16 stijlvolle opbergideeën voor kleine appartementen & Tiny Homes

Inhoudsopgave:

16 stijlvolle opbergideeën voor kleine appartementen & Tiny Homes
16 stijlvolle opbergideeën voor kleine appartementen & Tiny Homes
Anonim

Upgrade de opslagruimte in je vrolijke kleine huis met deze slimme opslaghacks.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Klein zonnig appartement
Klein zonnig appartement

Ik woonde ooit in een loftappartement van minder dan 50 vierkante meter boven een plaatselijke voedselcoöperatie en koffiebar. Het rook geweldig, maar er was heel weinig opslagruimte. Ik heb het laten werken door seizoensartikelen in mijn auto op te bergen en potten en pannen op de kasten te stapelen, maar het was niet ideaal. Als ik maar van deze opbergideeën voor kleine appartementen had geweten, zou mijn leven een stuk eenvoudiger zijn geweest.

Opslagideeën voor kleine huizen en appartementen

Met een paar eenvoudige opbergtips kan je kleine huis functioneler en opgeruimder aanvoelen. Meubilair is de eerste plek waar ik zou beginnen, omdat het er al moet zijn.

Gebruik een salontafel met planken of laden

Stijlvolle en lichte woonkamer met salontafel
Stijlvolle en lichte woonkamer met salontafel

Ik ben gek op salontafels, maar het kunnen wel rommelverzamelaars zijn. Op mijn oude vond je meestal vier afstandsbedieningen, verschillende kaarsen en veel te veel onderzetters. Sindsdien heb ik hem vervangen door een salontafel met opbergruimte, dus alles zit eronder en de tafel is nu (meestal) vrij van rommel.

Opbergen onder je bed

Opbergruimte onder bed
Opbergruimte onder bed

Opbergruimte onder het bed is perfect voor seizoensspullen die je niet altijd nodig hebt (zoals kerstversieringen of je winterjassen). Plaats deze spullen in bakken onder het bed en berg ze op totdat je ze nodig hebt.

Decoratieve manden en bakken toevoegen

Hardhouten vloer met jute deurmat, bloempot en wasmand bij raam
Hardhouten vloer met jute deurmat, bloempot en wasmand bij raam

Dus je hebt geen kastruimte (of autoruimte meer), maar je wilt niet dat je opbergbakken in de open lucht staan. Koop in plaats daarvan een paar decoratieve manden en bakken om je spullen in op te bergen. Ze passen perfect bij je interieur en je kunt ze stylen met plaids of planten.

Gebruik hoge en dunne boekenkasten

Smalle boekenkast
Smalle boekenkast

Boekenkasten kunnen een aantal doelen in het leven dienen, maar je wilt waarschijnlijk geen te grote of te brede kast. Kies voor iets groots en duns dat je evenveel opbergruimte biedt, maar minder vloeroppervlak in beslag neemt.

Pop dingen weg in een opbergbank

Bank met opbergruimte
Bank met opbergruimte

Of het nu in je hal, aan de eettafel of aan het voeteneinde van je bed is, een schattig bankje met ingebouwde opbergruimte zal een game-changer en een redder in nood zijn.

Inclusief een smalle consoletafel

Smalle consoletafel
Smalle consoletafel

Een schattig consoletafeltje met extra opbergruimte kan in de hal of overal in huis worden gebruikt als plek om je dagelijkse spullen zoals tassen en sleutels te bewaren. Sommige hebben zelfs een opbergruimte voor schoenen, waar we allemaal meer van nodig hebben.

Kleine keukenopberger

Kleine keukens vormen zeker een opberguitdaging, maar dat betekent niet dat het niet haalbaar is. Werk met wat je hebt om een gezellige, bruikbare ruimte te creëren om te koken en te verzamelen.

Hang een kruidenrek aan de muur

Kruidenpotjes op een wandrek
Kruidenpotjes op een wandrek

Gebruik uw kostbare kast of aanrecht niet met tientallen kruiden! Probeer een gemonteerd kruidenrek aan de zijkant van je kast. Maar als je huurt, is dit misschien niet de beste optie.

Voeg een voorraadkast boven de deur toe

Organisatorrek boven de deur
Organisatorrek boven de deur

Geef jezelf meer voorraadruimte met een plank boven de deur. Ik vind het geweldig dat je je kleinere voorraadartikelen vooraan en in het midden kunt bewaren (niet meer zoeken naar een verloren bakje met hagelslag). Om nog maar te zwijgen: deze is volledig verhuurvriendelijk.

Zet extra planken in je kasten

Stapelbare brede aanrechtorganizer
Stapelbare brede aanrechtorganizer

Als je maar een paar kasten hebt om mee te werken in je keuken, profiteer dan van elke centimeter! Voeg stapelbare planken toe boven uw servies of etenswaren om de verticale ruimte te maximaliseren.

Gebruik magnetische planken voor buiten de koelkast

Magnetische kruidenrek-organizer
Magnetische kruidenrek-organizer

Je denkt misschien niet dat de buitenkant van je koelkast een optie is voor extra opslagruimte, maar je zult verrast zijn. Voeg een stevig magnetisch rek toe waarin u uw papieren handdoeken, kruiden, keukengerei, vitamines of wat dan ook kunt opbergen dat te veel waardevolle aanrechtruimte in beslag neemt.

Organiseer je potten en pannen

Verstelbare potten en pannen organizer
Verstelbare potten en pannen organizer

Probeer indien mogelijk uw potten en pannen niet direct op elkaar te stapelen. Het is niet ruimtebesparend en niet goed voor je pannen. Om nog maar te zwijgen: het is behoorlijk vervelend om er doorheen te graven. Koop in plaats daarvan een organizer waarmee je ze op planken of naast elkaar in een mooie rij kunt stapelen, zodat je wat gemakkelijker bij het stuk kunt komen dat je nodig hebt.

Opbergideeën voor kleine badkamers

Als je in een klein huis woont, is de kans groot dat je badkamer ook klein is. Je moet echt slim en creatief zijn om al je benodigdheden op te bergen.

Gebruik een organizer met twee niveaus

Multifunctionele organisator 2 lagen dienblad
Multifunctionele organisator 2 lagen dienblad

Gebruik elke centimeter van de verticale kastruimte van je badkamer, omdat je weet dat je daar nooit genoeg ruimte kunt hebben. Koop een of enkele gestapelde organizers die als lades kunnen worden uitgerold om je schoonmaakspullen of toiletartikelen in op te bergen, zodat je er gemakkelijk bij kunt.

Open planken toevoegen

Open planken
Open planken

Open planken zijn een aantrekkelijke manier om verschillende spullen tentoon te stellen en vast te houden. Het addertje onder het gras is dat ze het tegenovergestelde doen van dingen verbergen, dus ze zijn beter voor het "opbergen" van items die je wilt laten zien: handlotion, een olieverspreider, leesmateriaal, een reserverol toiletpapier, een schattige vetplant om op te fleuren de ruimte waar je de essentie van krijgt.

Vind een smal opbergwagentje

Rollende kar
Rollende kar

Een dun rolwagentje kan fungeren als extra aanrechtruimte in de badkamer als je met een kleine wastafel werkt, of je kunt hem naast je douche plaatsen om toiletartikelen op te bergen.

Huurvriendelijke planken installeren

Zelfklevende doucheplank
Zelfklevende doucheplank

Voeg een of twee plakplanken toe aan de muren in je badkamer. U bespaart ruimte op uw aanrecht en kunt toch uw essentiële toiletartikelen bij de hand houden. Je kunt deze zelfs direct onder de douche zetten! En dat allemaal zonder gereedschap.

Hang een spiegel op met verborgen opbergruimte

Volledige lengte spiegel met sieradenkast
Volledige lengte spiegel met sieradenkast

Hang een spiegel aan de achterkant van de badkamerdeur met voldoende opbergruimte voor je accessoires, make-up en toiletartikelen. Ik zou absoluut willen dat ik dit jaren geleden had gehad.

Zorg ervoor dat uw kleine ruimte georganiseerd en efficiënt aanvoelt

De beste manier om de opbergruimte in je kleine huis of appartement te verbeteren, is door orde op zaken te stellen en na te denken over wat het beste is voor jouw ruimte. Als je weinig vloer- of aanrechtruimte hebt, bedenk dan hoe je je muren kunt gebruiken. Als je huis niet over veel keukenkastjes beschikt, zorg er dan voor dat je de kasten die je wel hebt zo goed mogelijk gebruikt. Er is altijd wel iets waar je nog niet aan hebt gedacht, en het is de moeite waard om een paar verschillende opties uit te proberen om te zien welke oplossing voor jou werkt!

Aanbevolen: