16 Binnenspellen waar ouders net zo dol op zullen zijn als de kinderen

Inhoudsopgave:

16 Binnenspellen waar ouders net zo dol op zullen zijn als de kinderen
16 Binnenspellen waar ouders net zo dol op zullen zijn als de kinderen
Anonim

Binnen zijn kan heel leuk zijn met deze klassieke en unieke spellen.

Kinderen en vader spelen thuis vissen
Kinderen en vader spelen thuis vissen

Waar je ook woont of hoe laat het ook is, Moeder Natuur maakt het niet altijd mogelijk om buiten te spelen. Van onweersbuien en stormen in de lente tot extreme hitte in de zomer, en natuurlijk de terugkeer van de kou in de herfst- en wintermaanden: kinderen hebben vaak dingen nodig die ze alleen binnenshuis kunnen doen. Binnenspellen zijn een leuke oplossing die uw kinderen urenlang vermaak zullen bezorgen. Hier zijn een paar ideeën waar we van houden.

Leuke binnenspellen voor kinderen

Als je je kinderen wilt vermaken en tegelijkertijd wilt vermoeien, overweeg dan deze geweldige actieve indoorspellen voor kinderen. Het beste van alles is dat u momenteel waarschijnlijk alle benodigdheden in huis heeft. Voor een aantal van deze familiespellen is helemaal geen apparatuur nodig.

Indoor hindernissenparcours

Kind speelt in hindernissenparcours thuis
Kind speelt in hindernissenparcours thuis

Dit spel kan zo creatief zijn als je zelf wilt! Ouders hoeven alleen maar een reeks obstakels te bedenken waar hun kinderen doorheen kunnen komen. Deze kunnen het volgende omvatten:

  • Oude kartonnen dozen en stoelen gebruiken om tunnels te maken
  • Strips schilderstape over deuropeningen plaatsen om een barrière te maken waar je onderdoor kunt kruipen of overheen kunt springen
  • Kussens op de grond leggen om over te springen
  • De uiteinden van oude zwembadnoedels aan elkaar plakken en ze door de kamer leggen. Kinderen kunnen met slechts één voet in de verschillende cirkels springen.
  • Hun evenwichtsvaardigheden testen met sinaasappels en lepels. Kinderen kunnen de sinaasappel in de lepel plaatsen en door de kamer racen. Als hij v alt, moeten ze terug naar de startlijn en opnieuw beginnen.
  • Oude kussenslopen pakken en een aardappelzakrace houden tussen de obstakels.

Gebruik wat je hebt en word creatief; Je kunt dit ook zo competitief maken als jij en je kinderen willen. Je kinderen zullen dol zijn op de uitdaging en jij zult het geweldig vinden dat ze een leuke activiteit met fitnessthema doen.

De vloer is lava

Zoals de naam al aangeeft, is de vloer van lava en moeten je kinderen dit hete oppervlak niet aanraken! Kies een kamer waar je het niet erg vindt dat je kinderen op meubels klimmen en gooi wat kussens en kleine dekens op de vloer.

Laat iedereen op de grond beginnen en wat muziek aanzetten. Pauzeer willekeurig het deuntje en roep: "THE FLOOR IS LAVA!". Tel vervolgens af vanaf vijf. Je kinderen moeten in deze tijd een veilige ondergrond vinden, anders zijn ze weg! Start de melodieën opnieuw en herhaal totdat er nog maar één persoon overblijft.

Handige hack

Creëer een alternatieve versie zonder ouders door kinderen aan de ene kant van de kamer te laten beginnen en naar de andere kant te laten werken. Gebruik schilderstape om de "veilige zone" te tekenen waar ze moeten komen en ga creatief aan de slag met het plaatsen van "veilige zones" om van dit parcours een beetje een uitdaging te maken. De eerste die de veiligheid bereikt, wint!

Indoor Hinkelspel

Dit is een klassiek buitenspel dat je gemakkelijk naar binnen kunt brengen! Pak opnieuw wat schilderstape en maak een uniek vierkant patroon op de vloer. Label elk vierkant ook met een nummer met behulp van de tape. Pak vervolgens een klein voorwerp dat uw kinderen kunnen gooien.

Laat de speler om te beginnen het voorwerp in vakje één gooien. Vervolgens moeten ze over de doos springen waarin het object is geland en over het bord verder gaan, waarbij elk vakje met slechts één voet wordt aangeraakt. Eenmaal over het bord moeten ze zich omdraaien en teruggaan, waarbij ze dezelfde regels moeten volgen.

Als ze het met succes over het bord en terug hebben gedaan, nemen ze nog een beurt en gooien het object in vakje twee. Dit herha alt zich totdat ze het verprutsen of acht keer achter elkaar heen en weer gaan.

Bevriezende dans

Zet je favoriete nummers aan en begin met grooven! Als de muziek stopt, moet iedereen onmiddellijk bevriezen. Als je wordt betrapt terwijl je beweegt, lig je eruit! Start de muziek opnieuw en ga door met het proces totdat er nog maar één persoon overblijft.

Grappige dierenrassen

ouders rennen rond met kind in de keuken
ouders rennen rond met kind in de keuken

Haal eerst het meubilair uit een kamer en markeer een begin- en eindlijn met wat schilderstape. Laat vervolgens iedereen een dierennaam uit een hoed tekenen. Dit kunnen een kikker, een ezel, een beer, een krab, een pinguïn, een rups of een zeehond zijn. Zodra ze hun naam hebben, laat je schattige wezens hun plaats innemen.

Spelers moeten de kamer doorkruisen door de wandeling van hun specifieke dier te maken. Laat de races meerdere rondes duren, zodat spelers zowel gemakkelijke als moeilijke dieren kunnen tekenen. De persoon met de meeste overwinningen aan het einde van de laatste ronde wint!

Gigantische Tic Tac Toe

Maak binnenin een eenvoudig doe-het-zelf-spel Tic Tac Toe en beleef veel plezier. Schilderstape is het perfecte hulpmiddel om uw bord op vrijwel elke ondergrond te maken. Laat elk kind vervolgens vijf van hetzelfde voorwerp pakken als speelstuk. Dit kunnen soorten ingeblikt voedsel, gekleurde solo-bekers of gebottelde drankjes zijn.

Als uw kinderen het vierkante bord van 3 bij 3 beheersen, overweeg dan om te upgraden naar een bord van 4 bij 4 om een grotere uitdaging te creëren. Houd er rekening mee dat ze elk acht speelstukken nodig hebben om deze versie te spelen.

Simon zegt

Dit is een andere favoriet onder kinderen die niet alleen leuk is, maar ook hun luistervaardigheid verbetert. Selecteer iemand als Simon. Deze persoon zegt vóór elk commando 'Simon zegt' - 'Simon zegt: raak je tenen aan' of 'Simon zegt: spring op één voet'.

Terwijl deze persoon elk commando geeft, moeten de anderen hun aanwijzingen volgen terwijl ze elk van de voorgaande commando's blijven uitvoeren. Als een commando echter wordt gevolgd en 'Simon zegt' gaat er niet aan vooraf, dan ligt die persoon eruit!

Ballonvolleybal

Vrouw en haar kind spelen met ballonnen
Vrouw en haar kind spelen met ballonnen

Ouders kunnen dit leuke binnenspel in een brede deuropening neerzetten. Plak eenvoudig touwtjes over de loopbrug om uw net te creëren. Blaas vervolgens een ballon op en maak je klaar om te verzamelen! Voor grotere groepen pak je twee stoelen en zet ze aan weerszijden van een kamer. Neem vervolgens een touwtje en knoop dit aan elke stoel vast om je net te maken.

Geheim agent laserspel

Denk aan een misdaadfilm uit de 21e eeuw. Net zoals je in deze films ziet, wil je een laserstraalbeveiligingssysteem creëren waar je kinderen doorheen kunnen navigeren, zodat ze bij de dief kunnen komen die de schat steelt! Hoe zorg je ervoor dat dit gebeurt? Je gebruikt toiletpapier en schilderstape!

Zoek een gang en plak eenvoudig stroken toiletpapier over de open ruimte. Zorg ervoor dat deze strips elkaar kruisen. Als het toiletpapier scheurt, activeert de speler het alarm en moet hij opnieuw beginnen. Als ze het doolhof van "laserstralen" doorkruisen, winnen ze dit leuke indoorspel en redden ze de dag!

Amateurkokspel

Iedereen moet eten. Waarom maak je van etenstijd geen leuk spel? Een pizzeria is altijd een geweldige plek om te werken: neem ieders bestelling op en laat je "keukenpersoneel" de pizza's bereiden. Koop kant-en-klare individuele pizzabodems, verschillende sauzen, kaas en toppings.

Vergeet het dessert ook niet! Pak veilig te eten koekjesdeeg met ruwe suiker, roomkaas en vers fruit. Dit kan een gezondere traktatie zijn die leuk is om te maken.

Olympische Spelen Indoor

Een beetje concurrentie kan veel entertainment opleveren!

  • Verspringen:Neem je handige dandy schilderstape en teken zes of zeven gelijkmatig verdeelde lijnen op de vloer. Laat je spelers vervolgens in een rij staan en kijk wie het verst kan springen.
  • 7 Meter Dash: Pak je stopwatches (of mobiele telefoon) en kijk wie er in de kortst mogelijke tijd door de gang kan sprinten! Markeer opnieuw een start- en finishlijn voor de spelers.
  • Gymnastiek: Laat uw kinderen een reeks kartwielen en s alto's voltooien, 20 seconden op één voet balanceren en vijf opeenvolgende sprongen maken.
  • Basketbal: Plaats wasmanden, potten en opbergbakken in de kamer. Gebruik schilderstape om de vrije worplijn aan te geven. Pak dan wat ballen of verfrommel gewoon wat papier om te zien wie de meeste manden kan pakken!

Pinguïn Waggelen

Iedereen zal giechelen tijdens dit gekke indoorspel! Blaas een paar ballonnen op, laat iedereen er één tussen hun benen plaatsen en kijk wie het snelste kan waggelen! Beter nog, creëer obstakels waar spelers omheen moeten waggelen, eroverheen moeten springen en zelfs onderdoor moeten wiebelen.

Meesterbouwerwedstrijd

Vader en zoon bouwen met Lego
Vader en zoon bouwen met Lego

Dit is een combinatie van de televisieshow LEGO Masters en een ouderwetse speurtocht! Verberg LEGO-onderdelen door het hele huis en laat iedereen vervolgens een kleur uit een hoed trekken. Ze gaan dan op zoek naar hun stukken en bouwen een meesterwerk met wat ze vinden.

Ouders kunnen deze creaties vervolgens beoordelen en de winnaars selecteren. Omdat je wilt dat iedereen plezier heeft, kun je een andere categorie maken waarin iedereen een plaats kan innemen: Beste overall, Meest creatieve en Meest waarschijnlijke herfst.

Land, zee, lucht

Dit is weer een spel dat iedereen actief kan houden en waarvoor alleen schilderstape nodig is. Wijs een gebied aan voor het ‘land’ en een gebied voor de ‘zee’. Net als bij Simon Says leidt één persoon het spel en geeft mensen opdracht om naar het land te springen, in de zee te springen of zo hoog mogelijk in de lucht te springen. Spring op de verkeerde plek en je bent weg. De laatste die overblijft, wint!

Saran Wrap-spel

Dit leuke gezelschapsspel kan ook dienen als een geweldig spel voor binnenshuis voor kinderen als ze op een regenachtige dag vastzitten. Het beste van alles is dat ouders het van tevoren kunnen voorbereiden en er indien nodig uit kunnen halen! Het enige dat u hoeft te doen, is naar de Target Dollar Spot of de Dollar Tree gaan en wat leuke snuisterijen, snuisterijen en speelgoed pakken. Je kunt ze ook verleiden met een paar cadeaubonnen van vijf dollar naar hun favoriete plekken.

Neem het meest begeerde item en begin ermee als middelpunt. Wikkel het in een flinke laag saran wrap. Terwijl je doorgaat met het toevoegen van meer lagen, kun je meer speelgoed en snuisterijen inpakken. Hoe groter, hoe beter.

Als je kinderen klaar zijn om te spelen, pak dan een set dobbelstenen. Eén speler mag rollen en de ander mag zo snel mogelijk uitpakken! Als de eerste speler een dubbel gooit, krijgt hij de saranbal en mag de volgende speler met de dobbelstenen gooien. Hun handen zullen zeker bezig zijn met dit leuke spel.

Win het in een minuut

De geest van je kind actief houden is een geweldige manier om hem uit te putten! Dit indoorspel voor kinderen maakt gebruik van spullen die je in huis hebt, waardoor het een ideale optie is voor elke gelegenheid. Stel je timer in en kijk wie de taken het snelst kan voltooien!

  • Balloon Toss:Jongleurs zullen geweldig zijn in dit spel! Kijk welke speler vijf ballonnen zestig seconden lang in de lucht kan houden.
  • Fruit Loop Pick Up: Pak wat Fruit Loops, Cheerios of Apple Jacks, evenals je verzameling tandenstokers. Het doel is om in deze korte tijd zoveel mogelijk van deze O-vormige ontbijtgranen op te pakken.
  • Sorteren van kegels: Koop een zak kegels, of een van de favoriete kleurrijke snacks van je kind, en giet ze allemaal in een grote kom. Start de klok en kijk wie binnen een minuut het meeste kan sorteren.
  • Penny Stacks: Heb je veel kleingeld? Kijk wie met één hand de hoogste stapel munten kan maken.
  • ZYX's: Hoe goed kennen uw kinderen hun ABC? Kijk of ze ze binnen 60 seconden achterstevoren kunnen reciteren!

Wees creatief bij het bedenken van indoorspellen

Soms zijn de beste indoorspellen degene die je ter plekke bedenkt. Kijk rond in je huis om te zien welke benodigdheden je hebt en ga van daaruit verder. Houd bij het bepalen van de beste optie voor uw gezin rekening met de leeftijden van uw kinderen en hun vaardigheidsniveau.

Spellen als ballonvolleybal en hinkelen zijn geweldig voor elke leeftijd, terwijl het spel Saran Wrap en Win It in a Minute beter geschikt zijn voor een iets ouder publiek. Als je denkt dat een spel leuk kan zijn, maar je je zorgen maakt over het feit dat één persoon de taken voltooit, breng dan wijzigingen aan zodat iedereen kan meedoen. Het resultaat? Binnenspellen waar iedereen blij van wordt.

Aanbevolen: