16 manieren om een luxueus goudkleurenpalet te creëren

Inhoudsopgave:

16 manieren om een luxueus goudkleurenpalet te creëren
16 manieren om een luxueus goudkleurenpalet te creëren
Anonim

Gebruik gouden accenten en complementaire kleuren om de elegante kamer van je dromen te ontwerpen.

Moderne woonkamer met gouden accentkleuren
Moderne woonkamer met gouden accentkleuren

Geef je ruimte een luxe update met gouden huisaccenten. Breng goud in uw huidige interieurstijl met gouden decorideeën of gebruik goud als inspiratie voor uw hele kleurenpalet. Gebruik kleuren die goud aanvullen in uw interieur voor een elegante en trendy look.

Gebruik goud naast andere luxe materialen voor een gouden kleurenpalet

Luxe eetkamer interieur met eettafel
Luxe eetkamer interieur met eettafel

Goud wordt geassocieerd met luxe en hoogwaardige stijl omdat het al het andere in de ruimte moeiteloos naar een hoger niveau tilt. Breng uw interieur naar een hoger niveau door gouden designdetails te combineren met andere luxe designelementen zoals marmer, fluweel, glas en iriserende materialen.

Kies meubels met gouden afwerkingen

Moderne woonkamer
Moderne woonkamer

Voeg een paar meubelstukken toe met glanzende of geborstelde gouden details. Als u dit doet, stapt u in de gouden designtrend op een manier die elegant en natuurlijk aanvoelt. Zoek naar gouden details op nachtkastjes, salontafels, bijzetstoelen en hockers.

Voeg goud toe aan je keuken

Moderne en lichte binnenlandse keuken met vetplanten
Moderne en lichte binnenlandse keuken met vetplanten

Geef je keuken de luxe update waar je naar verlangde met een paar gouden designdetails. Gouden hardware op kasten, keukenkranen en zelfs kleine decoratieve elementen zullen uw keuken naar een hoger niveau tillen en het hart van uw huis onmiddellijk een stijlvol kleurenpalet geven met goud in het midden.

Gebruik goud in kleine doses

Lege Woonkamer Met Bank
Lege Woonkamer Met Bank

Als een gouden kleurenpalet intimiderend aanvoelt, probeer dan op kleine manieren goud te integreren. Dit is een mooie manier om te peilen hoe u over de afwerking denkt en om te zien hoe uw huidige interieurstijl aansluit bij de trend. Zoek naar kleine meubeldetails, accentverlichtingsarmaturen en zelfs textielversieringen met deze kleur om een voorproefje te krijgen van hoe een gouden kleurenschema eruit ziet.

Gebruik goud als accent tussen neutrale kleuren

Modern loft studio appartement interieur
Modern loft studio appartement interieur

Als je interieur voornamelijk neutrale kleuren bevat, heb je de perfecte gelegenheid om een paar gouden accenten uit te proberen. Goudtinten passen goed bij warme en koele neutrale tinten en brengen een beetje kleur in je ruimte op een hoogwaardige manier die niet te helder of overweldigend aanvoelt.

Gouden verlichtingsarmaturen installeren

Schaars en modern keukeninterieur met glazen wand
Schaars en modern keukeninterieur met glazen wand

Verlichting is een geweldige manier om nieuwe trends uit te proberen of speelsheid aan je huis toe te voegen. Kies gouden verlichtingsarmaturen om deze trendy afwerking op een naadloze manier in uw huis te brengen. Gouden hanglampen boven je eiland, een paar schansen in je slaapkamer of zelfs de tafellampen in je woonkamer zijn kleine verlichtingsarmaturen die goud in je huis kunnen introduceren.

Zoek naar vintage-geïnspireerde stukken

Elegant appartement in Madrid
Elegant appartement in Madrid

Gouden afwerkingen en gouden tinten in het ontwerp zijn geen nieuwe of strikt moderne concepten. Goud kan in de stijl van uw huis vloeien via vintage of vintage-geïnspireerde stukken. Breng het traditionele gebruik van deze nieuw leven ingeblazen trend in je huis met vintage spiegels, antiek meubilair en spaarzame decoratieve elementen.

Laat goud architectonische details benadrukken

Twee gouden stoelen in een lege kamer
Twee gouden stoelen in een lege kamer

Om enkele van die vintage of traditionele stijlkeuzes met goud te integreren, kun je de kleur gebruiken om de architectonische details in je huis te benadrukken. Een beetje goudverf op de paneellijsten of een vleugje goud op de randen van een fotolijst kunnen een klassiek ontwerpdetail van eenvoudig tot sensationeel maken.

Mix goud met andere materialen

Een open woonkeuken met witte keuken in shaker-stijl
Een open woonkeuken met witte keuken in shaker-stijl

Goud hoeft niet op zichzelf te staan in het interieur van uw huis. Combineer dit luxe materiaal met vergelijkbare of contrasterende materialen om een unieke look te creëren. Meng goud met andere metalen zoals koper, messing, brons of zilver voor een moderne stijl. Voeg goud toe aan een kamer met hout, steen of bamboe voor een leuke mix van natuur en elegantie. Je kunt goud verzachten met textieldetails zoals linnen, suède of zijde.

Gebruik goud op onverwachte plaatsen

Lege zwarte keramische plaat en gouden vork en mes
Lege zwarte keramische plaat en gouden vork en mes

Misschien betekent het integreren van goud in je huis niet dat je het op een voor de hand liggende manier moet presenteren. Je kunt altijd kiezen voor het subtiele en onverwachte. Breng gouden accenten aan in je dagelijkse spullen, zoals details op koffiemokken, zeepdispensers en zelfs keukengerei. Deze kleine en verrassende toepassingen van goud zullen je op een leuke manier kennis laten maken met de trend.

Selecteer decoratieve details met een vleugje goud

Stijlvolle en gezellige woonkamer
Stijlvolle en gezellige woonkamer

Goud is zo'n indrukwekkend stijldetail in een huis dat zelfs een paar gouden details een hele kamer naar een hoger niveau kunnen tillen. Zoek naar gouden accenten in keramiek voor een luxueuze manier om een trendy designelement aan uw schoorsteenmantel, eettafel of salontafel te geven.

Verkleed je badkamer met goud

Een algemeen binnenaanzicht van een witte badkamer
Een algemeen binnenaanzicht van een witte badkamer

Badkamers zijn een geweldige plek om te experimenteren met nieuwe ontwerpesthetiek. Breng wat glans in uw douche met gouden afwerkingen in hardware, kranen, douchekoppen en decoratieve details van uw badkamer.

Zoek naar chique gouden details

Droog gras in glazen vaasdecor
Droog gras in glazen vaasdecor

Upgrade alledaagse voorwerpen met een gouden kenmerk. Denk aan een glazen dienblad met gouden bies, geborstelde gouden gordijnroeden en kleine details op glas. Deze kleine maar chique componenten brengen op een casual manier goud in je ruimte.

Vergeet gouden textiel niet

Luxe Spaanse villa
Luxe Spaanse villa

Goud is niet alleen gereserveerd voor metalen materialen. Je kunt je interieur aankleden met vorstelijk goudtextiel. Fluwelen bekleding op eetkamerstoelen, een gouden rand op een deken, glanzende details op een gordijn en zelfs gouden kussens kunnen je kamer op een zachte manier een boost geven.

Veel plezier met goudstukken

salon met bank en salontafel
salon met bank en salontafel

Als je graag avontuurlijk bent en interieurdetails kiest simpelweg omdat je ze leuk vindt, is goud een geweldige manier om je leuke kant te omarmen. Als je een gouden designdetail ziet dat je aanspreekt, probeer het dan eens. Probeer het stuk in je huidige interieur te verwerken en voeg een paar kleinere gouden accenten toe om alles samen te binden, zodat je nieuwe vondst er precies in past.

Coördineer goud met complementaire kleuren

Modern badkamerinterieur
Modern badkamerinterieur

Als je bewust wilt omgaan met het gebruik van goud in je interieur, denk dan zeker na over de kleuren die naast de hoogwaardige afwerking passen. U wilt dat uw ruimte er doordacht uit ziet, en de juiste kleurkeuzes zorgen ervoor dat uw kamer een samenhangend gevoel krijgt, zelfs als gasten niet precies weten hoe.

  • Gebruik goud naast olijfgroen voor een warme en natuurlijke stijl.
  • Voeg nog meer luxe toe aan goud door het te combineren met veel zwart.
  • Creëer een eenvoudig en hoogwaardig interieur door goud en wit in je kleurenpalet te gebruiken.
  • Speel de vrouwelijke kwaliteiten van goud uit door het aan te vullen met veel roze.
  • Creëer een elegant contrast door vleugjes goud toe te voegen aan marineblauw.
  • Ontwerp een rijke en verfijnde ruimte waarin goud en houtskool centraal staan.
  • Ga in een neutrale richting door goud te combineren met beige, bruin of crème.
  • Voeg pit toe aan je huis met glanzend goud en levendig smaragd- of kellygroen.

Laat je huis stralen met gouden accenten

Gouden spiegel boven plank met plant in grijze woonkamer
Gouden spiegel boven plank met plant in grijze woonkamer

Het gebruik van goud in je huisontwerp hoeft niet overweldigend te zijn of de indruk te wekken dat het teveel van het goede is. Een paar gouden accenten kunnen elke kamer in uw huis naar een hoger niveau tillen en een moeiteloos chique sfeer in uw ruimte creëren. Gasten zullen niet onder woorden kunnen brengen hoe uw huis tegelijkertijd zo uitnodigend en zo luxe kan aanvoelen.

Aanbevolen: