29 slimme washacks die de manier waarop u uw was doet radicaal zullen veranderen

Inhoudsopgave:

29 slimme washacks die de manier waarop u uw was doet radicaal zullen veranderen
29 slimme washacks die de manier waarop u uw was doet radicaal zullen veranderen
Anonim

Wat als je was doen goedkoper, sneller, gemakkelijker en schoner zou kunnen zijn? Geweldig nieuws! Dat kan met deze eenvoudige wastips en -trucs.

Familie die de was doet
Familie die de was doet

Oef! Je was is eindelijk klaar - maar is dat ook zo? Op het moment dat je de berg wasgoed neerha alt, begint hij weer op te bouwen. Dat is de aard van vuile kleren. Totdat de Laundry9000-robot uitkomt, is het aan jou om het zelf te doen. Was er maar een manier om je wasgoed te hacken.

Geweldig nieuws! Er bestaat. Er zijn veel washacks beschikbaar om de taak eenvoudiger, efficiënter en sneller te maken. Door een paar wastips op te pikken, kun je wat tijd besparen op het karwei dat nooit ophoudt. Van hoe je kleding sneller kunt drogen, tot het minimaliseren van kreuken, tot doe-het-zelf vlekbestrijdingsmiddelen: er is een wastruc voor vrijwel alles.

Roll natte kleding in een handdoek om vocht te verwijderen

Als je je kleren met de hand wast, duurt het een eeuwigheid voordat ze drogen, tenzij je er veel water uit ha alt. Omdat je te maken hebt met fijne was, wil je ze niet zomaar uitwringen. Terwijl andere washacks je misschien vertellen dat je een slacentrifuge moet proberen, is dit een beetje hard voor je delicate was. Pak in plaats daarvan je zachtste handdoek.

  1. Leg de handdoek plat.
  2. Leg het kledingstuk of de kledingstukken op de handdoek.
  3. Rol het strak op.
  4. Pak de uiteinden en sla voorzichtig een paar van je frustraties weg door met de handdoek tegen bijvoorbeeld je aanrecht te slaan.
  5. Uitrollen en ophangen om te drogen.

Geen druppels en het zal uw fijne was niet beschadigen. Winnen!

Gebruik aluminiumfolie voor droogvellen

Hebben jullie geen droogvellen meer? Heeft u aluminiumfolie? Probleem opgelost.

  1. Scheur drie vellen aluminiumfolie af, ongeveer zo groot als een stuk papier.
  2. Verpak ze tot een bal.
  3. Gooi ze in de droger.

Voila! Je wasgoed is statisch vrij en niets verstopt je pluisjesvanger.

Maak uw wasmachine schoon voor schonere was

Uw wasmachine doet veel zwaar werk in uw huis. En als je een groot gezin hebt, is het VEEL zwaar tillen. Dus als u merkt dat uw kleding niet zo schoon is, is uw wasmachine waarschijnlijk de boosdoener. Het is belangrijk om je wasmachine eens in de paar weken schoon te maken, zodat deze en je kleding schoon blijven.

Kleding uittrekken om opbouw te voorkomen

Wasmiddel hoopt zich op in je kleding. Dus als je merkt dat je overhemden of handdoeken een beetje "krokant" uit de droger komen, probeer ze dan uit te trekken. Door het wasgoed te strippen worden alle ophopingen, geuren en vuil verwijderd, zodat je handdoeken en kleding weer als een droom aanvoelen.

Hang vuile was op om rimpels te voorkomen

Diverse hangende overhemden
Diverse hangende overhemden

Soms zijn rimpels geen probleem, zoals in de spijkerbroek van je kind. Maar u wilt geen kreukels in uw werkoverhemden en pantalons. Als je ze gewoon in de mand gooit als ze vies zijn, ga je ze kreuken. Creëer in plaats daarvan een plekje in je kast voor vuile kleding. Hang ze op totdat je klaar bent om ze te wassen. Boom! Geen toegevoegde rimpels.

Houd een Fels Naptha Bar bij de hand tegen grasvlekken

Grasvlekken zijn de ergste. Je schrobt, vecht en huilt misschien zelfs een beetje, maar aan het eind van de dag zijn die groene vlekken er nog steeds en bespotten je. Geef grasvlekken geen kans. Houd een Fels Naptha-reep bij de hand in uw wasruimte. Zodra je dat kleine groene vlekje ziet, maak je het staafje nat en wrijf je ermee over de vlek. Laat het ongeveer een uur zitten en gooi het in de was. Je zult versteld staan hoe goed het werkt op vlekken zoals gras en bloed.

Gebruik een nettas om sokken te ordenen

Sokken zijn de vloek van het bestaan van elke schoonmaker, vooral die kleine babysokjes. Hoe moet je voorkomen dat ze verdwijnen? Een netje! Bewaar een netje in al uw wasbakken voor sokken. Je kunt ze gewoon in de was gooien. Geen verloren sokken.

Droge was sneller met een handdoek

Je werd laat wakker en je bent gisteravond vergeten je kleren in de droger te doen. Als je niet kunt wachten tot de volledige droogcyclus is voltooid, kun je misschien een schone, witte handdoek pakken. Gooi het bij je kleding, zodat ze sneller drogen. Je zult versteld staan hoe snel ze drogen.

Verwijder rimpels met ijs

Dus je bent je wasgoed in de wasmachine vergeten. Je hebt nu een gerimpelde puinhoop. Bespaar jezelf wat strijktijd door een ijsblokje uit de vriezer te pakken. Gooi het samen met je kleding in de droger om stoom te creëren. Tot ziens, rimpels.

Maak je eigen wasmiddel om geld te besparen

Je hoeft geen wasmiddel te kopen. Je kunt het zelf maken met een beetje borax, wassoda en Castille-zeep. De batch is enorm en u bespaart veel geld. Of je nu van vloeibaar of droog houdt, je bent gedekt.

Kleren oprollen om ruimte te besparen

Witte houten lade en opgerolde overhemden erin tegen houten vloer thuis
Witte houten lade en opgerolde overhemden erin tegen houten vloer thuis

Kleding kan veel ruimte in beslag nemen in je lades. Als je een kleine kast of dressoir hebt, moet je ruimte besparen. Probeer je shirts en broeken op te rollen. Je zult merken dat er veel meer in de lades passen en je kunt zien waar je mee werkt, omdat ze niet allemaal op elkaar gestapeld zijn.

File Fold shirts om te zien wat er beschikbaar is

Ben je ooit je kast ingegaan om je favoriete T-shirt te vinden en je lade-organisatie volledig verpest, om er vervolgens achter te komen dat het bovenop je dressoir lag? Probeer T-shirts op te vouwen. Zo zie je in één oogopslag of jouw favoriet er wel of niet bij staat. Je kunt zelfs boekenplankuiteinden gebruiken om ervoor te zorgen dat je dossiers rechtop blijven staan, door ze naar binnen te schuiven terwijl je de shirts eruit ha alt.

Bespaar een gekrompen trui met babyshampoo

Dus je hebt je trui gekrompen. Niet zoals het-past-bij-mijn-peuter-krompen, maar het pronkt zeker met een klein middenrif. Babyshampoo kan je reddende genade zijn.

  1. Vul een badkuip of gootsteen met koud water.
  2. Voeg een dop babyshampoo toe.
  3. Laat de trui 30-60 minuten weken om de gekrompen vezels los te maken.
  4. Spoel af en gebruik de handdoekhack om het water uit te wringen.
  5. Strek het nu voorzichtig terug in zijn oorspronkelijke vorm.
  6. Luchtdrogen.

Gebruik een spijkerbroek om kleding witter te maken

Jeans in de wasmachine doen
Jeans in de wasmachine doen

Blanken worden na een tijdje smerig. Afhankelijk van de chemicaliën in je water kunnen ze erg smerig worden. Breng ze weer tot leven met een nieuwe spijkerbroek, als je die beschikbaar hebt. Combineer je witte kleding met de spijkerbroek. De lekkende kleurstof helpt het geel te neutraliseren. Je kunt ook een wasmiddel kopen als je geen nieuwe spijkerbroek hebt.

Zelf wasverzachter maken met witte azijn

Je hebt geen wasverzachter nodig. Moeilijk te geloven, toch? Nou, dat doe je niet. Voeg een ¼ kopje witte azijn toe aan het wasverzachterdispensertje en je hebt zachte kleding zonder chemicaliën. Het voorkomt statische elektriciteit en maakt je kleding o zo zacht.

Gebruik een zwembadnoedel voor vouwen

Luchtdrogen kan geweldig zijn voor je kleding, maar de kreukels die achterblijven door de tralies of waslijnen zijn niet zo geweldig. Als je niet zo van strijken houdt, kun je jezelf het gedoe besparen met een zwembadnoedel.

  1. Snijd het midden van de zwembadnoedel in de lengte door
  2. Zet hem over de balk of lijn.
  3. Geen vouwen meer.

Kleding invriezen om kleverige spullen te ontdoen en kleverige spullen te verwijderen

Je weet dat je je spijkerbroek niet na elke keer dragen wast. Dat is wat ervoor zorgt dat ze als gegoten zitten. Maar wat doe je als je ze eruit trekt en een beetje stank opmerkt? Leg ze in de vriezer. Tot ziens, ziektekiemen en geur. Je kunt kleding met een kleverige substantie, zoals kauwgom, ook invriezen, zodat het er direct afbladdert.

Maak een kartonnen wasmap

Steek uw hand op als u een hekel heeft aan het opvouwen van wasgoed. Veel mensen doen dat. Daarom heb je die stapel schone was gewoon in de mand liggen. Bespaar tijd met het vouwen van de was door een kartonnen overhemdenmap te maken. Het is supergemakkelijk en voegt een beetje plezier toe. Kinderen zijn misschien zelfs nieuwsgierig en willen een paar overhemden vouwen.

Kleren opfrissen met alcohol

Weet jij wat geurtjes in je wasgoed veroorzaakt? Bacteriën. Weet je wat het doodt? Alcohol. Voeg een beetje sterke wodka of ontsmettingsalcohol toe aan een spuitfles. Sproei je kleding en laat ze drogen. Geen stank meer.

Gebruik je douchestang als droogrek

Je laat kleding misschien niet vaak aan de lucht drogen. Investeren in een droogrek heeft dus geen zin. U kunt gewoon uw douchestang gebruiken. Hang ze op een hanger of gooi ze gewoon omver om ze te laten drogen. En als je ze daar laat liggen terwijl iemand aan het douchen is, krijgen ze een natuurlijke stoom om rimpels te verwijderen.

Gebruik een wasmiddeldruppelvanger

Wasmiddel is niet goedkoop, vooral als je voor de goede dingen gaat. Je wilt dus geen druppel verspillen. Als je een druppelvanger onder de uitloop plaatst en de maatdop erop plaatst, vangt deze tussen de wasbeurten door alle druppels op. Je kunt ook een klein gaatje in de bodem van de container voor vloeibaar wasmiddel maken nadat er geen vloeistof meer uit de tuit komt, zodat het spul in de bodem terechtkomt.

Gebruik een ventilator om kleding sneller te laten drogen

Het lijkt misschien algemeen bekend, maar veel mensen denken er niet aan om hun boxventilatoren uit te breken wanneer ze kleding proberen te drogen. Het is nuttig om ze sneller aan de lucht te laten drogen. Je kunt ze op een mooie dag ook voor een raam zetten.

Maak doe-het-zelf-vlekverwijderaars

Je hoeft geen luxe te hebben als het om vlekverwijderaar gaat. Waarschijnlijk heb je alles wat je nodig hebt in je badkamer en keuken. Een 2:1-mengsel van waterstofperoxide met Dawn-afwasmiddel kan vrijwel elke vlek die u tegenkomt verwijderen. Het is ook nuttig om een krijtstift in je wasarsenaal te hebben. Het is geweldig om vlekken op te zuigen.

Trek kleding snel uit de was om rimpels te voorkomen

Rimpels hoeven niet te ontstaan als u bovenop uw wasgoed ligt. Stel een timer in, zodat je het wasgoed uit de wasmachine ha alt zodra het klaar is. U zult uw wasgoed ook een beetje tijd willen geven om eventuele kreukels die zich proberen te nestelen, te verwijderen. Om nog een stap verder te gaan, kunt u de stof met uw handen gladstrijken voordat u hem in de droger gooit. Die paar seconden kunnen later veel tijd besparen met de strijkplank.

Afzonderlijke kleding op stofgewichten

Het scheiden van wasgoed verandert het spel, en dat geldt niet alleen voor de kleur. Probeer kleding op gewicht te scheiden, zodat alles gelijkmatig wordt gewassen. Was jeans bijvoorbeeld met jeans. Door je kleding op gewicht te sorteren in plaats van op kleur, kun je ervoor zorgen dat alles gelijkmatig wordt schoongemaakt.

Gebruik zuiveringszout voor armpitvlekken

Een kopje handgemaakte tandpasta bereikt de gewenste consistentie op tafel
Een kopje handgemaakte tandpasta bereikt de gewenste consistentie op tafel

Zijn okselvlekken een groot probleem in jouw huis? In een mum van tijd bent u van die lelijke vlekken af. Meng een half kopje waterstofperoxide met een beetje zuiveringszout tot een waterige pasta. Voeg het toe aan de putvlekken op je witte was en laat het een nacht staan. Was zoals normaal. Geen lelijke putvlekken meer.

Gebruik zuiveringszout en azijn voor muffe handdoeken

Je hebt een paar handdoeken die verloren zijn gegaan op de bodem van de mand en nu is de stank, nou ja, bah! Bestrijd die muffe geur met een wasprogramma met 2 wasbeurten.

  1. Was de handdoeken met een kopje witte azijn.
  2. Doe nog een wasbeurt met een kopje zuiveringszout.
  3. Droog zoals normaal.

Lucht uw wasmachine tussen de cycli uit

Wasmachines verwerken veel ziektekiemen, heel VEEL. En ze worden niet allemaal zomaar weggespoeld tijdens de cyclus. De donkere trommel en de stomende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat bacteriën zich ophopen. Geef het geen kans door uw wasmachine te laten luchten. Laat de deur tussen de cycli open staan, zodat de lucht kan circuleren en de trommel kan drogen.

Kleren ontgeuren en lichter maken met de zon

Wittere witte tinten nodig? Heeft uw witte T-shirt een stank waar u niet zeker van bent? Zet het buiten in de zon. Hoewel UV-stralen misschien verschrikkelijk zijn voor je huid, zijn ze geweldig voor het witter maken van de witte huid en het doden van ziektekiemen. Binnen een paar uur heb je een mooi wit, stinkvrij shirt, en je hebt er niets voor hoeven doen.

Down and Dirty Laundry-hacks om te proberen

We zullen er alles aan doen om het wassen een beetje gemakkelijker te maken. Want laten we eerlijk zijn, het is een eindeloze klus. Deze hacks doen misschien niet de was voor je, maar ze kunnen wel wat tijd besparen. Het zou echter leuk zijn als iemand een manier zou bedenken om de was zelf te doen. Je kunt altijd dromen. Probeer tot die dag deze washacks om je leven gemakkelijker te maken.

Aanbevolen: