Moederdagprogramma's: zo kies je er een waar je je goed bij voelt

Inhoudsopgave:

Moederdagprogramma's: zo kies je er een waar je je goed bij voelt
Moederdagprogramma's: zo kies je er een waar je je goed bij voelt
Anonim

Moederdagprogramma's zijn in wezen een soort peuterspeelzaal, maar hebben vaak meer structuur. Hier zijn dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste plek.

Kleuters spelen met houten mozaïek
Kleuters spelen met houten mozaïek

Er komt vaak een moment waarop ouders van jonge kinderen beseffen dat hun kind meer nodig heeft dan alleen mama en papa. Omdat voorschoolse programma's doorgaans pas inschrijven tot de leeftijd van drie jaar mogelijk is, zorgt dit ervoor dat veel ouders zich afvragen wat ze overdag met hun kleintjes moeten doen om ervoor te zorgen dat aan hun sociaal-emotionele behoeften wordt voldaan. Moederdag-uit-programma's zijn een optie om te verkennen. Ga aan de slag met deze tips.

Wat is Moederdag?

Moederdagje uit (MDO), ook wel Ouderdagje uit en Kinddagje genoemd, is een programma dat jonge kinderen de kans geeft om met kinderen van hun eigen leeftijd om te gaan, hun onafhankelijkheid op te bouwen en zelfs gaandeweg te leren manier. Veel kerken bieden deze diensten tegen een betaalbare prijs aan gezinnen. Ze zijn verkrijgbaar bij veel lokale YMCA- en YWCA-locaties. Soortgelijke programma's kunnen ook onder verschillende namen beschikbaar zijn in verschillende gemeenschapscentra en locaties. Joodse gemeenschapscentra en YM-YWHA's hebben bijvoorbeeld programma's voor twee- en driejarigen.

Hoewel er andere soorten peuterspeelzalen zijn, kunnen MDO's en soortgelijke programma's enkele verschillen hebben. Verschillende peuterspeelzalen kunnen voor verschillende leeftijden zijn, hebben minder structuur, of kunnen de ouders samen met het kind bij de speeltijd en activiteiten betrekken. Het kan ook zijn dat ze minder vaak bijeenkomen (bijvoorbeeld één keer per week) of dat de tijden en locaties variëren. MDO's en soortgelijke programma's zijn echter iets gestructureerder. Deze programma's volgen normaal gesproken dezelfde schoolkalender als het schooldistrict waarin u woont, dus er zullen zomer- en winterpauzes zijn, evenals federale feestdagen waarbij de klaslokalen gesloten zullen zijn.

Tijdens de tijd dat uw kind weg is van huis, heeft het voldoende speelmogelijkheden, en de meeste programma's hebben ook een muziekuur en kapeltijd. De lessen duren normaal gesproken twee tot drie dagen per week en duren drie tot vijf uur per dag. Sommige programma's bieden echter ook de mogelijkheid tot meer dagen en de keuze tussen hele en halve dagen.

Waarom zijn moederdagprogramma's nuttig?

Twee jaar worden is een grote mijlpaal. De American Academy of Pediatrics merkt op dat uw kind tussen de 24 en 30 maanden moet beginnen met het volgen van basisinstructies, het opbouwen van een solide woordenschat, het doen van fantasiespel en het herkennen van verschillende emoties. Dit is ook een tijd waarin ze leren om met anderen om te gaan, te delen en empathie te tonen. Maar hoe leer je je peuter deze dingen?

Het antwoord is heel simpel: kinderen leren door observatie en imitatie. Daarom is spelen op deze leeftijd zo belangrijk. Moederdagprogramma's bieden hen leuke mogelijkheden om met andere kinderen om te gaan, waardoor ze deze verschillende ontwikkelingsmijlpalen kunnen bereiken. Uw kind krijgt ook de kans om de juiste schooletiquette te leren, zoals op zijn stoel zitten, op zijn beurt wachten, aandacht besteden aan de leraar en op een constructieve manier met anderen omgaan.

Het is ook een kans voor mama en papa om even tot rust te komen! Geestelijke gezondheid is belangrijk en deze kleine momenten van uitstel kunnen u helpen bij het opladen en beter voorbereid zijn op de rest van de dag. Dit helpt ook burn-out bij ouders te voorkomen.

Kwalificaties waar u op moet letten bij Moederdagprogramma's

Bij het kiezen van een Moederdag-uit-programma zijn er vier belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden: wat u wilt dat uw kind uit de lessen ha alt, hoe lang u wilt dat uw kind niet meer onder uw hoede is, de afstand tot uw huis, en uw financiële situatie.

Focus

Wat wil je dat je kind uit dit programma ha alt? Dit is voor ouders het allerbelangrijkste. Moederdagprogramma's kunnen een goede optie zijn, maar zijn niet geschikt voor alle gezinnen. Bij het bepalen of dit het juiste programma voor uw kind is, zijn er een paar factoren waarmee u rekening moet houden.

  1. MDO-lessen hebben educatieve aspecten in hun curriculum, maar het is belangrijk op te merken dat de meeste van deze programma's geen geaccrediteerde onderwijsinstellingen zijn. In plaats daarvan zijn de lessen vergelijkbaar met de diensten die men zou ontvangen in een kinderdagverblijf. Dit betekent dat de mensen die voor uw kinderen zorgen geen gediplomeerde leraren zijn.

    • Waarom doet dit ertoe?Ten eerste: hoewel deze lessen uw kinderen leren om met anderen om te gaan, geeft het hen misschien geen academisch voordeel ten opzichte van anderen. Ten tweede kunnen kinderen met spraakachterstanden, leerproblemen en speciale behoeften moeite hebben met functioneren in dit soort klaslokalen. Het is belangrijk om eventuele zorgen met de programmadirecteur te bespreken voordat u uw kind inschrijft. Hierdoor kunt u bepalen of het personeel aan de behoeften van uw kind kan voldoen.
    • Potentiële oplossingen: Zoek naar geaccrediteerde Moederdagprogramma's of overweeg vroege kleuterklassen met een Montessori- of Reggio Emilia-school. Dit zijn particuliere instellingen die kinderen van verschillende leertypen kunnen faciliteren.
  2. Aangezien kerken de belangrijkste aanbieders van deze programma's zijn, zit er meestal een groot religieus aspect in het leerplan. Dit kan een probleem vormen voor agnostische gezinnen en voor degenen die in kleinere gemeenschappen leven die geen religieuze instellingen hebben die hun overtuigingen eren.

    Potentiële oplossingen: Zoals hierboven vermeld bieden Montessori- en Reggio Emilia-scholen een fantastische leeromgeving zonder dat religie in het leerplan is ingebouwd. In feite hebben deze scholen gediplomeerde leraren en kunnen peuters een scala aan concepten leren, waaronder wiskunde, Spaans en natuurwetenschappen. Een nadeel is echter dat deze programma's normaal gesproken duurder zijn.

Tijd

Hoe lang wilt u dat uw kind in MDO blijft? De meeste programma's bieden ouders de keuze uit een dag van drie of vijf uur. Voor werkende ouders of de vaders en moeders van velen kan een langer programma een betere keuze voor je zijn. Ouders moeten echter vragen naar het reisschema voor die dag. Zijn de extra twee uur gevuld met activiteiten of is het lunch en een dutje? Voor ouders die genieten van de lange middagslaap van hun kind, kan dit een probleem vormen. Doe daarom onderzoek en beslis wat het beste voor u is.

Afstand

Als je je alleen aanmeldt voor een Moederdagprogramma van drie uur, is het dan een autorit van 30 minuten per enkele reis waard? Een voordeel van deze programma's is dat ze ouders een broodnodige pauze geven. Als u echter meer dan de helft van de tijd van uw kind in de auto doorbrengt, is het niet per se de investering waard. En dat niet alleen, maar als er ooit een probleem is, willen de meeste ouders dichtbij zijn.

Als u te laat komt tijdens het ophaalvenster, kan dit u kosten kosten. Sommige plaatsen rekenen bijvoorbeeld een vast bedrag van $ 25 voor de eerste tien minuten dat u te laat bent, met daarna nog eens $ 1 per minuut. Dit kan snel oplopen als u vastzit in het verkeer. Bespaar brandstof en gezond verstand door een programma te kiezen dat handig bij u in de buurt is.

Kosten

Wat kun je je veroorloven? Afhankelijk van waar u woont en hoeveel dagen u uw kind wilt inschrijven, kunnen de kosten van deze programma's zo laag zijn als $200 per maand - tot $600 per week of meer. Aan deze kosten zijn ook inschrijvingsgelden verbonden. Onderzoek uw financiën om te bepalen welk programma bij uw behoeften en budget past.

Volgende stappen bij het kiezen van een MDO-programma

Zodra u een programma heeft gevonden waarvan u denkt dat het het beste bij uw gezin past, kunt u een rondleiding plannen en uw kind meenemen. Vaak laten ze u tijdens een schooldag binnenkomen om u een duidelijk beeld te geven van de ervaring die uw kind in hun instelling zal opdoen. Neem terwijl u daar bent de tijd om eventuele vragen over hun specifieke programma te stellen.

Het kleutermeisje zit op de schoot van haar moeder tijdens een schoolinterview
Het kleutermeisje zit op de schoot van haar moeder tijdens een schoolinterview

Vragen om te stellen:

  • Wat is de verhouding tussen leraar en leerling?
  • Hoe ziet een gewone dag eruit op school?
  • Zullen ze tijd buiten krijgen?
  • Wordt er een snack of ma altijd verstrekt?
  • Hoe ga je om met voedselallergieën?
  • Bent u uitgerust om kinderen met spraakvertragingen en/of speciale behoeften les te geven?
  • Staat u toe dat therapeuten met mijn kind meekomen naar hun lessen?
  • Wat is jouw disciplinemethode?
  • Doet u beoordelingen van studenten?
  • Wat maakt uw programma uniek?
  • Wat is uw welzijnsbeleid?
  • Moeten de kinderen gevaccineerd zijn om aanwezig te zijn?

Doe je eigen onderzoek

Vergeet niet dat deze faciliteiten jouw zaken willen. Je moet erachter komen of hun programma zo goed is als ze zeggen, dus doe je due diligence. Vraag vrienden en familie of ze schoolaanbevelingen hebben, en of ze gehoord hebben van programma's die ze moeten vermijden. Als de MDO bij u in de kerk is, vraag dan andere leden naar hun ervaringen. Zoek ook op internet naar recensies, kijk op hun Facebook-pagina voor beoordelingen en post in lokale moedergroepen om te zien of anderen dit specifieke programma hebben uitgeprobeerd.

Eindelijk, volg je gevoel. Als je rondrijdt en je vragen stelt en een goed gevoel hebt over de lessen, meld je dan aan. Neem de tijd en vind het programma dat het beste bij u past.

Registreer of plaats zo snel mogelijk een wachtlijst

Aanmeldingen voor Moederdag-programma's vinden normaal gesproken plaats aan het begin van het kalenderjaar (januari/februari). Dit is om uw kinderen in te schrijven voor het herfstsemester. Als u dit artikel na dit tijdsbestek leest, hoeft u zich geen zorgen te maken! Vergeet niet dat mensen verhuizen en plannen veranderen, dus in de meeste programma's zullen er plekken verschijnen. Als dit uw eerste keuze is, plaats u dan zo snel mogelijk op hun wachtlijst. Dit kan ervoor zorgen dat je een plekje krijgt als er eentje opengaat.

Probeer een programma uit en kijk of het geschikt is voor uw kind

Moederdagprogramma's kunnen een geweldige manier zijn voor uw kinderen om te socialiseren, te leren en zelfs minder aan u gehecht te raken. Verlatingsangst kan een echte worsteling zijn voor kinderen die pas op de kleuterschool naar de groepslessen gaan. Als je nog steeds twijfelt over het idee om weg te zijn van je baby, overweeg dan om je aan te melden voor een kortetermijnprogramma.

Aangezien deze programma's de kalender van het schooldistrict in de regio volgen, bieden veel ervan zomerschoolopties aan waarmee ouders MDO ook zonder langdurige verplichting kunnen proberen. Deze zullen normaal gesproken elke dag een kortere tijd duren, maar de kinderen komen vier tot vijf keer per week. Als alternatief kunt u er ook voor kiezen om uw peuter één tot twee dagen per week in te schrijven en van daaruit verder te werken. Hoe dan ook, dit kan u een goed idee geven van hoe het programma werkt, of het lesrooster aansluit bij uw dagelijkse routine en of de MDO de juiste omgeving is voor uw kind.

Aanbevolen: