olie aan op uw staalwolpad. De olie werkt als schuurmiddel wanneer het tegen het rek wrijft.

De oven polijsten met wijnsteen

Afbeelding
Afbeelding

Cream of tartar is een geweldig reinigingsmiddel. Het is vooral goed voor ovens, maar je kunt het ook gebruiken om veel andere dingen schoon te maken.

Om room van wijnsteenpoeder te maken, meng je 1 eetlepel wijnsteencrème met 3 eetlepels zuiveringszout. Voeg indien nodig meer zuiveringszout toe. Bewaar dit mengsel in een luchtdichte verpakking voor toekomstig gebruik.

Om uw oven te polijsten, strooit u het wijnsteenmengsel over het hele oppervlak en veegt u het vervolgens weg met een vochtige doek of spons. De crème mag niet nat genoeg zijn om watervlekken achter te laten. Je kunt ook proberen een oude doek of een goedkope verfkwast te gebruiken om het mengsel aan te brengen en het vervolgens af te vegen met een andere schone doek of borstel.

Voordelen Nadelen
  • Geen agressieve chemicaliën
  • Huidirritatie niet waarschijnlijk
  • Kan roestvlekken verwijderen

Vereist mogelijk meerdere veegbewegingen

Aan de slag

Afbeelding
Afbeelding

Het schoonmaken van uw oven is essentieel om te voorkomen dat er rook ontstaat. Door hem schoon te houden, voorkom je rook en geurtjes, zowel in je oven als in je eten, dus het is een goed idee om een regelmatig schoonmaakschema voor de oven te hebben.

Ga aan de slag met het schoonmaken van je oven met deze hacks, en je bent zo klaar!

Aanbevolen: