15 ideeën voor een eclectisch decor dat er opzettelijk uitziet

Inhoudsopgave:

15 ideeën voor een eclectisch decor dat er opzettelijk uitziet
15 ideeën voor een eclectisch decor dat er opzettelijk uitziet
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Eclectische inrichting is veel meer dan een overkoepelende ontwerpstijl. Dit trendy interieurontwerpsysteem richt zich op wereldwijde inspiratie, het mixen van oude en nieuwe elementen en het combineren van veel texturen, patronen en kleuren. Laat al je favoriete ontwerpdetails zien voor een eclectische stijl die er opzettelijk en samengesteld uitziet.

Mix neutrale kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Een van de gemakkelijkste manieren om een eclectische stijl in je huis te introduceren, is door te beginnen met het mixen van je favoriete neutrale kleuren. Door de tinten zwart, grijs en wit of bruin, beige en crème in lagen aan te brengen, komt uw eclectische interieur in de schijnwerpers te staan.

Probeer een galerijmuur

Afbeelding
Afbeelding

Laat uw eclectische inrichting zien met een fotowand die is gepland als een professional. Toon ingelijste kunst, canvassen, keramiek en manden en andere kunstwerken die samenwerken voor een verzamelde weergave van uw favoriete vondsten.

Combineer mannelijke en vrouwelijke elementen

Afbeelding
Afbeelding

De sleutel tot een eclectische stijl is leren hoe je contrasterende decorelementen naadloos kunt laten samenvloeien. Traditionele vrouwelijke motieven zoals bloemen, zachte kleuren, gebogen randen en zachte texturen vallen op tussen meer mannelijke details zoals leren meubels, houten details en scherpe vormen.

Mix traditionele stijlen met industriële sfeer

Afbeelding
Afbeelding

Twee stijlen die tegengesteld lijken te zijn, komen perfect samen in een eclectisch huis. Voeg traditionele materialen en vormen toe aan uw industriële loft of voeg een cottagecore-inrichting toe aan uw moderne huis. Door onverwachte ontwerpthema's te combineren, ontstaat direct een eclectische achtergrond voor de rest van je interieur.

Vermijd bijpassende meubelsets

Afbeelding
Afbeelding

Het doel van een eclectische stijl is om een breed scala aan decors en kunst te presenteren. Bijpassende meubelcollecties of slaapkamersets lijken niet op hun plaats in uw eclectische interieur. Probeer dingen op te splitsen door stukken naar andere kamers te verplaatsen en een paar verrassingselementen toe te voegen, zoals een fauteuil met een leuke print, een dressoir in een opvallende kleur of een niet bij elkaar passende set accenttafels.

Speel met textuur

Afbeelding
Afbeelding

Bereik je ideale eclectische stijl door texturen te mixen voor een gezellige en verzamelde look. Combineer gladde en glanzende meubels met natuurlijke texturen zoals steen en hout. Gooi er een paar leer-, bont- en bouclé-items in om je ruimte echt op te fleuren.

Combineer oude en nieuwe stukken

Afbeelding
Afbeelding

Door een paar nieuwe, moderne stukken in je vintage interieur te gebruiken, krijg je de gemakkelijkste eclectische stijl ooit. Als je een overvloed aan nieuwe meubels hebt met een moderne stijl, schuif er dan een vintage meubelstuk in of voeg een fotowand met antiek en vintage kunst toe voor een instant eclectische update.

Gebruik een wereldwijd geïnspireerd decor

Afbeelding
Afbeelding

Een van de bepalende kenmerken van een eclectische stijl is het gebruik van globale decordetails. Gebruik kunstwerken, vloerkleden, keramiek en accentmeubilair om uw goede smaak in decor van over de hele wereld te laten zien.

Maximaliseer uw decor

Afbeelding
Afbeelding

Eclectische inrichting past perfect in een maximalistische stijl. Laat zoveel decor zien als je wilt, en zorg ervoor dat elk stuk en elke plaatsing opzettelijk is en goed samenwerkt met je andere stukken. Zorg ervoor dat je verschillende kleuren, texturen, stijlen en hoogtes gebruikt.

Lagen maken

Afbeelding
Afbeelding

Creëer opzettelijke lagen binnen je eclectische stijl voor een professionele uitstraling. Leg plaids en kussens op je bank, leg verschillende vloerkleden op elkaar in je woonkamer, creëer lagen textuur op je bed en plaats je kunstwerken zelfs tegen een muur of op je schoorsteenmantel.

Laat uw kunstcollectie zien

Afbeelding
Afbeelding

Een deel van de eclectische stijl houdt in dat je je uitgebreide kunstcollectie in je hele interieur gebruikt. Laat je verzamelde sculpturen, schilderijen en kleine kunstwerken zien voor een gevarieerde weergave van alle kunst waar je het meest van houdt.

Omarm kleur

Afbeelding
Afbeelding

Kleur is een belangrijk aspect van de eclectische ontwerpstijl, en het is een leuke eigenschap om in je huis te omarmen. Kies een paar accentkleuren waar je van houdt en laat ze zien in je meubels, muurkleuren, textiel en kunst. Wees niet bang om contrasterende kleuren te mixen of levendige kleuren met gedempte tinten te gebruiken. Bij eclecticisme draait het allemaal om het combineren van je meest geliefde ontwerpdetails voor een look die uniek is voor jou.

Groepeer items samen

Afbeelding
Afbeelding

Het vinden van je eclectische inrichting is slechts een deel van het ontwerp. Je moet ook weten hoe je ermee moet decoreren. Voor een eenvoudige aanpak kun je proberen soortgelijke items te groeperen voor een verzamelde look. Hang je mandencollectie aan de muur of laat je keramiekcollectie op je schoorsteenmantel zien voor een instant eclectische stijl.

Mix retro met modern

Afbeelding
Afbeelding

Hedendaagse kunst naast retromeubilair geeft je een unieke look die opzettelijk en moeiteloos aanvoelt. Wanneer hedendaagse vormen de kleuren en texturen van retrostijlen ontmoeten, zullen uw interieurs overlopen van eclecticisme.

Beslis over een kleurenpalet

Afbeelding
Afbeelding

Eclectisch ontwerp kan gaan van opzettelijk maximalisme tot een rommelige verzameling zonder de juiste planning. Een van de gemakkelijkste manieren om je eclectische stijl gestroomlijnd te houden, is door een kleurenpalet te selecteren als leidraad bij het kiezen van decoratieve stukken.

  • Probeer een op de natuur geïnspireerd palet voor een tijdloze look.
  • Plan een gedempt kleurenpalet voor een ingetogen stijl.
  • Laat je inspireren door een zonsondergangpalet als aanvulling op je eclectische interieur.
  • Probeer een pastelkleurenschema om op een subtiele manier met contrasterende kleuren te spelen.

Pronk met je favoriete stukken met eclectisch ontwerp

Afbeelding
Afbeelding

Als je evenveel van twee of meer ontwerpstijlen houdt, helpt de eclectische decortrend je om alle details waar je van houdt in één binnenruimte weer te geven. Meng je favoriete kleuren, geliefde kunstwerken en ideale stijlen voor een moeiteloze eclectische stijl die uniek en perfect bij je huis past.

Aanbevolen: