Baby's kunnen zich vervelen: hier leest u hoe u er iets goeds van kunt maken

Inhoudsopgave:

Baby's kunnen zich vervelen: hier leest u hoe u er iets goeds van kunt maken
Baby's kunnen zich vervelen: hier leest u hoe u er iets goeds van kunt maken
Anonim

Verveling is niet altijd slecht als het constructief is!

Gelukkig babymeisje met moeder
Gelukkig babymeisje met moeder

Vervelen baby's zich? Dit lijkt misschien zo’n domme vraag. In de eerste paar maanden van hun leven zijn baby's slechts schattige kleine knobbeltjes. Ze kunnen niet duidelijk zien. Ze kunnen nauwelijks ronddraaien. En ze kwamen net uit een kleine donkere ruimte tevoorschijn. Hebben ze echt veel stimulatie nodig?

Het zal ouders misschien verbazen als ze ontdekken dat de eerste paar maanden van het leven van een baby een snelle ontwikkeling van de hersenen met zich meebrengen en dat verveling hun groei kan beïnvloeden. Dat wil zeggen, als ze de verkeerde vorm van verveling ervaren.

Kunnen baby's zich vervelen?

Ja! Ieder mens heeft het vermogen om zich te vervelen. Dit betekent dat de persoon óf het meeste uit de huidige activiteit heeft gehaald óf dat de taak te complex is om te begrijpen.

Terwijl pasgeborenen zich doorgaans minder bewust zijn van hun omgeving, wordt het gezichtsvermogen van een baby duidelijker rond de leeftijd van twee tot drie maanden, wanneer hij de wereld begint op te nemen. Dit maakt boeiende activiteiten een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse routine. Maar kunnen baby's vanaf twee maanden deze gevoelens ervaren?

Op welke leeftijd begint het? Vervelen baby's van 2 maanden oud zich?

Onderzoekers hebben ontdekt dat baby's al vanaf de leeftijd van zeven maanden onderscheid kunnen maken tussen interessante activiteiten en bezigheden die ze minder aantrekkelijk vinden. Dit is hun manier om leermogelijkheden prioriteit te geven. Dat wil echter niet zeggen dat een jongere baby, zelfs een baby van twee maanden, ook geen momenten van verveling kan ervaren. Elke baby is uniek - en hoewel de verveling vanaf zeven maanden duidelijker kan zijn, kunnen jongere baby's ook verveling ervaren.

Wanneer een baby zonder stimulatie in een wieg wordt achtergelaten, zal hij ook tekenen van apathie vertonen. In feite zijn er staatswetten van kracht in kinderdagverblijven en kinderdagverblijven die ervoor zorgen dat kinderen in deze jonge leeftijdscategorie de juiste hoeveelheid stimulatie krijgen. In Texas bepa alt de wet bijvoorbeeld dat een baby na het ontwaken binnen 30 minuten uit zijn wieg moet worden gehaald.

Hoe weet je of een baby zich verveelt

Net als bij oudere kinderen en volwassenen gaat verveling bij baby's normaal gesproken gepaard met:

Babyjongen die thuis op bed ligt
Babyjongen die thuis op bed ligt
  • Geeuwen
  • In andere richtingen kijken
  • Algemene onrust
  • kronkelend
  • Naar jou of andere voorwerpen in de buurt grijpen
  • Huilen
  • Schokkerige bewegingen

Een baby die opgewonden is, zal daarentegen glimlachen, lachen en zijn aandacht op de activiteit houden. Ouders zullen ook merken dat de bewegingen van hun baby soepel zijn tijdens boeiende interacties.

Moet weten

Ouders moeten ook rekening houden met alle mogelijke oorzaken van de signalen van hun baby. Ze kunnen zich vervelen, maar ook overprikkeld of moe zijn.

Is verveling slecht voor baby's?

Tijdens het eerste levensjaar van uw kind heeft zijn cognitieve ontwikkeling een grote prioriteit. Als ouder is het uw taak om uw kind te helpen ontdekken, leren en groeien. Is verveling daarom een slechte zaak? Niet altijd.

Constructieve verveling kan nuttig zijn

Als uw baby vastzit in een beperkte ruimte - zoals een wieg, schommel, stoel of box - zonder de mogelijkheid om te spelen of voorwerpen in zijn omgeving te onderzoeken, zal dit zijn ontwikkeling belemmeren. Dit soort verveling is niet bevorderlijk voor hun groei. Constructieve verveling kan echter uiterst nuttig zijn.

Moet weten

Constructieve verveling verwijst naar ongestructureerde mogelijkheden voor creativiteit. Hiervoor zijn materialen nodig, maar geen richting. Als u uw kind bijvoorbeeld twee speelgoedauto's geeft, kan hij ermee racen of een fantasiespelletje doen waarbij de ene auto een telefoon is en de andere een afstandsbediening.

Het vermogen om op unieke manieren te spelen is eigenlijk de manier waarop het leren van talen plaatsvindt, waardoor deze magische momenten voor groei ontstaan!

Gebruik de verveling van baby's om onafhankelijkheid op te bouwen en creativiteit te stimuleren

Verveling is niet altijd een slechte zaak, maar als je merkt dat je baby minder gestimuleerd lijkt, zijn er een paar dingen die je kunt veranderen om hem meer betrokken te maken en gevallen van apathie te verminderen!

Babyjongen spelen met houten speelgoed
Babyjongen spelen met houten speelgoed

Verander hun landschap

Voor degenen onder ons die het ongenoegen hebben gehad om in een kleine cel te werken: u bent zich er terdege van bewust hoezeer uw omgeving uw creativiteit kan bevorderen of onderdrukken. Als je baby zich overal verveeld lijkt te voelen, verplaats je speeltijden dan naar andere plekken in je huis en in de gemeenschap.

Verhoog het contrast

Voor jongere baby's lijken ze misschien verveeld omdat ze niet kunnen ontcijferen wat er vlak voor hen ligt! Dingen als speelgoed met een hoog contrast en speelgoed met tags kunnen geweldige keuzes zijn die duidelijker opvallen.

Verminder het aantal speelgoed

Te veel van alles kan slecht zijn. Als je baby 50 speeltjes heeft om uit te kiezen, kan het voor zijn kleine geest moeilijk zijn om te verwerken wat hij wil, waardoor de kans groter wordt dat hij helemaal niet zal spelen. Geef ze in plaats daarvan drie tot vijf opties en wissel hun speelgoedselectie voor elke speeltijd.

Verspreid de speelgoedkeuzes door de kamer

Voor baby's die aan hun mobiliteit werken, spreidt u hun speelgoed door de kamer. Dit creëert de behoefte aan besluitvorming en beweging, wat gaandeweg tot nieuwe ontdekkingen kan leiden.

Betrek hun zintuigen

Baby's verkennen de wereld met hun zintuigen, dus geef ze kleurrijk, gestructureerd speelgoed dat geluiden maakt! Dit zal hun fascinatie voor de objecten vergroten en de verveling verminderen.

Verander de routine van je baby

Als je elke dag precies hetzelfde zou doen, in exact dezelfde volgorde, zou je je ook behoorlijk vervelen. Zorg ervoor dat het schema van je baby een beetje spannend is door nieuwe en leuke activiteiten voor baby's uit te proberen!

Geef je baby wat ruimte als de verveling toeslaat

Je uiteindelijke doel als ouder is om een bekwaam en onafhankelijk persoon groot te brengen! Om dit te doen, moet je ze de kans geven om zelf dingen uit te zoeken. Als je altijd stand-by staat met nieuw speelgoed of een spannende activiteit, zullen ze zich nooit vervelen en manieren vinden om zichzelf te vermaken.

Als ze niet enthousiast raken over een activiteit, geef ze dan de kans om van koers te veranderen voordat ze met een nieuwe taak beginnen. Door ze de juiste hulpmiddelen te geven, hebben ze kansen om creatief aan de slag te gaan en fantasiespelletjes te doen als de verveling toeslaat - en je bent goed op weg om een gelukkige baby en kind groot te brengen!

Aanbevolen: